2018 Ekim Anneleri

Gunaydin, bayramdan hemen sonra ise donuyorum. Cok sukur Eylule annem bakacak Allah saglik versin. Ama gelgelelim ben nasil
Birakcam diye dusunmekten stres basti simdiden. Yarim gun caliscam 1 yasina kadar. Max 2 de gelicem sabah 7 de cikip. İse giden anneler duzeni nasil oturttunuz? Eylul sabahlari 8 bucukta uyaniyor uyandiginda da beni goruyor haliyle goremeyince napacak diye uzuluyorum. Emzirip ciksam uykusunu bolmus olur muyum diye dusunuyorum.

Ise baslamak size iyi gelecektir emin olun..hem anneniz bakacakmis, ilk birkaç gun sonra kafa olarak rahatlarsiniz, emin olun. Ben de ilk 6.5 ay tek baktim, simdi k validem bi süre bizimle yasiyor. Inanin evet onlar çocuğumuz merak ediyoruz vs ama bizim de bi hayatimiz var. (Calısan anneler bunu simdi olmasa ilerde hep yasayacaklar.) Sakin olup süreci öyle yasamanizi tavsiye ederim..mutlu anne, mutlu bebek çünkü.. (Arabada bi kac kere cocuk oyle agladi, trafikteyiz, agladikca stres oldum, daha cok agladi).. enerjimizden birebir haberdarlar yani. tavsiyem, evden cikarken öperek el sallayarak degil, son 5 dk gözükmeden çaktirmadan cikin. Sevgiler.

E elaelif123 e katiliyorum calismak cok iyi gelecektir, belki ilk bir hafta zor olacaktir ama sonra sizin icin de eylul icin de eminim daha kolay olacaktir.
Henuz ise donmedim bu sureci yasamadim ama soyle bir fikir verebilirim siz ise baslamadan bir sure once siz evdeyken eylule anneniz bakmaya baslayabilir. Hatta kendinizi bir odaya kapatin eylul sizi hic gormesin. Yada disari cikin gezin:) ayri kaldiginiz sureyi kademeli olarak artirabilirsiniz. Emzirme konusunu da onceden deneyebilirsiniz sabah 7de alip emzirdiginizde uyanmadan emip uyuyorsa ben meme taraftariyim:) ama uyaniyorsa sutunuzu birakirsiniz anneniz uyaninca verir, tabi biberon aliyorsa. Dedigim gibi bu konuda bir tecrubem yok:) en dogru karari yine siz vereceksiniz

3.5 aylikken çalışmaya basladim sabahlari uykusunda emzirip çıkıyorum bazen uyaniyo yataginda bırakıp çıkıyorum isim yakin olduğu icin oglen eve geliyorum geri ise gidiyorum 2 de donucekmissin hem cok daha kolay alisirsin ilk bi kac gun nasil olucak diye dusunuyosun ama sonra duzen oturuyo kafanda rahatliyor

E exelanss arkadasimin dediklerine sonuna kadar katiliyorum. Ben de 2 ser saat avm gezerek (iyi de geliyordu ruhuma) ve ayni evde farkli odada oturarak gozlemleyerek icim rahat etti..yarim gün çalışıyorum. Evden cikmak, sacimi toplamak bile bi degisik gelmisti ilk gunler, yeni giysiler almak bile iyi geldi inanin..
Bu arada genel olarak şunu düsunuyorum; tamam bebekler icin elimizden geleni yapiyoruz vs vs ama kendimizi de ihmal etmememiz, kendimizi unutmamak gerekir. Şu yasimiza da bir daha gelmeyecegiz, mesela pazar gunleri sacima fön cektiriyorum, moralime iyi geliyor. Annelik dunyadan elini ayagini cekme degil, kendimize de bakalim kizlar, hayat kisa, ana odaklanalim :)))

