2018 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    348
Canım yatağı benim yatağımın yanında hemen park yatak yatağına bırakıyorum şşş pat yapıyorum bende yatağıma uzanıyorum kol uzun olunca yetişiyor

Hosbuldum ben de
Aslında evet damaklarıyla eziyorlar zaten ama bari dişiyle cignese en azindan diyor insancatalla ezdigimi kaçırıyor hep bogazina malesef.insallah öğrenir.ben karsisinda hep cigner gibi yapıyorum ağzımı.ama pek etkili olmadi simdiye kadar.oglum çok seçici hala zorlanıyorum.insallah bütün çocuklar saglikla guzelce yerler yemeklerini

Canım bazı çocukları ne yaparsak yapalım yine de çiğneme hareketi yapmıyorlar ama sen yine de pes etme,,,, benim büyük kızım yoğurdu bile ağzında tutar çiğner çiğner sonra yutardı eeeee tabi böyle olunca yemek yemesi 1 saatti buluyordu hala da öyle,,,,, inşallah hepimizin bebeleri güzel güzel yerler

aminebusra ikizler konusunda pek bisi diyemem ama instagramda baldan anne diye bi sayfa var orayi bi incele ikiz anneleri falan yardim aliyor oradan. Anlattıklarını oku işine yarar illa ki bulursun. Düzenli uykuda en önemli şey uyku araligi onu kacirmamak gerekiyor

Dün bizde akşam bi parka gidelim iste oyalanır çocuk dedim. Benim minik emekleme konusunda baya hızlı sağolsun çimlere oturduk saldım onu da yere bi başladı pitir pitir gitmeye ardından yetisene ask olsun sesleniyorum umru değil bakip gülüyor uzaklaşmaya devam ediyor çok isim var çok

Hosgeldin aramıza. Sorununla ilgili bir durum yaşamadım ben ama ek gidaya geçtiğimizden beri pure yapmak yerine catalla ezip verdim bi cok seyi blendir kullanmadim. Su an damaklariyla ezmesi güzel gibi bilye tanesi kadar versem ezip yiyor. Ufaktan baslayabilirsiniz sizde catalla

Merhaba hanımlar bizim kızda çok hareketli bu ara kendi tarzında emekliyor tutunup kalkıyor a kaldı koltuk sıralamasına motor gelişimi gayet güzel gel gelelim ek gıda işini hala oturtamadık bir kaç kaşık sonrası kapatıyor ağzını elini verdiklerimi geveliyor sadece kıyma verdim geçen gün ilk defa küçük parçalar halinde damağıyla ezdi yedi çok şükür isteyince yiyor özel yaptıgım hiç bir şeyi yemiyor nerdeyse emdiği içim takılmıyorum ama 8,5 aylık olacak nerdeyse düzen oluşmamasına takılıryorum

Teşekkürler..hosbuldum Işte bizim problemimiz de o zaten.aslinda en başından beri catalla eziyorum.ama 2 aydır hâlâ alisamadi.. hâlâ boğazına kaçıyor.boğulacak gibi oluyor.ne yapacagimi bilemedim.simdi püre yapmaya başladım korkudan.babasi da pure ver diyor bir sey olacak cocuga diye..nasil alışacak bilmiyorum.hep püre vermeyecegim tabi..arada yine catalla ya da kaşık reddettiginde elimle ezip vereceğim hepten pureye alismasin diye.

Arkadaşlar oğlum son 3 aydır 300-400- ve bu ay 250 gram almış.17 eylül doğumlu.Moralim bozuldu.Bu ay iyi besledim diyordum.Boyu da 1 cm uzamış Sizler ayda kaç gram alıyor.?
Bizim de çok az 29 Eylül doğumlu, ben alerji maması verdiğim için böyle sanırım diyorum, durmadan tartip duruyorum kuzumu, kaç kilo acaba şuan?

Fikirleriniz icin hepinize tesekkurler arkadaslar malesef kasikla cok zor besliyorum kendi kendine cok guzel yiyor kofteyi kucuk kucuk parcaliyorum iki parmagiyla kapiyor yiyor hemen muzu parmak seklinde kesiyorum ya haslanmis brokoli bunlari cok guzel kendi yiyor ama ben kasigi uzatinca kafasini ceviriyor insallah donemseldir iyice yerlesmesin bu huy diye israr etmiyorum

Kızzzzzz maşallah hızlılar benim kız tembel kaldıramıyor totosunu yerden diş çıkması da yakındır canım ondan huysuzlaşmış olabilirler
Olabilir canım bugün 8 ay kontrolleri vardı doktorda dış çıktı çıkacak dedi ama çok zayıflar yaa biri 6100 diğeri 7 kilo
Evet ama hızlı çıktılar maşallah çok şükür

