Biri kucuk zombi mi dediBugun cok az ek gida yedik. Cunku uyumuyor ve hep memede. Daha dogrusu hep memede uyuyor. Hic ac kalmiyor ki.
Ben hic bir sey yapamiyorum bu cocukla. Dedesiyle oynuyor. Ben de oyniyim diyorum. Memeye tirmanip agliyor. Yemek yedireyim diyorum. Herkesten yiyor. Beni gorunce memeye bakip agliyor. Elimi tutup emiyor. Kucagima aliyorum. Suratima kucuk zombi gibi saldiriyor. Hayir hic meme vermesem anliycam. Aklimi kacircam artik. Hic zevkli bir sey yapamiyorum. Babasi yuruyuse goturuyor. Arabada uyutup getiriyor. Ben yanlarinda gidersem kucagimi isteyip uyumuyor. Cocugum bir bagimli.
Bebek ekmegini islatip peynir yumurta ta pekmez ve tereyagiyla bulamac seklinde veriyorumKahvaltıda ne veriyorsunuz?
4/1 zaten baya fazla gibi. 1 cay kasigi yada 1 tatli kasigi zeytinyagi kullaniyorum ben günlük. Yemek olarak ne yediriyorsun onlar mi kabiz yapiyor acaba. Birde su iciyor mu ve nekadar iciyor. Belki de susuz kalıyordur oyuzden kabizdir.Dr umda israrla yemeklerine ekledigin yag miktarini arttir dedi. 1 cay bardagi ogle yemegine 4/1 oraninda ekliyorum demekki daha cok eklemem gerek ve her ogununde ekle dedi
Teşekkür ederimGecmis olsun ogluna.
Geçen gün şehriyeli tavuk çorbası yapmıştım yoğurt terbiyeli. Üstüne zeytinyağında kekik yakıp kattım, tuzunu eklemeden kızıma ayırdım. Ondan yedi 5 çay kaşıgı kadar. Şehriye ve yoğurt etkeni olabilir dediğin gibi. Kekik de güzel aroma katıyor, 7. ayda vermek erken mi bilmiyorum ama zaten az bişey yedi...Bizimki de kaşık seviyor o yüzden şöyle denediğim de oldu eline kaşığını verip başka bir kaşıkla yedirdiğim durumlar böyle böyle ısırırken ederken alıştı şimdi vermesem de sorun olmuyor oğlumda şunu anladım ki her şey zamanında oluyor ne önce ne sonra sadece zamanında. Sebze tadı hoş değil biz bile yediğimizde ama zamanla alışılabiliyor mesela ben bazen tel şehriye falan atıyorum içine sevdi onu. Zamanla sevebileceği şekilleri deneyerek bulabiliriz. Geçmiş olsun canım oğluna yerse yoğurt falan da bağırsak düzenleyicidir elma şeftali o tarz şeyler de verebilirsin ama tabi iştahı olmaması da çok normal ishalken bizim bile canımız bir şey istemiyor Allah şifalar versin
Evet canım katacaktım, irmik lezzet veriyor diye ama sen sorunca gözüme çok geldi, ağır gelebilir üçü bir arada.. Geç kaldım zaten, fasulyeyi haşladım, kuzucuk uyudu, ben de yarına bıraktım, bu saatten sonra anca yoğurt yer :)Masallah minişe :)
+ koyduklarini birbiriyle mi karistiracaksin?
Miktar zamanla cogalir sabah kahvaltisi icin bence gayet iyi zaten hala kucuk.Ben gun icindeki tum yediklerini dusunuyorum.Bazi ögünde yemeyecegi dikkati dagildigi,digerinde cok sevdigi oluyor :)
Cok sicak oralarda kimbilir nasildir.
Yazı günü oğlumun fiks yiyeceği: Meyve, dondurma, çiğ sebze, bol içecek :)Dondurmasiz olmuyor
Gecmis olsun.
Onunda karin agrisi cekilmiyor.
Meme tiryakisiBugun cok az ek gida yedik. Cunku uyumuyor ve hep memede. Daha dogrusu hep memede uyuyor. Hic ac kalmiyor ki.
Ben hic bir sey yapamiyorum bu cocukla. Dedesiyle oynuyor. Ben de oyniyim diyorum. Memeye tirmanip agliyor. Yemek yedireyim diyorum. Herkesten yiyor. Beni gorunce memeye bakip agliyor. Elimi tutup emiyor. Kucagima aliyorum. Suratima kucuk zombi gibi saldiriyor. Hayir hic meme vermesem anliycam. Aklimi kacircam artik. Hic zevkli bir sey yapamiyorum. Babasi yuruyuse goturuyor. Arabada uyutup getiriyor. Ben yanlarinda gidersem kucagimi isteyip uyumuyor. Cocugum bir bagimli.
Cok degil mi o kadar z yag, 1 cay kasigi yeterli benceDr umda israrla yemeklerine ekledigin yag miktarini arttir dedi. 1 cay bardagi ogle yemegine 4/1 oraninda ekliyorum demekki daha cok eklemem gerek ve her ogununde ekle dedi
Anneye siddete hayirr. :)))Biri kucuk zombi mi dediemmek ve isirmak suretiyle bugun yanagimi morartti bizim kucuk zombi
Bugun cok az ek gida yedik. Cunku uyumuyor ve hep memede. Daha dogrusu hep memede uyuyor. Hic ac kalmiyor ki.
