- 18 Haziran 2017
- 773
- 1.167
- 113
- Konu Sahibi MinikPiranha
-
- #27.961
kullanan arkadasim cok memnun. Ben her türlü onu alicam cizirti falan hic duymadim.mesafesi
Orkidelerden biri benim ama bende seker cikmadi :) yatmadim da hamileligim basindan beri masallah :)Pardon canım orkide diye bi arkadaşla karıştırmışım :) En kötü insülin verir burda kullanan bi arkadaş var yanlış bilmiyosam.Çokta şey yapmamak lazım bence :)
Ne güzel maşallah biliyorum senin olmadığını.Diyer orkidenin plasentada sikıntı vardı o yüzden yatıyodu.Keşke herkes normal bi hamilelik geçirebilse ama olmuyo işte elden ne gelir bende malesef aynı durumdayımOrkidelerden biri benim ama bende seker cikmadi :) yatmadim da hamileligim basindan beri masallah :)
Canım merhaba kusura bakma okuyunca yazmak istedim bir test var her ay düzenli yapılan eğer onun sonucu negatifse genelde vurmuyorlar ben dün iğneyi olmak için hastaneye gittim ama doktor testin sonucu negatif olduğu için doğumdan sonra vuracağız gerek yok dedi ve her ay o testi yinelememi istedi. Bende sata göre 27+2 yim yaptırmak için gittim ama yapmadılar...Kızlar ben 2 doktorla görüştüm uyuşmazlık iğnesi hakkında biri gerek yok diyor biri kesinlikle yapılması lazım dedi kafam allak bullak oldu ne yapcam bilemedim uyuşmazlığı olanlar sizin doktorlarınız ne dedi acaba haftam geçmeden yaptırmam lazım şuan 28 haftadayım bide acaba regli tarihine göremi bebeğin ultrasonda ölçümüne göre mi yapılcak bu iğne cidden kafam allak bullak oldu bilgisi olanlardan cevap bekliyorum
Keske canim rahat bi hamilelik gecirmek bi lüks bence. Bazen diyorum bian önce saglikla zamani gelince kucagima aliyim, sonra diyorum hamileligimi de özlicem, karnimdaki hareketlerini, göbüslü halimi falan :)Ne güzel maşallah biliyorum senin olmadığını.Diyer orkidenin plasentada sikıntı vardı o yüzden yatıyodu.Keşke herkes normal bi hamilelik geçirebilse ama olmuyo işte elden ne gelir bende malesef aynı durumdayım
Kan uyuşmazlığınız varsa kesinlikle yapılması gerek. Bizdede vardı bana ayın 14 ünde yapıldı istersen yap yada yapma diye bir şey söylenmedi. İlk doktora tedavi için gittiğimde türkiyede 28. haftada yapılması gerek dedi ve burdaki doktorda aynı şeyi söyledi ilk haftadan randevu verdi anti-D ignesi için. Bebeğin gelişimi açısından olman gerek. Baskın olsn pozitif kan bebeğe zarar veriyormuş ilk gebelikte bu zarar minimum olsada ikinci gebeliklerde risk oranı çok daha yüksek oluyormuş. Burdaki hemşire yapmadan önce bütün detayları anlattı. Bence yaptırmalısın. Adet tarihiyle alakası yok28. hafta olması geeekiyor. Burda annenin kan gurubu negatifse test falan yapılmadan bu iğne yapılıyor. Türkiyede ki doktorumda ihmal etme yaptır orda yapmazlarsa türkiyeye gel demişti. Burdada yaptılar şükür içim rahatKızlar ben 2 doktorla görüştüm uyuşmazlık iğnesi hakkında biri gerek yok diyor biri kesinlikle yapılması lazım dedi kafam allak bullak oldu ne yapcam bilemedim uyuşmazlığı olanlar sizin doktorlarınız ne dedi acaba haftam geçmeden yaptırmam lazım şuan 28 haftadayım bide acaba regli tarihine göremi bebeğin ultrasonda ölçümüne göre mi yapılcak bu iğne cidden kafam allak bullak oldu bilgisi olanlardan cevap bekliyorum
