Allah iyiliğini versin sabah sabah sesli güldüm canım ya:):):)Eşimin telefonunda çocukların fotolarına bakıyordum. Salıncakta kızımı sallarken abisi de gelip poz vermişti. Ben sadece çocukları çekiyor sandım. Beni de almış kadraja ama suratım iki halat arasındamahkumlar gibi tutmuşum bi de ellerimle be Âdem söylesene yana kay biraz, seni de alıyorum diye.. hepimiz çok güzel çıkmışız ama o mahkum pozu hiç olmamış
İnş sorun yaratmaz canım o zaman. Belli bir zamandan sonra kalmıyormuş alerji zaten tabi o zamana kadar geçen sürede anne bolca yoruluyor ama inş sonu güzel olur canımMerhaba arkadaşlar kızıma az önce buharda havuç pişirip verdim dua edin kızıma inşallah alerjisi geçmiş olsun çok sevdi çünkü .. Alerji yapan gıdaları biraz zaman sonra yeniden deniyoruz bu arada ben hergün bir iki kaşık yoğurt yiyorum hafif döküntü dışında bir şey olmadı şükür ..
Ben kahvaltıda veriyorum canım olgun avokadoyu çatalla ezip veriyorum istersen birkaç çay kaşığı olarak başla üç günde artırırsın miktarı. Ben sade veriyorum ama muzla falan da karıştırıp veren arkadaşlar var cevap verirler görürlerse. Benimki çok sevdi sade halini bir de. Umarım senin bebeğin de severGüzel anneler günaydın.bugun kizima avokado vericem ilk kez. Kahvaltıda mı vereyim öğlen mı ? Ne kadar nasıl vereyim acaba
Amin inşallah canım evet o kadar yorucu ki bir şey yiyip içememek değil yüzü gözü kabarıyor bütün vucudu kaşınması ayrı huzursuzluğu ayrı egzaması arttıkça psikolojim altüst oldu ama iyi olacak inşallahİnş sorun yaratmaz canım o zaman. Belli bir zamandan sonra kalmıyormuş alerji zaten tabi o zamana kadar geçen sürede anne bolca yoruluyor ama inş sonu güzel olur canım
Evet canım her yerde olduğu gibi devlette de iyisi kötüsü var.. Benim ilk doktorum halden anlamaz, eski kafa, iki kelime konuşturmayan biriydi. kızımı doğurtan doktor ise nazik, anlayışlı, sabırlıydı.. bir yanımda doktor, diğer yanımda yardımcı ebe (bırakın ben tek başıma doğurturum diyen ebeye, 'doğum koçluğu yapıyorum, karışmayın' diyerek elimi tuttu, her nefesimi yönlendirdiMasallah tosbigime.
Ben de capa'da ölü dogum yapmistim. 1825 gramdi. Doktorun biri ikinmazsan ikinma, ne bagiriyorsun deyip gitmisken bir digeri muhabbet ede ede teselli ede ede dikis atmisti. Ozel hastanenin guzelligi hastayi azarlayamamalari. Ama yine de ben devlet hastanesine daha cok guveniyorum. Kol ameliyatimda da ozelde belki 20 bine cikamazdim. Devlette gem bedavaydi, hem butun doktor ve hemsireler iyiydi, hem de diger doktora dur ben sana gostereyim diye diye ameliyatimi prof yapti.
işte ikinci doğum daha hızlı ilerliyor, anlattığım kadın riske atmış kendini. gitse geceden doğum hastanesine, sancı var, direk doğuma girecek.. kendi doktorum olsun diye çabalarken boş yere sancı çekti saatlerce, doktoru gelene kadar da başkası girdi ameliyata..Yaa bi arkadasim ilki sezaryen oldugu halde ikinciyi neredeyse kendi kendine normal dogurmustu. Zaten hastaneye gittiginde tam acilmis. Uc kere ikindim cikti dedi.
