2018 Ekim Anneleri

desteksiz oturup oyuncaklariyla oynuyor.aslinda yuzustu de hep oyuncaklar kartlar komiklik yapmak filan denemistim ama onceden asla kabul etmedi.yeni yeni alisiyor.doktora soylemistim onemsemedi 7 aylik kontrolde.9 aylik kontrolune cagirdi.8 aylikken cagirmadi.bakalim her hafta degisiyorlar.

Kızım dün akşam ilk defa yüz üstünden sırt üstüne döndü :) tersini daha yapmadı..

Alt dişleri 4ü birden çıkacak gibi kabarık hepsi. Neredeyse 4 aydır deli gibi kaşıyor, hala çıkmamasına şaşırıyorum (7 ay 8 günlük).

Sıcaklar aniden bastırınca yüzünde kırmızı lekeler oluştu. Yakarca mı yoksa isilik mi bilemedim, 5-6 nokta var yüzünde. Banyo ettirince sönüyor rengi, sonra terleyince yine kızarıyor..

Kahvaltıda yarım yumurta sarısını aynı boyuttaki yağlı, tuzu alınmış beyaz peynirle ezip verdim, toplam 3 çay kaşığı yedi, severek yemiyor ne yazık ki.. 1 çay kaşığı kadar da pekmez verdim üstüne. maksimum kahvaltı miktarımız bu. bol bol su içiyor aralarda..
Dün elmayla kuru kayısı kaynatıp içine irmik attım, püre yaptım verdim öğleden sonra. Onu itiraz etmeden yiyor mesela.. Bakalım bugün taze fasülye + patates + irmik püresi yapıcam, inşallah yer..

Terlemeyle oluşuyorsa kızarıklık muhtemelen isiliktir kuru tutmak gerek ama sıcaklarda zor tabi. Meyveleri seviyor ya senin kız tatlı olduğu için sanırım. Bazı bebekler meyveyle başlandığında katı gıdaya hoşuna gidip sebzeyi istemeyebiliyormuş ben sebzeyle başlamaya çalışmıştım kızımda falan da. Bir de üzülme hiç oğlum da yemiyor istemiyor diye çok üzülüyordum 7 ayı geçince kabul etmeye başladı öncesinde verdikçe ağlıyor ağzını kilitleyip kafasını çeviriyordu şimdi severek yiyor. Kızım tatlıyı meyveyi ne kadar severse oğlum da o kadar uzak meyve pek sevmiyor verdiğimde çok az yiyip istemiyor her çocuğun mizacı damak tadı da.farklıymış. üzme kendini zamanla alışacak diğer tatlara da

Sebze puresi yaptiysam ben mutlaka zeytinyagi da koyuyorum, kabizliga iyi geliyor zeytinyagi. Umcayi hasta olunca ben de kullaniyordum, gercekten ise yarayan bitkisel bir ilac.
Deniz bebekler icin bence de cok guzel, hem egleniyorlar hem de gelisimsel anlamda su cok faydali ustune bir de bagisikliklarini guclendiriyormus ne guzel, tabi denizden korkmayan bebekler icin. Cocugu aglata aglata suya sokma taraftari degilim. Keske bizim de her hafta denize sokma sansimiz olsa.
Umarim hastaligi atlatir biran once, boyle boyle bagisikliklari gucleniyor iste. Biraz zamansiz olmus ama. Cok gecmis olsun tekrardan

Tatildeyken deniz de isilik oldu, gece serinlikte gecip gunduz artiyordu. Banyoda serinledigi icin geciyordur. Isiliktir buyuk ihtimal. Gecmis olsun

Yoğurtla başlamıştım, karışık ilerledim ama sebzeyi hep reddediyor. Titriyor çocuk tadını alınca.. Böyle böyle ağzını kitlemeyi öğrendi, tatmayı da reddediyor bazen. Neyse ki kaşığı seviyor (diş kaşıyıcı onun gözünde), tutmasına izin verince götürüyor ağzına. Sevmediği bir şeyse yine kafayı çeviriyor.
Süt ürünleri ve meyve seviyor abisi gibi. Çorba denemeleri hüsranla bitti hep. Kilosu iyi olduğu için sıkıntı değil şimdilik ama ileride abisi gibi olur diye stres oluyorum gizliden :)
Oğlum da dün ishaldi, gün boyu yedikleri: yarım sigara böreği, yarım salatalık, yarım köfte, yarım sarma (hiç birini bitiremedi). Bol bol sıvı aldı geçirdi günü. Normal şartlarda bu saydıklarımı yer o yüzden hepsini denedim... Ama hasta da olsa dondurmayı götürüyor

Gecmis olsun ogluna.

