- 11 Ekim 2017
- 12.316
- 11.879
- 298
- 34
Ay ne tatlı ya masallah alısmıs ama yatmam deyıp sızın yanınıza gelıp ayrılmak dıye aglamamıs evet guzel mobılyalar sanırım ben park yatak alcam ev sureklı tasıncak bıde dolap alırım ılave olrak cunku sureklı ev degıstırıcez ılk bıkac ayda annemde kalcam ıcın allah bılıyo nereye tasıncaz cok karısık bızım olaylar ıns ustesınden kalkarım ben de hayırlısıyla korkuyorum bıraz tecrubesızlım bıraz uzaklık bıde ıns herkes karısmaya kalkmaZ bnm kaynana gelıp kalmaya kalkarsa yanarımBebek telsizim de vardı canım küçükken o alet çok işe yarıyor. En ufak bir mızıldama da hemen fırlayıp gidebiliyosun yanına :) Ama oğlum yürümeye başladığında ayırdım ben odasını, yaklaşık 14 aylıktı. O zaman da gece emmek için uyanınca ayağa kalkıp tutunuyodu beşiğin tahtasından. Zaten odası hemen yatak odama bitişik yan oda. Zıplayıp alıp getiriyodum. Ama konuşma işini sökünce de kalkıp gece sesleniyodu "anneee" diyeişte o sıralar da öndeki tahta parçayı söküp montessori yatak haline getirdik. ama ilk bir kaç gün uyuturken onu yatağa yatırıp yanına oturduum emzikle uyuyodu. Düşmesin diye de yatağa bitişik kalınca bir kaç kat yorgan koyuyodum ve koridorda ufak bir lambayı açık bıraktım bir süre, alışana kadar. Böyle böyle alıştı kendisi yataktan inmeye. Gece bi bakıyodum benim yatağın dibinde bitivermiş "anneaa memmeee" diye
2 yaşında emmeyi ve emziği bırtaktık çok şükür aşamalı olarak. Şimdi de çok enteresan gelicek belki ama kaşlarımızla oynayarak uyuyoninni söylüoyorum o da kaşlarımı seve seve uyuyo. buna da babaannemizden dolayı alıştı :) kadına sallama dedik ne yapsın yatırıyomuş yanına "hu huu huu allah oğluma uyku ver allah" derken o da işte emzikle birlikte kaşlarına dadanmış, ordan alışmış kaşla oynamaya. Ben de kreşe vermeden bu alışkanlığı nasıl unuttururum diye düşünüyorum bu sıra :)
Emmeyi bırakınca da yine yere çok yakın montessori bir yatakta yatırmaya başladım. Hala gece bazen inip kendi gelir ya da seslenir. Montessori yatak, kitaplık, oyuncaklık mobilyalarına göz atın derim. Kesinlikle çok kullanışlı ve çocuğa özgüven aşılıyor
Bu arada benim beşik şundan: nasip olursa bu oğlumda da kullanıcam sapasağlam duruyor :)
https://www.ikea.com.tr/urun-katalo...runleri/00248567/sundvik-bebek-karyolasi.aspx
ya yerim erkek için hiç güzel bisey yok ya pantolon tısort pijama içimde patladı butun cicili bicili seyler
Bana kendisi soruyo doktorum bi sikayetin var mi diye anlatirsamda aklima gelip sorarsam acikliyo ama özel. Devlettekinde hic fırsat olmuyo
merhaba kızlar bebeği kaçıncı hafta da hissettiniz? ben garip bir sızı hissediyorum acaba bebeğim mi o
Son zamanda kan vermedimm. Bi 3lü icin vermistim sonuçları salı çıkicakneden sordugunu saapamadim
Var canım olmaz mı ama onlar bıraz daha buyuyunce artık cool cool gıydırırız oğluşlarımızı bende H&m den bakıyorum kalıtelı geldı bana bide carters ta guzel seyler var batıracak bu cocuk beni 2 3 parca bişey alıp 200 tl den aşagı cıkamıyorum.ara ara alıp tamamlamayı düşünüyorum bendeYa öyle demeyin, tabi kızlar için çok tatlı şeyler var ama artık erkeklere de güzel giysiler yapıyorlar. Özellikle şalvar gibi pantolonlara bayılıyorum, bezli koca popolarında çok tatlı olacak. H&m de baya kıyafet baktım ben sanırım oradan alacağız çoğunluğunu. Bir de mavi almaya sonuna kadar direneceğim. Gri, kahverengi, siyah alacağım maviyi zaten herkes hediye olarak getiriyor.
