2018 Ekim Anneleri

Canım bu kür sadece ateşi olunca mı?
Kızım çok kötü öksürüyor ne yapabilirim? Sanırım bir mesajında da kitaptan bahsetmistin o hangi kitap acaba
Boğaz enfeksiyonunda da uyguluyorum .. Kitabın adı Aidin Salih / Gerçek tıp öksürük hiç olmadı kızımda şuana kadar bilmiyorun ama müsait olunca kitaba bir bakarım bebekler için öksürükle alakalı bir şey varsa yazarım çok geçmiş olsun .. Birde instada organik anne var onuda takip edebilirsin o da kitap taki tedavileri uyguluyor

plojovic nohut suyundan kremsanti mi? Karaduttan da hic denemedim kek vs yapmayi. Simdiye kadar hep kuru incir veya hurma kullandim. Ben merak ettim tarifi, uygun oldugun bir ara yazarsan sevinirim:)

Kurudut :) yani blenderdan gecince kekin içine koyuyorum. Eğer nemli gibiyse fırında az kurutma yapabilirsin öncesinde. Hazırlayıp kavanoza koyabilirsin kullanmalık el altına.
Mesela;
2 y.k kurudut (çekilmiş)
1 yumurta
2 y.k un (karabuğday kullanıyorum)
1 y.k yoğurt
1 ç.k keçibonuzu unu
Yarım ç.k kadar tarçın rendeliyorum, fincan keki öyle yapıyorum. Bazen muz kesip küp koyuyorum içine ama ekşi daha çok seviyorum.

Diğeride alternatif yumurta ile yapılanların yerine (aquafaba olarak bakabilirsin, alternatif şeylerde var)
Kremşanti olarak yapılana çırpmadan sahlep koyuyorum çay kaşığının ucuyla.

Nohutu 12 saat suda bekletip o suyu döküp haşlamaya koyuyorum, haşladığım suyu konserve gb kavanoza koyuyorum. Hemen cıkarmıyorum ama bekletiyorum. Ya da 3 kucuk kavanoza böleceksem mesela dibine 4_5 nohut atıyorum.(su yopunlaşıyor lazım olan o) Miktarı ayarlıyorum yine kullanmalık. (2 su bardağı yapıyorum genelde)
Bu nohutları ben baharatlayıp fırına atıyorum yemek için cerez gibi.
Onda bu suyu kullanıyorum yani.
Çünkü yemek yapacağım zaman suda beklettikten sonra direkt düdüklüde pişiriyorum.

S Sevdeeee1 Öksürük için sarımsağı dövüp zeytinyağı ekleyip ayağının altına sürüp kalınca bir çorap giydirmelisin gece.
Sarımsağı bildiğin birinden alırsan iyi olur ama zira çin sarımsağı cidden işe yaramıyor
Yerli sarımsak küçücük küçücüktür anlarsın bembeyaz değildir
Farklı birşey daha var öksürük, soğuk algınlığı için, istersen yazarım SuJok ilgini çekerse

Ben kızıma pasta patlatma yaptıracağım pasta tarifin var mı rica etsem :)))

S Sevdeeee1 Öksürük için sarımsağı dövüp zeytinyağı ekleyip ayağının altına sürüp kalınca bir çorap giydirmelisin gece.
Sarımsağı bildiğin birinden alırsan iyi olur ama zira çin sarımsağı cidden işe yaramıyor
Yerli sarımsak küçücük küçücüktür anlarsın bembeyaz değildir
Farklı birşey daha var öksürük, soğuk algınlığı için, istersen yazarım SuJok ilgini çekerse

Kizlar bebeğinde yumurta alerjisi olan varsa 1 yaş aşisi icin ne yapnayi düşünüyor.. yaptirmicakmi yoksa muadilini mi yaptiricak..

Maşallah kuzucuğa, daha büyük kasede mi versen acaba :) çorbaları çok beğeniyor demek ki, ellerine sağlık annesi benimki hiç yemediği için örnek ölçü veremiyorum :)

Sen ne veriyorsun peki canim gün içinde . Senin ikinci çocuğunda oldugu icin tecrubelisin..nezaman bizlerle ayni yemeği yemeğe basliyorlar, yani tuz baharat şeker vs. açısından..

Maşallah kuzuya benim kızım çok iştahlı değil ama açlık duruma göre değişiyor bi de neden bamya dedi ki benim kuzum severek yiyor
Bilmiyorumki bu yaşta bamya yasak gibi konustu..ama kaç aylikken baslaniyor sormadim..

