- 12 Mart 2018
- 1.508
- 2.486
- 133
Benim kizlardan birinin yumurta beyazina alerjisi oldu iki uc ay once. Ama sarisini yiyor. Saglik ocagindaki hemsire ile konustugumuzda alerji varsa asiyi hastane ortaminds yaptirmalisiniz, mudahele filan gerekirse diye dedi..Kizlar bebeğinde yumurta alerjisi olan varsa 1 yaş aşisi icin ne yapnayi düşünüyor.. yaptirmicakmi yoksa muadilini mi yaptiricak..
Sen ne veriyorsun peki canim gün içinde . Senin ikinci çocuğunda oldugu icin tecrubelisin..nezaman bizlerle ayni yemeği yemeğe basliyorlar, yani tuz baharat şeker vs. açısından..
Bilmiyorumki bu yaşta bamya yasak gibi konustu..ama kaç aylikken baslaniyor sormadim..
Benim bogazina takilma korkusundan degil de farkli bu sekilde daha cok sevdigi icin zeytinin cekirdegini cikarip sarimsak eziciyle eziyorum, zeytin ezmesi gibi oluyor, bu sekilde veriyorum.Arkadaslar zeytini nasil veriyorsunuz? Cekirdegini cikarip ikiyemi boluyorsunuz? Siyah zeytin icin soruyorum zari bogazina takilmiyormu? Allahim gecmiyor bu bogaza takilma korkusu benden
Cok gecmis olsunkizlar bu sabah bulasik makimesinin kapagi yarim acikti.kasla goz arasinda acip ayaga kalkip ust cekilen yerin raylarinin ordaki metale parmagini kestirdi.birden kanlar icinde kaldik.anlamadim bile o an nasil oldugunu.ust komsum hemsire ucretsiz izinde.hemen ona goturup gosterdim.ufak bi kesikmis yara bandi yapistirdik.simdi keyfi iyi.arada eline bakiyor yara bandina.aman siz unutmayin makineyi tam kapali olsun.iste bi anlik dalginlik
Cok tatli yaBen eline veriyorum o çekirdeğini atıyor ağzından :) minik minik ısıra kopara yiyor, vıcık vıcık :)
Kızlar nasılsınız keyifler yolundadır umarım. Oğlum 4 gündür falan yürüyor tam olarak hem güzel hem de zorlayıcı bir.süreçteyiz. ne zamandır doğru düzgün yazamadım paylaşayım sizinle de dedim:) kızımın da okula başlamasıyla benim işe başlamamla yoğunluğum çok fazla akşamları oğlum da uyursa 10.30-11.00 gibi uyuyakalıyorum. Yazdıklarınızı çok geç okuyorum. Pastalar konuşulmuş doğum günleri yaklaşınca benim oğlumun doğum günü yarın nasipse hafta sonu kutlayacağım iki arkadaşımız ve babaannesiyle çok hazırlık yapmayacağım hatırası kalsın ablasına da yaptım diye yapıyorum. Bir de 20 gün sonra ablasının doğum günü var sonuçta ona da yapacağım çok abartmayayım diyorum çünkü cidden iki çocukla zor oluyor hazırlık
Çok geçmiş olsun Allah beterinden korusun benim kızda meraklı bulaşık makinesine açıldığı an bitiyor yanımda daha çok üzerine çıkıp içindekileri çıkarma derdinde ama bende dikkat edeyim bu bıdıklara hiç belli olmuyor
kızlar bu arada daha önce yazmıştım pessinusun yazısını görünce aklıma geldi ;doğum günü hazırlıklarımı,pasta konusuna gelirsek şeker hamurlu dekorlu pastalar 20 kişilik için 270 ile 340 arası fiyatlar burda şubeden arkadaşlarım dedi ki ufak bir pasta yaptır şeker hamuruyla olanı kesersiniz dağıtmalık ayrı yaş pasta alın zaten şeker hamuru yenmiyor üstü sıyrılıp atılıyor yazık günah bende öyle karar verdim
a101 bimden pastatabani alip icine istedigin meyveleri kremasiyla kolayca da hazirlanabilir gelenlerin yiycegi.ekonomik olur baya. :) seker hamurlu da ufak bi pasta tamam iste.
Benim bogazina takilma korkusundan degil de farkli bu sekilde daha cok sevdigi icin zeytinin cekirdegini cikarip sarimsak eziciyle eziyorum, zeytin ezmesi gibi oluyor, bu sekilde veriyorum.
Cok gecmis olsunben ne zaman elimi bulasik makinesine yada buzdolabina atsam depar atarak yanimda bitiyor, cok meraklilar cok dikkat etmek lazim.
