- Konu Sahibi MinikPiranha
-
- #51.261
Deniyim canım bende dediklerini inşallah bi faydası olur sürekli ağlayan bir bebek var buda beni çok yoruyor ne yapsam yemiyor o yüzden değişik tarifler arıyorum damak tadına uygun bisey çıkar belki dye havucu pişirip mi veriyosun canımBi yemek kasigi irmik bi elma yarim armut hepsini bi su bardagi suda kaynatiyorum. Elma ve armutu cam rende yapiyorum ce armudu kaynamaya yakın atıyorum içine. Soguduktan sonra bi çay kasigi pekmez ve bi tatli kaşığı yogurt ekliyorum icine. Baya bol oluyor fazla gelirse sakla ertesi gun kullanirsin. Bu sekilde yatmadan 1.5 saat once yediriyorum bunu. Severek yiyor armut yoksa elmayla da yapabilirsin sadece.
Biz uyanik kaldığı sure boyunca oyun oynariz şekilli kitaplari var onlara bakar anlatırım arada mutfaga gideriz yemek hazırlarım onunda eline havuc falan veririm oyalansin diye.
Gun içinde bi kez markete gideriz kanguruya koyuyorum onu sonra ordan parka sallarım biraz çimenlerde otururuz zaten gelince hava aldığı icin yorgun oluyor uykusu geliyor.
Bi de her aksam yatmadan 1-2 saat once yıkarım o da vücudunu dinlendiriyor
Az haşlayıp veriyorum ne çok sert ne çok yumuşak dişleriyle parçalıyor zatenDeniyim canım bende dediklerini inşallah bi faydası olur sürekli ağlayan bir bebek var buda beni çok yoruyor ne yapsam yemiyor o yüzden değişik tarifler arıyorum damak tadına uygun bisey çıkar belki dye havucu pişirip mi veriyosun canım
Maşallah kuzuya benim kızım daha emeklemiyor,,,, canım salyası akıyorsa diş çıkması yakındır çok zorlama genelde yoğurt çorba filan yedirmeye bak,,, benim kızım üst dişi çıkarırken çok zorlandı nerdeyse bir hafta boyunca sadece yoğurt ve mama yediSelam kizlar bugun tam 8 aylik olduk. Aktif olarak emekliyor kizim bu arada hic tam tur donememisti umudumu kesmisken emeklemeye basladi. Tutunarak kalkma cabalari var. Disimiz henuz yok bol salyamiz akiyor ne zaman cikar bilmem. Uykumuz gunde 2 ye dustu bu hafta sanirim artik boyle devam edecek saat7,8 civari uyaniyor 11 civari uyuyor birde 4,5 gibi 2 saat kadar uyuyor. Bizim sorunumuz yemek agzina daha kasigi uzatmadan kafasini cevirip agzini kilitliyor. Son 1 haftadir tabagi onune koyuyorum eliyle karistirirken agzini aciyor ama o da cozum dgil tepeden tirnaga yemege bulaniyor sandalye mutfak udt bas kalmiyor ne yapabilirim bu konuda fikrinize ihtiyacim var
Bizimde gunduz uykusu 2 ye düştü bi haftadır. 8.5 aylik oğlum hatta 9 girecek az kaldı. Sizinle hemen hemen ayni uyku saatleri uyanık kalma süresi uzamaya başladı yavaştan.Selam kizlar bugun tam 8 aylik olduk. Aktif olarak emekliyor kizim bu arada hic tam tur donememisti umudumu kesmisken emeklemeye basladi. Tutunarak kalkma cabalari var. Disimiz henuz yok bol salyamiz akiyor ne zaman cikar bilmem. Uykumuz gunde 2 ye dustu bu hafta sanirim artik boyle devam edecek saat7,8 civari uyaniyor 11 civari uyuyor birde 4,5 gibi 2 saat kadar uyuyor. Bizim sorunumuz yemek agzina daha kasigi uzatmadan kafasini cevirip agzini kilitliyor. Son 1 haftadir tabagi onune koyuyorum eliyle karistirirken agzini aciyor ama o da cozum dgil tepeden tirnaga yemege bulaniyor sandalye mutfak udt bas kalmiyor ne yapabilirim bu konuda fikrinize ihtiyacim var
