2018 Ekim Anneleri

Yemek yiyen bir bebegi baz aldi sanirim. Pekmezi de soyledi bu arada. Yazmayi unutmusum. Benimki yiyor diyorum ama bazen bir kasik yiyor, tukurmeye basliyor mesela. Kahvaltiyi cok yemiyor. Gunduz cok emdiyse yemiyor. Uykusu varsa yemiyor. Bogazindan ne gecerse kardir...
Benim de organik falan takintim yok. Bulursak ne mutlu bize tabi ki. Ama pesinden kosmuyorum.

Ben de kuzu eti biliyordum. Bir iki kere yapmistim. Simdi daha cok yapicam.

Sadece haftada bir kere corbasina pirinc katiyordum. Bi kere de irmikli muhallebi vermistim. Sebze meyve yogurt peynir agirlikli gidiyordum. Kaka yapmadigi gunler yulaf katarim kahvaltisina. Cunku gunasiri yapiyor. Ben ekmekciyim diye un turu vermek istemiyorum zaten.

Evdeyken en sevdigi muhallebiydi. Tatilde 1 cay kasigi yediremedim..yogurt, yumurta vs 0 yani..sicaktan mi bilemedim..Ankaraya döndük bugün, bakalim bu hafta ne olacak :)) -balik mevsimi degil, kışa artik.
-istahsizlikta bana cekti sanirim, ben de cok az yerim :)) hamileyken 14 kg aldim 15 kilo verdim. Bebek babasinin fotokobisi, bana sadece istahsizligi benziyor :))

Zaten pesinden kosmaya calissak depresyona falan gireriz heralde. Instagramda guvenerek takip ettigim birkac sayfa var. Orda birseyler okuyup biraz da kendim arastirinca bugune kadar nasil yasamisiz biz diyorum, ki ben emzirmeden once saglikli beslendigini dusunen bir insandim emzirmeyle birlikte sekere ve hamurisine dustum saglikli yasam dipsiz bir kuyu. Sonu yok. Bir sekilde cok kasmadan ortasi bulunmali

Ne guzel kilolar onlar ben hamileyken 17 kilo aldim dogumda 9 kilosu gitti oyle de kaldim. Cok yiyorum ama kitliktan cikmis gibi yiyorum

Ne guzel kilolar onlar ben hamileyken 17 kilo aldim dogumda 9 kilosu gitti oyle de kaldim. Cok yiyorum ama kitliktan cikmis gibi yiyorum
Herkeste bir 5 kilo kaliyor demek.
Ben de 20 kg aldim. 9 gunde 15 kilo verdim. 8 aydir o kalan 5 kiloyu veremedim. Bir iki kere dikkat ettim. 1 2 kilo gitti ama yemeye geri baslayinca geri geldiler. Ben de cok istahliyim. Yedigime gore kilo almamam bile buyuk bir sey.

Ben ne yapayım o zaman her gün irmik veriyorum seçeneğim yok alerjiden dolayı, dön dolaş aynı şey kahvaltı da olmadığı için, gün içinde irmikli meyveli muhallebi gün kurusu da koyuyorum içine, bal kabağı kabak havuç soğan bulgur olan püre, son birkaç gündür kuzu kıyma patates havuç tel şehriye püresi, muzu çok seviyor kabızlık olmasa, ek gıdayı artırmaya çalışıyorum çünkü alerji mamasıni içmek istemiyor yoğurt peynir vermeyi o kadar çok istiyorum ki gece hafta yulaf ve tam buğday unu aldım denemedim için, sizin bana bir öneriniz var mı?

Irmikli yaptigimiz muhallebiyi yulafla seftalili yaptim. Iki kavanoza konserve yaptim. Yarin disari cikarsak yanimda goturcem. Bugday unuyla bebek ekmegi tarifleri var. Bana doktor ekmek verme dedi. Benim zaten ekmek ve biskuvi hevesim yok. Sebzeleri arttir. Bu ay enginar var.
T tuanadereli

Aynı ben ah ah 19.5 aldım 12.5 gitti 7 si hala duruyor gitmiyor bir türlü dengesiz besleniyorum sebebini de biliyorum ama düzenleyemiyorum akşamları çok yiyorum yeme aralıklarını çok açıyorum düzenleyemedim gitti

Ben 1 gun yapmadiysa ertesi sabah kahvalti oncesi eline kayisi ya da salatalik veriyorum :) besleyici degil ama su orani fazla,calistirici :) Uzerine bir tur emziriyorum

