2018 Ekim Anneleri

Neden bekliyorsunuz?
Gerci izinlidirde hepsi.
Atesin hemen gecmemesi olabilecek bisy ona uzulme sadece dogru tedavi ve teshis icin eli den geleni yap
İlcedeyiz canım acile gidince değişen birşey yok biz gibi anlık ateşini düşürüp gönderiyorlar, bugünde ateşli uyansaydi ile gidecektik özele, şükür şuan ateşimiz yok ama sabah bir baktım vücudunda döküntüler oluşmuş int. bakarken altıncı hastalık diye birşey duydum döküntü ile ateş bitermiş acaba mı diyorum

Canım çok geçmiş olsun neredesiniz bilmiyorum ama bir uzmanın görmesinde fayda var yani şehir merkezine gitme şansınız varsa özel hastane falan vardır açıklardır dr görse iyi olur. Bildiğimiz bilmediğimiz birçok rahatsızlık oluyor sizin de içiniz rahatlar belki. Çok geçmiş olsun tekrar kuzucuğa iyileşir umarım bir an önce

Döküntü atestende olabilir vucutta.
3 gunle bitmistir muhtemelen ateste.

Dedigin gibi olabilir altinci hastalikta.O ilac tedavisi gerektirmez kendiliginden gececektir.Ates bittiyse dokuntulerde 2-3 gun icinde kaybolur.
Bol bol dinlendirip bol sivi vermelisin.
Size de bulasmaz insallah.

Ama atesi yok diye gitmemezlik etmeyin.Keske ilk ona gitseydiniz.Varsayimla sonuc farkli olabilir.Gorunmekte fayda var.

6. Hastaliksa eger ve dokuntuler basladiysa hastaligi atlattiniz demek. Ates olmaz artik. 6. Hastalikta kan da temiz cikiyor diye hatirliyorum. Umarim bundan sonra atesi cikmaz kuzunun. Cok gecmis olsun.
Ates cikmasa dahi bir uzmana gorunmekte fayda.

Dun aksam oglum da ateslendi 38.3ü gorduk. Bugun 36-37lerde ve oksuruyor aslinda sadece uyurken oksuruyor. Ek gidayi asla kabul etmiyor ben de zorlamiyorum baya huysuz. Denize gir cik usuttu galiba, birkac gecedir serindi zaten burasi belki onda da olabilir. Bu gece ankaraya donuyoruz. Umarim daha iyi olur.

Çok sağol canim şuan ateş yok inşallah tekrarlamaz en ufak bir yukselme olursa gideriz artik

Canım hiç bilmiyorum inan anlayamadım bizde bayram için ilk iki gün koydeydik acayip rüzgarlıydi hava ikinci gün dışardaydik baya, köyden geldik o gece çok huzursuz uyudu sabah ateşlendi, bugün 4. gün özellikle boyun altı ve karnında minik kırmızı benekler var ateşi en son gece 12 de çıkmıştı, bugün yok şükür ama çok zor üç gundu dört saatte bir yükseldi ateşi kan idrar temiz çıktı, size de çok geçmiş olsun iyileşsin kuzucuklar

Gecmis gitmiş olsun canim inşallah

Kizlar bugun 8 ay kontrolune gittik. Doktorumuz ayrilmisti. Baska bir doktora gittik.
2,5 cm uzamis 250 gr almis. Kolumdan ve misafirlikte olmaktan dolayi bu ay ek gida duzgun olmadi. Bazi gunler sadece yogurt yedi.
Yumurta her gun verin dedi. Ceviz, kiyma, tavuk, balik haftada 3 4 gun mutlaka verin dedi. En cok protein dananin but etinde varmis onu yesin dedi. Tavuk yemeyen bir aileyseniz tavuk yemese de olur dedi.
Kabizlik icin kahvaltisina yulaf ezip katin dedi. Yogurdu peyniri ozellikle sordu.
Ben sebze meyveye onem veriyordum ama bunlar daha onemliymis.

gunde 3-4 kere sivi kaka yapiyor dunden beri.yesil ve tamamen sivi.ishal mi oldu acaba.ne yapmak gerekir?
Degisik bir sey yedi mi?
Sen daha once kullanmadigin bir ilac kullaniyor musun veya degisik bir sey yedin mi?
Usuyebilecegi bir ortam oldu mu?
Ishale bol bol emzirin, sivi alsin diyorlar.

