2018 Ekim Anneleri

Merhaba kızlar tetanoz aşısı olan varmı ben bugün oldum sanırım kolum ağrıyacak

Cok yuklenme koluna ama tutulmus gb de sabit tutma tavsiyem canim
Bende haber bekliyorum ebeden.
Ilk kizimda vurulmustum ama son 1-2 dozu vurmamistik ona gore haber verecek.

Kizlar kontrollere ne siklikta gidiyorsunuz?

Ayda 1 gidiyorum ama ayrintili icin baska yerden randevu almistim onun icin gecen ay 2 kez gitmis oldum.Bu ayda arada ayrintili var yine 2 olacak.

Masallah :)
Canim 2 gun hicbisy degil.Buyudukce karin cevresi baska,bas cevresi baska,fl baska flnda cikacak.
Bide anneler 2 gun ilerde cikinca endiselenmiyor nedense :)
Geri demek bu degil gebelikte.
Ileri geri 2 haftayi gecerse sorundur.
Bunlar elle yapilan olcumler oynama paylari var tahmini sadece

Ben ayda iki kez gidiyorum :)) çünkü Doktorumun verdiği tahlilleri devlette yaptiriyorum ama artik 1 e dusurcem gidislerimi...

Birde kızlar ayrintili ultrasona ne zaman gireceksiniz??

20 haftayı doldurunca 21.hafta icinde gidecegim canim ben :)

Maşalllah canım sevindim iyi olmanız inşalllah kısa sürede yukarı çıkar

Esim gormustu ama cekememistim hic :) ilk kamera kaydinida yakalamis oldum bugun tekmenin :)
Allah saglikla kucagimiza almayi nasip etsin insallah❤

Rica ederiz canım.Ya benim haftamdan ileride olan bir kayıp okuyunca nefesim kesiliyo niye öyle olmuş
Onların ilk bebeğinin kalbinde ve ensesinde sıvı vardı canım. Eşinin ailesinde kalp rahatsızlığı var genetik. Eltisinin ilk oğlu da doğar doğmaz kalp ameliyatı olmuş falan. Yani pek çok başka etken vardı sen içini ferah tut. Bizim kanama alanları da yoluna girdi inşallah sağlıkla kavuşuruz yavrularımıza

Ben de bugün yine hiç hissedemedim miniğimi ya. Dün de öyleydi işte ya psikolojik ya da daha tam hissedemiyorum cidden Bir an evvel şu hareketlerini de hissedebilsek az daha rahatlarız inşallah

Bende ızun zamandan sonra kahvaltı hazırladım belım agardı ya boylemı olcak kı

Canım uzun zamandır yatıyorsun ya vücudun alışık değil kasların gevşedi biraz. Ben de senin gibiydim markete gitsem iki gün bacak ağrısı çekiyordum hareketliliğim biraz arttı ve eskisi gibi azcık bir iş sonrası ağrılarım azaldı.
Hareket etmeye başlarsan daha dayanıklı olursun. Yatarsan az bi işten sonrA Ağrı yaşarsın

En kısa zamanda inşallah normale dönersin canim

Çok sağ ol canım inşallah bundan sonrası daha iyi olalım hepimiz eski günler geride kalsın inşallah aminn

Bilgiyi en doğru kaynaktan almışsın sıkıntı YÖK o zaman hurafeymiş için rahat olsun canım

Plasenta yukarı çıkmış bu çok sevindirici haber ve kanaması olanlara umut oldun canım bence sevinmelisin tabi yine kendine dikkat et fırsat buldukça uzat ayağını yat kendini yorma o ultrason ölçümlerine ben hiçç ama hiç takılmıyorum SaskinAnne sen de takılma.

Canım sen ölçümlere takılma hiç. Ölçen doktor o USG makinasının fare gibi parçasıyla ölçümü çizerken FL denen femur kemiği ölçümü yapıyo ve makina bir algoritmaya göre haftasını ortalama olarak hesaplıyor. Doktorun eli 1mm. büyük ölçse belki de 3-5 gün büyük gibi görünür canım hiçbir zaman o ölçümler tutmuyo. İçin rahat olsun...

