2018 Ekim Anneleri

Şeker hamurlu pasta mı o 10 parlakta 10 marifet maşallah

Biz devlet hastanesinde yaptırdık, doğum yaptığım gün verdiler randevuyu.
Bir işi ücretsiz yapma imkanı varken para verip yaptırmaz eşim.. Doğum da buna dahil... Ne de olsa acıyı o çekmiyor.....
Bizim kizin kilosu 4000 tl desem.
Saka bi yana benim gebelik gecmisim cok riskli oldugu icin perinataloga gittim. Yoksa ben de devlet hastanesini tercih ederdim. Profa gitmiyceksen cok bi fark yok. Tabi dogumda ozel hastane daha konforlu. Sezaryense cok fark olacagini sanmiyorum.

Bizde de esimle hep güzel fotolar, benle sac bas dağınık, pijama, arka fon ev hali oyuncaklar, curcuna :)))
Gecen sacima fön cektirdim, eve girdim dogru gardroba, guzelce giyindim makyaj yaptim, esim disari mi cikacaksin dedi, "yoo foto cekinecem, hep senin var iyi foton, az da beni cek dedim" :))) hele ilk aylar eli yuzu duzgun nadir fotomuz var, saglik olsun :)) (bu arada ben de Ankaradayim, yakiniz, Balgat-Dikmen arasinda evim)

Sol meme ucum kopacak. Ben de inat ettim 3 saat gecmeden emzirmedim. Gece bas bas bagirdi bi ara.

Benim bi tane guzel fotom var. Onda da kazagin kurdale gibi ic aski ipleri oluyor ya onlar cikmis. Gozler de bayik. Niliko minnacik. Buyuduler bile.

Her hastanede uygulama farkli demek ki.. Nilsibel 900 mü bi isitme testi? Gerçekten bebekler ya yaptirmaya mecburuz görüyorlar, ben de dogum paketi satin almıştım ozel bi hastanede. Dogum sonrasi 5. Gun muayenesi dahildi. Simdi arasam fiyatlar uçmuştur.

Benim bi tane guzel fotom var. Onda da kazagin kurdale gibi ic aski ipleri oluyor ya onlar cikmis. Gozler de bayik. Niliko minnacik. Buyuduler bile.
Saglikla buyusunler, ayni ipler benim de o fönlü fotolar da cikmis 2 fotoda, esime diyorum "aa bunlar olmaz, bak ipler cikmis", klasik erkek, "ip mi, o ne ya, hic farketmedim"

Normal doğum ikisi de. İlkini kabus gibi hatırlarken ikinciye gitmek de oldukça can sıkıcıydı.. panik içinde.. neyse ki ekip çok iyiydi. Kilolu bir bebişi en az hasarla doğurttular sağ olsunlar ❤

Babalar çekerken pozu pek önemsemiyor. Geçen gün çocukları güzelce giydirdim(dışarı çıkacaktık), kendim giyinene kadar eşime verdim kızımı.. birkaç foto çek çok tatlı oldular dedim. Baktım ikisine de güneş gözlüğü takmış, rastgele bir köşeye oturtmuş, kızımın göğsünde kocaman bir ağız mendili (salya akıtıyor diye koymuş) güzelim kıyafet görünmüyor.. hayatım bu nasıl poz dedim, bebek o daha ne olacak diyor

Eşimin telefonunda çocukların fotolarına bakıyordum. Salıncakta kızımı sallarken abisi de gelip poz vermişti. Ben sadece çocukları çekiyor sandım. Beni de almış kadraja ama suratım iki halat arasında mahkumlar gibi tutmuşum bi de ellerimle be Âdem söylesene yana kay biraz, seni de alıyorum diye.. hepimiz çok güzel çıkmışız ama o mahkum pozu hiç olmamış

VosVos35 Doguma yakin gece korkuyla yatiyordum sancim gelirse diye, zaten benim normal dogum olamazmis, uygun degilmisim, bu yuzden normalden iyice korkuyordum,mecbur sezeryan oldum..
Kontrole gittiğim bir gün, hastaneye geceden sancıları tutup sabahı beklemiş bir kadın geldi. İlk doğumu sezaryen olduğu için ikinciyi direk sezaryen olarak planlamışlar, o da sabah olsun diye beklemiş. Gece gelse doktor yok diye başka hastaneye sevk ediyorlar. Kendi doktoru ameliyat etsin diye beklemiş kadın sabahı. Ne yazık ki kendi doktoru o gün semt polikliniğinde olduğu için başka doktor (beni muayene eden) aldı ameliyata. Üstelik kadın 8 cm açıklıkla sedyede bekledi.. NST'ye giderken gördüm hâlâ bekliyordu

Dogumu hastanemizde yapsaydiniz ucretsizdi, ozel sigortalar bunu karsilamiyor dediler. Esim benim sigortam her seyi kapsiyor bi arayin sorun dedi. Gercekten para odemedik ama kendileri de sasirdilar.
Bizim dogum yaptigimiz hastanede de 5. Gun muayenesi ucretsizdi ama orda da fototerapi diye 600 kusur odedik ozel sigortayla. Simdi o hastane bez bile vermiyormus.

Normal doğum ikisi de. İlkini kabus gibi hatırlarken ikinciye gitmek de oldukça can sıkıcıydı.. panik içinde.. neyse ki ekip çok iyiydi. Kilolu bir bebişi en az hasarla doğurttular sağ olsunlar ❤
Masallah tosbigime.
Ben de capa'da ölü dogum yapmistim. 1825 gramdi. Doktorun biri ikinmazsan ikinma, ne bagiriyorsun deyip gitmisken bir digeri muhabbet ede ede teselli ede ede dikis atmisti. Ozel hastanenin guzelligi hastayi azarlayamamalari. Ama yine de ben devlet hastanesine daha cok guveniyorum. Kol ameliyatimda da ozelde belki 20 bine cikamazdim. Devlette gem bedavaydi, hem butun doktor ve hemsireler iyiydi, hem de diger doktora dur ben sana gostereyim diye diye ameliyatimi prof yapti.

bizde de dogum yaptigim ilk haftalardaki fotograflarda uzerimde hep ayni birkac badi var.saclar perisan.karisik :) bu arada bizde park yatak var.carsafini degistirirken farkettim de basini koydugu yerde hafifce gocuk olmus.duzelecek turden.artik cocugu yatagin ortasina kafasini koyup ayaklari uca gelicek sekilde yatirmaya basladim.malum kalip gibi yattigi icin :)

Yaa bi arkadasim ilki sezaryen oldugu halde ikinciyi neredeyse kendi kendine normal dogurmustu. Zaten hastaneye gittiginde tam acilmis. Uc kere ikindim cikti dedi.

Benim de hiç yok galiba hep yalnız ya da ablasıyla çekmişim oğlumu tabi baba kucağına alıp alıp selfie çekiyor onun bolca var:) zaten fotoğraflarda pek iyi çıkmam çoğu zaman da anı yaşarken pek aklıma gelmez fotoğraf çekmek bizim de bunlardan sebep kalıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…