Maşaallah canım 9 aylik olcak ama hala emeklemiyor 7 dişimiz çıkıyor bizim aynen senin gibi daha kaşığı görür görmez kafasını çeviriyor yapıyorum hep çöpe gidiyor o yüzden çok bunaltmiyorum bndeSelam kizlar bugun tam 8 aylik olduk. Aktif olarak emekliyor kizim bu arada hic tam tur donememisti umudumu kesmisken emeklemeye basladi. Tutunarak kalkma cabalari var. Disimiz henuz yok bol salyamiz akiyor ne zaman cikar bilmem. Uykumuz gunde 2 ye dustu bu hafta sanirim artik boyle devam edecek saat7,8 civari uyaniyor 11 civari uyuyor birde 4,5 gibi 2 saat kadar uyuyor. Bizim sorunumuz yemek agzina daha kasigi uzatmadan kafasini cevirip agzini kilitliyor. Son 1 haftadir tabagi onune koyuyorum eliyle karistirirken agzini aciyor ama o da cozum dgil tepeden tirnaga yemege bulaniyor sandalye mutfak udt bas kalmiyor ne yapabilirim bu konuda fikrinize ihtiyacim var
Benim oglum da 5 eylul dogumlu, 9 aylık olacak ama henüz dişi yok. Salya, kaşınma oglumda da var. Diş kaşıyıcılar yetmiyor sanırımSelam kizlar bugun tam 8 aylik olduk. Aktif olarak emekliyor kizim bu arada hic tam tur donememisti umudumu kesmisken emeklemeye basladi. Tutunarak kalkma cabalari var. Disimiz henuz yok bol salyamiz akiyor ne zaman cikar bilmem. Uykumuz gunde 2 ye dustu bu hafta sanirim artik boyle devam edecek saat7,8 civari uyaniyor 11 civari uyuyor birde 4,5 gibi 2 saat kadar uyuyor. Bizim sorunumuz yemek agzina daha kasigi uzatmadan kafasini cevirip agzini kilitliyor. Son 1 haftadir tabagi onune koyuyorum eliyle karistirirken agzini aciyor ama o da cozum dgil tepeden tirnaga yemege bulaniyor sandalye mutfak udt bas kalmiyor ne yapabilirim bu konuda fikrinize ihtiyacim var
Bizimki de 7 Eylül doğumlu, bir disimiz çıktı, emekliyor, ayağa kalkma çabaları var. Bir gün çok iyi yerken ertesi gün hiçbir şey yemiyor. Akışına bıraktım ben artık. Ayrı yemek pek yapmıyorum bizim yemeklerimize tuz baharat eklemeden ayırıyorum onu yiyor. Sabahları yumurta, peynir, tereyağı ve cevizden oluşan bir karışım veriyorum. Ayrı ayrı denedim ama karıştırınca daha güzel yedi. Mutlaka günlük küçük bir kavanoz yogurt yediriyorum. Ayran içmeyi seviyor.Benim oglum da 5 eylul dogumlu, 9 aylık olacak ama henüz dişi yok. Salya, kaşınma oglumda da var. Diş kaşıyıcılar yetmiyor sanırımekmek kabuğu, yeşil soğan veriyorum. Sert ya da pütürlü yiyecekleri gecen hafta reddetmişti; hatta tarhana, pirinç vs de tükürüyordu ağzına tıkınca Cok acıkmasını bekledim. sebze puresi seviyor diye ondan devam ettim. Bir de hazir kavanoz corbalardan denedim. Bu hafta daha iyi. Bugun köfte deneyeceğim.