Bebek telsizim de vardı canım küçükken o alet çok işe yarıyor. En ufak bir mızıldama da hemen fırlayıp gidebiliyosun yanına :) Ama oğlum yürümeye başladığında ayırdım ben odasını, yaklaşık 14 aylıktı. O zaman da gece emmek için uyanınca ayağa kalkıp tutunuyodu beşiğin tahtasından. Zaten odası hemen yatak odama bitişik yan oda. Zıplayıp alıp getiriyodum. Ama konuşma işini sökünce de kalkıp gece sesleniyodu "anneee" diyeişte o sıralar da öndeki tahta parçayı söküp montessori yatak haline getirdik. ama ilk bir kaç gün uyuturken onu yatağa yatırıp yanına oturduum emzikle uyuyodu. Düşmesin diye de yatağa bitişik kalınca bir kaç kat yorgan koyuyodum ve koridorda ufak bir lambayı açık bıraktım bir süre, alışana kadar. Böyle böyle alıştı kendisi yataktan inmeye. Gece bi bakıyodum benim yatağın dibinde bitivermiş "anneaa memmeee" diye
2 yaşında emmeyi ve emziği bırtaktık çok şükür aşamalı olarak. Şimdi de çok enteresan gelicek belki ama kaşlarımızla oynayarak uyuyoninni söylüoyorum o da kaşlarımı seve seve uyuyo. buna da babaannemizden dolayı alıştı :) kadına sallama dedik ne yapsın yatırıyomuş yanına "hu huu huu allah oğluma uyku ver allah" derken o da işte emzikle birlikte kaşlarına dadanmış, ordan alışmış kaşla oynamaya. Ben de kreşe vermeden bu alışkanlığı nasıl unuttururum diye düşünüyorum bu sıra :)
Emmeyi bırakınca da yine yere çok yakın montessori bir yatakta yatırmaya başladım. Hala gece bazen inip kendi gelir ya da seslenir. Montessori yatak, kitaplık, oyuncaklık mobilyalarına göz atın derim. Kesinlikle çok kullanışlı ve çocuğa özgüven aşılıyor
Bu arada benim beşik şundan: nasip olursa bu oğlumda da kullanıcam sapasağlam duruyor :)
https://www.ikea.com.tr/urun-katalo...runleri/00248567/sundvik-bebek-karyolasi.aspx
Cnm benımde oyle kılo gıbı karnım sert degıl ama gobekler cıktı degısık bı sekılde anlamadm bendeKızlar merhaba,
Benim karnım hiç hamile gibi değil. Hafif kilo almış birisi gibiyim. Karnım gün içinde çok şiştiği için de bebek ya da hareket fln hissetmiyorum. Ara ara ağrım da oluyor kasıklarımda. Sizlerde de var mı? 1 ay oldu doktora gitmeyeli. Hafif korkuyorum valla...
Neyse yarın doktora gideceğim.Umarım herşey yolundadır! Hepimizin Allah yardımcısı olsun!
