8.45 te hastaneye geldim fitil verdiler kan ve idrar istedi doktor kan çıktı idrarı veremedik daha malesef korktuğum şey enfeksiyon antibiyotik yazdı ve hiç kullanmak istemiyorum((
Teşekkür ederimGecmis olsun.
Teşekkür ederim inşallah çabuk geçer ilaç kullanmak içime sinmiyor aslında .. kan tahlilinde çıktı enfeksiyon malesef boğazındada beyazlık var dedi Allah beterinden korusunCok gecmis olsun, farkli bi doktora daha gosterebilirsiniz icinize sinmiyorsa, degisik bir gorus de almis olursunuz. Umarim cabuk atlatirsiniz.
Teşekkür ederim canım ateş düşmeyince sabah çıktık hemen çabuk geçer inşallah salgın varmış her gelen çocuk ateşli enfeksiyon Allah korusunDis atesinde 38i gecmesini beklemezler genelde yani gecmez.38i geciyorsa baska biseyden sebeptir.Bu yuzden yazmistim bakilmali diye.
Ki sizde de sebebi belli.Soguk alginligi gibi bisy degil malesef.3 gun surebilir ates bu sekilde.
Gecmis olsun.
39,9 gibi yüksek bir ateş gördüğünüzde lütfen bekletmeden hastaneye gidin kızlarTeşekkür ederim canım ateş düşmeyince sabah çıktık hemen çabuk geçer inşallah salgın varmış her gelen çocuk ateşli enfeksiyon Allah korusun
Diyelim ates 39-39,5 vs. Hemen doktora goturmemiz gerek tamam ama evden cikmadan ilik bir dus aldirmali miyiz sizce yoksa hemen cikmak mi gerek? Ilac verip mi cikmali? Vermeden mi?39,9 gibi yüksek bir ateş gördüğünüzde lütfen bekletmeden hastaneye gidin kızlarenfeksiyonun ilerlemesine fırsat vermeyin. İlacı da mutlaka kullanmak gerek, enfeksiyon ilaçtan çok daha tehlikelidir bebişler için.. Çok geçmiş olsun ben 38 günlükken vermek zorunda kaldım. Enfeksiyonla mücadele edecek kadar güçlü değiller :/
38,5 üzeri ateş varsa ateş düşürücü verilebilir. düşmüyorsa ılık uygulama yapılabilir. ona rağmen tekrar çıkıyorsa acile gidilmelidir. nöbetçi doktora, verilen ilaç ve yapılan ılık uygulama hakkında bilgi vererek, kaç saattir ne kadar ateşi var anlatmak gerek.Diyelim ates 39-39,5 vs. Hemen doktora goturmemiz gerek tamam ama evden cikmadan ilik bir dus aldirmali miyiz sizce yoksa hemen cikmak mi gerek? Ilac verip mi cikmali? Vermeden mi?
Allah korusun minikleri ama boyle kriz anlarina hazirlikli olmak lazim.
Oğlumda hep prima kullandımÇocuğum deneme tahtası olmuş resmen .:)) oğlumu 3 bezle büyüttüm, başta Molfix, ortalarda kısa süreli Huggies, en son Prima.. Islak mendil kullandığım halde pişik sorunu da yoktu.
Kızımda biraz fazla deneme yanılma oldu.. Hem pişik hem sızdırma yüzünden.. Tabi maddi tarafı da var..
Canim gözünüz aydin.ben onun minnos dişlerini yerim.Kizlar bebelerin eline herhangi bir yiyecek veriyormusnuz parmak gida vs?
Bu arada 3. Dis gozuktu bizim sag ust :)
Canim gözünüz aydin.ben onun minnos dişlerini yerim.
Ben metehanin eline herseyi veriyirum.tabi doğal ve saglikli olandan.
Mesela ben yere oturuyorum.vacagimi aciuorum.metehani ortaga ortutup sirtini destwkliyorum.kuacgina da kocaman bi sofra seriyorum.
Eline kocaman bi dilim karpuz yada 1 dilim kavun veriyorum.yemeye calisiyor.
Bugün eline kırmızi erik verdim.bitirdi.şeftali verdim.sadece soyuyorum.cekirdegini cikarmiyorum.kemiriyor.cekirdege yakin gekince aliyorum.
Gün icinde de karpuz kabugu ekmek ne bulursa veriyorum.zaten durmuyor diye veeiyorum.verince susuyor dis kasiyor.
Bugün de lahana sariyordum.durmayinca eline kalin yerlerinden verdim.suyunu emdi durdu.
