Öğle uykusu yaklaşınca oturduğu yerde mızıklanmaya başladı, ben de aldım mama sandalyesine oturttum.
Fasulyeyi nasıl versem diye düşünürken en tazelerini ayırıp aldım tabağa, koydum önüne (en doğalından parmak gıda).. Yine mıncıkladı dağıttı, tabağı silkeleyip fırlattı (vakumlu tabak aldıracak bana). Birkaç lokma yedi, aralarda yoğurt verdim. Minik minik taneleri çıkarıp ağzına verdim, onları biraz daha severek yedi. Yoğurdu karışım halde sevmiyor benimki :) ben de bir lokma sebze, bir kaşık yoğurt şeklinde verdim. Hem oyun hem yemek faslı aradan çıkınca acayip uykusu geldi, yatırır yatırmaz sızdı...
Simay da otururken emekleme şeklini alıp öne atıyor kendini, yüz üstü düşüyor ama sürünmeyi başaramadı henüz. Geri gidiyor zorda kalınca
Sırt üstü yatarken doğrulmayı yeni yeni öğreniyor, doğru tutunacak noktayı bulunca çekip kaldırıyor kendini, oturunca çok mutlu oluyor
Yürüse devamlı göz önünde tutmak zorunda kalıcaz. Oğlumu o kadar kollardım yine de düşüp kafayı çarpardı. Emekleme dönemi daha iyi sanki yürümeye nazaran :)
Merhaba, enerjinizi bebeginize odaklamanizi tavsiye ederim. Baktiniz aileler vs sorun olacak, arkadaslarinizla bi cafede organize edin. Veya bu da olamayacaksa hic yapmayin, gercekten ,eger daha buyuk huzursuz mutsuz olscaksaniz, yapmayin. Emekleme kismi bizde de yok, ne olacak, bunu dert etmeyin..saglikli olsunlar da :))Arkadaşlar merhaba
Ailevi sorunlarım vardı giremedim
Hepinizin geçmiş bayramı mübarek olsun
7 yıl bekledigim çocuğumla ilk bayramımı kayinvalidem m..k etti
Eşimle ayrılmayı defalarca düşündüğüm bir zamanda en yuksek seviyeye ciktim
Zeynepe diş buğdayı yapmayı düşünürken birde annemi çağır diye tutturdu. Mevlit bayram derken bi diş buğdayı kaldi burnumdan gelmeyen
Çok moralim bozuk
Zeynep hic emeklemiyor ona canim sıkkın
Canımdan bezdim
Cok kisitlamak istemiyorum ama haliyi yeri yalaya yalaya surunuyor resmenbir de evde iki kedimiz var tuy durumunu siz dusunun artik. Bagisiklik acisindan daha iyi oldugunu soyluyorlar ama iste ana yuregi 4 ayak uzerinde emeklese daha rahat edecem. Terlik tasimaktansa terlik yemek favorimiz. Allahim sen aklimi koru
Galiba hep birseyleri beklicem:) simdi bi yuruse diyorum, sonra bi konussa derdini anlatsa, sonra memeden bi vazgecse... boyle uzayip gidecek galiba:) galiba ben bi evlendirsem rahat edecem
Ben de hala almadim kurumum bana belge doldurup gitmem gerektigini soyledi doldurmam gereken belgeyi de aldim ama hala gidemedim bir suresi yok heralde zaman asimina falan ugramaz umarim
Arkadaşlar merhaba
Ailevi sorunlarım vardı giremedim
Hepinizin geçmiş bayramı mübarek olsun
7 yıl bekledigim çocuğumla ilk bayramımı kayinvalidem m..k etti
Eşimle ayrılmayı defalarca düşündüğüm bir zamanda en yuksek seviyeye ciktim
Zeynepe diş buğdayı yapmayı düşünürken birde annemi çağır diye tutturdu. Mevlit bayram derken bi diş buğdayı kaldi burnumdan gelmeyen
Çok moralim bozuk
Zeynep hic emeklemiyor ona canim sıkkın
Canımdan bezdim
Seninki iyice tehlikeli hareketler yapıyorEvet mutlaka oluyor.Bezler iyi ki var derdim o zamanlar :)
Bu tutunup kalkma aşaması nedense daha karmasik geliyor bana.Mesela sandalyeye tutunuyor Sezen'in kucuk sandalyesi e haliyle o arkaya dogru iniyor.Agir sandalye tam tutunuyor agirligini cekiyor kalkip durunca hopp arkaya :) Tutmasak icler acisi.Uniteye tutunuyor.Yani odada yalniz kalmiyor artik bi an bile olsa.
1-2 haftaya bile degisir.O ele giden agiza girer.Yani o kadar degisim halindeler ki o yuzden hic sikinti yapma diyorum.3-4 aya daha rahat ederiz insallah :)
Ise baslamak size iyi gelecektir, ilk haftayi atlatin, bunu daha iyi hissedeceksiniz, burun akıntısı kisa sürede iyilessin..Bugun ise basladim sabah 7 de ciktim oglen 2 de geldim ve geldigimde Eylul yuzume bile bakmadi 11 uykusuna gecerken yarim saat aglama krizleri susma uykudan uyanma uykuya gecememelerle gecmis cunku Eylul sadece memede uyuyordu sagdigim sutude icmemis itmis diliyle hep hasta bide cocugum agzi burnu akiyor simdide emmiyor istemiyor
Canim...Bugun ise basladim sabah 7 de ciktim oglen 2 de geldim ve geldigimde Eylul yuzume bile bakmadi 11 uykusuna gecerken yarim saat aglama krizleri susma uykudan uyanma uykuya gecememelerle gecmis cunku Eylul sadece memede uyuyordu sagdigim sutude icmemis itmis diliyle hep hasta bide cocugum agzi burnu akiyor simdide emmiyor istemiyor
Bizim 10gun boyunca oyle bi durumumuz olmustu doktora gittigimizde olabilir normal ama yine de bakalim bi kakaya demisti kakadan laktoz intoleransi oldugu cikmisti. Bizim kakalar mukusluydu ama.Ishal gibi olmayan sık kaka neden olur acaba 7 kere kaka yapti bugun atlas ishal de değil hatta ikina ikina yapiyo cogu zaman. Yarın doktoru da aricam ama kafama takildi
Canim...
