2018 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    348
Ya maşallah o zaman,,, benim kızım çok kıpırdıyor bende uyanmadan mama veriyorum,,,

Ben de aynı şekilde yapıyodum hiç uykusunu bölmeden biberonu tkıyodum ağzına hatta kaka yapsa bile uykusu açılmasın diyw sabahı bekliyodm değişmek için.. gece bölünen uyku beni çok zorluyodu ertesi sabah işe giderken çok sinirli oluyodum

Canım ya bende uyurken veriyorum,,, ama sürekli kıpırdıyor bende tam dalamıyorum uykuya aslında uyku eğitimi vermek istiyorum ama gözümde büyüyor sen neler yaptın biraz anlatır mısın kusurabakma çok soru sordum ama

Yok canım ne demek.. Öncelikle çok fazla okudum ve video izledim tüm uyku eğitimcilerin yazılarını okumuşumdur. Aslında temelde hepsi aynı şeyi diyo.
Güvenli bir uyku ortamı olsun
Her gün aynı ortamda karanlık sessiz v.s.. ve mümkün olduğunca aynı saatlerde uyusun uyansın
Ve her uykusunda rutinleri olsun ki bu rutinleri yaparken uyuyacağını anlasın uykuya dalması kolay olsun. Bizimki 4. Aydan beri kendi odasında yatıyodu ztn uyku saatleri de hemen hemen aynıydı sadece biz akşamları hep dışarı çıkıyoduk haliyle çocuk bizim yüzümüzden sağlıksız uyuyodu ya oto koltukta ya bebek arabasında uykusu bölüne bölüne. 1.5 -2 hafta hiç akşam dışarı çıkmadık.uyku saatlerini düzenledik gün içinde 09.00-10.00/12.30-14.00/ -17.00-17.45 ve 20.00-20.30 gibi gece uykusu sonra rutinleri belirginleştirdik evde anneanne ve babaya iyi geceler diledik odaya geçip bez değiştik bi 5 sayfa kitap okuduk sonra ninni açtık ve yatağa yatırdık. Zaten 1. Haftanın sonunda artık yatağa mayışmış halde yatmaya başladı. Önce ninni ve beyaz gürültü(budizzz) eşliğinde şşş pat denedim sonra sadece yanında ağzımla şşşş şşşş yaptım temas kurmadan ortalama 2 haftada hiç bişey yapmadan kendi kendine uykuya dalabilmeyi başardı.. böyle anlatması kolay ama bizimki sallayarak uyuma öyle çok alışmıştı ki ilk günler uyuması 45 dakikayı buldu be 45 dakika ağladı diyebilirim... aklıma gelen bunlar. Başka sorun olursa yine konuşuuz ztn

1 sa önce emerek uyuttum yarım saat sonra uyandı şimdi nöbeti babası devraldı artık hep böyle gidecek diyorum kaliteli bi uyku uyuyamayacak hoş uyku eğitimi işini beceremem. Ben ağlaması dayanamam ama kendi kendine uyuyan bebeklere kıpta ediyorum maşaallah aslında emip uyuşa 3-4 sa onasa razıyım yerine bıraktığım an uyanıyor öncelikle ona alıştırmam lazım benimde. Merak ettiğim dışarı çıktığınızda ne yapıyorsunuz şimdi her yerde uyuyor mu

Eve getirdiğimizde bebek arabasından kendi yatağna koyunca uyanıyor sağa sola bakıp geri dalıyor. İnşallah her bebek mışıl mışıl uyur anne baba için de çok zor oluyor...

Akşam 8 gibi değiştirp yatırıyorum. Sabah da 7 gibi alıyorm. Gece beslenmesini kestiğimiz için pek çiş oluyor. Premium care 3 bedendeyiz.
Canım senin bebiş kaç kilo şuan, bizde 3 numara kullanıyorduk ama çok sıkıyor kenarları sanki bacaklarını, bir haftadır premium care i bırakıp minies kullanmaya başladık birde

Canım senin bebiş kaç kilo şuan, bizde 3 numara kullanıyorduk ama çok sıkıyor kenarları sanki bacaklarını, bir haftadır premium care i bırakıp minies kullanmaya başladık birde
9 kilo su an bizim de bacakları çok sıkıyor ama bu paketin bitmesini bekliyorum 4e geçmek için. Miniesi yenidoğduğu zmn kullandım hiç emici değildi bi daha kullanmadım.

Çıtçıtlı badi üzerine kisa kollu giydiriyorum ben. Oglum da çok hareketli badiyi terini ceksin diye giydiriyorum. Ben doğduğundan beri kendim nasil giyiniyorsam bi kat fazlası olacak şekilde giydirdim onu.

Emen bir çocuk gece nasıl iki kez uyanıyor anlamış değilim beb nerde yanlis yapiyirum ya biz sabaha kadar her saat uyaniyiruz her gün ayni çok ,ir uykusuzluk oğlumla uyku eğitimi vermem çok zor sadece gece versem akli karışır ne yapacam bilmiyorum

Çıtçıtlı badi üzerine kisa kollu giydiriyorum ben. Oglum da çok hareketli badiyi terini ceksin diye giydiriyorum. Ben doğduğundan beri kendim nasil giyiniyorsam bi kat fazlası olacak şekilde giydirdim onu.
Ev kaç derece canım bnde çok giydirmiyorum aslında ama nasıl oldu anlamadım düzenli yıkıyorum bakımını ihmal etmiyorum ama gece biz resmen memede sabahlıyoruz birbirmizin sıcaklığında geçiyor haliyle belki o yüzden oldu

Canım bizim uyku rutinimiz var,,, sizinle aynı saatler de hep,,, her akşam banyo,,, masaj,,, ninni yapıyoruz ama sonrasında illaki sallanıcak yoksa uyumuyo,,,,peki ilk eğitime başladığında tam uyku saati geldiğinde mi yatağa gittiniz yoksa uyku saati gelmeden mi hani 45 dk ağladı diyorsun ya,,, peki o ağladığı süre içerisinde ne yaptın alıp kucağına sakinleştirdin mi,,,,

Ya ne güzel büyük kızım da hiç eğitim vermedim uyku saatini ayarlayıp yatağına katardim kendi kendine uyurdu ama her çocuk başka tabiki de

Valla şimdiden böyle bnde korkuyorum daha da kötü olur mu yada ben hasta eder miyim gece gündüz çıtçıtlı badi
Mi var üzerinde gerçi Adana baya sıcaktır
Evet canım Adana çok sıcak eğer akşam hafif serin olursa yatarken altına şort giydirip öyle yatırıyorum,,,,sıcaktan yatmıyor kızım

Ev 24-25 derece daha sıcak olursa arada klima açıyorum. Her gün bende yıkıyorum ama dediğin gibi de olabilir emerken terliyorlar çünkü

Yatmadan önce muhallebi de yapıyorum tok tutsun diye aslında 2 ya da 3 defa yeterli olur emmesi bütün gece tok tutması icin. Ben uyku eğitimi vermedim ama belli rutinler oluşturdum ona gore gidiyor duzeni

Tam uyku saatinde yatırdım canım. Sallamadığım için ağşadı onarada 1-2 kez kucağma aldım onun dışında hep şş pat yapıp omzuna sırtına pat pat yaptım 45 dakika sonunda çok yoruldu çırpındı ama sonucunda yorulup uyudu bir kaç gün böyle devam etti sonra ağlama süresi baya azaldı.

Anladım canım bugün denemeye başlayalım bakalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…