desteksiz oturup oyuncaklariyla oynuyor.aslinda yuzustu de hep oyuncaklar kartlar komiklik yapmak filan denemistim ama onceden asla kabul etmedi.yeni yeni alisiyor.doktora soylemistim onemsemedi 7 aylik kontrolde.9 aylik kontrolune cagirdi.8 aylikken cagirmadi.bakalim her hafta degisiyorlar.Mesela yere yatir ya da oturt destekli.O arada dusunce yamulunca ugrasiyorlar.Bakiyorki bisy olmuyor baska biseye daliyor oyle oyle devam.
Yani birden oyle birakincada istemeyebilir.
Zaten sureler kisa baslarda hemen sıkılır.
Yani yaptikca oluyor.
Guclenir o biliyordur isini :)
Doktora sormusmuydun?
Terlemeyle oluşuyorsa kızarıklık muhtemelen isiliktir kuru tutmak gerek ama sıcaklarda zor tabi. Meyveleri seviyor ya senin kız tatlı olduğu için sanırım. Bazı bebekler meyveyle başlandığında katı gıdaya hoşuna gidip sebzeyi istemeyebiliyormuş ben sebzeyle başlamaya çalışmıştım kızımda falan da. Bir de üzülme hiç oğlum da yemiyor istemiyor diye çok üzülüyordum 7 ayı geçince kabul etmeye başladı öncesinde verdikçe ağlıyor ağzını kilitleyip kafasını çeviriyordu şimdi severek yiyor. Kızım tatlıyı meyveyi ne kadar severse oğlum da o kadar uzak meyve pek sevmiyor verdiğimde çok az yiyip istemiyor her çocuğun mizacı damak tadı da.farklıymış. üzme kendini zamanla alışacak diğer tatlara daKızım dün akşam ilk defa yüz üstünden sırt üstüne döndü :) tersini daha yapmadı..
Alt dişleri 4ü birden çıkacak gibi kabarık hepsi. Neredeyse 4 aydır deli gibi kaşıyor, hala çıkmamasına şaşırıyorum (7 ay 8 günlük).
Sıcaklar aniden bastırınca yüzünde kırmızı lekeler oluştu. Yakarca mı yoksa isilik mi bilemedim, 5-6 nokta var yüzünde. Banyo ettirince sönüyor rengi, sonra terleyince yine kızarıyor..
Kahvaltıda yarım yumurta sarısını aynı boyuttaki yağlı, tuzu alınmış beyaz peynirle ezip verdim, toplam 3 çay kaşığı yedi, severek yemiyor ne yazık ki.. 1 çay kaşığı kadar da pekmez verdim üstüne. maksimum kahvaltı miktarımız bu. bol bol su içiyor aralarda..
Dün elmayla kuru kayısı kaynatıp içine irmik attım, püre yaptım verdim öğleden sonra. Onu itiraz etmeden yiyor mesela.. Bakalım bugün taze fasülye + patates + irmik püresi yapıcam, inşallah yer..
Sebze puresi yaptiysam ben mutlaka zeytinyagi da koyuyorum, kabizliga iyi geliyor zeytinyagi. Umcayi hasta olunca ben de kullaniyordum, gercekten ise yarayan bitkisel bir ilac.Drdan geldik. Deniz, soguk su, dondurma bunlar hasta etmez mikroplar hasta eder bebekleri dedi. Hasta olan biriyle temasa gecmis dedi. Denize her hafta sokcaksin bagisikligi kuvvetlenicek dedi. Umca diye bitkisel bi ilac verdi kulak ve bogazda iltihap oldugunu soyledi. Cumartesiden beri 4 saat uykuyla duruyorum ustelik bugun iznim bitiyordu ise donecektim gitmedim. Kabizlik sorunu var Eylulde kizlar bi fikri olan var mi ne yapabilirim?
Tatildeyken deniz de isilik oldu, gece serinlikte gecip gunduz artiyordu. Banyoda serinledigi icin geciyordur. Isiliktir buyuk ihtimal. Gecmis olsunKızım dün akşam ilk defa yüz üstünden sırt üstüne döndü :) tersini daha yapmadı..
Alt dişleri 4ü birden çıkacak gibi kabarık hepsi. Neredeyse 4 aydır deli gibi kaşıyor, hala çıkmamasına şaşırıyorum (7 ay 8 günlük).
Sıcaklar aniden bastırınca yüzünde kırmızı lekeler oluştu. Yakarca mı yoksa isilik mi bilemedim, 5-6 nokta var yüzünde. Banyo ettirince sönüyor rengi, sonra terleyince yine kızarıyor..