Gözün aydın canım çok şükür iyi bebişlerimiz herşey çok güzel olacak allahım korusukorusun inşallah daima

Canım nasıl oldun? umarım daha iyisindir.. hangi hastaneye gitmiştin, devlet mi özel mi? özelin aciline gidebilirsin rahatsızlığın devam ediyosa. Devlette genelde serum falan da takmak istemiyolar da ondan dedim.. Rabbim acil şifalar versin..

Kızlar Komşular Ayıptır söylemesi mangalda tavuk yapmışlar bana da bir pay getirdiler yemeyim mi şimdi ? Tavuk sakıncalı mi ?

Ah kuzum bi bilsen ben bu hamilelikte her yasağı deliyorum İlk gebeliğimde doktorum söylemişti gezen tavuk değilse kesinlikle etini yeme falan diye gözümü baya korkutmuştu. Ama geçen 1 Mayıs'ta söylemesi ayıp bi arkadaşımız davet etti mangalda vardı kanat falan. Ben de yedim Çok koktu ve canım çekti. Bir de eşim çalıştığı yerin satış mağazasından almıştı geçenlerde gezen tavuk kuru yolum falan yazıyo. Fırında yaptım ama şu normal hormonlu tavuklardan da pek farkı yok gibiydi. Ondan da yedim valla 1-2 den bi şey olmaz inşallah ya çok abartmıyoruz neticede..

Canım çok geçmiş olsun, acil şifalar...

Bu ayın 10unda benimde aşım ama hala kararsızım ben ya yaptirsammi yaptırmasammii

Geçen haftaki kontrolümde doktorum söyledi tetanos aşısını yaptır çünkü insanın başına ne geleceği belli olmuyor dedi. allah korusun bir kesik ya da kaza olursa acile gelirsen zaten önce aşıyı sorarlar, yapılmadıysa da bir serum verirler bu aşının yerini tutan, bu serum da maliyetlidir falan dedi. 2 dozu da gönül rahatlığıyla yaptırabileceğimi söyledi. İlk gebeliğimde de yaptırmıştım ben. Sağlık ocağındaki hemşireden haber bekliyorum bakalım muhtemelen 20. haftada arar..

Ben ayda iki kez gidiyorum :)) çünkü Doktorumun verdiği tahlilleri devlette yaptiriyorum ama artik 1 e dusurcem gidislerimi...

Birde kızlar ayrintili ultrasona ne zaman gireceksiniz??

Ben ilk oğlumda 19. hafta içince gitmiştim. Doktorum 20. haftada gidebilirsin dedi ama sanırım dayanamayıp 19. haftada giderim yine ben

Ay canım benim kızım da hep geride görünüyordu hatta ölçümlerde baş çevresi bazen iki hafta kadar küçük çıkıyordu karın çevresine de bakılıyor sanırım belli bir zamandan sonra o da hep en az bir hafta geti çıkıyordu bacak boyu iki hafta ileri çıkıyordu bazen Allahım nasıl bir çocuk olacak bu böyle dedim ki kızım doğduğunda 50 cm ve 3670 gr doğdu evet bu seneye kadar göbüşü yoktu bacak boyu gövdesine göre uzun eşimin de öyledir başı da benim ve eşimin olduğu gibi küçük. Dr da önemsemiyordu zaten diğer her şey yolunda diye takılmamak lazım. Bu hamilelikte de geriydi ilk muayenelerde şimdi öne geçmeye başladı mesela o da alınan ölçülerle alakalı olabiliyor

Evet cnm ılkız bıde kanmaa da geçrdık allaha sukur ıyıyız sımdı sende masallah bebek bıkacgun gerıden gelıyo dıye üzülme benımkıde bıkacgun ılerı gectı smdı
Normalde her yerde 3-4 gün ileri çıkar bu sefer ki doktor yeni ölçümle alakalı olabilir