Canım gozune anne sütü damlatmak önerilmiyor. Ilik çayı pamuga damlatıp pansuman yapabilirsin.

Bizimki de kaşık seviyor o yüzden şöyle denediğim de oldu eline kaşığını verip başka bir kaşıkla yedirdiğim durumlar böyle böyle ısırırken ederken alıştı şimdi vermesem de sorun olmuyor oğlumda şunu anladım ki her şey zamanında oluyor ne önce ne sonra sadece zamanında. Sebze tadı hoş değil biz bile yediğimizde ama zamanla alışılabiliyor mesela ben bazen tel şehriye falan atıyorum içine sevdi onu. Zamanla sevebileceği şekilleri deneyerek bulabiliriz. Geçmiş olsun canım oğluna yerse yoğurt falan da bağırsak düzenleyicidir elma şeftali o tarz şeyler de verebilirsin ama tabi iştahı olmaması da çok normal ishalken bizim bile canımız bir şey istemiyor Allah şifalar versin

Benimki de hic sevmiyo, emekleme yok :))

Evet yavas yavas her ay gitmek gerekmiyor.Aralar aciliyor 3 ay sonra 6 ay sonra vs :)
Oturuyorsa bence de sikinti yapma.Yavas yavas istedigi yere ilerleyip döner fln oldugu yerde.Belki yurumeye yakin yapar ya da hic yapmaz :)

Ya herkes sut damlat dedi. Bizim aldigimiz serum fizyolojikte goz ve burun yaziyor. Kullandik. Ama ilac iyi geldi. Bugun azaldi.

Oyle diyorlar hemen :) bana da dediler.
Ama doktor soyleyince mantiklida geliyor.
Kirmis mikrobunu demek sevindim.

Masallah minişe :)
+ koyduklarini birbiriyle mi karistiracaksin?
Miktar zamanla cogalir sabah kahvaltisi icin bence gayet iyi zaten hala kucuk.Ben gun icindeki tum yediklerini dusunuyorum.Bazi ögünde yemeyecegi dikkati dagildigi,digerinde cok sevdigi oluyor :)
Cok sicak oralarda kimbilir nasildir.

Dondurmasiz olmuyor
Gecmis olsun.
Onunda karin agrisi cekilmiyor.

Bugun cok az ek gida yedik. Cunku uyumuyor ve hep memede. Daha dogrusu hep memede uyuyor. Hic ac kalmiyor ki.
Ben hic bir sey yapamiyorum bu cocukla. Dedesiyle oynuyor. Ben de oyniyim diyorum. Memeye tirmanip agliyor. Yemek yedireyim diyorum. Herkesten yiyor. Beni gorunce memeye bakip agliyor. Elimi tutup emiyor. Kucagima aliyorum. Suratima kucuk zombi gibi saldiriyor. Hayir hic meme vermesem anliycam. Aklimi kacircam artik. Hic zevkli bir sey yapamiyorum. Babasi yuruyuse goturuyor. Arabada uyutup getiriyor. Ben yanlarinda gidersem kucagimi isteyip uyumuyor. Cocugum bir bagimli.

Zeytinyag iyi deniyor..

Cok haklisiniz cok tesekkur ederim :)

Bu cok bariz belli bir sey = nazi sana geciyor :)
Bizde de soyle bi durum var; ben harici kim olursa olsun oyununu oynar kucakta gezer ama ben oradan geceyim ona pas vermeyeyim yada gozgoze gelip onu almayayim basiyor cigligi :) illa alicam kucagima iki opucem sevicem sonra her ne yapiyorsa geri yapmaya devam :) bu guvenli baglanma guvensiz baglanma olaylarini hic bilmiyorum acikcasi ilgisi var mi ama yorucu bi hal aliyor evet ben ek gida sonralari emziriyorum artik. Misal sabah kahvalti sonrasi emzirip ogle yemegine kadar uyutuyorum diyelim kalkinca oglen yemek yiyip ikindi meyvesine kadar oyun sonra yine emzirme ve kestirme sonrasi aksam yemegi banyo ve emzirme esliginde yatis. Aralarda vermiyorum kendisi talepte etmiyor hele disaridaysak ve keyifli bi yerdeyse 6 saat emmedigi oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…