Kahvaltıda yarım yumurta sarısını aynı boyuttaki yağlı, tuzu alınmış beyaz peynirle ezip verdim, toplam 3 çay kaşığı yedi, severek yemiyor ne yazık ki.. 1 çay kaşığı kadar da pekmez verdim üstüne. maksimum kahvaltı miktarımız bu. bol bol su içiyor aralarda..
Dün elmayla kuru kayısı kaynatıp içine irmik attım, püre yaptım verdim öğleden sonra. Onu itiraz etmeden yiyor mesela.. Bakalım bugün taze fasülye + patates + irmik püresi yapıcam, inşallah yer..
Yoğurtla başlamıştım, karışık ilerledim ama sebzeyi hep reddediyor. Titriyor çocuk tadını alınca.. Böyle böyle ağzını kitlemeyi öğrendi, tatmayı da reddediyor bazen. Neyse ki kaşığı seviyor (diş kaşıyıcı onun gözünde), tutmasına izin verince götürüyor ağzına. Sevmediği bir şeyse yine kafayı çeviriyor.Terlemeyle oluşuyorsa kızarıklık muhtemelen isiliktir kuru tutmak gerek ama sıcaklarda zor tabi. Meyveleri seviyor ya senin kız tatlı olduğu için sanırım. Bazı bebekler meyveyle başlandığında katı gıdaya hoşuna gidip sebzeyi istemeyebiliyormuş ben sebzeyle başlamaya çalışmıştım kızımda falan da. Bir de üzülme hiç oğlum da yemiyor istemiyor diye çok üzülüyordum 7 ayı geçince kabul etmeye başladı öncesinde verdikçe ağlıyor ağzını kilitleyip kafasını çeviriyordu şimdi severek yiyor. Kızım tatlıyı meyveyi ne kadar severse oğlum da o kadar uzak meyve pek sevmiyor verdiğimde çok az yiyip istemiyor her çocuğun mizacı damak tadı da.farklıymış. üzme kendini zamanla alışacak diğer tatlara da
Gecmis olsun ogluna.Yoğurtla başlamıştım, karışık ilerledim ama sebzeyi hep reddediyor. Titriyor çocuk tadını alınca.. Böyle böyle ağzını kitlemeyi öğrendi, tatmayı da reddediyor bazen. Neyse ki kaşığı seviyor (diş kaşıyıcı onun gözünde), tutmasına izin verince götürüyor ağzına. Sevmediği bir şeyse yine kafayı çeviriyor.
Süt ürünleri ve meyve seviyor abisi gibi. Çorba denemeleri hüsranla bitti hep. Kilosu iyi olduğu için sıkıntı değil şimdilik ama ileride abisi gibi olur diye stres oluyorum gizliden :)
Oğlum da dün ishaldi, gün boyu yedikleri: yarım sigara böreği, yarım salatalık, yarım köfte, yarım sarma (hiç birini bitiremedi). Bol bol sıvı aldı geçirdi günü. Normal şartlarda bu saydıklarımı yer o yüzden hepsini denedim... Ama hasta da olsa dondurmayı götürüyor
Canım gozune anne sütü damlatmak önerilmiyor. Ilik çayı pamuga damlatıp pansuman yapabilirsin.Denizden mi usuttu sence yoksa oyle mi denk geldi?
Nereye gidiyorsunuz denize?
Bugun niliko sabah 5ten beri mizildaniyor. Gozleri kizarmis ve kasiniyor. Akinti yok. Arabada klimadan kurudu alerji oldu gibi dusunuyorum. Fikri olan var mi?
Anne sutu ve cay damlattim. Nobetci eczaneye sorduk. Damla verdi.
Cok yorgunum. Kolumdaki su seyden kurtulsam artik. Hayatim kendi hayatim degil sanki.
Bizimki de kaşık seviyor o yüzden şöyle denediğim de oldu eline kaşığını verip başka bir kaşıkla yedirdiğim durumlar böyle böyle ısırırken ederken alıştı şimdi vermesem de sorun olmuyor oğlumda şunu anladım ki her şey zamanında oluyor ne önce ne sonra sadece zamanında. Sebze tadı hoş değil biz bile yediğimizde ama zamanla alışılabiliyor mesela ben bazen tel şehriye falan atıyorum içine sevdi onu. Zamanla sevebileceği şekilleri deneyerek bulabiliriz. Geçmiş olsun canım oğluna yerse yoğurt falan da bağırsak düzenleyicidir elma şeftali o tarz şeyler de verebilirsin ama tabi iştahı olmaması da çok normal ishalken bizim bile canımız bir şey istemiyor Allah şifalar versinYoğurtla başlamıştım, karışık ilerledim ama sebzeyi hep reddediyor. Titriyor çocuk tadını alınca.. Böyle böyle ağzını kitlemeyi öğrendi, tatmayı da reddediyor bazen. Neyse ki kaşığı seviyor (diş kaşıyıcı onun gözünde), tutmasına izin verince götürüyor ağzına. Sevmediği bir şeyse yine kafayı çeviriyor.