Benim doktorum da doğumdan sonra dedi canım test falan istemedi çünkü bir problemim yok.aksi durum olsa kan grubu farklı olsa bir şekilde kendini belli ederdi vücut dedi kabul etmezdi dedi o yüzden doğumdan hemen sonra vurulacak bana daKızlar ben 2 doktorla görüştüm uyuşmazlık iğnesi hakkında biri gerek yok diyor biri kesinlikle yapılması lazım dedi kafam allak bullak oldu ne yapcam bilemedim uyuşmazlığı olanlar sizin doktorlarınız ne dedi acaba haftam geçmeden yaptırmam lazım şuan 28 haftadayım bide acaba regli tarihine göremi bebeğin ultrasonda ölçümüne göre mi yapılcak bu iğne cidden kafam allak bullak oldu bilgisi olanlardan cevap bekliyorum
O test yapıldı negatif çıktı bir doktor negatif çıktıysa gerek yok dedi diğeri ise asıl negatif çıkınca vuruyoruz dedi ondan kafam karıştı canımCanım merhaba kusura bakma okuyunca yazmak istedim bir test var her ay düzenli yapılan eğer onun sonucu negatifse genelde vurmuyorlar ben dün iğneyi olmak için hastaneye gittim ama doktor testin sonucu negatif olduğu için doğumdan sonra vuracağız gerek yok dedi ve her ay o testi yinelememi istedi. Bende sata göre 27+2 yim yaptırmak için gittim ama yapmadılar...
Ya gerçekten enteresanmış valla ben Zeynep Kamile gidiyorum araştırma hastanesi bana bunu diyen de oranın doktoru.O test yapıldı negatif çıktı bir doktor negatif çıktıysa gerek yok dedi diğeri ise asıl negatif çıkınca vuruyoruz dedi ondan kafam karıştı canım
Canım benim 2 gebeliğim ilki kürtaj oldu 2 kere vuruldum bu iğneyi zaten şimdi benim merak ettiğim benim net bi adet tarihim yok kürtajdan sonra hamile kaldığım için ilk kalp atışına göre evet 28 haftamdayım yapılması lazım ama bebek 29 30 haftalık çıkıyo son adet tarihine göremi 28 hafta bebeğe göremi acaba anlatmak istediğim buydu kafam ondan karışık iğne yapmayan doktora da zorla bana iğne yap diyemiyoruz şimdi yine bi doktora gidicem inşallah yaptırabilirim ben yaptırmak istiyorum zatenKan uyuşmazlığınız varsa kesinlikle yapılması gerek. Bizdede vardı bana ayın 14 ünde yapıldı istersen yap yada yapma diye bir şey söylenmedi. İlk doktora tedavi için gittiğimde türkiyede 28. haftada yapılması gerek dedi ve burdaki doktorda aynı şeyi söyledi ilk haftadan randevu verdi anti-D ignesi için. Bebeğin gelişimi açısından olman gerek. Baskın olsn pozitif kan bebeğe zarar veriyormuş ilk gebelikte bu zarar minimum olsada ikinci gebeliklerde risk oranı çok daha yüksek oluyormuş. Burdaki hemşire yapmadan önce bütün detayları anlattı. Bence yaptırmalısın. Adet tarihiyle alakası yok28. hafta olması geeekiyor. Burda annenin kan gurubu negatifse test falan yapılmadan bu iğne yapılıyor. Türkiyede ki doktorumda ihmal etme yaptır orda yapmazlarsa türkiyeye gel demişti. Burdada yaptılar şükür içim rahat
Devlet hastanesindeki bütün doktorlar gerek yok diyo özeldekiler vurulmak zorundasın diyo bende senin gibi kafam allak bullak oldu anlıycağınYa gerçekten enteresanmış valla ben Zeynep Kamile gidiyorum araştırma hastanesi bana bunu diyen de oranın doktoru.
