Görünüşe göre sizi uçak paklar arkadaşımCamda falan yapisik bir sey olsa hic oturmaz ki. Kalkip almaya calisir aglar. Sadece ben degil. Halalari vs kim otursa arkada, ben oyalarim dese sonuc husran. Oturmayi sevmiyor. Zaten kucaga alinca da bi sure sonra sapitiyor. Bu sefer de ayakta gezmedigi icin sıkılıyor. Hiperaktif diye korkuyorum zaten. Tarsusa gelirken surekli yolda durup inip gezdik. Gunduz uykusu diye bir sey olsa yolda rahat edicez ama yok.
Ucakta da aglayip insanlari rahatsiz eder diye korkuyorum.Görünüşe göre sizi uçak paklar arkadaşım
Gecmis olsun canim.Kızlar o kadar kötüyüm ki dün öğleden beri ateşliyiz, dün acile gittik hissedince 39 çıktı ateşi, boğazına baktı sadece ne kulağa ne kana bakıldı, paranox fitil koyduk bir saat bekledik düşmeyince calpol verildi bu arada havlu ile soğuk uyguladık ağlamaları kulağımdan gitmiyor, aksam 7 de 37 olunca çıktık hastaneden, akşam 11 de gece 4 te sabah 9 da yine ateşle uyandık gece de soğuk uyguladık akşam ılık duş aldırdım neden oldu bilmiyorum diş desem kesici dişlerden birinin olduğu yer şiş ama bilmiyorum niye çıkıp duruyor bu ateş ☹☹
Doktorumuz o sekilde soyledi havalar sıcak oldugundan heralde diye dusunup cok sorgulamadim acikcasiGeçmiş olsun viral enfeksiyon da olabilir benimkinin sırtı tıpkı alerji gibiydi ama enfeksiyon cıktı. yumurtayı neden hergün değil haftada üç kez veriyorsunuz merak ettim
Ben de yumurtayi gun asiri veriyorum. Cok sevmiyor zaten. Sanki her gun versem dokunacakmis gibi hissediyorum ama belli bi kaynaktan boyle bir sey de okumus degilim.Geçmiş olsun viral enfeksiyon da olabilir benimkinin sırtı tıpkı alerji gibiydi ama enfeksiyon cıktı. yumurtayı neden hergün değil haftada üç kez veriyorsunuz merak ettim
Ben her gun bir yumurta sarisi veriyorum, cok seviyor yumurtayi, yerken imm imm diye sesler cikariyor hattaBen de yumurtayi gun asiri veriyorum. Cok sevmiyor zaten. Sanki her gun versem dokunacakmis gibi hissediyorum ama belli bi kaynaktan boyle bir sey de okumus degilim.
Çok şaşırdım çünkü bu konuda yapılmış bilimsel çalışmalar var. 6 aylık iki gruba bir gruba hergün yumurta veriliyor bir gruba verilmiyor ve sonuçta tüm gelişim alanlarında verilen grup cok daha onde oluyor. Kısa özetledim. Bebek gelişiminde yumurta cok onemli. Benim bebeğimin alerjisi vardı ben emzirirken hiç yiyemedim ama şimdi hergün tam veriyorum üstelik suan kollarında dokuntu var alerji profesoru anabilim dalı başkanına götürüyorum biraz keselim yumurta yapıyor diyorum hayır diyor heryeri dökerse keserim onun dısında hergün bir yumurta sarısı yiyecek yumurta bebeğin en önemli besin kaynağı. Vermezsen kötülük edersin cocuğuna diyor. O yüzden sizin dr neye dayanarak bunu söylemiş çok şaşırdım.Doktorumuz o sekilde soyledi havalar sıcak oldugundan heralde diye dusunup cok sorgulamadim acikcasi
Alerjisi yoksa verin bence yumurta en onemlisiBen de yumurtayi gun asiri veriyorum. Cok sevmiyor zaten. Sanki her gun versem dokunacakmis gibi hissediyorum ama belli bi kaynaktan boyle bir sey de okumus degilim.
