2018 Ekim Anneleri

Allah iyiliğini versin sabah sabah sesli güldüm canım ya:):):)

Güzel anneler günaydın.bugun kizima avokado vericem ilk kez. Kahvaltıda mı vereyim öğlen mı ? Ne kadar nasıl vereyim acaba

Merhaba arkadaşlar kızıma az önce buharda havuç pişirip verdim dua edin kızıma inşallah alerjisi geçmiş olsun çok sevdi çünkü .. Alerji yapan gıdaları biraz zaman sonra yeniden deniyoruz bu arada ben hergün bir iki kaşık yoğurt yiyorum hafif döküntü dışında bir şey olmadı şükür ..

İnş sorun yaratmaz canım o zaman. Belli bir zamandan sonra kalmıyormuş alerji zaten tabi o zamana kadar geçen sürede anne bolca yoruluyor ama inş sonu güzel olur canım

Güzel anneler günaydın.bugun kizima avokado vericem ilk kez. Kahvaltıda mı vereyim öğlen mı ? Ne kadar nasıl vereyim acaba
Ben kahvaltıda veriyorum canım olgun avokadoyu çatalla ezip veriyorum istersen birkaç çay kaşığı olarak başla üç günde artırırsın miktarı. Ben sade veriyorum ama muzla falan da karıştırıp veren arkadaşlar var cevap verirler görürlerse. Benimki çok sevdi sade halini bir de. Umarım senin bebeğin de sever

İnş sorun yaratmaz canım o zaman. Belli bir zamandan sonra kalmıyormuş alerji zaten tabi o zamana kadar geçen sürede anne bolca yoruluyor ama inş sonu güzel olur canım
Amin inşallah canım evet o kadar yorucu ki bir şey yiyip içememek değil yüzü gözü kabarıyor bütün vucudu kaşınması ayrı huzursuzluğu ayrı egzaması arttıkça psikolojim altüst oldu ama iyi olacak inşallah

Evet canım her yerde olduğu gibi devlette de iyisi kötüsü var.. Benim ilk doktorum halden anlamaz, eski kafa, iki kelime konuşturmayan biriydi. kızımı doğurtan doktor ise nazik, anlayışlı, sabırlıydı.. bir yanımda doktor, diğer yanımda yardımcı ebe (bırakın ben tek başıma doğurturum diyen ebeye, 'doğum koçluğu yapıyorum, karışmayın' diyerek elimi tuttu, her nefesimi yönlendirdi ). epizyo kesisini doktor attı ve dikti, her hareketini sakince anlatıp beni teskin ederek.. yırtıkları onarma işi ise doğum ebeme kaldı. ebe doktorum gibi nazik ve hoş sohbet olmasa da doğum benim için iyi geçmişti..

Özel değilse bebeğin kaç aylıktı, ölüm nedeni neymiş
Kolun ne durumda bu arada?

Yaa bi arkadasim ilki sezaryen oldugu halde ikinciyi neredeyse kendi kendine normal dogurmustu. Zaten hastaneye gittiginde tam acilmis. Uc kere ikindim cikti dedi.
işte ikinci doğum daha hızlı ilerliyor, anlattığım kadın riske atmış kendini. gitse geceden doğum hastanesine, sancı var, direk doğuma girecek.. kendi doktorum olsun diye çabalarken boş yere sancı çekti saatlerce, doktoru gelene kadar da başkası girdi ameliyata..
bu arada beni muayene eden doktor onu doğurttu, onun beklediği kendi doktoru ise 1 hafta sonra bana nasip oldu kalpkalpkalp... dünya iyisi bir kadın. önceden tanımış olsam baştan sona ona giderdim..

Bir şekilde yol alıp dönem dönem başa dönmeler yorar insanı canım Allah kolaylık versin geçecek hepsi inş

Teşekkür ederim canım.kahvaltida verdim benim kızçe de sade yedi ben şok gün gün arttiririm
S Sevdeeee1 avokadoyu muzla beraber veriyorum.1 tatli kasigi ile baslayin isterseniz..
Muza bir süre ara verdim hemen kabız yaptı sadesini bir süre verdikten sonra muzla da denerim sağol canım

Hepsi nasip işte canım. Benimkiler köyde yaşıyor o zamanlar sağlık ocağında doğum yapılıyormuş tabi kış ayları soba falan yakılıyormuş ısınmak için. Bizim oradan bir teyzenin sancıları oluyormuş sürekli arayıp sobayı yakar mısınız doğuma geleceğiz diyorlar. Annemin ağrılandığı gün de onlar aramış bir güzel toparlamış sobayı yakmış onları beklerlerken annem gidiyor çabucak oluyor doğum diğer teyze de tam bir hafta sonra yapmış doğum annem anlatır hep hazır bekliyorlardı onu ama sana nasipmiş diye

Teşekkür ederim canım.kahvaltida verdim benim kızçe de sade yedi ben şok gün gün arttiririm

