Aynen bende öyle düşünüyorum. Zaten bizim ikinci gebelik olduğu için daha fazla çatlak olacağını sanmıyorum karin daha önce elastikiyet kazandı çünkü. Ben şimdilik bebek yağı kullanıyorum. Daha önce kakao yağı kullandım hiç çatlağım olmadı. Ama tabi bünye meselesi biraz daBende 1 kreme 150tl vermem acikcasi
Belki hindistan cevizi yagi ve kako yagi vs. Ekleyebilirim degisiklik olsun diye.
Gerilince insani rahatsiz ediyor karın sadece nemlenmesi icin.
Çatlakların oluşması iç karnın Genişliği/darlığı ile alakalıymış.Kardeşime de doktoru,çatlak önlenemez senin iç karnın geniş olduğu için çatlak olmadı Demiş bende de olmaz inş :)Ben ilk gebeliğimde hiçbirşey kullanmadım hiçte çatlamadım doktorumda söylemişti zaten istediğin kremi kullan eğer çatlayacağı varsa çatlar diye :) genetik oluyor genelde anneniz çatlamadıysa sizde pek çatlama olmaz sanıyorum aşırı kilo almadığınız sürece ..hemde benim karnım aşırı büyümüştü hetkes ikizmi diyordu :)
ama iç karnı geniş olanın çok büyümez dıştan diye biliyırum karnı benim aşırı büyümüştüÇatlakların oluşması iç karnın Genişliği/darlığı ile alakalıymış.Kardeşime de doktoru,çatlak önlenemez senin iç karnın geniş olduğu için çatlak olmadı Demiş bende de olmaz inş :)
Evet bende öyle biliyorum ve bizzat yaşadım. 9 aylıkken 7 aylık gibi karnım vardı kimse inanmıyordu :) ve bende hiç çatlak olmadıAma
ama iç karnı geniş olanın çok büyümez dıştan diye biliyırum karnı benim aşırı büyümüştü
Bence cilt yapısıyla alakalıda olabilir umarım yine çatlamayız :)Evet bende öyle biliyorum ve bizzat yaşadım. 9 aylıkken 7 aylık gibi karnım vardı kimse inanmıyordu :) ve bende hiç çatlak olmadı
Hadi inşallah :)Bence cilt yapısıyla alakalıda olabilir umarım yine çatlamayız :)
Canım geç döllenmede olabiliyor böyle şeyler içini ferah tut. Kalp atımını görmüş. Bu çok iyi haberKızlar geldim doktordan memlekette olduğum için devlet hastanesinde farklı bi doktora gittim benim son adet tarihimle ultrason arasında nerdeyse 3 hafta fark var ama bebek göründü kalp atışını da ben ufaktan görüyorum ben ekranda ama duyulması için haftaya gel dedi kafamı karıştıran farkın bu kadar çok olması yoksa normal her şey
Elimde kocaman bi liste oldu aslında :) hala arastırıyorum.
Şuanda hindistan cevizi yağı kullanıyorum.
*Burt's Bees Mama Bee Belly Butter
*Lierac
*Mustela
*Earth Mama Body Butter
*Earth Mama Natural Strech Oil
Valla kullanıp memnun olan varsa tavsiye ederse cok makbule geçecek :)
Kardeşiminki de çok büyümüştü belkide ters hatırlıyordurAma
ama iç karnı geniş olanın çok büyümez dıştan diye biliyırum karnı benim aşırı büyümüştü
Suan farkettim sizinle ayni gunlerdeyiz sat 30 aralik miydi :) konuya bodozlama girdim kusura bakmayin ama gorur gormez yazdim heyecanlandim :)
Doktora sordunmu hiç peki inşallah bebişlerimiz iyidir. Neden oluyo acabaBende aynıyım canım. Ağzımda dilimde hep yara çıkıyor dudağımda uçukladı
Malesef bende catladim yanlar ve basenden.Ben ilk gebeligimde kremler yağlar sürdüm yine de çatır çatır çatladım. Hemde karnımdan göğsümden kalçalardan belden her yerden.. Gerçekten çatlayacak varsa çatlıyor. Artık 2.de yine fazlası olur mu bilmiyorum. Yapacak bir şey yok Çocuklarımdan Hamileliğimden hatıra diye bakıyorum artık çok da üzülmüyorum :)
Malesef bende catladim yanlar ve basenden.
Annemde de ayni yerlerde catlak var.
Surekli yine nemli tutucam ve ilk gebeligimdeki gibi sacma beslenmicem.
Dikkat etmeye calisicam.
Artik bahtimiza.
Daha kontrole gitmedim canım gittiğimde soracağım.Doktora sordunmu hiç peki inşallah bebişlerimiz iyidir. Neden oluyo acaba
Bence muhakkak yapilmali diye bir şey yok ben yaptirmayacam,çünkü hiç bir onlemi yok eğer bı sıkıntı cikarsa ya bebegini aldiracaksin yada doğuma kadar o zulumle bekleyeceksinArkadaşlar bu ikili testler falan muhakkak yapılmalı yani Allah korusun bu testlerin sonucunda bir sorun çıktı diyelim tedavi gibi birşey oluyor mu yoksa öğrendiğimiz o sorun ile doğum yapmayı mı bekliyoruz bana bu konuda bilgi verir misiniz
Bide bişey soracaktım sana bi sıkıntı olmadığı sürece ne zaman gideyim kontrole. 9. Haftanın içindeyim test tarama vs. Ne zaman başlıyor.
Kizlar catlak kremine basladiniz mi?
merhaba kızlar dr um 17 Ekim 2018 için doğum tarihi verdi şuan 9. haftadayım şuana kadar 2 farklı dr a muayene oldum(testler için ankara da ve akrabımız vardı kayseride ona) gerek hastane ortamı gerekse dr samimiyeti olarak kayseriyi çok beğendim fakat gidip gelmem risk hatta imkanım olsa bile Ankara'daki özel muayene dr yada hastanelerinden doğumda harcanan ücretlerden daha ucuza geliyor :) Avusturya vatandaşı gurbetçi gelin olarak Türkiye'ye geldiğimden buyana Türk hastane sistemi ve dr ile aram hiç iyi olmadı orayla karşılaştırdığımdan bu yüzden kafama yatan DR ve hastane bulamadım sizler bu konuda napıyorsunuz ?(Dr ve hastane öneriniz varmı Ankara'da)
TORCH testi yaptırmıştı dr muz sonuçlarımız IgM değerleri negatif IgG pozitif çıktı sağlam olması amacıyla avidite istedi özellikle Toxoplasma IgG testinde onda da yüksek avidite çıktı Dr'umun ve Intaniye servisinin yorumuna göre bağışıklık hamilelik öncesi kazanılmış bir sorun olmadığı söylendi fakat yinede hamile bayan olarak düşünce oluyor.
Kesinlikle bende dusunmuyorum Rabbim e guveniyorum inşallah sağlıkla sihhatle bebeklerimizi kucagimiza verir...Amin..Kızlar bende 2li testi falan yaptırmayı düşünmüyorum. Oğlumda da sadece 2liyi yaptırmıştım diğerlerini yaptırmadım. Sonuçta herşey Allahtan her şey bizim için bir sınav. Allah hepimize sağlıklı ve hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?