Bi doktora daha görüneyim bakalım o ne diyecek canım her doktorun görüşü farklı olunca bizde ne yapacağımızı şaşırıyoruz vallaBenim doktorum da doğumdan sonra dedi canım test falan istemedi çünkü bir problemim yok.aksi durum olsa kan grubu farklı olsa bir şekilde kendini belli ederdi vücut dedi kabul etmezdi dedi o yüzden doğumdan hemen sonra vurulacak bana da
Başka bir doktor iyi fikir. İyi bir doktora git araştır. Ben tedavimi şişli memorial tüp bebek merkezinde oldum. Tüp bebek yani. İnşallah sorun yaşamazsın ama yapılması insanın içini rahatlatır. diye düşünüyorum. Evlilik öncesi yapılan tahlillerde bana yapman gerek demişti nikah için rapor veren doktor. Kız kardeşimde eşide nevatif kan gurubundalar. İki çocuğu var ona doğum sonrası genede vurdular her ihtimale karşı biri devlet biri özel hastanwydi.Canım benim 2 gebeliğim ilki kürtaj oldu 2 kere vuruldum bu iğneyi zaten şimdi benim merak ettiğim benim net bi adet tarihim yok kürtajdan sonra hamile kaldığım için ilk kalp atışına göre evet 28 haftamdayım yapılması lazım ama bebek 29 30 haftalık çıkıyo son adet tarihine göremi 28 hafta bebeğe göremi acaba anlatmak istediğim buydu kafam ondan karışık iğne yapmayan doktora da zorla bana iğne yap diyemiyoruz şimdi yine bi doktora gidicem inşallah yaptırabilirim ben yaptırmak istiyorum zaten
Canım oğlumda dr doğumdan sonra kan grubuna baktı pozitif çıkınca yaptı. Eğer o da negatif çıksaydı yapmayacaktı. Sonra geçen yıl kürtaj olmak zorunda kaldım yine yapıldı.Bugün indirect coombs testi yapıldı sonuç negatif çıktı. Doktor rapor çıkardı eczacılar odasından 38 tl aldım ve yaptırdım. Ordaki memur receteni atma doğumdan sonra yine yapılacak yoksa 400tl verirsin dediKızlar ben 2 doktorla görüştüm uyuşmazlık iğnesi hakkında biri gerek yok diyor biri kesinlikle yapılması lazım dedi kafam allak bullak oldu ne yapcam bilemedim uyuşmazlığı olanlar sizin doktorlarınız ne dedi acaba haftam geçmeden yaptırmam lazım şuan 28 haftadayım bide acaba regli tarihine göremi bebeğin ultrasonda ölçümüne göre mi yapılcak bu iğne cidden kafam allak bullak oldu bilgisi olanlardan cevap bekliyorum
Canım ben oğlumu özelde doğurdum doğumdan sonra yaptı. Şimdi Devlete gidiyorum o istediDevlet hastanesindeki bütün doktorlar gerek yok diyo özeldekiler vurulmak zorundasın diyo bende senin gibi kafam allak bullak oldu anlıycağın
Oyy maşallah 1,5 kilo olmuş sen üç gün önümdesin. Benim kontrol 4 temmuzda 30+4te olacak inşallahSlm arkadaşlar bizim bu gün devlet hastanesinde kontrolümüz vardı şekerim yüksek çıkmasına rağmen şükür şimdilik iyi bebeğimiz cumartesi de perinatoloğa kontrolüm var insülin dozunu arttırdık diyete devam bu arada hızlı kilo aldım malesef gerci bebeğimiz 1459 kg olmuş sanırım haftasıyla uyumlu sizde durumlar nasıl
Dünde bir arkadaşım bana karnın yukarıda senin 40 haftayıda geçer dedi diye bende bozuldumMerhaba kızlar. Bugün doktor kontrolümüz vardı. Bitmeyen bacak agrım için kalsiyum verdi. Umarım geçirir. Magnezyum içiyordum çünkü o geçirmiyordu. Bugün bebeğim haftasıyla uyumlu 26+4 cıktı ve 1100 gr olmuş. Doktor gayet iyi dedi. Bütün gün ev baktik. Arabayla emlakçı gezmemize rağmen çok yoruldum . Arabadan in çık belki 30 tane emlakçıya gittik. Ev bulamadık kafamıza göre. Napıcaz bilmiyorum. Benim kızım da bütün gün koşturmamdan dolayı hiç kıpırdamadı. Eve geldim uzanıyorum şimdi dans ediyor içimde. Karnım dalganiyor resmen. Ekmek aldığımız pastanedeki kız doğuma ne kadar var diye sordu. 3 ay var dedim. Bence erken doğar karnın aşağıda çünkü dedi. Insanlar moral bozmaya yer arıyorlar resmen. Çok bilmişler. Daha bir evimiz yok ama kızım sağlıklı çok şükür.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?