Muza bir süre ara verdim hemen kabız yaptı sadesini bir süre verdikten sonra muzla da denerim sağol canım
Avokado sizde nasıl etki yapar bilmiyorum ama bizde kaka yaptırıyor hemen muzla denemek istersen başka bir zamanda sorun olacağını sanmıyorum. Benimki sade sevdi diye hiç karıştırıp vermedim tabi o da ayrı

Avokado sizde nasıl etki yapar bilmiyorum ama bizde kaka yaptırıyor hemen muzla denemek istersen başka bir zamanda sorun olacağını sanmıyorum. Benimki sade sevdi diye hiç karıştırıp vermedim tabi o da ayrı
Oh masaAllah yesin şifa olsun minnoşa
Peki şimdi siz ne kadar veriyorsunuz günde?

Birgun yolda ben esim ve yakin kadin bir arkadasimiz yuruyoruz, ben bebek arabasini suruyorum baska bir arkadasimiz ve annesiyle karsilastik, esimin arkadasiydi esimle muhabbet ettiler biz de uzaktan selamlastik. Arkadasimizin annesi beni bebegin bakicisi esimi ve arkadasimi anne baba sanmis:) okadar kotu haldeydimki sacim sac degil kasim kas degil kiyafetlerim kiyafet degildi:)
burda hicbir kesimi incitmek istemem bakicilar yardimcilar gayet bakimli ve şık olabiliyorlar sadece o an icinde bulundugunuz durum o sekildeydi
Evet cok yakinmisiz:) minnosun eksik ve acil birseyi olursa haber verin bizim evden kapar gelirim:)

Sol meme ucum kopacak. Ben de inat ettim 3 saat gecmeden emzirmedim. Gece bas bas bagirdi bi ara.
Benim sag meme koptu galiba zaten yara

Evet ikisini de.. üstelik kızım 4200 Gr doğdu maşallah
Helal olsun gercekten, ben epizyosuz epiduralsiz tamamen dogal bir dogum istiyorum demistim doktoruma suan buna guluyorum. 6cm aciklikta yerlerde yatiyodum ciglik cigliga epidural nolur epidural diye yalvardim resmen epidural yapacak doktor gec geldi yada bana oyle geldi. Dogum aninda ise doktorum yeterince ikinamiyorsun kucuk bi kesi atayim mi dedi benden sadece kes kelimesi cikti ama halim kalmadigi icin konusamamistim orda demek istedigim vajinadan agzima kadar kesebilirsindi epiduralsiz nasil olurdu bilmiyorum 6cmde oyleysem 8-9 dusunemiyorum bile... okadar yorgun dustum ki dogum gerceklestikten yarim saat sonra bayilmisim
Her dogum zor, normali, epidurallisi, sezeryani. Asla ayrim yapmiyorum ama epiduralsiz normal dogum yapan kadinlara hayran kaliyorum

hay sen çok yaşa güldüm sayende memlekette normal doğumların %90'ı epizyo ile sonuçlanıyormuş. bunun için genelde doktorlar suçlanıyor, beklemiyorlar diye ama, bebeğin kanalda sıkışması da tehlikeli. ıkınamıyorsak keserler.
ben oğlumda bayıldım, ne yaptılar hiç bilmiyorum (göğüs altında 4 cm genişliğinde kan oturmuştu bastırmaktan, o esnada bayıldım).. sonuç 1'i epizyo toplam 3 yönde dikiş.. kızımda ise doğum iyi gidiyordu ama iri olduğu için mecbur kestiler. sonuç, 4 yönde dikiş.. kesi yerleri hızlı iyileşiyor. esas yırtıklar zor iyileşiyor ve ağrı yapıyor
ama ne oluyor? sonuçta hepsi gelip geçiyor ve elimizde bir altın topu ile hayata devam ediyoruz

Bu arada herkes sıcaktan şikayet ederken benim çocuklar soğuk aldı dün akşamdan beri ikisi de hapşırıyor. Sabah kalktılar ikisi de sıcak.. Abisine tam, kızıma yarım ölçek calpol verdim, ıhlamur içirdim. kızım uykuya dalmakta zorlanıyor. inşallah boğazında sorun yoktur. benim boğazım acıyor biraz. oğlumla ikimiz birer tane oka mentol pastil aldık.. inşallah ilerlemeden atlatırız...

Kolum iyi canim. Yarin kontrole gitcez.
Bebegim 30 haftalikken hidrosefali oldu. Ayrica da septum pellicidum diye bir beyin yapisi da olusmadigi ortaya cikti. Ikisinden biri tek oldugunda cok sorun olmayabiliyormus ama ikisi beraber goruldugunde agir engelli olabiliyormus. Nadir rastlanan bir sey oldugu icin kesin bir sey soyleyemediler. Terminasyonuna karar verdik. Cok zor bir surec. Allah kimseye yasatmasin.

geçmiş olsun canım, Allah bi daha yaşatmasın Nilikonu kokla benim için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…