Merhaba, iyidir umarım herkes, doğum günü geçmiş bebislerin doğum günü kutlu olsunoğlumu nasıl giydirecegimi bilemiyorum bir türlü ebebekten 1.5 tog değerinde uyku tulumu aldım evimiz 24 25 arası sıcaklığı içine sadece kisa kollu atlet giymesi yeterli mi acaba, dün içine pijama da giydirmistim sabah vücudu döküntü olmuş ve kaşınıyordu, sıcaktan mi oldu alerjiden mi yoksa dört gün önce bir yaş aşısı olmuştu o mu yaptı anlamadım
Çok geçmiş olsun canım bizde kulak enfeksiyonundan dolayı antibiyotik kullanıyoruz boğazı da şişmiş biraz inşallah çabucak iyileşir kuzular
Gunaydinn hayrola umarim hasta degildir
Eylulde bu ara geceleri ben diyim 10 sen de 5 dk da bir kalkiyor hic uyuyamiyoruz( anne bu yazisinda nazar degdirmek istemiyordur )
Gunaydinn, Eylul bana cekmemis gece ben tepeme kadar orterken kendisi babasiyla beraber sort ve tisort hatta bazen yalnizca zibinla yatiyor yanlislikla ustunu ortersemde 5 dk sonra uyaniyorDur bak gecen karsilastim onun goruntusunu ekleyeyim ben el ayak degilde buruna bakiyorum usuyor mu acaba diye
Arada oluyor tabii böyle şükür hasta değil
Uyudu yazdıktan sonra da kalktı hatta :) kahvaltı yaptık hep beraber, ablasını okula beraber götürdük,yolu uzatıp döndüm :) şimdi uyudu.
Diş yarık tam acılı zamanı sanırım görünüşü bile içler acısı. Ondan diye düşünüyorum, öyle kucakta durdu hep.
Büyüğünde diş cıkıyor o da ayrı sıkıntılı acıyor diye. Öyle evde geziniyoruz gece
Geçicidir inşallah sizde de
Yatarken 23 sabaha karşı 16° yi hisseden annelere selam olsunmevsim geçisleri bu yüzden daha zor galiba
Ben bi kalkıyorum yatana kadar mutfak oda arası gidip geliyorum malum hanımefendi bir şey yemiyor şunu yapayım yer bunu yapayım yer diye diye o yemiyor ben yiyorum sonra bi de arada götürdüklerim var aşırı yemek bana tembellik yapıyor onu anladımO degilde hadi sutlusun dediler yedik hadi emziriyosun dediler yedik e cocuklar geldi 1 yasa nolcak bizim bu istah oglenleri zor ediyorum isyerinde
deilmiş valla etrafınızda cocuk varda beraber oynayabıldıgı sorun değil belkıde ama bızımkının cevrede hiç yok o sımdı kısta geldı parka fln da gıdemeyiz mecbur oyle yerlere gıdıcezErken degil mi bizimkiler icin oyun gruplari? Yada ben mi kizi buyutemedim hala gozumde
Ankara grubu gizlice toplasmisneler yaptınız biz tembel İstanbullular örnek olun
Çok kıskandım ne güzel biraraya gelebilecek birileriniz var çevrenizde
Aaa maşallah ne zaman buluştunuz
Bir hafta kadar oluyor goruseli:) minikler oynadi biz de muhabbet ettik(bebeli anne ne kadar muhabbet edebilirseİlk oyun grubu kurulmuş bile :) ne güzel yapmışsınız :)
Simdi bizim büyükler bebeklikten arkadaş mesela ayrı bi manidar.
Minik daha iyidir umarım♥
Off offf... ben eski beslenme duzenime doneyim dedim, sekeri kesemesem de azaltayim, hamur isini az yiyeyim falan. Hafiftan bogazim agriyor diye 2 gunde bir kavanoz bal bitirdim nerdeyse. Gece uyku arasinda bile 3-4 yemek kasigi bal yenir mi yaO degilde hadi sutlusun dediler yedik hadi emziriyosun dediler yedik e cocuklar geldi 1 yasa nolcak bizim bu istah oglenleri zor ediyorum isyerinde
Ah kiyamam, sezena de simaya da kolayliklar diliyorum, benim sipam da bir aydir kucakta, bu gidisle asla yuruyemeyecek kolayi buldu kucakta bizi yonlendiriyor istedigi yere gidiyorArada oluyor tabii böyle şükür hasta değil
Uyudu yazdıktan sonra da kalktı hatta :) kahvaltı yaptık hep beraber, ablasını okula beraber götürdük,yolu uzatıp döndüm :) şimdi uyudu.
Diş yarık tam acılı zamanı sanırım görünüşü bile içler acısı. Ondan diye düşünüyorum, öyle kucakta durdu hep.