Insan yedigi seyin iyi olmadigina inandikca sanki daha da dibe batiyor :)
Bi yandan bakiyoruz gayet saglikli bahsedilen turde beslenmeyenlerde.Cunku inaniyorlar cocuk doysunda mutlu olsunda :)
Cok garip bir denge.
Ama dusununce kalp ve damar hastaliklarinin fazla olusu,kolayliklarla gelen seylerin tuketimiyle kanserlerin artmasi tesaduf olamaz heralde.
Bi yandanda her neslin kendine has hastaligida var diye dusunuyor insan.
Bi yandanda bu alerjiler vs yeni nesil hayvanlari kurtaracak diyorum :) yani insan cok bu kadar uretim imkansiz zaten.
Gerci yeni nesilde sebze yogurt vsde yok.
Aman dipsiz kuyu bu mevzular :)

Biz hepimiz biraraya gelsek nasil yeriz acaba
Bende fazlalik 1 kg kaldi ama 6 aylik gibi duruyorum suan.Regl olmadim karnim agridikca sisiyorum

Saydiklarin az degil ki.Doyurucuda.Kendini hic uzme canim ya.Alerjisi olmasada bunlari yemeyen,hic et yemeyen,hic meyve yemeyen insanda var.Cocugun belki alerjiside olmasa yemeyecekti?
Ya da buyuk cocuklarimizda herseyi yemiyor ki.Donem donemde degisiyor.
Sadece bizde eskilerden kalan bi mantik var.Unlu,ekmekli,irmikli vb seyler olmadan doymazlar saniyoruz.Ama onu da aşıyorsun bi sure sonra.
Sen denediklerinden cesitlendirmeye devam et
Muzu kararana yani tam olana kadar beklet oyle ver,daha olmamis hali kadar zorlamaz ve kabiz yapmaz.

T tuanadereli Aynen, heveslenip neler yapiyorum hep çöpe gidiyor. 1 cay bardagini gec 1 yemek kasigi yemiyor bu ara iyice ek gida SIFIR...
Ek gidayi iyi yiyormuş, masallah kuzuya :)))

Biz hepimiz biraraya gelsek nasil yeriz acaba
Bende fazlalik 1 kg kaldi ama 6 aylik gibi duruyorum suan.Regl olmadim karnim agridikca sisiyorum
Benim de beslenmen sacma sapan. Benim en buyuk sorunum kilo verince sutumun azaldigina kendimi inandirdim. Ne zaman yediklerime dikkat etsem memeler bos gibi hissediyorum. Hatta hicbir bilimsel dayanagi yok ama sekerin sut yaptigina inanmaya basladim
Benim gobegim indi aslinda ama basenlere indi basenlerim 6 aylik gibi duruyor olabilir.

Kesinlikle katiliyorum.
Bu gune kadar saglikli sanarak beslenmemizi hep yanlislarla doldurmusuz, yasam tarzimiz o yonde sekillenmis.
Seker,fast food yada paketli urunlerin zararli oldugu artik herkes tarafindan kabul ediliyor ama gluten ve cig inek sutu icin sanki 50 yil daha var. Hatta suan bunlar zararli diyenlere deli gozuyle bakiliyor. Bizim doktorumuz bile 5. Ayda tahil bazli mama baslatmisti kilo alimi az diye, bir sure verip icim rahat etmeyince kestim yada laktoz inteloransi cikinca (bu da cok ayri bir konu, laktoz inteloransi oldugunu hala dusunmuyorum) yogurdu laktozsuz sut ile mayalamam gerektigini soyledi. Asmamiz gereken cok sey var yani

Bende de sabah ve gun ici bir hengame geciyor.Aksam yumuluyor gibi oluyorum artik iyice.Saatte gec oluyor.Halbuki esimi beklemeden ben yesem yine otururum zaten yine cocuklarla geciyor yemek vakti :)
Ayri yemeyelim istiyorum esimden onu bekleyincede geç oluyor aslinda.
Oyle de ne anlayacaz gibi geliyor.Zaten ömürleri işte geciyor.Eve gelip bide ayri ayri yemek yesek iyice pansiyon gibi olacak

Inmisti gobek ama iste bu sislinlikle iyice luppidi luppidi Demek senin basenlere vuruyor.O da zor.
Ayni suyu icince oyle olmuyor cidden ama tatli yiyip icince bende de farkediyor.Psikolojik belki.Ama et flnda farkediyor bende.Insan sevdigi seyi yedigindede sut olurmus derler galiba öyle :))))))) mutlulukla alakali diyebiliriz demek ki :)))))

Kilo alimi az mantiginida anlamiyorum.Eksiye düşse neyse ki yine de saglikla ilerlemek varken neden sadece kilo artisi olmasi gerekiyor ki?
Cidden süt meselesi icin 50 yil var.O zamanda sanirim sebze meyve tukenmeye baslamis olur.
Hersey bi döngü galiba.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…