Ben internetten baktim. Bamya veriliyordu. Bir kere corba gibi bir sey yaptim. Bir sey de olmadi. Bildigim kadariyla patlican ve bakla 2 yasa kadar verilmiyor. Belki daha coktur.

Tuz, bal, domates, salca 1 yas. 11 ay kontrolunde doktor artik sizin yediklerinizden yiyebilir dedi. Ben yine cocuk icin yaptigim yemege tuz salca koymuyorum. Ev yemeklerinde kv salcayi bol bol koyuyor. Hep ona alismasin.

Seker 2 yas. Ama dondurma ve cikolata yalatmisligim, kekin tadina baktirmisligim var. Evde yaninda yemiyorum ama gittigimiz bir yerde ikram edilince gorup saldiriyor.

Ziftin peki gibi aci nescafe ve deli gibi sicak cay da icti. Hosuna gitmez ve zaten agzi yanar daha istemez diye yaklastirdim ama targaryen midir nedir iciyor sipa...

Baharat konusunda da aci haric digerlerini yiyebilir dedi doktor. Ucuna pul biber bulasmis patates de yedirdim ben. Aci degildi.

İkinci de olsa insan unutuyor, abisi 5 yaşında, ne vermiştim acaba diyorum hep kendi kendime :)
Gün içinde önce kahvaltı deniyorum, sofradaki her şeyden vermeye çalışıyorum, reçel ve bal hariç. Sadece peynir veya sadece zeytin yediği oluyor, ve çok az miktarda..
Öğlen evde ne yemek varsa ona uygun ezip vermeye çalışıyorum, yemiyor genelde, aç kalmasın diye biraz kavanoz püresi veriyorum..
Öğleden sonra meyve saati, bir kaç lokma yiyor. Akşam da yine evdeki yemekten yedirmeye çalışıyorum. Çoğunlukla yemiyor, emip uyuyor... Yemekte yoğurt oluyor her zaman. Hiç bir şey yemezse 2-3 kaşık yoğurt yediriyorum.

Farklı bir şeyler pişirmeye çabalıyorum ama yemiyor benim kızçe. Evdekileri önüne koyuyorum, dağıtıyor kafasına göre :))) bugün pilav verdim, kaşıkla yemeye çalıştı, eliyle aldı bir yudum ağzına 5 avuç dışarı attı.. Sonra tabağı silkeleyip mama sandalyesinin tepsisinde yoğurup mıncıkladı bir süre.. Birkaç lokma gitti boğazından ama peşinden yarım saat temizlik yaptım ben verince yemiyor asi evlat. Hep kaşığı elimden almaya çabalıyor. Saldım ben de, kendi yesin. Kuru bir şeyler varsa koyuyorum önüne, dağıtsın..
Arada kefir de verdiğim oluyor, bağırsak hareketlerine iyi geliyor. Haftada 1 falan ama..

Bamyayı ben de duymamıştım bu arada.. Bakla olmaz diye biliyorum

Yani biz şu alerji davasina bulastigimizdan ek gida bizim icin en zor surecimiz oldu.. kaldi ki kizimda ne gorse yemek istiyor.. karşısında birsey yemeğe korkuyoruz.. birde verebilirmiyiz yaşi uygunmu felan diye tedirgin oluyoruz.. 14 aylikken felan kendisine test yapilip netleştirilicek.. birde meme emmiyor gibi bisey resmen istemiyor itiyor memeyi.. sabah keci labne ve ekmek yiyor.. yunurta yasak oldugundan ne vercem bilemiyorum.. anladigim kadariyla zeytin veriyorsunuz bende vermeyi deneyim..nasil vereyim tuzsuz zeytinmi alicam.. kac tane vereyim fazla gelmesin.. öglende evdeki sebzelerden mercimekli pirinçli felan çorba yada buharda pişmiş püre veriyorum.. meyve mesela bir kavanoz yiyor günde iki tane verdiginiz oluyormu? Bir kere tavuk verdim mesela göğüsünde pütürler cikti vermedim bidaha.. balik deneyemedim daha.. gecende keci yogurduyla tarhana yapayim evde dedim.. oda bekletirken küflendi nedense.. birdaha deneyip ayni gün kurutucam bakalim..

Zaten bu cocuklar hep tersini yapar.. yasaksa ister serbestse de yemez işte boyle.. bende çocuğa sürekli aynk seyleri vermeye biktim..tatlari bilmiyor resmen.. bende buharli pisiriciye patates kabak havuç taze fasulye sogan biber domates (cekirdeksiz susuz sadece etli kismini) mercimek kiyma koyup pisiriyorum ve alışsın diye iri pütürlü püre yapiyorum.. icine zeytinyaği koyup veriyorum..cok seviyor acikcasi..ama sürekli ayni seyleri yiyor.. yada bu malzemelere pirinçte ekleyip suda pisiriyorum.. ozaman un eleğinden biraz süzüp altini çorba gibi üstünü yemek gibi veriyorum.. keçi yoğurdunu sade yemiyor diye doktor içine bir tutam tarçın attirdi.. ben ilaveten bir parmak muz koyuyorun.. ozaman yiyor şükür..