Bir şekilde yol alıp dönem dönem başa dönmeler yorar insanı canım Allah kolaylık versin geçecek hepsi inşAmin inşallah canım evet o kadar yorucu ki bir şey yiyip içememek değil yüzü gözü kabarıyor bütün vucudu kaşınması ayrı huzursuzluğu ayrı egzaması arttıkça psikolojim altüst oldu ama iyi olacak inşallah
Ben kahvaltıda veriyorum canım olgun avokadoyu çatalla ezip veriyorum istersen birkaç çay kaşığı olarak başla üç günde artırırsın miktarı. Ben sade veriyorum ama muzla falan da karıştırıp veren arkadaşlar var cevap verirler görürlerse. Benimki çok sevdi sade halini bir de. Umarım senin bebeğin de sever
Muza bir süre ara verdim hemen kabız yaptı
Hepsi nasip işte canım. Benimkiler köyde yaşıyor o zamanlar sağlık ocağında doğum yapılıyormuş tabi kış ayları soba falan yakılıyormuş ısınmak için. Bizim oradan bir teyzenin sancıları oluyormuş sürekli arayıp sobayı yakar mısınız doğuma geleceğiz diyorlar. Annemin ağrılandığı gün de onlar aramış bir güzel toparlamış sobayı yakmış onları beklerlerken annem gidiyor çabucak oluyor doğum diğer teyze de tam bir hafta sonra yapmış doğum annem anlatır hep hazır bekliyorlardı onu ama sana nasipmiş diyeişte ikinci doğum daha hızlı ilerliyor, anlattığım kadın riske atmış kendini. gitse geceden doğum hastanesine, sancı var, direk doğuma girecek.. kendi doktorum olsun diye çabalarken boş yere sancı çekti saatlerce, doktoru gelene kadar da başkası girdi ameliyata..
bu arada beni muayene eden doktor onu doğurttu, onun beklediği kendi doktoru ise 1 hafta sonra bana nasip oldu kalpkalpkalp... dünya iyisi bir kadın. önceden tanımış olsam baştan sona ona giderdim..
Avokado sizde nasıl etki yapar bilmiyorum ama bizde kaka yaptırıyor hemen muzla denemek istersen başka bir zamanda sorun olacağını sanmıyorum. Benimki sade sevdi diye hiç karıştırıp vermedim tabi o da ayrıTeşekkür ederim canım.kahvaltida verdim benim kızçe de sade yedi ben şokgün gün arttiririm
Muza bir süre ara verdim hemen kabız yaptısadesini bir süre verdikten sonra muzla da denerim sağol canım
Oh masaAllah yesin şifa olsun minnoşaAvokado sizde nasıl etki yapar bilmiyorum ama bizde kaka yaptırıyor hemen muzla denemek istersen başka bir zamanda sorun olacağını sanmıyorum. Benimki sade sevdi diye hiç karıştırıp vermedim tabi o da ayrı
Birgun yolda ben esim ve yakin kadin bir arkadasimiz yuruyoruz, ben bebek arabasini suruyorum baska bir arkadasimiz ve annesiyle karsilastik, esimin arkadasiydi esimle muhabbet ettiler biz de uzaktan selamlastik. Arkadasimizin annesi beni bebegin bakicisi esimi ve arkadasimi anne baba sanmis:) okadar kotu haldeydimki sacim sac degil kasim kas degil kiyafetlerim kiyafet degildi:)Bizde de esimle hep güzel fotolar, benle sac bas dağınık, pijama, arka fon ev hali oyuncaklar, curcuna :)))
Gecen sacima fön cektirdim, eve girdim dogru gardroba, guzelce giyindim makyaj yaptim, esim disari mi cikacaksin dedi, "yoo foto cekinecem, hep senin var iyi foton, az da beni cek dedim" :))) hele ilk aylar eli yuzu duzgun nadir fotomuz var, saglik olsun :)) (bu arada ben de Ankaradayim, yakiniz, Balgat-Dikmen arasinda evim)
Benim sag meme koptu galiba zaten yaraSol meme ucum kopacak. Ben de inat ettim 3 saat gecmeden emzirmedim. Gece bas bas bagirdi bi ara.