38 üstü ateşi diş yapmaz mutlaka enfeksiyon vardır. Eşim diş hekimi ordan net biliyorum.Kızlar o kadar kötüyüm ki dün öğleden beri ateşliyiz, dün acile gittik hissedince 39 çıktı ateşi, boğazına baktı sadece ne kulağa ne kana bakıldı, paranox fitil koyduk bir saat bekledik düşmeyince calpol verildi bu arada havlu ile soğuk uyguladık ağlamaları kulağımdan gitmiyor, aksam 7 de 37 olunca çıktık hastaneden, akşam 11 de gece 4 te sabah 9 da yine ateşle uyandık gece de soğuk uyguladık akşam ılık duş aldırdım neden oldu bilmiyorum diş desem kesici dişlerden birinin olduğu yer şiş ama bilmiyorum niye çıkıp duruyor bu ateş ☹☹
Sevseydi ben de her gun yedirirdim. Kendim yiyorum. Cok severim. Sorunca bize de yaz.Ben her gun bir yumurta sarisi veriyorum, cok seviyor yumurtayi, yerken imm imm diye sesler cikariyor hatta15inde doktora gitcez o sirada bu yumurta konusunu bi sorayim
Alerjisi yok ama sevmedigi icin her gun vermeye zorlamiyorum. Diger seyleri istahla yiyor masallah.Alerjisi yoksa verin bence yumurta en onemlisi
ahaha bizim gittigimiz yerlerde o laflar sokmediginden biraktim ben artik.bugun antep lahmacunundan ufak parcalar acili ezme ve fistikli baklava parcalari yedi.sabah kahvaltida kaymak recel sokellali ekmek patatesli gozleme zeytin peynir minik minik yedi babasi izinli oldugu icin.iyi ki ben bakiyorum cocuga.hic olmazsa sadece babasi evdeyken ve bi yere gittigimizde maruz kalacak olmiycak yiyeceklere.laftan anlamayan koca zor...Dün yan komşuya bayram ziyaretine gittik. Önümüze ikramlıklar kondu.. Kızım tabi herkesi inceliyor, ağızlarına bakıyor. Teyze demez mi, 'yedir çocuğa, bakıyor yazık'yok daha küçük, tatlı vermiyoruz dedim.. neyse ki uzatma huyu yok, sadece bilgisiz kadıncağız... ama yedir dediği şey de baklava, şambali
Gittik acile ne bir kan alındı ne bişey yapıldı38 üstü ateşi diş yapmaz mutlaka enfeksiyon vardır. Eşim diş hekimi ordan net biliyorum.
İşte aynı otobüste olduğu gibi bakına bakına gider bence :) zaten 1 saat sürer en fazlaUcakta da aglayip insanlari rahatsiz eder diye korkuyorum.
Belediye otobusunde kucakta iyi gidiyor. Ama yarim saat falan yola gittim en fazla. Camdan disari bakiyor insanlara bakiyor. Daha uzun yolda otobuste ne yapar bilmiyorum.
Illa buyuyecek ne yapayim. Yilda bir iki kere uzun yola gidiyoruz zaten.
antep mutfağına erkenden alıştırıyorlar desene.. çekirdekten gurme yetişiyorahaha bizim gittigimiz yerlerde o laflar sokmediginden biraktim ben artik.bugun antep lahmacunundan ufak parcalar acili ezme ve fistikli baklava parcalari yedi.sabah kahvaltida kaymak recel sokellali ekmek patatesli gozleme zeytin peynir minik minik yedi babasi izinli oldugu icin.iyi ki ben bakiyorum cocuga.hic olmazsa sadece babasi evdeyken ve bi yere gittigimizde maruz kalacak olmiycak yiyeceklere.laftan anlamayan koca zor...