Teşekkür ederim kızlar

Siyahla işaretlenen malzemelerin hepsini aynı anda mı pişiriyorsun? Farklı kombinler halinde yaparsan çocuk sıkılmaz en azından. İyisinden semiz otu da bulabilirsen ilave edebilirsin çorbasına. Hatta keçi yoğurduyla da verebilirsin semizotu sevebilir. Sarımsak vermiş miydin? Salatalık veya semizotuyla sarımsaklı yoğurt deneyebilirsin. Afiyetle yer inşallah :)

Evet hepsinden az az koyuyorum yarim yarim mesela..sarimsak deneyeyim..makarna veriyorsunuz sanirim hiç denemedim ben..

Evet hepsinden az az koyuyorum yarim yarim mesela..sarimsak deneyeyim..makarna veriyorsunuz sanirim hiç denemedim ben..
2 kere falan verdim. İlkinde lorlu yedi birkaç lokma. İkinciyi sade tereyağında kızdırıp verdim. 2 adet kalem makarna kemirmeye çalıştı. Yemesi de kolay, sever diye tahmin ediyorum. Yumuşak olursa rahat çiğner.
Çorbayı dediğim gibi içerikleri farklı hale getirebilirsin. 3-4'lü gruplar halinde pişirip farklı çorbalar elde edebilirsin. Bazen kıymalı, bazen pirinçli gibi. Yarın biraz kıymalı biber dolması yapayım ben, zeytinyağlı kabak dolması denediğimde yemişti bir kere. Bu sefer kıymalı yapayım, belki sever

Zeytini memleketten tuzsuz getirdiler. Ama ondan once ikiye bolup aksamdan suya koyuyordum. Butun koyarsan tuzu cikmiyor. Bizimki cok seviyor zeytini.
Alerji olayi kotu malesef. Ve gercekten cocuga yedirmek istemediklerimizi karsisinda yememek gerekiyor. Tarhanayi sanirim yagli kagida serip firinda kurutabilirsiniz.

Ben bu kadar yedirdigimde her seferinde hepsini bir yapmiyordum. Bi gun sadece havuc patates, bi gun sogan ekle, bi gun pirinc ekle falan. Her seferinde tadi degisiyor.
Miktar olarak niliko ne kadar yiyor bilmiyorum. Kimi gun iki kavanoz bitiriyor. Kimi gun memeye sariyor. Yiyesi varsa yediriyorum acikcasi. Ama aksam yemeginde uykusu geldigi icin sacmaliyor. Yogurda sariyor. O zaman yeter deyip alip memeye koyuyorum uyuyor. Gunde 2 bucuk bebek kavanozu kadar yemeli diye okumustum ama zaman gecti ustunden. Su an bilmiyorum. Bi de alerjili bebelerde farkli olabilir.

Ben kızıma pasta patlatma yaptıracağım pasta tarifin var mı rica etsem :)))

Yani yazdığımız keklerden yapabilirsin mesela
Dışını ya tarıf ettiğim gibi krema yapabilir ya da yoğurtla alternatif krema olabilir.
Kat kat pankek gibi yapabilir içini meyvelerle süsleyebilir dışına yine krema gibi yapabilirsin. Heryerini kapatmadan eskitme gibi :)
Renk içinde zaten hepsi gıdalardan elde edilebiliyor. Dilim dilim yapıp fırında kurutup blenderdan geçip tozunu elde edebilirsin.

Arkadaslar zeytini nasil veriyorsunuz? Cekirdegini cikarip ikiyemi boluyorsunuz? Siyah zeytin icin soruyorum zari bogazina takilmiyormu? Allahim gecmiyor bu bogaza takilma korkusu benden

kizlar bu sabah bulasik makimesinin kapagi yarim acikti.kasla goz arasinda acip ayaga kalkip ust cekilen yerin raylarinin ordaki metale parmagini kestirdi.birden kanlar icinde kaldik.anlamadim bile o an nasil oldugunu.ust komsum hemsire ucretsiz izinde.hemen ona goturup gosterdim.ufak bi kesikmis yara bandi yapistirdik.simdi keyfi iyi.arada eline bakiyor yara bandina.aman siz unutmayin makineyi tam kapali olsun.iste bi anlik dalginlik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…