Komando gibi sürünüyor. 2 gundur destekle kısa süreli ayakta durabiliyor. Emekleme yok. Ayakta durmak hosuna gitti sanırım, hic oturup oynayayım demiyor. Hep annem alsın tutsun, dikileyim, sürüneyim, çekmece karıştırayım modunda
Kuvette yikanmak, suyla oynamak çok mutlu ediyor.
Peluş bir eşeği var, ben konusturunca cok guluyor, onunla oynuyor.
Ses cikaran tuslu bi oyuncagi var mini masa gibi, oturup onunla biraz oyalanıyor.
Kitap okuyorum, bol ses efektli
Sesler çıkarınca taklit ediyorum , karşılıklı mızıldıyoruz.
Büyük yatakta yuvarlanmayi seviyor, şınav falan çekiyorkedi gibi 4 ayak ustunde duruyor.
Baska neler yapabilirim? Siz neler yapıyorsunuz gelişimini desteklemek ya da oyun amaçlı?
benimkide aynı canım hiç bisey yemiyor ne yaptıysam çöpe gitti inşalalh bi gün yerler bizimkilerde iştahlı bebeklere özeniyorumMerhabalar güzel anneler bizde bugün kontrole gittik. 15 Eylül doğumlu çocuğum. Kilo 8700, boy 71, kafa 47, kol ve vücudunu da ölçtü ama kaç hatırlamıyorum. Bizim de dünden beri ateşimiz var 38di dün ama bugün düştü inşallah yükselmez.38.2 olunca ateş düşürücü ver dedi ondan önce ılık duş aldır ve ılık suya batırılmış bezle sil dedi.
Emeklemiyor. Oturduğu yerde ileri geri salınıyor gitmek istiyo ama bir kaç defa yüzüstü düştüğü için korkuyor. Ellerinden tutunca ve yürüteçte adım atıyor. Bir yere tutunup kalkmaya çalışıyor ama daha yapamadı şarkılar söylüyoruz klasik kırmızı balık otobüsün tekerleği bu ikisini çok seviyor anneni seviyorsan alkışla şarkısında alkışlıyor. Dans ediyoruz evde gülüyor. Aynada kendisini görünce sesler çıkartıyor iç sesiyle birşeyler söylüyor belli ki. Aklıma gelenler bunlar. Hepimizin yavrusunun sağlıklı, sıhhatli günleri olsun
Canım öncelikle hoşgeldinMerhaba eylül anneleri.benim de 23 eylül doğumlu bir kızım var..bir de 5 yaşında oğlum..hamileligimden beri sizleri okuyorum.cok faydalandigim konular oldu.kaydolmaya kismet bugüneymiş.
Benim bebişim de çok iştahsız.simdiye kadar 1 kahve fincani çorba icmemistir bir günde.ve sanki cigneme ve yutmayi bilmiyor gibi geliyor bana.halbuki 6 tane dişi var..aslinda abisiyle yeme konusunda hala daha sıkıntılı oldugumuz için bu kez blw deneyeyim dedim ama hic agzine götürmüyor.o mıncıklarken ben de elimle ezerek agzina veriyordum sebzeleri..ama her gün mutlaka boğazina kaçırıyor.babasi da bir sey olacak diye artık sadece püre vermemi istedişimdilik tel süzgeçten gecirmemi söyledi dr.yine de ara ara daha taneli vermeyi deneyeceğim sonra hepten sadece püreci olmasın diye.
Çiğnemeyi yani dişleri ile ve damaklariyla ezmesini nasıl öğretebilirim..benim gibi bu durumu yaşayanınız var mı..yoksa belki şu an cignemesi icin erken mi..baktigim bazi bebeklerin videolarında maşallah oyle güzel çiğniyorlar ki ben de bir yolu var mıdır acaba diye merak ettim..sizlere sormak istedim..