Bilimsel veriler elbette önemli ben de neredeyse her gün veriyorum ama her uzmanın görüşü farklı olabiliyor. Günümüzde doğal ve sağlıklı pek bir şey kalmadı organikdiye aldığımız yumurtalar bile ne kadar doğal tartışılır çünkü köyde bile doğal beslenemiyorbazı tavuklar yumurta çok olsun diye yemi veriyorlar bolca hayvanlar da ne yiyorsa onu çıkarıyor. Belki bunları da düşünerek söylemiştir dr.Çok şaşırdım çünkü bu konuda yapılmış bilimsel çalışmalar var. 6 aylık iki gruba bir gruba hergün yumurta veriliyor bir gruba verilmiyor ve sonuçta tüm gelişim alanlarında verilen grup cok daha onde oluyor. Kısa özetledim. Bebek gelişiminde yumurta cok onemli. Benim bebeğimin alerjisi vardı ben emzirirken hiç yiyemedim ama şimdi hergün tam veriyorum üstelik suan kollarında dokuntu var alerji profesoru anabilim dalı başkanına götürüyorum biraz keselim yumurta yapıyor diyorum hayır diyor heryeri dökerse keserim onun dısında hergün bir yumurta sarısı yiyecek yumurta bebeğin en önemli besin kaynağı. Vermezsen kötülük edersin cocuğuna diyor. O yüzden sizin dr neye dayanarak bunu söylemiş çok şaşırdım.
antep mutfağına erkenden alıştırıyorlar desene.. çekirdekten gurme yetişiyorinşallah kötü etkilenmez kuzucan
benim çevremde çocuğuma zorla bir şey verecek kadar yürek yemiş kimse yok. biraz deli fişek olduğumu bilirler. yakın aile çevrem de her türlü arkamda duruyor, eşim de öyle.. haliyle geri kalan kalabalığa halt yemek düşüyor.. kv ve görümce de küçük tavsiyeler ölçeğinde laf edebiliyor anca..
Yumurta konusu acilmisken herkes biliyordur ama belki bir bilmeyen vardir ben yazayim.Bilimsel veriler elbette önemli ben de neredeyse her gün veriyorum ama her uzmanın görüşü farklı olabiliyor. Günümüzde doğal ve sağlıklı pek bir şey kalmadı organikdiye aldığımız yumurtalar bile ne kadar doğal tartışılır çünkü köyde bile doğal beslenemiyorbazı tavuklar yumurta çok olsun diye yemi veriyorlar bolca hayvanlar da ne yiyorsa onu çıkarıyor. Belki bunları da düşünerek söylemiştir dr.
Teşekkür ederiz canım bilgiler için bunları biliyorum ama ne bileyim yine de gönül rahatlığıyla tüketemiyorum 0 ya da 1 alsak da. Nasıl tavuk konusu bambaşka bir noktadaysa şu an yumurta da öyle gibi geliyor. Tabi bilimsel bir şeylere dayanarak konuşmuyorum şu an yanlış anlaşılmasın:) açıkta satılan yumurtalarda da kaynağı bilinen bir yerden alınması en güzeli aslında mümkün olsa. Tavuk çiftliğinden alıp dışını kirletip sattıklarını da duyduktan sonraYumurta konusu acilmisken herkes biliyordur ama belki bir bilmeyen vardir ben yazayim.
Yumurtalar artik siniflarina gore numarandiliyor.
Organik yetiştiricilik için 0, free range (açık dolaşıma erişim) yetiştiricilik için 1, kümeste kafessiz yetiştiricilik için 2 ve kafesli yetiştiricilik için 3 numara veriliyor. Miniklere 0 numara kullanilmali hatta kendiniz icin de 0 numara veya 1 numara kullanirsaniz iyi olur. Acikta organik olarak satilan koy yumurtalarina ben hic guvenmiyorum. Ne son kullanma tarihi var uzerinde ne bir onayi vs.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?