Nolacak bizim bu memeciler...
Allah kolaylik versin. Insallah alisir.
Ise baslamak size iyi gelecektir, ilk haftayi atlatin, bunu daha iyi hissedeceksiniz, burun akıntısı kisa sürede iyilessin..
Bir de şu durum var, bazen o gun kafalari esiyo gibi, huysuz oluyorlar :))
Bizim gün aylardir 05:30 gibi başlıyor. Gecen 05:30 dan 08:00 e kadar beni pert etti kuzu :)) araliksiz aglama, oyuncaklari itme, kızma, uykuya direnme, uyuyamayinca iyice hırçınlık vs
Huy mu degistirdi diş mi yoksa hasta mi vs düşündüm. Sonra nisbeten duruldu. Anlari anlarını tutmuyo, sağlık olsun
Insallah canim.İnsallah dediginiz gibi olur. Bizimkinin tek sorunu meme. Yani bir tek orada uyudugu icin hani oyalamak hic problem degil onu oyun sever gezmek sever muzik dinlemeyi sever saatler gecer Eylulle ama is uyumaya geldimi ben harici cok cok zor. Dun annemde baya zorlanmis yarim saat bi ugrasla gecmis. İnsallah su 1 haftada alisiri
Nasılsınız kızlar biz çocuk enfeksiyona gittik, ateşimiz geçti döküntülerimiz şükür sönüyor, ayrıca tüm bunların arasında alttaki iki dişin yanındaki üçüncü diste patladı, Dr bu aralar viral enfeksiyonun çok yaygın olduğunu söyledi, hatta bizden önce muayene olan bebek kızamikmis dokuzuncu ayda ek kızamık aşısı var ben kendi bebeğime de yaptırdım diyerek bana da tavsiye etti, bizim alerjimiz olmasa oğlum ek gıdaya çok hevesli yavrum yiyor ama alerji bizi engelliyor verdiklerim kısıtlı hep ve korkarak deniyorum 29 Eylül doğumlu oturuyoruz ama arkasında her an durmam gerekli düşüveriyor yan, yattığı yerden oturma pozisyonuna geçemiyor, yüzüstü sırtüstü pır pır dönüyor ayakları büküp emekleme pozisyonu alıyor ama emekleyemiyor düşüyor yüzüstü hemen, yürütecte yürüyerek değilde iki ayağını ileri artırarak ilerliyor, gelişimi nasıl bilmiyorum
Seninki iyice tehlikeli hareketler yapıyorbizimki henüz yataydan oturuş pozisyonuna geçiyor en fazla, o da her zaman olmuyor :) tabii bir adım sonrası nedir göreceğiz. Bugün sırt üstünden yüz üstüne de döndü, yüz üstünden sırt üstüne yeni başlamıştı. Hızlı ilerleme dönemi sanırım, 31 haftalık şu an..
Dişler de görünüyor resmen, etini yarmamış sadece..
Bugun ise basladim sabah 7 de ciktim oglen 2 de geldim ve geldigimde Eylul yuzume bile bakmadi 11 uykusuna gecerken yarim saat aglama krizleri susma uykudan uyanma uykuya gecememelerle gecmis cunku Eylul sadece memede uyuyordu sagdigim sutude icmemis itmis diliyle hep hasta bide cocugum agzi burnu akiyor simdide emmiyor istemiyor
esim yurutec almaya cok hevesli.ebebekte birkac modele oturttuk cok sevimli gozuktu.ama zararlari bir yana evde kalabalik sevmeyen biri oldugum icin birkac ay kullanacagi birsey almak istemedim.rengi yoktu almadan ciktik.alirsak da aksamlari esim geldiginde yarim saat koyarim gonlu olur diye dusunuyorum.ama yerde yuzustu durmaya alisti ona seviniyorum.surunmeye calisiyor hatta :) ek gida olarak sabah bir yumurta sarisini bi cay kasigi pekmezle karistirip cok az su ekleyip civik kivama getiriyorum.oglen 3-4 kofte. aksam sebze corbasi/puresi. bu duzen sabit.aralarda bazen yogurt ve meyve yedigi de oluyor.yani biz de 3 ogun sabit bazen 4 oluyor.mam mam de de ba ba nen ne ge ge gibi anlamsiz heceler soyluyor surekli cok tatli ya :)Yurutecin zamani geciyor artik aslinda.Onda yaptigi her hareket onu kisitliyor gibi dusun.
Yerde ugrastigi her harekette kaslarini guclendirip onu deneyimli yapiyor :) 1 hafta bile cok farkeder bu durumlarda.
Ek gida konusunda sanirim alerji oldugu icin sen hep bi yanini eksik hissedeceksin.Oysa bizde bile bu hafta sebzeyle gecti.Yani kendini kisitlanmis hissetmezsen verecek seyler hala cok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?