Teşekkür ederim
Geçen gün şehriyeli tavuk çorbası yapmıştım yoğurt terbiyeli. Üstüne zeytinyağında kekik yakıp kattım, tuzunu eklemeden kızıma ayırdım. Ondan yedi 5 çay kaşıgı kadar. Şehriye ve yoğurt etkeni olabilir dediğin gibi. Kekik de güzel aroma katıyor, 7. ayda vermek erken mi bilmiyorum ama zaten az bişey yedi...
Oğluma da yarım şeftali yedirebilmiştim, yazmayı unuttum. Meyve her türlü yediği için (çok şükür) yemedikleri gözüme batıyor hep..
Akşam yemeğinde yoğurt yedirmeye çalıştım ama, gün boyu meyveli süt, soğuk çay, limonata gibi şeylerle mideyi doldurduğu için iki tatlı kaşığı zor yemişti.
Bugün bir tık daha iyi ama halen sofraya yanaşmıyor. Halası minik çörek otlu poğaçalar getirmiş kurabiye kılıklı, onlardan yedi 3 tane gün boyu.. onun dışında süt, su, dondurma...
Hasta olduğunda sıkboğaz edemiyorum. Yatağa düşmeden, neşe içinde geçirmesi yetiyor bana..
Evet canım katacaktım, irmik lezzet veriyor diye ama sen sorunca gözüme çok geldi, ağır gelebilir üçü bir arada.. Geç kaldım zaten, fasulyeyi haşladım, kuzucuk uyudu, ben de yarına bıraktım, bu saatten sonra anca yoğurt yer :)
İlk defa o kadar yedi zaten kahvaltıyı, normalde gıdım gıdım tadıyor ve kafayı çeviriyor. Bu sefer biraz ısrar ettim, kaşığı tutmasını sağladım, oyun falan derken yedi bir miktar..
Aynen dediğin gibi oldu, dün iştahla yediği püreyi bugün yemek istemedi..
Sıcaklar bunaltıyor kuzuları. Oğlumun ishali de sıcaktan. Babasıyla markete gitmişlerdi cumartesi, ikisi de çarpılmış
Yazı günü oğlumun fiks yiyeceği: Meyve, dondurma, çiğ sebze, bol içecek :)
Benim Simaycık da püreyi tercih etmiyor. Çiğneme taraftarı kendisi. Isırıp geveleyebileceği şeyleri seviyor daha çok. Düz kıvamlı olup severek yediği tek şey yoğurt galiba. Favorisi halen memeBizde yeni yeni 3 öğün oturdu ki kase degil hala.Fazladan tattigi verdigim oluyor ama mevcut duzeninin altina düşmemeye calisiyorum.Emzirmede devam.Ista haftaya 9 ayı dolduruyor nasipse.
Hic acele etme canim.Kasiga,eline verdiklerine yaklasimi iyiyse devam.Degisiklikler iyi gelir.Mesela Simay ezik,püre tarzi bisy sevmiyor.Muhallebi tarzi bisy zaten yapmiyorum.
Cok genis bi surec aslinda.Hamilelikte emzirirken tukettiklerini dusun.Ister istemez aşinalar.Evlerimizin kendi aliskanliklari var.Corbalarimizda bile.Yani birden kalkip bebek yemegi diye sunup acele etmek bebeklerede haksizlik olabilir kimi zaman :)))))))
Sicak cidden coktu.Simdi yagmur yagiyor.Bahcedeydik 12ye kadar kovaladi yagmur bizi :)
Bir an önce evde dondurma imalatına başlamam gerekKışın bile fiks bizde de :) bende cok severim.Yogurdu cok sever onunla yaptigimi cok sevmiyor saleple yaptigima bayiliyor :) yaz meyveleriyle ayri guzel ama.
Meyve sebze yiyen bir cocugun oldugu icin sevinmelisin ❤ yeni nesiller cok seyi degistirecek bence
Bu cok bariz belli bir sey = nazi sana geciyor :)
Bizde de soyle bi durum var; ben harici kim olursa olsun oyununu oynar kucakta gezer ama ben oradan geceyim ona pas vermeyeyim yada gozgoze gelip onu almayayim basiyor cigligi :) illa alicam kucagima iki opucem sevicem sonra her ne yapiyorsa geri yapmaya devam :) bu guvenli baglanma guvensiz baglanma olaylarini hic bilmiyorum acikcasi ilgisi var mi ama yorucu bi hal aliyor evet ben ek gida sonralari emziriyorum artik. Misal sabah kahvalti sonrasi emzirip ogle yemegine kadar uyutuyorum diyelim kalkinca oglen yemek yiyip ikindi meyvesine kadar oyun sonra yine emzirme ve kestirme sonrasi aksam yemegi banyo ve emzirme esliginde yatis. Aralarda vermiyorum kendisi talepte etmiyor hele disaridaysak ve keyifli bi yerdeyse 6 saat emmedigi oluyor
Bilmiyorum ki canim. Bi uykudan uyaninca guzelce oynuyoruz yarim saat. Bi de kanguruyla geziyorsak.Oncelikle sendeki hisleri birebir aliyor unutma.