Süt ürünleri ve meyve seviyor abisi gibi. Çorba denemeleri hüsranla bitti hep. Kilosu iyi olduğu için sıkıntı değil şimdilik ama ileride abisi gibi olur diye stres oluyorum gizliden :)
Oğlum da dün ishaldi, gün boyu yedikleri: yarım sigara böreği, yarım salatalık, yarım köfte, yarım sarma (hiç birini bitiremedi). Bol bol sıvı aldı geçirdi günü. Normal şartlarda bu saydıklarımı yer o yüzden hepsini denedim... Ama hasta da olsa dondurmayı götürüyor
Benimki de hic sevmiyo, emekleme yok :))kizlar oglumu 3 gundur yuzustu durmaya alistirmaya calisiyorum.onceden cok fena aglar mosmor oluyo oksuruyo aglamaktan diye koymaya cekiniyordum.simdi o kadar abartili aglamiyor.ama sevmiyor yine de.biraz sebeklik yaparak oyaliyorum.kollari guclensin diye.bakalim artik.
desteksiz oturup oyuncaklariyla oynuyor.aslinda yuzustu de hep oyuncaklar kartlar komiklik yapmak filan denemistim ama onceden asla kabul etmedi.yeni yeni alisiyor.doktora soylemistim onemsemedi 7 aylik kontrolde.9 aylik kontrolune cagirdi.8 aylikken cagirmadi.bakalim her hafta degisiyorlar.
Ya herkes sut damlat dedi. Bizim aldigimiz serum fizyolojikte goz ve burun yaziyor. Kullandik. Ama ilac iyi geldi. Bugun azaldi.
Kızım dün akşam ilk defa yüz üstünden sırt üstüne döndü :) tersini daha yapmadı..
Yoğurtla başlamıştım, karışık ilerledim ama sebzeyi hep reddediyor. Titriyor çocuk tadını alınca.. Böyle böyle ağzını kitlemeyi öğrendi, tatmayı da reddediyor bazen. Neyse ki kaşığı seviyor (diş kaşıyıcı onun gözünde), tutmasına izin verince götürüyor ağzına. Sevmediği bir şeyse yine kafayı çeviriyor.
Ilacla gecti zaten canim. Mikrobikmis demek ki.Canım gozune anne sütü damlatmak önerilmiyor. Ilik çayı pamuga damlatıp pansuman yapabilirsin.
Zeytinyag iyi deniyor..Drdan geldik. Deniz, soguk su, dondurma bunlar hasta etmez mikroplar hasta eder bebekleri dedi. Hasta olan biriyle temasa gecmis dedi. Denize her hafta sokcaksin bagisikligi kuvvetlenicek dedi. Umca diye bitkisel bi ilac verdi kulak ve bogazda iltihap oldugunu soyledi. Cumartesiden beri 4 saat uykuyla duruyorum ustelik bugun iznim bitiyordu ise donecektim gitmedim. Kabizlik sorunu var Eylulde kizlar bi fikri olan var mi ne yapabilirim?
Sebze puresi yaptiysam ben mutlaka zeytinyagi da koyuyorum, kabizliga iyi geliyor zeytinyagi. Umcayi hasta olunca ben de kullaniyordum, gercekten ise yarayan bitkisel bir ilac.
Deniz bebekler icin bence de cok guzel, hem egleniyorlar hem de gelisimsel anlamda su cok faydali ustune bir de bagisikliklarini guclendiriyormus ne guzel, tabi denizden korkmayan bebekler icin. Cocugu aglata aglata suya sokma taraftari degilim. Keske bizim de her hafta denize sokma sansimiz olsa.
Umarim hastaligi atlatir biran once, boyle boyle bagisikliklari gucleniyor iste. Biraz zamansiz olmus ama. Cok gecmis olsun tekrardan
Bugun cok az ek gida yedik. Cunku uyumuyor ve hep memede. Daha dogrusu hep memede uyuyor. Hic ac kalmiyor ki.
Ben hic bir sey yapamiyorum bu cocukla. Dedesiyle oynuyor. Ben de oyniyim diyorum. Memeye tirmanip agliyor. Yemek yedireyim diyorum. Herkesten yiyor. Beni gorunce memeye bakip agliyor. Elimi tutup emiyor. Kucagima aliyorum. Suratima kucuk zombi gibi saldiriyor. Hayir hic meme vermesem anliycam. Aklimi kacircam artik. Hic zevkli bir sey yapamiyorum. Babasi yuruyuse goturuyor. Arabada uyutup getiriyor. Ben yanlarinda gidersem kucagimi isteyip uyumuyor. Cocugum bir bagimli.
Zeytinyag iyi deniyor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?