Arkadaşlar oğlum son 3 aydır 300-400- ve bu ay 250 gram almış.17 eylül doğumlu.Moralim bozuldu.Bu ay iyi besledim diyordum.Boyu da 1 cm uzamış Sizler ayda kaç gram alıyor.?
Oğlum 2 Eylül doğumlu iki ay önce hiç kilo almamıştı 7900 gr da sabit kalmıştı bi ay test falan yaptılar enfeksiyon cikmadi. Sonra biz bi sunnet ettirdik o arada sunnetten sonra 10 gun içinde 300 gr aldi 8200 gr oldu en son boyu da 72 cm su anda.
Haftaya tekrar gidicem doktora çok hareketli oldu 300 gr bile almamış olabilir.
Gelişimi iyiyse kiloya çok takma yine takibini yaparız demişti doktor

Olabilir canım bugün 8 ay kontrolleri vardı doktorda dış çıktı çıkacak dedi ama çok zayıflar yaa biri 6100 diğeri 7 kilo
Evet ama hızlı çıktılar maşallah çok şükür
Canım ikiz olunca kilo oranları biraz az oluyor,,,kiloya hiç takılma sağlıklı olsunlar yeter

Canım bana da küçükken hep püre yapmışlar ben çiğner çiğner yutamazdım boğazımda kalacak diye ve çok yavaş yerdim yani çocukların sonraki döneminde de sorun oluyor boğazına kaçacak diye korkarsanız hiç alışmaz omlet yap bak tarif vereyim çok yumuşak oluyor; 1 yemek kaşığı tam buğday unu, 1 yemek kaşığı sulu yoğurt, bir yumurta sarısı, 1 tatlı kaşığı labne karıştır ya tüm olarak tavaya dök pişir ya kaşıkla ince şekilde koy pankek gibi porsiyonlar şeklinde yap küçük küçük kopar muz püresi labne falan var ağzına parmağında ez. Öğürür eder ama yutar benimkinin de öğürdüğü ettiği oldu müdahale etmedim. sebze yap kabak havuç patates çatalla ez en kolay onu yutuyorlar ben öyle başladım. Omleti ilk verdiğimde dişi bile yoktu damağıyla ezip yedi yarısından çoğunu yemişti.

Benimki hiç emeklemiyor ya yüzüstü durmuyor önceden çığlık çığlığa ağlıyordu dönmüyordu bile sonra yatırdığım gibi dönmeye başladı kilosu da biraz var belki ondan bende artık ayakları üzerinde durduruyorum sehpaya dayanıyor duruyor falan denge kurmaya başladı yavaştan ama emekleyen bebeklere çok özeniyorum

canım her çocuk bir değil ki dr bana 300 400 gr normal artık demişti benimkinin de bir ara durmuştu o kadar alıyordu irmikli bebe bisküvili muzlu karışım yapabilirsin kahvaltıya hem yemesi kolay hem kilo yapıyor öğlene çorbaları çeşitlendir içine bebek ekmekleri var ondan doğra yedir pütürlü yiyorsa öğleden sonra pirinç unu ya da yulaf ununu pişir pekmez meyve kat içine muz mutlaka hergün ver. Yoğurt kilo yapıyor yağlı sütten olunca onu da ver aralarda hep. Peynir lor bol bol yesin

merhaba, ben ilk zamanlar bir şeyler yedirirken yan damaklarının üstüne koyuyordum parmağımla sanırım o şekilde alıştı çiğniyor şimdi

Cok teşekkür ederim..deneyecegim insallah..bu sabah bir ümit yumurtayi cirpip su ekledim biraz yumuşasın diye.tavada pisirdim.cok yumuşacık oldu ama mumkun degil yiyemedi.(biz henuz sut ürünlerine geçemedik.abide hala devam eden inek sütü alerjisi var.bunda da suphemiz var.ama lor denedim bir tek.cok hafif tepki verdi..onumuzdeki hafta yogurt deneyecegim.) Inşallah catalla ezmeye devam edeyim ben.epeyce boğulur gibi oluyor.kipkirmizi oluyor.ama hep kendi kendini kurtardi dedigin gibi.benim elimden bir sey gelmedi..ama cok korkunç bir tablo.morariyor neredeyse.

Emekleyince çok zorlaştı bizde işler.olur olmaz her yere tırmanıyor.5ltlik su sisesine mi dersin elektrik supurgesine mi..sandalye ayaklarindan tutup kalkmaya çalışıyor.ama inan cok zor.cunku surekli düşüp kafayi vuruyor.zaten abi de rahat bırakmıyor o kisim da ayrı sancılı geciyor bizde..ama eger hep kucakta falan gezmek isteyip mızmızlanıyorsa emeklemesi kolaylik da sağlayabilir size.yoksa hic takılma her şeyin var bir vakti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…