2018 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    348
Kızlar 3. Gün uyku eğitimini bitirmiş bulunmaktayım

Öğle uykusuna dalış 19 dk,
İkindi uykusuna dalış 5 dk.
Gece uykusuna dalış 13 dk. Sürdü

Kuzum öksürüyordu ateşi de oldu bugün doktora götürdüm boğazı iltihaplanmış nasıl oldu anlamadım ilaca başladık,,,, sürekli ateşi çıkıyor acaba diş mi geliyor yine

Canım inşallah bebeğinin uykusu düzene girer... biz 3. Gündeyiz çok şükür korktuğum gibi olmadı,,, bence senin çok ihtiyacın var uyku eğitimi vermeye çünkü küçük bi tane daha var bebeğin,,,, zaten en zorlu çocuk bile 3 haftada alışır diyorlar,,,,, umarım başarırsın ama öncelikle çok sabırlı olmak lazım

İyi gidiyorsun zaten bebeklerin de sevdiği bi yöntem o yüzden alıştırması rahat oluyor. Sonunda sallamayanlar kervanına katıldın.
Dis olabilir bizim gecen 5. dis patladi iste o sıra baya bi huysuzdu ama ateş cikmadi. Şimdi 6. dis gelecek yeri belli olmuş

Aynen canım çok şükür sallamıyorum artık
Diş olabilir yaaa zaten hepsini arka arkaya çıkarıyoruz

Merhaba kızlar uzun zamandı yoktum evde girmek mümkün olmuyor bu hafta yarım gün işe başladım 1 e kadar geliyorum bakıcımız var. Oğlum 8.5 aylık oldu 8 eylül de doğduk uyku düzenimiz var çok şükür sabah kahvaltıdan sonra uyuyor öğleden sonra bir kere daha uyuyup akşam en geç 7.30 gibi nadiren 8 de gece uykusuna geçiyor. Yatak yanı beşikte uyuyordu ama artık odasında uyuyor o dar geldiği için 2 ayı geçkin zamandır sadece çocuk şarkısı açıp yatağı sallıyorum uykusu olunca çabuk uyuyor kameradan da izliyorum. Gece sadece mama içiyor onu da içtiği cc ye göre ayarlayıp 3 -4 saatte bir veriyorum uyurken içip devam uykuya sabah 6 da uyanıyor. İki dişimiz var, yüzüstü durmayı hiç sevmiyor hemen döndürüyor kendini emeklemiyor desteksiz güzel oturuyor, ayaklarını tutunca basıyor, mememe gibi şeyler söylüyor, şarkı açınca ellerini çırpıyor, sabah kahvaltı yapıyor omlet, irmiğe bebe bisküvisi, labne, muz püresi yumurta sarısı karışımı dönüşümlü böyle yiyor, öğlen çorba bu aralarda bezelye yemeği sebze yemeği de ezip veriyorum, öğleden sonra muhallebi içine meyve katıyorum, yoğurt yiyor gece uykuya geçmeden ve gece mama içiyor düzen bu şekilde genel olarak iştahı iyi reddetmiyor top köfteli sebze yaptım ezdim onu zor yedi ama normal kıymalı yiyor. 2 gün önceki kontrolde 9500 kilo 72 cm boy çıktı bizden böyle

Maşallah canım çok iyi hem duzeniniz hem de yemes bizimki labneyi satin mi aliyorsun canim tuzku oluyor ya peyniri kendim yapiyorum ben ama yemiyor kilosu cok iyi masalalh 73 boy 8500 kilo geldi bizim baş çevresini biliyomusun peki

Canım maşallah sen benden önde hamileydin ben önce yapmışım 1 Eylül’de yaptım bende,,,,,öğleden sonra uykusun kaçta yatıp kalkıyor acaba akşam uykusu çok erken geldi. Bana..... benim kızım da emeklemiyor,,,,,,

Maşallah canım çok iyi hem duzeniniz hem de yemes bizimki labneyi satin mi aliyorsun canim tuzku oluyor ya peyniri kendim yapiyorum ben ama yemiyor kilosu cok iyi masalalh 73 boy 8500 kilo geldi bizim baş çevresini biliyomusun peki
Canım biz Salı günü ölçtürdük baş çevresi 46 cm di