gunde 3-4 kere sivi kaka yapiyor dunden beri.yesil ve tamamen sivi.ishal mi oldu acaba.ne yapmak gerekir?
Gunde 5 seferi geciyorsa ishal deniyor. Bol bol su icir. Daha once yedirmedigin yeni yedirmeye basladigin bisey varsa yedirme belki alerji yapmış olabilir. Mesela ben ilk yumurta yedirdigimde gunde 5 sefer buyuk tuvaletini yapmıştı 10 gun ara verdim sonra yumurtaya yeniden basladim busefer bi sorun cikmadi. Ayrıca patates puresi yapıp yedirebilirsin iceriyi biraz katılaştırır.

Degisik bir sey yedi mi?
Sen daha once kullanmadigin bir ilac kullaniyor musun veya degisik bir sey yedin mi?
Usuyebilecegi bir ortam oldu mu?
Ishale bol bol emzirin, sivi alsin diyorlar.
bende degisik bir yemek ya da ilac olmadi ama ishal olmadan onceki gun cok uzun saatler disardaydik koye gittik kaldik filan derken cok ortam degistirdi.usumus terlemis olabilir zaman zaman.o kadar cok seyin tadina bakti ki bilemiycem o yuzden.bol bol emziriyorum su icirmeye calisiyorum.ins cok uzamaz.

T tuanadereli cok gecmis olsun..
Benim kuzu, tatilde tamamiyle reddetti ek gidayi. 5 gun ne yumurta ne baska birsey. Mamayi bile zorla icti.
Dr lar onu ver bunu ver ok de yemiyorsa ne yapacaz :))
protein yetiskin icinde cok önemli!
Yumurta konusu gecmis, valla mandiradan organik diye alıyorum.cok da detay düşünmüyorum..hersey organik olacak diye kendimi paralamiyorum, çünkü bunun sonu yok. Biraz rahatlik iyidir, babanneye kulak veriyorum. Yari modern yari geleneksel yöntem, benim duzenim bu :))

Son düzenleme:
Boy uzamasi gelisimsel acidan kilodan daha onemli diyorlar, boyu guzel uzamis, bu aylara gore 250 gram da bence az degil. Artik cok hareketlendiler malum.
8. Ayda baliga baslatiyorlar evet ama dip baligi olmasin diyorlar, bu mevsimde hangi balik verilirki?
Et konusunda ise bizim doktor dana degil koyun yesin daha saglikli demisti her gorus birbirinden farkli gercekten

Genelde anne sutunun hazmedilmeden tekrar alinmasindan derler ama azcikta olsa sen ya da bebisin usudugu zamanlarda olur genelde :) Ya da yesillik vb cok tukettiysenizde buara olur.
Insallah devam etmez.

Masallah minise❤
Yulaf icin soyleyebilecegim bebeklik doneminde gluten ile fazla iliskili olmalari vucudun depolamasina sebep olurmus.Yani ilerleyen senelerde gluten alerjisi bu yuzden cikarmis genelde.
Her sabah katilmasada en azindan miktari ayarlayabilirsin diye fikir olsun.
Tahillardan hamurdan karbonhidrattan ziyade sebze,meyve ve protein(taze,mevsiminde)

Benim cocugum olduktan sonra ogrendigim ve gordugum sey bizim tukettiklerimiz ve yaptiklarimizi unutmadan ama kafada sifirlayip yeni yeni tariflere acik olmak lazim.Dogru sekilde en azindan.Herseyi pisirmeye gerek kalmadan mesela.Yani cok ucsuz bucaksiz bisy bu yemek isi.Yani bizim cocukla degisen seylerimiz oldu mesela.Evin duzenide tat aliskanliklarida degisebiliyor.
Cok kasmadan insan kendinede eziyet etmeden tabii.Yoksa anneyi dibe ceken seyler bunlar.

Son düzenleme:
Esini al doktora gotur. Cig kofte bile yediriyoruz de. Doktor sizi azarlasin. Belki esin bi daha abuk subuk seyler yedirmez cocuga? Sen de azarlanirsin arada ama olsun. Anne olmak bunu gerektirir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…