2018 Ekim Anneleri

Ah evet herseyi bildiğini düşünen büyükler yok kucağa alışmış yok herseyden ver artık yok böyle bütün gün seni bağlar evin işini nasıl yapacaksınlar etraf bu insanlarla dolu ve bir çoğu aile görüşmesen olmayacak Kişiler çok iyi anlıyorum rabbim sağlık versin hersey olur gider aslında su akacak yolunu bulacak onlarda düzene kavuşacak inşaallah

Benim kızımda hep memede uyuyordu yerine bırakamıyordum sonra ayağımda sallamaya başladım. Bu seferde ayağımdan bırakmadım daha 2 haftadır yerine yatıyorum uyuyunca memede uyanırsa alıp tekrar salıyorum sanki alıştı gibi bi denetin isterseniz ha bide hava sıcak olduğu için yeri sanırım serin geldi rahat etti gibi

Bizimki sallanmaktan nefret ediyor dogdugundan beri ne zmn ayaga alinsa ciglik cigliga agliyor

Evimin isinden millete ne di mi? Yapmiyorum Allah Allah. Sanki kocama hesap verecekler. Sadece yanimda kalanlar oldugunda bebegi onlara verip uyumadigima cok pismanim. Kosa kosa utu yapar cam silerdim. Simdi veriyorum kayinpedere. Kolum da kirik ya. Rahatlikmis.

Benim kv de de doğmadan once insallah yaramaz bi cocuk olur hareketli olur vs diye dua ediyordu neymiş daha cin olurmuş.. sanki kendi bakacak.. şimdi kizim bi dk durmaz sıkılır, hep oyalicaksin felan.. geçenlerde sen nasil cocuksun cocuk dedigin besledikten sonra koyarsin bi yere orda durur diyo bide.. yaa nasilmiş karşidan konuşmak kolay..
Bizimki sallanmaktan nefret ediyor dogdugundan beri ne zmn ayaga alinsa ciglik cigliga agliyor
Ben bir kere denemek icin koydum ayağima bak diğer bebekler boyle uyuyor diye, yüzünü ekşitti kalkmaya çalisiyor ağlamaya başladi ne oluyor diye :)

Bizim orada, çok çalışan birinin başına (özellikle kadınsa) böyle bir kaza geldiğinde, Allah dinlendirdi derler.. seninki de o hesap :)) e dinlen bari azıcık

KV'ne deseydin 'duan tuttu, durmuyor yerinde' diye... o tarz dualar genelde geline eziyet olsun diye ediliyor bence.. benimki de çocuğa sürekli beni zorlayacak şeyler öğretmeye çalışır, mesela dil çıkarıp tükürük fışkırtmayı (kucağımda yaptığı zaman yüzüme tükürmüş oluyor kızım), o kadar çok ve sık yapıyor ki yakası ıslanıyor, değiştirmek zorunda kalıyorum. altını değiştirirken de çocuğun kulağına hadi çiş yap çişşş diyor, böylece etrafa çiş saçılsın, geline iş çıksın... daha buna benzer, sabrımı zorlayacak bir sürü şey.. Allah ıslah etsin...

iki çocuğum da ayakta sallanmayı sevmedi, sırtı yanmış gibi doğrulmaya çalışıyor yatırınca dizime

Aynen öyle valla.. gelinlere bukadar gareziniz varsa torunlarida sevmeyin ozaman dimi.. gelinler olmasa oğullari mi doğurcak :)
benim kizimada babası öğretti öyle tükürük saçmayi.. şimdi sevinincede tükürüyor sinirlenincede.. önlüksüz duramiyor hiç.. birde cimcirmeyi ögrenmiş şimdi kolumu morartiyor :)

Bizim orada, çok çalışan birinin başına (özellikle kadınsa) böyle bir kaza geldiğinde, Allah dinlendirdi derler.. seninki de o hesap :)) e dinlen bari azıcık
Sorma. Ogrencilerim de cok kuduruk. Kac kere eve gelip agladim. Persembeleri okula gitmek istemiyordum. Seneye almiycam bu siniflari. Hayattan bezdirdiler.

Slm kızlar
Epeydir yazamadım nasılsınız yavrular nasıl
Biz 8 aylık olduk kızım sürünüyor tek heceli birkaç cümle söylüyor algısı çok iyi
Süt alerjisi olan bebişler nasıllar diyete devam ediyormusunuz neler yediriyorsunuz gelişimleri nasıl genişlerin
Biz diyete devam ediyoruz kızım iyi kakamız normal yemesine fena değil ama kilomuz az 7 kilo hala şimdide sürünüyor çok hareketli zor alır kilo

Bizim kızda nerdeyse 7 bucuk aylik oldu.. 7 ay kontrolunde 7 kiloydu doktor daha ek gidaya başlatmadı. Alerji maması almaya devam ediyor ama mamasini pirinç unuyla muhallebi yapiyoruz artik.doktor ek gida icin 7 bucuk kilo olmasini bekliyor. Heralde bayram sonrasi başlaticak.ek gidaya başlarsak kendi mamasini yemez dedi, benim sütümden kilo almadigi icin kendi mamasini yemesi gerekiyor. Başka tatları bilmemesi icinde halen su yasak.. bayramdan sonra heralde bizde ek gıdalara baslariz 8 aylik olucak ozaman.. benim kız bu ara dönme eylemine çok kalkisiyor ama yüz üstünden sirt üstüne halen dönemiyor kolunu ayarlayamadigi için de kiziyor :)

Kizlar bebeklerinizi nasil uyutuyorsunuz? Gece veya gunduz?
Ben emzirirken uyuya kaliyor malum memede uyku fakat sonrasinda yataga birakmak cok zor cunku hemen uyaniyor
Bayram sonrasi ise geri donuyorum
1. Annem nasil uyutacak :)
2. Gece uykuya dalmasi 1 saat suruyor ve ben sabah erkenden ise gidicem

Emzik almıyor mu Eylül? Ben de çoğunlukla memede uyutuyorum. Yerine yatırırken uyanırsa emzik verip pışpışlıyorum, uyuyor tekrar. Gündüz uykuları ise açsa memede, toksa yatağa yanına uzanıp emziğini veriyorum, yüzü bana dönük, biraz sohbet sonrası pışpış ve sırtını sıvazlayarak uyuyor. Zaten uykusu geldiğinde belli ediyor, fazla direnemiyor

Bu memede uyuma bizde de sorun. Yatır kaldır uyku eğitimi önerdi doktorum. 1 aydır başlayacağız sözde ama becerebileceğimi hiç sanmıyorum.

Kendi elleri ile kavrayabildiklerine daha sicaklar bide unutmamak gerek :) buyudukce daha da artacak.Kasigi bile tutuyor yavasca agzina goturuyoruz birlikte.
Bence hastaik hali gecsin yavas yavas gecer.Secimi o yapiyor aslinda oyle ilerlemek kendinede dert etmeden ilerlemeni saglar.Sen sadece yardimcisin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…