- 17 Aralık 2014
- 4.323
- 4.955
- 133
Aaa öyle mii bana evrak bırakman gerekiyor gidip işlemi kendin yapman lazım demişlerdi ayrıca eşim tek gidince olduğunuda bilmiyordum şimdi tekrar üşendim :) sağ ol canımBen almistim.Dogum sonrasi basvurmustu esim nufus isleri vs hallederken herseyi halletmistik.Baskasi basvurabiliyor ama para senin adina yatiyor ve baskasi cekemiyor.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Mudurlugune basvurmustu.Site uzerindende basvurabiliyorsun formu doldurup.
Hmm ben süt parasınıda bilmiyordum bu da iyi oldu :) teşekkür ederimBen aldım PTT'ye adına yatıyor. Herhangi bir başvuru yapmadık sanki. Bir uğrayıp sor istersen, kimliğini verip doğum parası diyorsun, yattıysa alırsın. Yatmadıysa da SGK malûmat verebilir belki. Süt parası da var, onun için hastaneden verdikleri raporu eşim iş yerine vermişti, eşimin adına yattı o da.
plojovic daha detaylı yazmış
Aaa öyle mii bana evrak bırakman gerekiyor gidip işlemi kendin yapman lazım demişlerdi ayrıca eşim tek gidince olduğunuda bilmiyordum şimdi tekrar üşendim :) sağ ol canım
Bize nazı geçiyor diye böyleler benimki de böyle. Eşim bazen sen geldin ayarları bozuldu diyor ne yapayım evi mi terkedeyim diyorum. Bir yandan iyi aslında sen yokken durması işe başlayınca aklında kalmaz fazlaBilmiyorum ki canim. Bi uykudan uyaninca guzelce oynuyoruz yarim saat. Bi de kanguruyla geziyorsak.
Buyun gun gozunun onundeyim. Muhabbet ediyoruz. Cok kucagima alamasam da birakip gitmiyorum zaten. Yerde yaninda oturuyorum. Belki emzik tutsa bu kadar meme meraklisi olmazdi.
Isin ilginci ben varken bana bu kadar merakli, hep beni istiyor ama ben yokken de pek aramiyor.
Ayy ben karıştırdım seni E exelanss la canım pardon ya:)Bilmiyorum ki canim. Bi uykudan uyaninca guzelce oynuyoruz yarim saat. Bi de kanguruyla geziyorsak.
Buyun gun gozunun onundeyim. Muhabbet ediyoruz. Cok kucagima alamasam da birakip gitmiyorum zaten. Yerde yaninda oturuyorum. Belki emzik tutsa bu kadar meme meraklisi olmazdi.
Isin ilginci ben varken bana bu kadar merakli, hep beni istiyor ama ben yokken de pek aramiyor.
Hadi hayırlı olsun çabucak iyileşirsin inş canım. Ya biliyorum ben senin başladığını da E exelanss yazdı sanıp cevap vermiştim dikkat etmemişim :)
Ben de yuruse daha rahat olurum gibi hissediyorum ama cevreden oyle demiyor kimse. Simdi ya kucakta beni gezdir yada birak yerde suruneyim modunda. Ona evde bir alan yapmistim rahat rahat surunsun dolassin diye ama o alanin disina cikmak istiyor izin vermeyince kiyamet kopuyor. Bebek arabasina bile artik aglaya aglaya biniyor hemen sikilip kucak istiyor. Mama sandalyesine de tepkili bu ara, zaten ek gida gunde 2-3 cay kasigi yine dibe vurduk.Bizim Simaycik sevmedi yogurt.Meyveli sebzeli olursa tercih ediyor.Masallah minise
Oldu cidden saka gibi dogum gunu dusunmeye baslayacam yakinda galiba :)))
Emekliyor hafiften.Tutunup kalkiyor.Otururken emekleme haline geciyor ya da yatarken kalkip oturuyor.Tam hic birakilmayacak zamandayiz :) Yurusede kurtarsa kendini diyorum esim emin misin diuoryani en azindan yurur dolanir
Aslı saleple imiş zaten.Koyduktan sonra karistiriyorsun ara ara.Dövme dondurma gibi oluyor.En son karistirmaya meyve parcalari ekliyorum.
Karistirmasanda guzel oluyor.
Gramla aliyorum salep oyle katiyorum.Pahalida meret.
Dondurma yemeye cikarsak oyle de aliyoruz tabii.Onda meyveli sevmiyor sade seviyor.Tava dondurma seviyoruz bide ikimizde o da cok guzel hain
Bizimkide taze soganli yedi yumurtasini bikac gun Simay'la.Deneyip hosuna giden bazi seyler oluyor buyugede.
Ne guzel aliskanliklar onlarbrokolide hic sevilesi degil cocuk hakli
Geçmiş olsun arkadaşım
Birebir aynı durum :))) mama sandalyesinden ayaklarını sarkıtıyor, sağa sola kendini sarkıtıyor.. kucağa gelmeye çalışıyor.. yastık havuzu var salonun ortasında. bazen birlikte oynuyoruz, bazen bırakıyorum iki dakikada sıkılıyor. Kucakta da zor oluyor, çok tosbik benim kızım, evin içinde iki turlayıp tükeniyorumBen de yuruse daha rahat olurum gibi hissediyorum ama cevreden oyle demiyor kimse. Simdi ya kucakta beni gezdir yada birak yerde suruneyim modunda. Ona evde bir alan yapmistim rahat rahat surunsun dolassin diye ama o alanin disina cikmak istiyor izin vermeyince kiyamet kopuyor. Bebek arabasina bile artik aglaya aglaya biniyor hemen sikilip kucak istiyor. Mama sandalyesine de tepkili bu ara, zaten ek gida gunde 2-3 cay kasigi yine dibe vurduk.