Merhaba kızlar arada bakıp çıkıyorum pek yazamıyorum da nasılsınız bebişler nasıl ek gıdalar dişler konuşacak mevzu çok ama kerem den fırsat bulamıyorum yazmaya
bir sıkıntımız var poposunda pişik oldu böyle pütürlü sivilce gibi zeytinyağı desitin denedim geçmiyor Pazartesi dr gidecem ama o zamana kadar ne yapabilirim Defa bu kadar oldu ve geçmiyor

bir komsum sinif ogretmeni.hemen apartmanin karsisindaki ilkokulda calisiyor.iki cocugu var.sabah 8de ders basliyor.oglen 13de bitiyor.2 cocuk anneleriyle beraber biri bes gece evdeler.ah diyorum ne sanslilar.10 sene once tercih yaparken bak ilerde aile kurunca rahat edersin ogretmenlik iyidir demislerdi de anlamamistim.bir kisim da dogunun bir koyunde soba yakacagimi soyleyip kotulemisti.ah bilemiyorsun tabi 18 yasinda :) neyse bu halime de sukur en azindan memurum diyorum bu ulke sartlarinda.Allah herkesin gonlune gore versin.

Ah ben de kendimi bir toparlayabilsem... o kadar yoruluyorum ki, bazen disari sirf oglum temiz hava alsin diye zorla cikiyorum. Tekrardan spora baslamak istiyorum, oje surmek, arkadaslarimla bebeksiz bir sekilde cikip biraz oturmak. Esimin ankarada oldugu gunler eve gelirken birsey lazim mi diye ariyor sen gel ben alirim diyorum:) o gelince oglumu ona birakip markete gidiyorum. Sadece ekmek alacak olsam bile marketin tum koridorlarini tek tek geziyorum cok iyi geliyor:)

Bu konudan ben de muzdaribim desitin, hametan, sudo, penaten denedim gecmedi. Ayrica her kakadan sonra popoyu yikiyorum, zaten gunasiri banyo yapiyoruz yok yine de gecmiyor, dediginiz gibi puturlu sivilce.
Doktora gosterdim sicaklardan da olmus olabilir ek gida da cok pisik olur dedi ama adam akilli bakmadi bile.

Kantaron yağı deneyebilirsin canım pisiğe iyi geliyormuş

Ceylin_naz D dooris123 cogunu denedim. Mustela pisik kremi gecirdi bizimkini..bi de dr dis cikarma döneminde pisik sorunu artar demisti..aklinizda olsun..
-Alt damak şiş bizimkinde, 2 kabarti var, gece uyutmadi bizi, aglayarak uyandi hep, eve geldim öglen, full huzursuz, beslenmiyor da, kanguruya taktim, yuruyuse ciktik. Parktayiz simdi,bankta kucagimda uyudu.

D dooris123 E elaelif123 fundurtan teşekkür ederim kızlar cevap larınız için kantaron yağınıda deneyeyim mustelamı alsam yoksa daha ilaç bazlı bir şeymi
diş sıkıntısını bilemedim pek kızarıklık yok damaklarda yumurtayı hemen kestim vermiyorum bir kaç gündür başka yediği bir şey olabilir mi acaba ama değişik bir şey de vermedim

Biraz bıkmış olduklarindan bence yaklasimlari farkli her turlu.
Ama yine de dogumevleri arastirma hastanelerine nispeten daha iyi diye dusunuyorum uygulamalarda ve davranista.

Sol meme ucum kopacak. Ben de inat ettim 3 saat gecmeden emzirmedim. Gece bas bas bagirdi bi ara.

Ben gecen aksam kolsuz yatirdim.Esim üsüyecek dedi hatta yok dedim cok sicak.
O gece daha iyi uyudu.
Aksamda altindaki kisaydi sadece ustunde ince uzun kollu vardi.(dun yagmurlu ve serindi) sabaha karsi usur diye dusundum ama daha sık uyandi.
Belki fikir olur canin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…