Büyüğünde diş cıkıyor o da ayrı sıkıntılı acıyor diye. Öyle evde geziniyoruz gece
Geçicidir inşallah sizde de
Ben gece uyurken atlet, tshirt, uzun kollu sweat, uzerine de polar sabahlik ve polar pijama alti ha bide yun corap giyip yatiyorumNeden oyle ama demi? Ben hep usuyen bi tipim o normal ama sort tisortle yatacak kadarda degil bence hava yagerci Eylulun ayaklarini kontrol ediyorum gece alev alev resmen
Ben bi kalkıyorum yatana kadar mutfak oda arası gidip geliyorum malum hanımefendi bir şey yemiyor şunu yapayım yer bunu yapayım yer diye diye o yemiyor ben yiyorum sonra bi de arada götürdüklerim var aşırı yemek bana tembellik yapıyor onu anladım
deilmiş valla etrafınızda cocuk varda beraber oynayabıldıgı sorun değil belkıde ama bızımkının cevrede hiç yok o sımdı kısta geldı parka fln da gıdemeyiz mecbur oyle yerlere gıdıcez
bence su donemde yasadigimiz en buyuk eksiklik bizim cocuklugumuzdaki gibi komsuluk iliskileri olmayisi ve sokakta rahatca guvenle oynayamalari.hatirliyorum da cocukken ben hic annemle oynadigimi bilmem.tv izlerdim oyuncaklarimizla ya kendi kendime ya da sitedeki cocuklarla oynardik.3-4 yaslarinda apartmanin bahcesinde 3 tekerlekli bisiklet surerdik.annem camdan cagirirrdi.anne dedigin yemek yapar kek borek yapar hasta olunca bakar.camasirlarini yikar.90larda boyleydi.hepimiz de gayet akilli cocuklar buyukler olduk :) o yuzden su an o kadar etkinlik yapmaya calismanin onemli oldugunu dusunmuyorum.bol bol dogaya, parklara, yasitlariyla biraraya gelebilecegi ortamlara girmesi daha onemli geliyor bana.yuruyup kosmaya baslayinca sokakta oynamaya alismasini istiyorum tabi ki vakit buldugumuz surece.bizim burda tum cocuklar gece vaktine kadar sokakta ip atlar bisiklet surer saklambac sek sek kovalamaca vb oyunlar oynuyor her yastan.Arastirayim bakayim bende
1 yas artik daha bilincliler her seyi anliyorlar egitici oyunlar diye diye kendimi paraliyorum evde
Bir hafta kadar oluyor goruseli:) minikler oynadi biz de muhabbet ettik(bebeli anne ne kadar muhabbet edebilirse) benim tadi damaginda kaldi cunku istedigim kadar konusamadim belki cocuklar buyudukce seyahet etmek de kolaylasir yilda bir iki bazi sehirlerde toplasiriz ne hos olur❤
Off offf... ben eski beslenme duzenime doneyim dedim, sekeri kesemesem de azaltayim, hamur isini az yiyeyim falan. Hafiftan bogazim agriyor diye 2 gunde bir kavanoz bal bitirdim nerdeyse. Gece uyku arasinda bile 3-4 yemek kasigi bal yenir mi yaBogaz agrisi bahane bal sahane ama kilon yok senin de demek sutle gidiyor yenenler
Ah kiyamam, sezena de simaya da kolayliklar diliyorum, benim sipam da bir aydir kucakta, bu gidisle asla yuruyemeyecek kolayi buldu kucakta bizi yonlendiriyor istedigi yere gidiyorBu arada dun gece daha da rahat gecti. Larenjitle alakali degildir buyuk ihtimal ama burun akintisi basladi. Bagisiklik zayif dustuyse uzerine bir hastalik daha geciriyor olabilir. Rahat nefes alsin da burun akintisi kolay:)
Ben gece uyurken atlet, tshirt, uzun kollu sweat, uzerine de polar sabahlik ve polar pijama alti ha bide yun corap giyip yatiyorumuyku sirasinda coraplardan kurtuluyorum. Esim sadece tshirt ve sort. Ben uzerime yorgan orterken o ince pike.
Oglumu da biraksam babasi gibi yatacak ama ben az da olsa giydiriyorum istebizde kesin demir eksikligi var. bebelere verirken biz de pekmez icelim belki biraz icimiz isinir
bence su donemde yasadigimiz en buyuk eksiklik bizim cocuklugumuzdaki gibi komsuluk iliskileri olmayisi ve sokakta rahatca guvenle oynayamalari.hatirliyorum da cocukken ben hic annemle oynadigimi bilmem.tv izlerdim oyuncaklarimizla ya kendi kendime ya da sitedeki cocuklarla oynardik.3-4 yaslarinda apartmanin bahcesinde 3 tekerlekli bisiklet surerdik.annem camdan cagirirrdi.anne dedigin yemek yapar kek borek yapar hasta olunca bakar.camasirlarini yikar.90larda boyleydi.hepimiz de gayet akilli cocuklar buyukler olduk :) o yuzden su an o kadar etkinlik yapmaya calismanin onemli oldugunu dusunmuyorum.bol bol dogaya, parklara, yasitlariyla biraraya gelebilecegi ortamlara girmesi daha onemli geliyor bana.yuruyup kosmaya baslayinca sokakta oynamaya alismasini istiyorum tabi ki vakit buldugumuz surece.bizim burda tum cocuklar gece vaktine kadar sokakta ip atlar bisiklet surer saklambac sek sek kovalamaca vb oyunlar oynuyor her yastan.