Cok tatli yamasallah. Yogurt disinda ilk ek gidasi brokoliydi eline vermistim kendi yemisti, o an bile hic korkmadim. Simdi de herseyi veririm eline ama zeytini o sekilde vermeye cesaret edemem heralde:) biraz daha buyusun de ozaman:)
E exelanssNilsibel size dun gecemizi yazmak istedim:) 21.30 yatis. 00.00 civarlari uyandi meme ve geri uyudu.01.50de uyandi 05.40ta uyudu nerdeyse 4 saat uyanikti!!!! sonra 6.30da uyandi 7.30a kadar ugrastim uyumadi birseyler yedirdim biraz oyun oynadik 08.45te uyudu 10.10da uyandi... Hergun boyle degil tabi guzel uyudugu da oluyor ama dun bana unutulmaz bir gece yasatti can oglum
Dun tam da buraya gece uykulari daha deliksiz olmaya basladi yazmistim, anneme de telefonda dedim, uzun sureli uyanikliklari gecti uyanip geri uyuyor rahatladik biraz diye. Nazara inanmam ama artik anne nazarina inaniyorum, gercekten kendi kendime bile sesli birsekilde x huyu duzeldi desem ertesi gun o huy yeniden hortluyor. Artik su huyu gecti ya diye icimden bile dusunmemeye caliscam
Şeker hamurunu görsel çalışıp sana yemelik pasta yapabilir yaptıracagın kişi, ekstra almana gerek kalmaz, bi böyle konus istersen. Benim kuzenimde bu şekilde çalışıyor
Ayy gözlerim dolduune güzel ya yeniden yaşamak o güzellikleri. İnanın basına kaç kez gelebilir ki
Bereketle, sağlıkla gelsin minik,♥gözünüzayfın tekrsr, Allah tamamına erdirsin, kucaklaşmayı nasip etsin
Ah caniiiim. Cook gecmis olsun.kizlar bu sabah bulasik makimesinin kapagi yarim acikti.kasla goz arasinda acip ayaga kalkip ust cekilen yerin raylarinin ordaki metale parmagini kestirdi.birden kanlar icinde kaldik.anlamadim bile o an nasil oldugunu.ust komsum hemsire ucretsiz izinde.hemen ona goturup gosterdim.ufak bi kesikmis yara bandi yapistirdik.simdi keyfi iyi.arada eline bakiyor yara bandina.aman siz unutmayin makineyi tam kapali olsun.iste bi anlik dalginlik
Hayirli olsun canim. Saglikla gelsin.evet canım o kadar haklısın ki.. Bende doktorun yanna gittim hamileyim sanırım test yaptım pozitif çıktı muhtemelen 7 haftalık ddim gülümsedi :) ultrasonda kesesi,kalp atışları duyunca biliyorsun değilmi milyarlar döküpte bu anlara şahit olamayan,bu mucizeye sahip olamayanlar var Allah hayırlı uğurlu etsin dedi.
Allahım sağlıkla kucağıma almayı nasip etsin
Ben kendim yapacağım canım eşim çok marifetlidir şekil verme konusunda ben de pasta konusunda iyiyim gayet güzel oluyor. Geçen yıl kızıma yaptığım pasta anında bitmişti çok güzel olmuş diye 2-3 dilim yemişti herkes:)kızlar bu arada daha önce yazmıştım pessinusun yazısını görünce aklıma geldi ;doğum günü hazırlıklarımı,pasta konusuna gelirsek şeker hamurlu dekorlu pastalar 20 kişilik için 270 ile 340 arası fiyatlar burda şubeden arkadaşlarım dedi ki ufak bir pasta yaptır şeker hamuruyla olanı kesersiniz dağıtmalık ayrı yaş pasta alın zaten şeker hamuru yenmiyor üstü sıyrılıp atılıyor yazık günah bende öyle karar verdim
yok bacım nerdee bende o marifetler isteme günü yaptığım kek bile sönmüştü düşünBen kendim yapacağım canım eşim çok marifetlidir şekil verme konusunda ben de pasta konusunda iyiyim gayet güzel oluyor. Geçen yıl kızıma yaptığım pasta anında bitmişti çok güzel olmuş diye 2-3 dilim yemişti herkes:)
Hayirli olsun canim. Saglikla gelsin.
Aslında en güzeli bulunduğum yerde dışarıda imkanlar kısıtlı ev ortamı daha iyi zaten hep birlikte görüştüğüm arkadaşları çağıracağım bir nevi misafirlik olacak:)Gözünaydınn :) yeni yaşınızda mutlu mutlu olsuun
Yakınmış ne güzel :)
Bizde doğum günleri büyüğü babayla 2 gün arayla, küçüğü benimle 5 gün arayla :)
Bende kutlamadım, aileleri davet ettik hep beraber pazar kahvaltısına gittik :)
Senin yine iyiymiş ben aklıma geldiği an yaşıyorum:) kendi nazarım çok değiyorE exelanssNilsibel size dun gecemizi yazmak istedim:) 21.30 yatis. 00.00 civarlari uyandi meme ve geri uyudu.01.50de uyandi 05.40ta uyudu nerdeyse 4 saat uyanikti!!!! sonra 6.30da uyandi 7.30a kadar ugrastim uyumadi birseyler yedirdim biraz oyun oynadik 08.45te uyudu 10.10da uyandi... Hergun boyle degil tabi guzel uyudugu da oluyor ama dun bana unutulmaz bir gece yasatti can oglum
Dun tam da buraya gece uykulari daha deliksiz olmaya basladi yazmistim, anneme de telefonda dedim, uzun sureli uyanikliklari gecti uyanip geri uyuyor rahatladik biraz diye. Nazara inanmam ama artik anne nazarina inaniyorum, gercekten kendi kendime bile sesli birsekilde x huyu duzeldi desem ertesi gun o huy yeniden hortluyor. Artik su huyu gecti ya diye icimden bile dusunmemeye caliscam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?