Bence yuruse daha rahat olur ya, boyle de oturamiyorum zaten en azindan ozaman kucakta tasi derdi bu kadar olmaz. 11. Ayda yurur mu acaba:)
Ben de yuruse daha rahat olurum gibi hissediyorum ama cevreden oyle demiyor kimse. Simdi ya kucakta beni gezdir yada birak yerde suruneyim modunda. Ona evde bir alan yapmistim rahat rahat surunsun dolassin diye ama o alanin disina cikmak istiyor izin vermeyince kiyamet kopuyor. Bebek arabasina bile artik aglaya aglaya biniyor hemen sikilip kucak istiyor. Mama sandalyesine de tepkili bu ara, zaten ek gida gunde 2-3 cay kasigi yine dibe vurduk.
Bence yuruse daha rahat olur ya, boyle de oturamiyorum zaten en azindan ozaman kucakta tasi derdi bu kadar olmaz. 11. Ayda yurur mu acaba:)
Öğle uykusu yaklaşınca oturduğu yerde mızıklanmaya başladı, ben de aldım mama sandalyesine oturttum.Bizim Simaycik sevmedi yogurt.Meyveli sebzeli olursa tercih ediyor.Masallah minise
Oldu cidden saka gibi dogum gunu dusunmeye baslayacam yakinda galiba :)))
Emekliyor hafiften.Tutunup kalkiyor.Otururken emekleme haline geciyor ya da yatarken kalkip oturuyor.Tam hic birakilmayacak zamandayiz :) Yurusede kurtarsa kendini diyorum esim emin misin diuoryani en azindan yurur dolanir
Cok kisitlamak istemiyorum ama haliyi yeri yalaya yalaya surunuyor resmenYani kucak derdi elbet oluyor.Tutup cekiyor fln.Ya da kafasina gore gezdigi icin o zamanda hep pesinde oluyorsun.Baslama asamasinda dusme kalkma zamanlari zor oluyor fln.Ama ne bileyim suan herseye tutunup kalkarken hafif biseyse dogal olarak bi oturuyor zarar verecek bisy olsa Allah korusun duser fln.Yani en azindan odadan odaya yurur ablasiyla dolanir diyorum oyuncak taşir :)
Benimki paso yerde oda oda geziyor canim.Kısıtlama aslında bi kesif oldugumuz yere onlarida almamiz evde,gormeleri fln.Zaten ev esyalari ile oynamayida daha cok severler artik.Terlik tasimalar minder devirmeler :)))))
Belli olmaz yuruyebilir.Benim buyugu 9 aylikti basladi 10aylikken tamamen rahatti yuruyusu.
Galiba hep birseyleri beklicem:) simdi bi yuruse diyorum, sonra bi konussa derdini anlatsa, sonra memeden bi vazgecse... boyle uzayip gidecek galiba:) galiba ben bi evlendirsem rahat edecemBirebir aynı durum :))) mama sandalyesinden ayaklarını sarkıtıyor, sağa sola kendini sarkıtıyor.. kucağa gelmeye çalışıyor.. yastık havuzu var salonun ortasında. bazen birlikte oynuyoruz, bazen bırakıyorum iki dakikada sıkılıyor. Kucakta da zor oluyor, çok tosbik benim kızım, evin içinde iki turlayıp tükeniyorum
Ek gıda da aynı, 3 çay kaşığını geçmiyor. Yoğurt bile max. 4-5 kaşık..
Yürüseler bu sefer düşüp bir yerlerini yaralıyorlar, insanın içi parçalanıyor.. Her türlü zorlu bir süreç.. 3 yaşına girene kadar yapışık ikizler gibi takıldık oğlumla.. bakalım kızımla nasıl olacak
O zaman da elinden tutup iki buklum yuruycez canim.Ben de yuruse daha rahat olurum gibi hissediyorum ama cevreden oyle demiyor kimse. Simdi ya kucakta beni gezdir yada birak yerde suruneyim modunda. Ona evde bir alan yapmistim rahat rahat surunsun dolassin diye ama o alanin disina cikmak istiyor izin vermeyince kiyamet kopuyor. Bebek arabasina bile artik aglaya aglaya biniyor hemen sikilip kucak istiyor. Mama sandalyesine de tepkili bu ara, zaten ek gida gunde 2-3 cay kasigi yine dibe vurduk.
Oğlum geç yürümüştü, yürüyene kadar elinden tutup evin içinde 500 tur atardık. Tam otururdum, hemen gelirdi, parmaklarımı tutup yeniden gezmek isterdi. Kamburumuz çıktı yürüyene kadarO zaman da elinden tutup iki buklum yuruycez canim.
Ben 8 aylikken yuruyormusum. Bizimki dizleri ustunde ileri ziplayarak gidiyor sadece.
Ben 170 i aradım ordan bana gidip yapmanız lazım demişlerdi ve biz bugünde gidemedik zaten :) biz bu parayı alamayacağız galiba :))))Basvuru icin ara ogren bence.Netten yapabilirsin.Sonra da E devlet'ten kontrol edebilirsin hesabini.Sadece almaya gidersin.
Cocuk parasi ve sut parasi ayri.Dogum oncesinde calisiyorsan bide onlar var iste.
Ben de hala almadim kurumum bana belge doldurup gitmem gerektigini soyledi doldurmam gereken belgeyi de aldim ama hala gidemedim bir suresi yok heralde zaman asimina falan ugramaz umarimBen 170 i aradım ordan bana gidip yapmanız lazım demişlerdi ve biz bugünde gidemedik zaten :) biz bu parayı alamayacağız galiba :))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?