2018 Ekim Anneleri

Bende 1 kreme 150tl vermem acikcasi
Belki hindistan cevizi yagi ve kako yagi vs. Ekleyebilirim degisiklik olsun diye.
Gerilince insani rahatsiz ediyor karın sadece nemlenmesi icin.
Aynen bende öyle düşünüyorum. Zaten bizim ikinci gebelik olduğu için daha fazla çatlak olacağını sanmıyorum karin daha önce elastikiyet kazandı çünkü. Ben şimdilik bebek yağı kullanıyorum. Daha önce kakao yağı kullandım hiç çatlağım olmadı. Ama tabi bünye meselesi biraz da

Tabi nemlendirebilirsiniz ama emin olun çatlayacaksa çatlat kremler engellemez malesef umarım kimsenin hiçbiryeri çatlamaz .. kullanıp çatlayan arkdşlarımda oldu çatlamayanlarda kremlerden değildir diye düşünüyorum ben genetiktir

Çatlakların oluşması iç karnın Genişliği/darlığı ile alakalıymış.Kardeşime de doktoru,çatlak önlenemez senin iç karnın geniş olduğu için çatlak olmadı Demiş bende de olmaz inş :)

Ama
ama iç karnı geniş olanın çok büyümez dıştan diye biliyırum karnı benim aşırı büyümüştü

Ama

ama iç karnı geniş olanın çok büyümez dıştan diye biliyırum karnı benim aşırı büyümüştü
Evet bende öyle biliyorum ve bizzat yaşadım. 9 aylıkken 7 aylık gibi karnım vardı kimse inanmıyordu :) ve bende hiç çatlak olmadı

Canım geç döllenmede olabiliyor böyle şeyler içini ferah tut. Kalp atımını görmüş. Bu çok iyi haber

merhaba kızlar dr um 17 Ekim 2018 için doğum tarihi verdi şuan 9. haftadayım şuana kadar 2 farklı dr a muayene oldum(testler için ankara da ve akrabımız vardı kayseride ona) gerek hastane ortamı gerekse dr samimiyeti olarak kayseriyi çok beğendim fakat gidip gelmem risk hatta imkanım olsa bile Ankara'daki özel muayene dr yada hastanelerinden doğumda harcanan ücretlerden daha ucuza geliyor :) Avusturya vatandaşı gurbetçi gelin olarak Türkiye'ye geldiğimden buyana Türk hastane sistemi ve dr ile aram hiç iyi olmadı orayla karşılaştırdığımdan bu yüzden kafama yatan DR ve hastane bulamadım sizler bu konuda napıyorsunuz ?(Dr ve hastane öneriniz varmı Ankara'da)

TORCH testi yaptırmıştı dr muz sonuçlarımız IgM değerleri negatif IgG pozitif çıktı sağlam olması amacıyla avidite istedi özellikle Toxoplasma IgG testinde onda da yüksek avidite çıktı Dr'umun ve Intaniye servisinin yorumuna göre bağışıklık hamilelik öncesi kazanılmış bir sorun olmadığı söylendi fakat yinede hamile bayan olarak düşünce oluyor.

Suan farkettim sizinle ayni gunlerdeyiz sat 30 aralik miydi :) konuya bodozlama girdim kusura bakmayin ama gorur gormez yazdim heyecanlandim :)

Ben ilk gebeligimde kremler yağlar sürdüm yine de çatır çatır çatladım. Hemde karnımdan göğsümden kalçalardan belden her yerden.. Gerçekten çatlayacak varsa çatlıyor. Artık 2.de yine fazlası olur mu bilmiyorum. Yapacak bir şey yok Çocuklarımdan Hamileliğimden hatıra diye bakıyorum artık çok da üzülmüyorum :)

Malesef bende catladim yanlar ve basenden.
Annemde de ayni yerlerde catlak var.
Surekli yine nemli tutucam ve ilk gebeligimdeki gibi sacma beslenmicem.
Dikkat etmeye calisicam.
Artik bahtimiza.

Malesef bende catladim yanlar ve basenden.
Annemde de ayni yerlerde catlak var.
Surekli yine nemli tutucam ve ilk gebeligimdeki gibi sacma beslenmicem.
Dikkat etmeye calisicam.
Artik bahtimiza.

aynen ben de yine başladım nemlendirmeye o kadar çatlağım olduğu halde. Cildim normalde de çok kuru benim biraz da bu yüzden.

Bence muhakkak yapilmali diye bir şey yok ben yaptirmayacam,çünkü hiç bir onlemi yok eğer bı sıkıntı cikarsa ya bebegini aldiracaksin yada doğuma kadar o zulumle bekleyeceksin

Bide bişey soracaktım sana bi sıkıntı olmadığı sürece ne zaman gideyim kontrole. 9. Haftanın içindeyim test tarama vs. Ne zaman başlıyor.

Canim ara cok acildiysa git tabii ama rutin 4 hafta ara verebilirsin. Ikili test 11-14 hafta arasi yapilabiliyor.

Kizlar catlak kremine basladiniz mi?

Ben normalde de kremlenirdim ama zeytinyagina basladim :)
Ekstra krem almayi dusunmuyorum.
Kizimda da catlamamistim,sadece son hafta surpriz yapip ters dönmüstü (makat gelisliydi),o son 5 gun cok gergindi karnim zaten direkt etim aciyordu.Sol alt tarafim biraz catlamisti sadece.
Genetik rolu cok onemli bence de.Annemde de hicbisy yok.
Ama bakalim 2.de ne bekliyor :)

Kizimda 4.ayin sonunda olan gobek suan 3.ayin sonunda var yalniz hafiftende kaşınıyor :)

Aslinda cogu kisi gecirmis olurmus canim.
Doktorunlada gorusmussun hic sikinti yapma.

Kesinlikle bende dusunmuyorum Rabbim e guveniyorum inşallah sağlıkla sihhatle bebeklerimizi kucagimiza verir...Amin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…