Helal olsun gercekten, ben epizyosuz epiduralsiz tamamen dogal bir dogum istiyorum demistim doktoruma suan buna guluyorum. 6cm aciklikta yerlerde yatiyodum ciglik cigliga epidural nolur epidural diye yalvardim resmen epidural yapacak doktor gec geldi yada bana oyle geldi. Dogum aninda ise doktorum yeterince ikinamiyorsun kucuk bi kesi atayim mi dedi benden sadece kes kelimesi cikti ama halim kalmadigi icin konusamamistim orda demek istedigim vajinadan agzima kadar kesebilirsindiEvet ikisini de.. üstelik kızım 4200 Gr doğdu maşallah
hay sen çok yaşa güldüm sayendeBirgun yolda ben esim ve yakin kadin bir arkadasimiz yuruyoruz, ben bebek arabasini suruyorum baska bir arkadasimiz ve annesiyle karsilastik, esimin arkadasiydi esimle muhabbet ettiler biz de uzaktan selamlastik. Arkadasimizin annesi beni bebegin bakicisi esimi ve arkadasimi anne baba sanmis:) okadar kotu haldeydimki sacim sac degil kasim kas degil kiyafetlerim kiyafet degildi:)
burda hicbir kesimi incitmek istemem bakicilar yardimcilar gayet bakimli ve şık olabiliyorlar sadece o an icinde bulundugunuz durum o sekildeydi
Evet cok yakinmisiz:) minnosun eksik ve acil birseyi olursa haber verin bizim evden kapar gelirim:)
Benim sag meme koptu galiba zaten yara
Helal olsun gercekten, ben epizyosuz epiduralsiz tamamen dogal bir dogum istiyorum demistim doktoruma suan buna guluyorum. 6cm aciklikta yerlerde yatiyodum ciglik cigliga epidural nolur epidural diye yalvardim resmen epidural yapacak doktor gec geldi yada bana oyle geldi. Dogum aninda ise doktorum yeterince ikinamiyorsun kucuk bi kesi atayim mi dedi benden sadece kes kelimesi cikti ama halim kalmadigi icin konusamamistim orda demek istedigim vajinadan agzima kadar kesebilirsindiepiduralsiz nasil olurdu bilmiyorum 6cmde oyleysem 8-9 dusunemiyorum bile... okadar yorgun dustum ki dogum gerceklestikten yarim saat sonra bayilmisim
Her dogum zor, normali, epidurallisi, sezeryani. Asla ayrim yapmiyorum ama epiduralsiz normal dogum yapan kadinlara hayran kaliyorum
Kolum iyi canim. Yarin kontrole gitcez.Evet canım her yerde olduğu gibi devlette de iyisi kötüsü var.. Benim ilk doktorum halden anlamaz, eski kafa, iki kelime konuşturmayan biriydi. kızımı doğurtan doktor ise nazik, anlayışlı, sabırlıydı.. bir yanımda doktor, diğer yanımda yardımcı ebe (bırakın ben tek başıma doğurturum diyen ebeye, 'doğum koçluğu yapıyorum, karışmayın' diyerek elimi tuttu, her nefesimi yönlendirdi). epizyo kesisini doktor attı ve dikti, her hareketini sakince anlatıp beni teskin ederek.. yırtıkları onarma işi ise doğum ebeme kaldı. ebe doktorum gibi nazik ve hoş sohbet olmasa da doğum benim için iyi geçmişti..
Özel değilse bebeğin kaç aylıktı, ölüm nedeni neymiş
Kolun ne durumda bu arada?
geçmiş olsun canım, Allah bi daha yaşatmasınKolum iyi canim. Yarin kontrole gitcez.
Bebegim 30 haftalikken hidrosefali oldu. Ayrica da septum pellicidum diye bir beyin yapisi da olusmadigi ortaya cikti. Ikisinden biri tek oldugunda cok sorun olmayabiliyormus ama ikisi beraber goruldugunde agir engelli olabiliyormus. Nadir rastlanan bir sey oldugu icin kesin bir sey soyleyemediler. Terminasyonuna karar verdik. Cok zor bir surec. Allah kimseye yasatmasin.
Amin canim. Koklarim. Uyuyor simdi.geçmiş olsun canım, Allah bi daha yaşatmasınNilikonu kokla benim için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?