evet cok dogru soyluyorsun cocuk buyudukce sorunlar daha da katlanacak gibi duruyor.abur cubur konusu, tv tablet telefon konusu, istedigini almak yapmak vb. bir suru sey... esimle cocuk harici baska bircok konuda da sıkıntı yasayip cozemedigimiz icin epey sogudum zaten.belki de bir sure sonra inceldigi yerden kopsun diyecek hale gelicem kimbilir...ferhunde001 canım senin için ve oğlun için açıkçası çok üzülüyorum yedikleri sağlıklı bebek yiyecekleri değil o konu üzücü ama bir de işin şu boyutu var seni dikkate almayan saymayan bir eş ve çevre kısa vadede çözülebilir gibi gelse de bebeğinin büyümesiyle fikir ayrılıkları ve seni dinlememeler gittikçe artacak belki çoğu zaman oğlun bunlara maruz kalacak. Elbette insanız çocukların yanında zaman zaman anlaşamadığımız durumlar oluyor olacak da ama fikir ayrılıklarını yeri geldiğinde de yaşanan tartışmalar onu olumsuz etkileyecektir. Umarım yanılırım ve yaşadığınız bu yemek konusundaki tartışmalar genellenmez sonraki süreçte uzlaşmayla orta yolu bulursunuz.
Yemek konusunda ve diğer her konuda ilk çocukta eli maşalı bir tavır sergilediğim için oğlumda kimse bir şeye karışamadı. Eşim özellikle yemek mevzularına karışmaz bana bırakır çok da araştırma yaptığımı bildiği için. Kaç yıldır sadece bir kez uymadı onda da oğluma tahin pekmez verdi oğlum alerji gibi olunca bir daha deneyemedi. Çocuk yetiştirmek farklı bir şey hepimiz farklı kültürlerden ailelerden geliyoruz bu yaşımıza kadar farklı şeyleri doğru yanlış olarak gördük öğrendik eşlerimiz de aynı şekilde. Orta yol bulunup ortak hareket edilirse çocuk da ona göre yetişiyor değilse çocuk hangi taraf işine geliyorsa ona göre hareket etmeye başlıyor
Ben yumurta konusunda şanslıyım, komşumun evinin yanı boş arazi, orada 10-15 tane tavuk bakıyor. Gayet de taze ve lezzetli yumurtaları var. 1 TL'den veriyor, memnunuz :) köyde kendimiz (ailem) de tavuk besliyoruz, genelde köy yumurtası yiyerek büyüdük. O yüzden lezzetini ayırt ediyorum.Yumurta konusu acilmisken herkes biliyordur ama belki bir bilmeyen vardir ben yazayim.
Yumurtalar artik siniflarina gore numarandiliyor.
Organik yetiştiricilik için 0, free range (açık dolaşıma erişim) yetiştiricilik için 1, kümeste kafessiz yetiştiricilik için 2 ve kafesli yetiştiricilik için 3 numara veriliyor. Miniklere 0 numara kullanilmali hatta kendiniz icin de 0 numara veya 1 numara kullanirsaniz iyi olur. Acikta organik olarak satilan koy yumurtalarina ben hic guvenmiyorum. Ne son kullanma tarihi var uzerinde ne bir onayi vs.
Vardı onceden ek gıdayla düzeldiGittik acile ne bir kan alındı ne bişey yapıldıyarın çocuk Dr una götürucem artık 4 saatte bir yükseliyor, bugun üçüncü kez cıvık mukuslu kaka yaptı, bizimde alerjimiz var ben hiç yumurta denemedim, döküntü dışında mukuslu kaka var mı sizde?
Bizim doktor biraz değişik ilerliyo sanirim yurtdisi verilerine gore fln avokado icin 9 ay dedi oysa bütün tariflerde 6. Ayda yazar. Ilk ay icin belki de oylede demis olabilir kontrole gidince sorucam tekrar artıkÇok şaşırdım çünkü bu konuda yapılmış bilimsel çalışmalar var. 6 aylık iki gruba bir gruba hergün yumurta veriliyor bir gruba verilmiyor ve sonuçta tüm gelişim alanlarında verilen grup cok daha onde oluyor. Kısa özetledim. Bebek gelişiminde yumurta cok onemli. Benim bebeğimin alerjisi vardı ben emzirirken hiç yiyemedim ama şimdi hergün tam veriyorum üstelik suan kollarında dokuntu var alerji profesoru anabilim dalı başkanına götürüyorum biraz keselim yumurta yapıyor diyorum hayır diyor heryeri dökerse keserim onun dısında hergün bir yumurta sarısı yiyecek yumurta bebeğin en önemli besin kaynağı. Vermezsen kötülük edersin cocuğuna diyor. O yüzden sizin dr neye dayanarak bunu söylemiş çok şaşırdım.