Ben labne yapmıyorum yoğurt ve lor yapıyorum evde labne pınar alıyorum ama ınstagramda birinde gördüm migrosta biogurme diye bir marka varmış iyiymiş onu denicem bir de. Baş çevresi bizim hep önde gidiyor büyük yani ama kaçtı haıtrlamıyorum. Köfte tavuk falan verebiliyor musun ben geçen küçük köfteler yaptım kabak havuç patatesle pişirdim ezdim ama tam yiyemedi kıymalı yemek yiyor bezelye sebze. Artık ufak ufak köfte vermek istiyorum tavuk da kendi yaptığım tavuk suyu küpleri atıyorum da kendisini vermek istiyorum artık nasıl vericem bilmiyorum.

Değişiyor saatleri canım ben yarım gün çalşıyorum sabah kahvaltıdan sonra 10 gibi bir uyku yapıyor ben gidince bazen 2 de bazen 2.30-3 gibi uyuyor 45 dk 1 saat eğer yıkadıysam daha uzun uyuduğu da oluyor. Akşam uykusu erken ama geç de yatsa o saatte de yatsa en geç 6 da ayakta çünkü o saate mutlaka kakasını yapıyor 7-8 de uyuyunca da 11 saatlik uyku tam yetiyor ona yoksa sabah huysuzluk yapıyor zaten alıştığı için o saatte uykusu geliyor bebekkende loş ışıkta öyle alıştırdık öyle gitti. Eğer akşamüzeri geç uyandıysa bazen 9 oluyor uyuma saati. Yüzüstü hiç durmayı sevmiyor önceden çok ağlıyordu dönmüyordu bile şimdi de hemen dönüyor bende artık ayakları üzerine durduruyorum sehpaya dayayıp önüne birşeyler koyup 1-2 dk duruyor

Sekiz aylık olmak üzereyiz, kullandığınız biberonun ucu kaç delikli acaba?

4 delikli kullanıyoruz avent. 3 delikli kullanıyorduk ama zor çekiyor nefes nefese kalıyor gibiydi 4 numarayı daha iyi içiyor ama dikkatli vermek gerekiyor bir anda ağzından çekerse yüzü falan mama olabiliyor

Canım beni.ki hiç bisey yemiyor 6 tane dış var ama hiç iştahı yok tavuk yaptım.ben verdim küçük küçük yedi suda haşladım köfte denemedim bende kıymayı çorbaya falan kattım ye se çiğneyebiliyor ama yemek istemiyor

Kızlar muhallebi tarifi verebilirmisniz bide gece yatmadan önce ne veriyorsunuz 2 3 kere kalkıyor benimki belki faydası olur gün içinde ne gibi aktiviteler yapıyorsunuz çok sikilgan bir bebeğim var nasıl oyaliyacagimi sasrdim iyce

Bi yemek kasigi irmik bi elma yarim armut hepsini bi su bardagi suda kaynatiyorum. Elma ve armutu cam rende yapiyorum ce armudu kaynamaya yakın atıyorum içine. Soguduktan sonra bi çay kasigi pekmez ve bi tatli kaşığı yogurt ekliyorum icine. Baya bol oluyor fazla gelirse sakla ertesi gun kullanirsin. Bu sekilde yatmadan 1.5 saat once yediriyorum bunu. Severek yiyor armut yoksa elmayla da yapabilirsin sadece.
Biz uyanik kaldığı sure boyunca oyun oynariz şekilli kitaplari var onlara bakar anlatırım arada mutfaga gideriz yemek hazırlarım onunda eline havuc falan veririm oyalansin diye.
Gun içinde bi kez markete gideriz kanguruya koyuyorum onu sonra ordan parka sallarım biraz çimenlerde otururuz zaten gelince hava aldığı icin yorgun oluyor uykusu geliyor.
Bi de her aksam yatmadan 1-2 saat once yıkarım o da vücudunu dinlendiriyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…