Buara genelde var bu o da azcik normal :)
Beni gorunce durmuyor gelmek istiyor.Bende uyuyacagi zaman agliyor mesela babasinin kucaginda direkt uyuyor.Gorunce almazsam isyan.Illa bi gulup sevecem oynayacak :) Bi dönem bunlar ve hic bitmiyor inan ki buyudukce degisiyor bu anne taraftarlığı.
Onun dışında cok vakit geciremiyorsaniz bu sekilde seninle kalmaya calisiyor olabilir.
Duygusal bi doyum yani.
Sadece meme ile biraraya geldiyseniz seni onunla bagdastirmistir.
Hareketleri normal bizimkide cici bile yapsa azcik geciriyor surata :) Ellerinin ayari yok :)))))
Sende rahatlasan keske kolundanda.Saglik gibisi yok cidden ne cok sukretsek az
Bizim Simaycik sevmedi yogurt.Meyveli sebzeli olursa tercih ediyor.Masallah miniseBenim Simaycık da püreyi tercih etmiyor. Çiğneme taraftarı kendisi. Isırıp geveleyebileceği şeyleri seviyor daha çok. Düz kıvamlı olup severek yediği tek şey yoğurt galiba. Favorisi halen meme
9 aylık oldu adaşımız hey gidi heyyakında emekler o bıdık ❤
Bir an önce evde dondurma imalatına başlamam gereksalep iyi fikir ❤ oğlum meyve sever ama dondurmayı meyveli tercih etmez.
Meyve yediği için çok şükür ediyorum aynen ama kışın sebze sıkıntısı yaşıyoruz. Brokoli ve türevleri hiç yemiyor, eşim de ağzına sürmez, haliyle almıyorum. Memleketten kalma beslenme alışkanlıkları var bizde. Yazın bahçeden taze, kışın konserve çeşitleri yenir. Ama oğlum tazeci(komposto istisna) ve çiğ tercih ediyor genelde. Kış için bir rutin bulamadık henüz. Belki kardeşiyle birlikte yeni bir yemek alışkanlığı oturur ❤
Bilmiyorum ki canim. Bi uykudan uyaninca guzelce oynuyoruz yarim saat. Bi de kanguruyla geziyorsak.
Buyun gun gozunun onundeyim. Muhabbet ediyoruz. Cok kucagima alamasam da birakip gitmiyorum zaten. Yerde yaninda oturuyorum. Belki emzik tutsa bu kadar meme meraklisi olmazdi.
Isin ilginci ben varken bana bu kadar merakli, hep beni istiyor ama ben yokken de pek aramiyor.
Siz ana kız dondurma işini sanata dökmüşsünüz, gurme olmuşsunuz iyiceBizim Simaycik sevmedi yogurt.Meyveli sebzeli olursa tercih ediyor.Masallah minise
Oldu cidden saka gibi dogum gunu dusunmeye baslayacam yakinda galiba :)))
Emekliyor hafiften.Tutunup kalkiyor.Otururken emekleme haline geciyor ya da yatarken kalkip oturuyor.Tam hic birakilmayacak zamandayiz :) Yurusede kurtarsa kendini diyorum esim emin misin diuoryani en azindan yurur dolanir
Aslı saleple imiş zaten.Koyduktan sonra karistiriyorsun ara ara.Dövme dondurma gibi oluyor.En son karistirmaya meyve parcalari ekliyorum.
Karistirmasanda guzel oluyor.
Gramla aliyorum salep oyle katiyorum.Pahalida meret.
Dondurma yemeye cikarsak oyle de aliyoruz tabii.Onda meyveli sevmiyor sade seviyor.Tava dondurma seviyoruz bide ikimizde o da cok guzel hain
Bizimkide taze soganli yedi yumurtasini bikac gun Simay'la.Deneyip hosuna giden bazi seyler oluyor buyugede.
Ne guzel aliskanliklar onlarbrokolide hic sevilesi degil cocuk hakli
Günaydın
Doğum parası ya da yardım adı altında geçen parayı alan var mı başvurusunu daha bugün yapacağım inşallah yani :) hep çıkıp yapmadan dönüyorum daha önce sordum mu hatırlayamadım bu yüzden nereye yapılıyordu?
Ben aldım PTT'ye adına yatıyor. Herhangi bir başvuru yapmadık sanki. Bir uğrayıp sor istersen, kimliğini verip doğum parası diyorsun, yattıysa alırsın. Yatmadıysa da SGK malûmat verebilir belki. Süt parası da var, onun için hastaneden verdikleri raporu eşim iş yerine vermişti, eşimin adına yattı o da.Günaydın
Doğum parası ya da yardım adı altında geçen parayı alan var mı başvurusunu daha bugün yapacağım inşallah yani :) hep çıkıp yapmadan dönüyorum daha önce sordum mu hatırlayamadım bu yüzden nereye yapılıyordu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?