Teşekkür ederim canım benim ya dün de yazdıklarını okudum ama bir türlü fırsat bulup yazamadım canım başın sağolsun. Dün temizlik hazırlık misafir derken gece kendimi yatağa zor attım. Nur içinde yatsın babacığın ben de duymuştum hamileler mezara gitmez diye ama hurafe diye itimat etmiyorum senin kendini daha iyi hissetmen önemli olan. Kusura bakma yazılanların üstüne tazeler gibi oldu

Ne kusuru canım, Allah razı olsun.. Ben daha önce hiç duymamıştım işte dün gelen yakınım öyle söyleyince şaşırdım ve korktum açıkçası. İçim rahatladı ama şimdi biraz da kurt düşmedi değil Geçtiğimiz iki haftasonu üst üste gitmiş oldum ama Allah'a emanetiz işte bilemiyorum.. Allah esirgesin korusun inşallah

Az önca baktım 3'lü tarama sonucum çıkmış. Doktoruma whatsapp'dan yazdım aradı Down sendromuyla ilgili sorun olmadığını ama Nöral Tüp Defekti'nde yüksek risk grubunda çıktığımızı söyledi. Yarın öğleden sonra gel tekrar ultrasonla ayrıntılı bakalım dedi. Randevumu aldım yarın saat 16:00'da gidicem

İlk oğlumda da 3'lü tarama sonucu böyle çıkmıştı ama çok şükür aytıntılıda hoca bi sorun görmemişti. İnşallah yine öyledir. ya iki gündür cidden moral olarak sarsılıyorum bakalım hayırlısı olsun inşallah Şu an iş yerinde değil evde olsam oturup ağlamak isterdim valla hiç iyi değilim ya

Ay yok canım ya korkma hafız arkadaşıma sordum demiştin sonuçta o bu konuda daha bilgilidir diye düşünüyorum ben de ilk hamilelikte gittim diye hatırlıyorum. Ya hurafelerle dini şeyler öyle birbirine geçmiş ki tam olarak bilmediğimizden de ayırt etmekte zorlanıyoruz. Ay şu doğum sonrasında neler neler çıkacak daha dur sen. Kayınvalidem mesela takmıştı benim hamilelik lekelerime yok doğum yaparken terinle silersen geçermiş falan filan ben sezaryen yaptım tabi terleme falan yok ama sonra leke de kalmadı. Geçen hafta ziyarete gitmiştik yine lekeler başladı kalkmış bana hala onu diyor ee dedim ben ilk doğumda terle mi sildim geçti bu da geçecek elbet dedim hala terle silsen geçer derler ama sezaryen olacak diyor saçmalardan seçmeler... daha neler neler var da zamanı geldikçe konuşulur. Ay havamız değişsin kasvetli konuşmalardan kurtulalım kızlar bildiğiniz garip gelen hurafeler varsa paylaşalım.mesela benim favorim şu ilk doğumdan sonra birileri söylemişti bebeğin ilk kakasını saklayıp halının altına koyuyorlarmış bana çok tuhaf gelmişti:)

Canının kıymetini bileceksin canım ben hamileliklerimde hep rahatımı bildim ağrılar sona doğru daha da artmıştı göbüş büyüdükçe ama bu hamilelikte yeni yeni ayaklandım çünkü evde bi yaramaz var arkasında kıvranıyorum mecbur çok eziyetli değil şükür ki öyle olunca biraz dayanıklı oldum ağrılarım azaldı. Bebişin iyi olsun da o ağrıların sana rahatsızlık verir bebişini etkilemez

Canim hic moralini bozma ilkinde de yasamissin bak, hic bir sorun yoktur.
Ben sirf bu nedenle 3luyu yaptirmak istemiyorum. Guvenilirligi 2liden de dusuk bir testmis. Git kontrolunu ol, hic de canini sıkma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…