Kızlar o kadar kötüyüm ki dün öğleden beri ateşliyiz, dün acile gittik hissedince 39 çıktı ateşi, boğazına baktı sadece ne kulağa ne kana bakıldı, paranox fitil koyduk bir saat bekledik düşmeyince calpol verildi bu arada havlu ile soğuk uyguladık ağlamaları kulağımdan gitmiyor, aksam 7 de 37 olunca çıktık hastaneden, akşam 11 de gece 4 te sabah 9 da yine ateşle uyandık gece de soğuk uyguladık akşam ılık duş aldırdım neden oldu bilmiyorum diş desem kesici dişlerden birinin olduğu yer şiş ama bilmiyorum niye çıkıp duruyor bu ateş ☹☹
kizlar biz eger bir gun icinde 8-10 saat filan disaridaysak 3 saatte bir emiyor ve ara ara su iciyor hic ek gida istemiyor.ama evdeyken kahvalti ogle ikindi aksam guzel guzel yiyor.sizde disardayken durumlar nasil?
Acile gittik canım ben istedim diye baktılar resmen kana bakıldı o kadar iştahsız ki idrarı alamadık bir türlü onu da verirsek bakcaz bakalım artıkGecmis olsun.
Atesin disten sebep 39a cikmasini dusunmez doktorlar canim.Cikmazda zaten genelde.Yani onunla birlikte gibi gorunur ama baska sebebi vardir.
Tekrarlamasi normal 3 gune kadar bile surebilir.Ama kan idrar bakilmasi guzel önlem olurdu.
Fitil 6 saatte 1 canimKızlar takipli bir Dr muz yok, aranızda doktorunuza sorabilecek biri var mı acaba paranox fitili günde kaç kez kullanabilirim kilomuz 7.5, ne zaman calpol dolven versen içmek istemiyor zorlayınca feci kusuyoryarın da devam ederse ateş çocuk doktoruna gidicez , acilde hiçbirsey olmuyor çünkü kan idrar sonucumuz çıktı birşey yok niye ateşli bu çocuk üç gündür
Bizim günlük rutin soyle disari bile ciksak bozmamaya calisiyorum su zamana kadar basarili oldum.Kaç saatte bir anne sütü ya da ek gıda alıyor bebekleriniz, beslenme aralıklarınız nasıl kızlar?
Sağol canım bugün 4. Gün olacak saat 6 da koymuştum şimdi yine yükseldi tekrar koydum sinirlerim bozulduFitil 6 saatte 1 canim
Fitilden baska ilac kullaniyormusun atlasda oyle hasta oldugunda 5 gun dusmemisti atesi antibiyotik kullanmak zorunda kalmistik. Bence bi çocuk doktoruna gosterinSağol canım bugün 4. Gün olacak saat 6 da koymuştum şimdi yine yükseldi tekrar koydum sinirlerim bozuldukan idrarda birşey yok sebebi nedir bilmiyorum , mama yaptım içmedi su verdim şimdi bitirdi suyu, geçemeyecek mi yaaa
Canım ilk günler calpol dolven vermiştim ama içmek istemiyor şırıngayla verince öğürup kusuyor, sizde enfeksiyon çıktı öyle mi başladınız antibiyotiğe yarın düşmezse özele götürucezFitilden baska ilac kullaniyormusun atlasda oyle hasta oldugunda 5 gun dusmemisti atesi antibiyotik kullanmak zorunda kalmistik. Bence bi çocuk doktoruna gosterin
Viral enfeksiyon vardi evet. Sizin kan tahlilinde bir sorun olabilir mi acaba 39 a enfeksiyon olmadan çıkma ihtimali var mi bilmiyorumCanım ilk günler calpol dolven vermiştim ama içmek istemiyor şırıngayla verince öğürup kusuyor, sizde enfeksiyon çıktı öyle mi başladınız antibiyotiğe yarın düşmezse özele götürucez
Bilmiyorum inanınViral enfeksiyon vardi evet. Sizin kan tahlilinde bir sorun olabilir mi acaba 39 a enfeksiyon olmadan çıkma ihtimali var mi bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?