Sende ver canim.bebeklwr inanilmaz seviyor böyle seyleri.
Bizimkiler aynı gidiyor canım bizimki 8 aylık olduğu gün yani cumartesi çıkardı 4. Dr yolda bir iki güne aramıza katılır:) hayırlı olsun sizin dişiniz de. Ben iki gündür pankek krep falan yapıp vermiştim kahvaltılarda çok sevdiğini söyleyemeyeceğim pek fazla ısırıp yemedi onun harici eline sadece meyve emziğiyle verdim başka vermedim. Sebzelerini falan pütürlü veriyorum yiyor ama eline vermeye cesaret edemiyorum halaKizlar bebelerin eline herhangi bir yiyecek veriyormusnuz parmak gida vs?
Yeriniz uygunsa bi yatagi yere atabilirsiniz onun uzerinde emzirir sonra o yataga birakabilirsiniz. Tabi etrafina yine de yastik koymak gerek sonucta yataginda yuksekligi var yere sifir degil. Ben bugun oglumu son anda yere attigimiz bir yatagin ucunda yakaladim. Yukseklik cok az ama huzursuz etmeye yeter. Cok hareketlendiler artik. Ekstra dikkatli olmak lazim.Kızlar bu arada bi görünüp bi kayboluyorum kusuruma bakmayın,, gecmişide okuyamıyorum haliyle en yakın geçmişi okuyabiliyorum sadece
plojovic gecmiş olsun benimki memede uyuyor kaldırıp beşiğine koysam uyanıyor zaten bu aralar zor uykuya geciyor
Bizim yatakta uyuyor etrafını yorganla agır yastıklarla kapatıyorum emeklemeye başladı 10 gündür gecen bi girdim yatagın kenarına gelmiş bi aşağı bakıyo bi bana yani bi kolunu daha atsa boşluk düşecek aşagı. Aşağıyıda yastıklarla ceviriyorum bütün odalardan yastık topluyorum alabildiğim önlem bu
Memede uyudugu için beşiği hiç kullanamadık oğlumu beşiğe koyuyordum kendi kendine uyuyodu bunda napıcam bilmiyorum
Kızlar bu arada benim gibi doğum sonrası hala adet olamayan var mı? Bugünlerde iyice menopoza girmiş gibi hissediyorum sanırsınız alev topuyum. Yanıyorum sürekli terliyorum yazı nasıl geçireceğim bilmiyorum 30 derece sıcaklıkta böyleyim. Güneyde falan yaşasam ne yapacağım bilmem
Ben 6 ayliktan beri eline veriyorum. Bogazina hic kacmadi ama ogurdugu oldu. Bazen koca parcalar kopariyor ozaman parmagimla agzindan cikariyorum. Muzla baslayabilirsiniz aslinda muzu rahat yer, mevsimi degil ama brokoliyi de rahat yiyorlar.Ben korkuyorum ya koparip bogazina kacirmasindan
Eylül bıdık bizim diş perimizKizlar bebelerin eline herhangi bir yiyecek veriyormusnuz parmak gida vs?
Canim koparinca ya oğuruyor yada cikariyorlar.yanindan ayrilma yeter.zaten agzinda bisey olunca belli olur.hemen alirsin.Ben korkuyorum ya koparip bogazina kacirmasindan
Canim bende bu cocuk ac kitabinin tarifleri var.sana atayim istersen.Kizlar sizlerle denizin sevdigi birkac tarif paylasayim
-taze sogani tereyaginda kavuruyorum, yumurtanin sarisi, dereotu ve bir tatli kasigi labneyi cirpip uzerine dokuyorum, kasik yetistiremiyorum cok seviyor. Bazi gunler icine yulaf unu da koyuyorum, yulaf unu koydigim gunler yogurdun suyundan da ekliyorum ki cok kati olmasin.
-dilimledigim elmanin uzerine tereyagi suruyorum biraz da tarcin boyle firina atiyorum. Bunu ailece cok seviyoruz. Tadi cok guzel oluyor bence
-hurmayi suda kaynatip kabugunu soyuyorum (incir de olur) catalla iyice ezdikten sonra icine keciboynuzu unu (yada yulaf unu), biraz hindistan cevizi yagi ve ogutulmus cevizi karistirip veriyorum.
-sarimsakli bebek tarhanasini da cok seviyor ama bu bilindik bi tarif zaten
Ayni seyleri surekli vermekten ben de o da sikildik artik. Degisik seyler yapmaya calisiyorum ama bir yerden sonra yine kendimi tekrarliyorum sanki.
Sizlerinde degisik tarifleri var mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?