Cızgı bende de yok gobekte kosa tuglerım uzamaya basladı ya cok kotu almadm dokulur dıyolar goguslerm koyulastı azda olsa bıara bıdde ucları ortası sankı derı dokuluyo okadar krem bebe yagı falan sırmeme ragmen
Son zamanda kan vermedimm. Bi 3lü icin vermistim sonuçları salı çıkicakneden sordugunu saapamadim
Bebek telsizim de vardı canım küçükken o alet çok işe yarıyor. En ufak bir mızıldama da hemen fırlayıp gidebiliyosun yanına :) Ama oğlum yürümeye başladığında ayırdım ben odasını, yaklaşık 14 aylıktı. O zaman da gece emmek için uyanınca ayağa kalkıp tutunuyodu beşiğin tahtasından. Zaten odası hemen yatak odama bitişik yan oda. Zıplayıp alıp getiriyodum. Ama konuşma işini sökünce de kalkıp gece sesleniyodu "anneee" diyeişte o sıralar da öndeki tahta parçayı söküp montessori yatak haline getirdik. ama ilk bir kaç gün uyuturken onu yatağa yatırıp yanına oturduum emzikle uyuyodu. Düşmesin diye de yatağa bitişik kalınca bir kaç kat yorgan koyuyodum ve koridorda ufak bir lambayı açık bıraktım bir süre, alışana kadar. Böyle böyle alıştı kendisi yataktan inmeye. Gece bi bakıyodum benim yatağın dibinde bitivermiş "anneaa memmeee" diye
Kızlar merhaba,
Benim karnım hiç hamile gibi değil. Hafif kilo almış birisi gibiyim. Karnım gün içinde çok şiştiği için de bebek ya da hareket fln hissetmiyorum. Ara ara ağrım da oluyor kasıklarımda. Sizlerde de var mı? 1 ay oldu doktora gitmeyeli. Hafif korkuyorum valla...
Neyse yarın doktora gideceğim.Umarım herşey yolundadır! Hepimizin Allah yardımcısı olsun!
Kızlar bebek odası düşünüyor musunuz yoksa sadece beşik mi
He anladim tesekkur ederim gunu doktoruma soylerim durumumu. Ben hamilelikten oldugunu dusunuyodum cunku bu zamanlarda kalbimize ve cigerlerimize daha cok is yuku binmeye basliyomus. Ama haklisin doktora sormakta fayda var.Cabuk yoruluyormussun diye aklima geldi :)
Hamilelikten sebepte olabilir ama degerlerinde kontrol edilince daha saglikli olut senin icinde
cnm bende ikea düşünüyordum anladığım kadarıyla memmun kaldın tavsiye edermısın bize deHerkese mutlu ve güzel günler dilerim
Ben İKEA'nin klasik ahşap beşiklerinden almıştım oğluma. Bilerek ve isteyerek sallanmayan tercih etmiştim. Özellikle erken çocukluk döneminde aşırı sarsıntıya baruz kalan bebeklerde beyin zarı bile yırtılabiliyomuş. Böle bi şey okumuştum ve çok hafif titreşim şeklinde olan sarsıntılar dışında ayakta sallama falan bebeğin beynine olumsuz etki ediyor diye okumuştum. Çok şükür oğlumu hiç sallamadan büyüttümBabannesine de tembih ettik o da sallamadı. Biz en başından bu yana uyku eğitimi vermeye çalıştık ama rahat bir modda yani işte kural kural değil ama çocuğun duygusal ihtiyacına göre yaklaşmaya çalıştık. Mesela oğlum 7 aylıkken işe başlamıştım ben. O zamana kadar hep memede uyuyttum. Sonra beşiğine aldım. Doktorumuz 6 aylıkken odasını ayırabilirsiniz demesine rağmen 1 yaşına kadar beşiği hep yatak odasında yanı başımdaydı. Sonrasında yürümeye başladığında yavaş yavaş alıştırdım odasına aldık beşiği ve ön kısmı çıkıyor montessori beşik haline geliyor. Yani çocuk gece uyandığında kendisi de inip gelebiliyo yanına 2 yaşına kadar da kullandık rahatça. Ben hep ahşaptan ve sallanmayan beşikten yanayım kuzum
Bir de kucağa alışma olayında hep karşı çıktım ailemde söyleyen herkese. Ben zaten çalışan bi anneyim, hep yavruma hasret olucam işe başlayınca dedim. O yüzden doya doya taşıdım kucağımda hepZaten yürümeye ya da sıralamaya başladıklarında kucağa gelmek bile istemiyolar etrafı keşfedicem derdine