Ne tatlısın sen ya herkese cevapta veriyorsun allah çocuklarını bağışlasınCanım öncelikle hoşgeldin
Çiğneme alışkanlığı olmayınca olmuyor benim büyük kızım da böyleydi ne yaparsam yapayım çiğnemiyordu aslında ben ilk baş herşeyi blender den geçirip verdiğim için hiç çiğnemedi şuan da 12 yaşında hala öyle bi yemeği yemesi 1 saati buluyor,,,
Aslında dişlerinin olması çiğnemesi anlamında değil çünkü bebekler damaklarıyla eziyorlar,,,
Çatalla ezip yedirebilirsin,,,,,
Yuaaaaaa çok mutlu oldum mesajınaNe tatlısın sen ya herkese cevapta veriyorsun allah çocuklarını bağışlasın
Bu arada yeni okudum ve seni çok çok tebrik ettim uyku eğitimi yapıyorsun sanırım başarılı gidiyor inşallah öyledir
Allah içinsedulu arkadaşında çok yardımı oldun inşallah yanlış hatirlamiyorumdur
Amin canım sağolasın tabiki öyle haklısın bende çok şey öğrendim buradaYuaaaaaa çok mutlu oldum mesajınarabbim hepimizin yavrularını korusun inşallh
Canım zaten burda bulunma amacımız birbirimize destek ve yardımcı olmak değil mi????
Evet canım uyku eğitim verdim ve bugün tam 1 hata oldu şimdi uykuya 3 dk da daldı,,,, inanır mısın artık ayaklarım uyuşmuyor,,, keşke daha önce yapsaydım
Sana da tavsiye ederim sabırlı ve istikrarlı olmak lazım ama senin ikiz olduğu iÇin illa ki yardımcı biri olması lazım yanında yolsa çok zor,,,,
Canın senin işin gerçekten çok çok çok zor rabbim kolaylık versin,,,, yani birini uyuturken diğerine illa ki birinin bakması lazım yoksa yapamazsın,,,,, benim de İnan ki ayaklarım uyuşurdu senin kat kat fazlasıdır,,,,, diş çıkarma zamanı daha çok huysuz oluyorlar yaaaaAmin canım sağolasın tabiki öyle haklısın bende çok şey öğrendim burada
Ah istemezmiyim inanırmisin kızlar 8 aylık oldu ben bu 8 ayı onları salladığım ve kendi kendilerine uykuya alistiramadigim için kendime zehir ettim
Başımı yastığa koyduğumda onları saatlerce salladıgımda ah ah keşke deyip durdum
Ama seninde dediğin gibi nasıl olacak nasıl yaparım bilmiyorum birini uyutana kadar diğerini ne yapıcam bir sürü soru var kafamda
Bide iyice huysuzlastilar akşam ne ara oluyor sabah ne ara oluyor farkında değilim o yüzden pek fırsatta yok araştırma yapmaya bakalım artık allah büyüktür
Kızzzzzz maşallah hızlılar benim kız tembel kaldıramıyor totosunu yerdenBu arada benim cimcimelerden biri iyice emeklemeye başladı ben odadan çıkar çıkmaz peşimde
Bir yerlere tutunup kalkmaya çalışıyor ama
Diğeride emekliyor ama odadan dışarı çıkamadı henüz oda tutunup kalkmaya çalışıyor ama beceremiyor şapsik
Ama henuz hiç dışımız cikmadi
Sorma ya yemek yedirirken bile o kadar zorlastiki biri diğerinin üzerine atlıyor yemeğini döküyor ağlıyor zirliyor tabi bende çıldırıyorum neyse Rabbim kolaylastirsinCanın senin işin gerçekten çok çok çok zor rabbim kolaylık versin,,,, yani birini uyuturken diğerine illa ki birinin bakması lazım yoksa yapamazsın,,,,, benim de İnan ki ayaklarım uyuşurdu senin kat kat fazlasıdır,,,,, diş çıkarma zamanı daha çok huysuz oluyorlar yaaaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?