2018 Ekim Anneleri

Yumurtayi nasil pisirebilirim sebzeyle? Corbanin terbiyesi gibi mi misal? Yada ornek bir tarifin varsa. Kahvalti ne yapabilirim ki aklimada gelmiyor

Sadece sarisini az yogurt ekleyerek kivam saglayip verdigin sebzelerden hatta avolado bile olabilir ondanda katip omlet yapabilirsin.Kendi seviyorsa elinde yer.Ya da parmaginin arasinda az ezip sen ver
Cesitlendirebilirsin istedigin gibi.
Lorlada olur.Lora zeytinyagi ve yiyebildigi bi yesillik ekliyorum mesela zeytinyagi daha da yumusatiyor kivamini.

Saatlerini yavas yavas oynatip daha erkene alabilirsin.15 dk kaydirarak.
Uyuma kismina hemen olmasada alisir canim.
Annende bi yolunu bulacaktir.
Bi ninni ya da uyurken yaptigin hareket mesela alninda elini gezdirmek vs olsa kolaylik olur.
Uykusu geldiyse belli oluyor oyle davraniyorum.Uyku uyanis saatleri vs goz onunde bulundurarak.Bazende hic belli olmuyor.Inat ediyor :)

2 gecedir hava aydinlanmadan uyaniyoruz, 4.30gibi 6.30a kadar 5dk kucakta uyuyup uyaniyor aglaya aglaya. Galiba yine dis geliyor.. eger bu da disse 5,5 6,5 ve 7,5 ayda bir cifter dis cikarmis olcak.. normal mi dislerin bu kadar hizli cikmasi ya. Ayda bir dis mi gelecek artik

Dün yine patates haşlayıp koydum önüne 3 çubuk, hunharca mıncıkladı, tabağı silkeledi, yere attı falan ağzına atmayı hiç düşünmedi sanırım. kızdı bana önlüğü giydirdim diye ben dealıp bir parça verdim ağzına. yedi ama hiç hoşnut değil yine.
velhasıl, parçalı olması yine de hoşuna gidiyor. ısırmayı, ağzında gevelemeyi seviyor. çiğneme işini sevdi, diş kaşıyor bahaneyle
dün kahvaltıda zeytin verdim (suda bekletip). minik minik parçalamıştım, 3-4 pinçik verdim ağzına, güzelce çiğneyip yuttu. ilgisini kaybedene kadar veriyorum. abisi gibi oldukça seçici olacak kızçem.
2 gündür kavun veriyorum. meyve seven kızım, kavuna temkinli yaklaştı biz maaile çok severiz halbuki...

Bizimde ust disler sismis iyice alt 2. Dis yeni cikti oysaki nöbetteydik bütün gece bizde kucağıma alip sallayamiyorumda artik belim agriyo

Bizimde ust disler sismis iyice alt 2. Dis yeni cikti oysaki nöbetteydik bütün gece bizde kucağıma alip sallayamiyorumda artik belim agriyo
Bazen dördü birden çıkabiliyor canım kızımda onu yaşamıştık biz bir ayda dört diş çıkmıştı. Oğlumun da çıkıyor şimdi üst dişleri sol üst göstermiş kendini patlayacak yakındır. Sabaha kadar 6-7 kez kalktık en az belki de daha fazla sayamadım artık çok yoruldum çıksa da kurtulsam diyorum hepimize Allah kolaylıklar versin

Herseyinde farkindalar artik bir iki defa kolayimiza gelip sabaha karsi uyandığında ortamiza alip oyle uyutmustuk resmen onu yapana kadar susmadi. Sipa bide bilinclimi yapti bilmiyorum kolunu atip sarilip uyudu

Malesef oyle ardarda geliyor.Ve her sonraki daha da guclu diş.Daha da zor.

İlk tanisma hep bi degisik oluyor galiba :)
Ben daha kavun denemedim.
Yani baska seyler deneyince patates tek basina guzel gelmemis olabilir :)
O ele alip agiza goturmede bi öğrenme.Once elindeki kivamin cok ilgi cektigi kesin :)
Ama hersey oturuyor.Acele etmemek lazim.

