2018 Ekim Anneleri

bizim bebegimiz akliniza gelebilecek her baharati ve uygun olmayan yiyecegi tatti.(mesela bugun yeidklerini soyliyim.hazir domates corbasi, nar eksili domates, kasar peyniri, salatalik, ekmek, dondurma, tavuk doner.tabi ki oyle porsiyon porsiyon degil tadimlik ama ne geregi var!) bazen tadimlik bazen doyumluk.cok sukur bir reaksiyon gostermedi ama benim sinirlerim harap oldu esimle ve esimin ailesiyle tartismaktan.ne bilimsel aciklamalar ne tatli dille anlatmalar ne tartismalar hicbir ise yaramadi.ilk defa ben cocuk buyutmuyormusum.tatsinmis bisey olmazmis.pinpirikleniyormusum.yoruldum aglamaktan akisina biraktim.oyle yoruldum ki her seferinde anlatmaya calismaktan.hicbir yavrumuza bisey olmasin.Allah korusun hepsini...

Son düzenleme:
Aman bosver dert etme. Ben millete laf anlatip mucadele edene kadar insanlarin verdiklerini yedirseydim de stres olmasaydim diyorum bazen.
Dun bebege kahve ve cikolata bugun lokum vermedigim icin bi suru konusmalar olaylar. Hatta en komigi 'tv kapatir misiniz yasak' dedim. Iki tane yasli teyze yoooo yasak degil dediler.

Teyzeler cok komikmis gercekten ya
benim kendi annem kasla goz arasinda ogluma cips vermisti ya. Cips ya cips!! En baharatlisindan hem de!! Kizinca da aman canim ne abartiyosunuz cocuk agzimiza bakiyor herseyin tadini bilsin demisti. Ki benim annem saglik sektorunde calisiyor. Okumus falan! Buna ragmen, benim okadar uyarmama ragmen o bile yapiyorsa millet neler neler yapar.
Televizyon konusunda ise onceden ben de cok kasiyordum, oglumu alip baska odaya falan gidiyordum, ama simdi biraz bosverdim. Ben evdeyken tv acmiyorum esime de actirmiyorum, ama bi misafirlikte tv aciksa artik mudahale etmiyorum. Eger oglum tvye cok kitlenirse dikkatini baska yone cekmeye calisiyorum okadar.

Kıyamam ya.Senin hic mi hakli yanın yok yani evladın bide.Hadi bazi seyleri verdilerde bu kadar ucuk olmasinin ne manasi var.
Onlarda heveslerini alsin (ki yine de gereksiz cocuk deneme tahtasi degil) ama sana da saygi duysunlar.
Doktorun dedigi hic işe yaramiyor mu?
Ya da eşin okuduğunda?
Bu surecte daha duzensiz daha farkli oldu mi bebis?

Yorum yapmak mecburiyetinde neden hissediyorlar onu anlamiyorum?
Belki cocugunun farkli bir durumu var ve yasak cidden.Kaldi ki zaten iyi degil.
Ne gerek var ya,biraz saygi Allah aşkına
Herseyede takilmamak lazim ama herseyede bisy denmese keske

Biz de eşimin tarafindayiz. Kızım su içmiyor sadece ek gıda verirken kaşıkla verebiliyorum hoop küçükken su vermezsen sonra içmez demeler.soslu tavuk vermek isteyene hayır dediğimde biz 3 aylıkken veriyoruz demeler! Doktorun dediklerini dinleme demeler, kızımı ayına göre ıı kucukmus demeler
Oy oy şimdiden sistim.
Ben kimseye neden su veriyorsun neden erken veriyorsun demem millet her şeye laf.bilimsel olarak konuşsan da boş gözlerle bakıyorlar

Konuşuldu mu bilmiyorum ama el ayak hastalığı diye birşey var. Özellikle ağız içi döküntü yapıyor. Ama 2 ay sürmesi pek normal değil eğer oysa.

Di mi neden bu kadar yorum?
Insanlar herseye bu kadar yorum yapmasa genel bi önyargıda olmaz cogu konuda.
Evlilik,gebelik,dogum,ek gida vb.
Her söylenene önyargılı olmamak lazim ama herseye elestiri cidden can sıkıcı.Hele cocugun agzina bisy vermek ciddi risk bence bu devirde.
Nesil farkliliklari belki de :))))

malesef.doktorun dediklerini onemseyen yok.esim zaten okumaz.eskiden nasil buyumus cocuklar.herseyi yesin.bisey olmaz kafasinda.oto koltugunu bile gereksiz gorur kucakta tutmami ister.eskiden cocuklar hep kucakta gidermis.o kadar cok sey var ki... bebekte ennufak bir reaksiyon veya rahatsizlik hali olmadi.beni pinpirikli ilan etti.kayinpederin koy evine gittik.orda kayinpeder ve gorumce ben bir an tuvalete gitsem hemen cilek ve domates yedirmisler.aciklama yapiyorum alerji yapabilir baba fln.'oglum annen seni bu lezzetlerden mahrum mu birakiyor,hep avmlerde mi gezdiriyor'diyor. bir de kayinpeder pinpiriklendigim icin babama beni sikayet etmis.babam bana kiziyor biz size lahmacun ici de yedirirdik biraz rahat ol diyor.bayramda delirdim resmen.hic saygi duyan yok.

Doktor da ilginç gerçekten. 39.9 eve gönderilecek bir ateş mi yahu.. Yüksek ateş esnasında havale geçirip işitme kaybına uğrayan akrabam var.. boğazına, kulaklarına hiç bakmadan nasıl yolluyor eve geçmiş olsun kızçene ❤

Bende olmadim hala.
Gecen aksam oldum olacam dedim oyle sizim sizim bi agrim vardi ama yok.
Ara ara oluyor hatta.
Aslinda guzeldi bi yandan hele simdi yaz ama sikintisida cok cidden.Siskinlik artiyor sanki gitgide.
Ben oldum güya ama 2,5 gün sürdü
Normali en az 5 gündür benim. Şişkinlik biraz aşağı indi, onun dışında bir fark yok. Can simidi gibi gezmeye devam

İyi ki minigin alerjisi yok telef olurdu cocuk.
Cok yipraticidir senin icin Allah sabir versin.
Anlamayacaklar zor.
Bana bi nevi taciz gibi geliyor,agzini acan cocuga hersey vermek!Zaten aksini yapamaz ki

Ben oldum güya ama 2,5 gün sürdü
Normali en az 5 gündür benim. Şişkinlik biraz aşağı indi, onun dışında bir fark yok. Can simidi gibi gezmeye devam

Yakindir benimde.Garip agri devam ediyor.Ama 2 gundur inanilmaz daha da şştim

Yok onlar tvyi bebek icin actilar. Bi de dondurup o tarafa dogru oturttular.

Benim cocugum benim kararim.

Bizde dun esimin ailesine gittik oraya gelen yasli bi teyze elimdeki peynirli boregi yedir dedi damagina yapıştır tuzlu tuzlu iyi yer dedi tuz yasak dedim bakiyo suratima tee allahim tv konusunda anneme soz geciremiyorum ben geçen oglen isten geldim çocuk mama sandalyesinde tv nin onunde oturuyo 5 dk koydum bisey olmaz diyo bütün gun neler oluyo acaba diye düşünmeden edemedim

Ah o teyzeler ya, ben ilk dogum yaptigimda bir teyze bana bez baglama bacaklari carpik olur dedi. Napcam bez baglamazsam alti islak mi kalacak dedim onun cisinden kakasindan ne var rahatsiz etmek islaklik sakin bez baglama coz bezini demisti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…