Çok güzel olur havalar tam soğumadan ayarlasak 1. İzmir 2018 Ekim Anneleri Buluşması :)Aaaaa aaaaa ay cok guzel masallah keske bizde toplassak İzmir?? @geranio @VosVos35 @fundurtan
Çok teşekkürler :)Cok seker olmus :) zaten onemli olan fotograflar degilmi cunku 1 yasta hatira olarak bi onlar kaliyor minikler hatirlamadigi icin :)
Ahh o disler yok mu dislerBizim bidiginda patladi 7. Geliyor bakalim sira hangisinde. Benim 2 gundur disim agriyor kalsiyumsuz kaldim emzire emzire deyip dalga geciyorum hatta ben bile zor dayaniyorsam bebekleri dusunemiyorum zaten bi hirsla isirmalarindan belli
Neden oyle ama demi? Ben hep usuyen bi tipim o normal ama sort tisortle yatacak kadarda degil bence hava yagerci Eylulun ayaklarini kontrol ediyorum gece alev alev resmen
Bir hafta kadar oluyor goruseli:) minikler oynadi biz de muhabbet ettik(bebeli anne ne kadar muhabbet edebilirse) benim tadi damaginda kaldi cunku istedigim kadar konusamadim belki cocuklar buyudukce seyahet etmek de kolaylasir yilda bir iki bazi sehirlerde toplasiriz ne hos olur❤
Off offf... ben eski beslenme duzenime doneyim dedim, sekeri kesemesem de azaltayim, hamur isini az yiyeyim falan. Hafiftan bogazim agriyor diye 2 gunde bir kavanoz bal bitirdim nerdeyse. Gece uyku arasinda bile 3-4 yemek kasigi bal yenir mi yaBogaz agrisi bahane bal sahane ama kilon yok senin de demek sutle gidiyor yenenler
Ah kiyamam, sezena de simaya da kolayliklar diliyorum, benim sipam da bir aydir kucakta, bu gidisle asla yuruyemeyecek kolayi buldu kucakta bizi yonlendiriyor istedigi yere gidiyorBu arada dun gece daha da rahat gecti. Larenjitle alakali degildir buyuk ihtimal ama burun akintisi basladi. Bagisiklik zayif dustuyse uzerine bir hastalik daha geciriyor olabilir. Rahat nefes alsin da burun akintisi kolay:)
Ben gece uyurken atlet, tshirt, uzun kollu sweat, uzerine de polar sabahlik ve polar pijama alti ha bide yun corap giyip yatiyorumuyku sirasinda coraplardan kurtuluyorum. Esim sadece tshirt ve sort. Ben uzerime yorgan orterken o ince pike.
Oglumu da biraksam babasi gibi yatacak ama ben az da olsa giydiriyorum istebizde kesin demir eksikligi var. bebelere verirken biz de pekmez icelim belki biraz icimiz isinir
Arastirayim bakayim bende
1 yas artik daha bilincliler her seyi anliyorlar egitici oyunlar diye diye kendimi paraliyorum evde
bir de iflah olmaz İzmirliler varAnkara grubu gizlice toplasmisneler yaptınız biz tembel İstanbullular örnek olun
bizimkide oyle dısardayken bebek arabasında durmak ıstemıyor bırakın yurucem modunda elınıde tutturmuyor ergen modu onden gıtme cabasında anca yorulunca arabasına dogru gıdıp otutturun benı der gıbı bakıyo :)Gelişim olarak süper dişler konusunda en sıkıntılı zaman 1'den sonra iyicedoğru diyorsun biz olsak usanırız, az bişy olsa icabına bakıyoruz hemen
Aslında yatarken üşünmüyor kalkınca daha cok.
Bizimkilerde aynıama dediğin gibi ayaklar sıcacık
Bizim galiba hormonlar cok gelgitli ondan farkediyor
Sümükler aksın yeterkiinşallah geçmiştir
Teşekkür ederiz
Öyle istediğini komutla yaptırmasıda ayrı komedi, bizde de ne elimizi tutmak ne kucak ne araba kopuk uçurtma gibi gidiyorHaftasonu ikea'ya girme gafletinde bulunduk
Ciddi hızlı gelişiyorlar, evde yapılanlarında etkisi cok anneden aldığının kesinlikle, yakın akrabanın bambaşka, böyle gruplarda tanımadıkları ile kaynaşmasıda ayrı bi durum oluyor.Artısı çok, denemek daha faydalı olur :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?