Benim ilkinde de aşırı tüylenme olmuştu şimdi de çok tüylenmeye başladı. Ama ilkinde hiç ellememiştim doğumdan bir kaç ay sonrasında hepsi dökülüp gitmişti
Canim hic uzme kendini.Aklımda olsun bu markalar. Sadece puset yeterli olur mu? Araba var bizde toplu tasima mecbur kalmadıkça kullanmam heralde. Ah babamız biraz ilgilense heyecanlansa. 4.gebeligim olmasına rağmen yıllarca beklememize rağmen nerdeyse tek başıma seviyorum karnımı. Hiç sevindiğini görmedim gebelik haberinde cinsiyetinde insan bir sarılır tebrik eder sevinir ama yok. Geçen muayene sonrası sordum ne hissettin heyecanlandin mi diye. Verdiği cevap ilk kez mi görüyoruz sacmalama.. cinsiyetini ben çok merak ediyordum ee 8yil dile kolay. Eşim öğrenmeyelim herşeyi kontrol etmeye çalışma dedi. Kipirtisinda diyorum bak hareket ediyor diye bazen bakiyo bazen bakmıyor. Öyle ilgisiz geçiyor bizim. Çok üzülüyorum ne hayaller kurmustum oysaki
Sırup hemen elımı cekıyrm uclar uyarılırsa nolur ko ben gazla bılmıyorumSen hep nemlendir canim.Ara ara uclari beyazlasabilir oyle elleyip uyarma hic.Nemlendirirken yumusat kuruyup acimasin,buyusun :) uclar emdikce daha cok buyuyor ama simdiki nemlendirmelerinde ise yarayacak
Cabuk yoruluyormussun diye aklima geldi :)
Hamilelikten sebepte olabilir ama degerlerinde kontrol edilince daha saglikli olut senin icinde.
Bir bir katiliyorum :) Teorileri ayni zamanda bilmek,cocugu anlamak ve aile duzenine gore de yol izlemek,kurallara teorilerede kendimize sikinti verecek tarzda yaklasmamak lazim.
Bende kizimda cok uyguladim yatagi,oda duzeni,askisi,kitaplarina kadar.Bicok seyini hala kendi yapar.Insanlar elbet bigun yaparda diyor ama gelisiminin bi guzelligi olarak Allah zaten kucucuk yaslarda bile onlarda bahsetmis bunlari.Bende cok yararini gordum,goruyorum ve tavsiye ediyorum :)
Bunu alintiladiktan sonra gordum hissetmissin :) gozunaydiinnn❤
Gobisin icin hic takilma canim.Insan istiyor elbette ama inan simdilik iyi birsey :))))
Ilk cocugu olanlara cocuk odalarini dolaplarla doldurmamalarini tavsiye ediyorum ben.Sadece besik iyidir.Cocuk buyudukce alan ve onunda kullanabilecegi tarzda seyler cok olumlu oluyor.Anne baba kararida cocuguda tanidikca daha net oluyor hem.Hoslandigi seyler vs.
Ben kucugun besigini 3-4 ay bizim odada tutmayi sonra kizimin yanina gecirmeyi dusunuyorum nasipse canim.Kucucuk bi dolabi var kizimin paylasacaklar bakalim kardesiyle :)
Sırup hemen elımı cekıyrm uclar uyarılırsa nolur ko ben gazla bılmıyorum
Anladm cnm hayırlısı resmen 1 hafta sonra 6 nın ıcıne gırıceZ cok heycanlıyım detylıya gırdınmı cnm sen bıde benim sag karnm daha sert bebek ordamı takılıyo acaba gunduz sertlestıgını hareket ettıgını dusınıuorum aksam pıtpıt yapıyo sagdanBiraz yedirebilirsin emsin iyice canim.
Ama temizligini sadece ilik suyla yapabilirsin.
Ozellikle son aylarda cok uyarmamak gerekir rahim kasilmalarina etki ettiginden
Rubella igm negatif igg pozitif bagisikligim var ama ne ara oldu hamileyken mi geçirdim anlamadım ki
Anladm cnm hayırlısı resmen 1 hafta sonra 6 nın ıcıne gırıceZ cok heycanlıyım detylıya gırdınmı cnm sen bıde benim sag karnm daha sert bebek ordamı takılıyo acaba gunduz sertlestıgını hareket ettıgını dusınıuorum aksam pıtpıt yapıyo sagdan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?