Zamanı gelince her şey oluyormuş ne erken ne geç bu bebeğimde daha iyi anladım bunu. 7 aylık olmadan ek gıdayı kesinlikle kabul etmedi istemedi sonra birden değişti verdiğim her şeyi en azından tadıyor severse baya yiyor bizim için büyük gelişme. Yiyene kadar baya geriliyordum sürekli emerek nasıl olacak yemesi lazım falan diye stres yapıyordum sonra kendiliğinden olmaya başladı her şey ben de rahatladım. Diğer türlü kısır bir döngünün içine giriyoruz. Kızımda da oldukça rahattım istediğini yedi istemediğini yemedi şimdi de öyle. Kızımın bir arkadaşı var zamanında mücadeleye dönmüş yemek işi şimdi yediremiyorlae ve her yemek ailenin gerildiği bir ortama dönüşüyor. VosVos35 canım sen de gerginsin oğlunu baz aldığında sakinleş demek çok işe yaramayacak biliyorum ama her şey zamanı geldiğinde çok d güzel oluyor sen hep teklif et yılmadan

Herseyinde farkindalar artik bir iki defa kolayimiza gelip sabaha karsi uyandığında ortamiza alip oyle uyutmustuk resmen onu yapana kadar susmadi. Sipa bide bilinclimi yapti bilmiyorum kolunu atip sarilip uyudu
Ah keske ben de yanima alip yatirabilsem bugune kadar kac kez denediysem sevmedi benim sipa. Yanima alip yatirinca benimle oynuyo uykusu aciliyor iyice. Cok ozeniyorum aslinda belki biraz daha buyuyunce:)
Ben de 4.30-6.30arasi kucagimda tasidim resmen belim uyustu, kucagimda uyuyor ama ben de ayakta olcam hafif sallancam, oturdugum an kiyamet kopuyor, kucagimda derin uykuya gectikce oturarak dinlendim. 2saatte 10kere aglayarak uyanmistir kucagimda

Malesef oyle ardarda geliyor.Ve her sonraki daha da guclu diş.Daha da zor.

Ya umarim distir, ben dislerin geldigini hep son anda farkettim, iyice beyazi gozukunce. Baska bi sikintisi olmasin da dis olsun. 5.-6. Dis geliyor galiba hep cifter cifter geldi. Gercekten bu digerlerinden daha zorlu geciyor bizim icin

Çok zor oluyor canım öylesi Allah kolaylık versin muhtemelen ağrıları var ki böyle yapıyorlar.

Gercekten anne hangi konuda geriliyorsa o sorun oluyor.Cunku evin dinamiği anne.Hazirlarken bile o stres varsa zaten cocugun karsisinda o yuz ifadesi net oluyor.
Bide bazi seyleri yemeyecekler bazilarini sevecekler,her evin bi yemek aliskanligi var sonucta.Biz bunu yiyoruz ama sen bunlari ye olamayacak.
Bi arkadasimda yemekle ilgili cok sorun yasamisti.Doktor kendini videoya almasini istemisti gormesi icin...
Bizim verdigimi yemiyor gibi dusunmemek gerek,o da bi insan ve sectiklerini yiyor.Bize dusen sunduklarimiz.

Ya umarim distir, ben dislerin geldigini hep son anda farkettim, iyice beyazi gozukunce. Baska bi sikintisi olmasin da dis olsun. 5.-6. Dis geliyor galiba hep cifter cifter geldi. Gercekten bu digerlerinden daha zorlu geciyor bizim icin
Iste aslinda o son radde oluyor.Dis icerde ilerlerken zaten basliyor zorlamaya.Biz sonunda goruyoruz :) o zamanda tam disetini patlatma sikintisi.
Saglicakla gelsinlerde.
Bende korkuyorum acikcasi disten.Buyugu 4er tane cikarmisti hep
Zaten önler dörtlenince digerleri hep guclu disler.Kopek disleri,ilk azilar,ikinci azılar

Önleri dörtledik Artık güçlü dişler geliyor demek
Ben de dişten korkuyorum tabi ama sorunun ne olduğunu bilmek beni rahatlatıyor açıkçası şu an değiştir Diye biraz daha rahatım ama diş değilse o bilinmezlik bana ürkütücü geliyor

Yan kesiciler cikar sizin sirada onlar var :)
Ama belli de olmaz.Allah yardimcisi olsun miniklerin.Bol bol temas❤

Biz de daha dis yok. Zaten her an uykuyla mucadele halinde gectigi icin disten de korkmuyorum. Isterse beser beser gelsin.
Su kolum iyilesse de evde kendi basimiza kalsak biraz diyorum.
Her ne kadar her seye karisiyor desem de seneye yine kp ve karisini cagircam. Bazen biz gormezken istemedigim seyleri yedirdiginin farkindayim ama cok ilgileniyor, oynatiyor ve ogretiyor. Allah razi olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…