2018 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    348
Bende anlamadım detaylı ultrasonu tecrübeli anneler bir yorum yapsanız. Detaylı ultrason 4d olan ultrasonmu. Ekstra ücret ödeniyormu onunla bakılması için
Normal de ödünüyor diye biliyorum ama benim doktorum kendi odasında kendi cihazıyla bakmıştı mesela 13+3 de acaba bu detaylı için farklı mı bakılıyo kafam karıştı benimde senin gibi

Kızlar detaylı ultrasona genelde perinatologlar bakar. Bebeğin tüm gelişim ayrıntılarını yarım saat 45 dk inceler. Kendi doktorunuz da bakabilir ama sadece omuriliğine bakıp sayar, parmaklarını sayar, iç organ gelişimine bakar, damar gelişimine bakar vs. Ama ben ilk kızımda dr um hem kendi bakmış hemde prof bir perinatoloğa randevu altırtmıştı ayrıca ona da gitmiştim çok dhaa ayrıntılı bakıp rapor yazıyor, o raporu kendş doktorunuza gösteriyorsunuz. Perinatoloji ayrı bir dal jinekoloji ayrı bir dal diye düşünebiliriz

Detayli ultrasonda dogustan gelen bir sorun var mi diye bakiyorlar, acik omurga var mi, kalp kulakcik karinciklari tam olarak gelisiyormu, bagirsaklar vs. tum organlara detayli bakiliyor.

Ayrıntılı ultrason 20. Hafta civarında yapılır. Ayrıca bu kontrolde bebeğinizde tavşan dudak, yarık damak, bitişik yada fazla parmak gibi komplikasyonlar incelenir ve daha birçoğu

Bende anlamadım detaylı ultrasonu tecrübeli anneler bir yorum yapsanız. Detaylı ultrason 4d olan ultrasonmu. Ekstra ücret ödeniyormu onunla bakılması için

Normal de ödünüyor diye biliyorum ama benim doktorum kendi odasında kendi cihazıyla bakmıştı mesela 13+3 de acaba bu detaylı için farklı mı bakılıyo kafam karıştı benimde senin gibi
kızlar detaylıya perinatolog yada radyaloglar bakıyor detaylı organ taraması yapılıyor devlettede var özeldede kendi drunuz yönlendirir mutlaka ben fakültede yaptırıcam randevu almak icin önce fakültenin normal kadın dogumuna gimek gerekiyormus burda ona göre randevu veriyorlar 20. haftaya

Ben daha önce ali expresten sipariş vermiştim. Çok geç geliyor 45 günde falan ama geliyor sonuçta. En azından çanta gibi şeyleri ben de ordan bakmayı düşünüyorum. İkea nın odaları çok sade geliyor bana. Ama eşim ordan istiyor bakıcaz biz de. Doğum yapmoş arkadaşlarımın hepsi 7.aydan sonra hiç bir şey bırakma diyor. E mobilyalara 1 ay da geliyor en erken. 5. Ayımız dolsun biz başlıycaz kısmetse.

Ayyy geçmiş olsun anım iyi ki karnının üzerine düşmemişsin. Birşey olmaz karnını çarpmadıysan merak etme
Sağol arkadaşım. Yok kesinlikle karnımın üstüne düşmedim çok şükür.sabah hafif sancı var gibi geldi ama şimdi bir şeyim yok. Allaha emanet artık...

Diz kapağımdan yukarıya doğru çıkıyor benim ağrıda ama şiddetli bi ağrı gece uyuyamadım ağrıdan. Dizimi kıramıyorum bile yürememi engelliyor ağrı. Doktora gideceğim bakalım ne diyecek.
Benimde cok siddetliydi yurumekte zorlaniyordum doktora gittigimde soyledigimde cok erken bacak agrisi icin dedi ama magnezyum baslayalim dedi biraz kullandim ama gecmeyince kalp damarla gorustum sonra kadin dogum doktorum magnezyumu kullanmayabilirsin dedi biraz biraz hafifleyerek gecti su an kullanmiyorum ama rahatim cok sukur insallah sende bir gorus tabii canim ne diyecekler bakalim allah kolaylik versin ins hepimize

Canım çok geçmiş olsun. Allahın izniyle birşey olmamıştır ama kafama takarım aklım bebekte kalır dersen bir git için rahatlasın canım.

Düsen arkadas geçmiş olsun. Yerini kaybettim. Alinti yapamadim. Bende geçen hafta banyoda popomun üstüne düştüm. Inş. Bir şey olmaz. Olcak olduktan sonra zaten olur diyerek kendimi avuttum hep. Korkma Allah'a emanet.

Sağolun kızlar. Şimdi iyiyim bir şey olmamıştır diye düşünüyorum.allaha emanet artık.

canim detayli ultrason bebegin organlarina bakilio detayli yani devlette arastirmada varmis ucretsiz randevu aliniyo.ozelde fiyatlar cok degisik 20.haftalari bakiliomus

Teşekkürler kızlar 18 haftalıkken kontrolümvar 2 hafta sonra falan inşallah doktorumla görüşücem bu konuyu

Evet çantalar hoşuma gitti benimde battaniye müslinler falan da güzeldi. İkea bana da sade geliyor da bazı ürünleri de kullanışlı şifonyerleri güzel falan benim kuzenim oradan döşedi eşiyle çok güzel yaptılar halısı perdesi falan takım aldılar. Eşim pek sıcak bakmıyor benimde arabayla getir monte meselesi var bir de ama halı ve perdeyi oradan düşünebilirim. Ben şimdiden dolaşamıyorum salon mobilyası bakmaya çıktık mağazaları gezerken belim koptu birde sıcakta nasıl gezicez dediğin gibi 5. ayda falan netleştirmek lazım

Yok o kendi cihazıyla baktığı farklı bunu başka yer bakacak doktor değil peritinolog bakıyor ya o hastanede ya da başka yere yönlendiriyorlar ayrıca ücretli oluyor. Bende bizim hastanede nasıl bilmiyorum 4 d var gözüküyor hastanede ama 2 hafta sonra kontrole gidince sorucam randevu da almak gerekiyor önceden çünkü yoğun oluyor aklında olsun öyle gidip ben renkli ultrasona giricem diyemiyorsun.

Gorumceme istemislerdi dudak yarigi var demis doktor arastirdi kayseride bi 600 demisler birde 400 demisler varsada yoksada karnimda mudahele edemeyecekler nasilsa dedi vazgecti

Bende de var canım 1 haftadır ve bazen sol basen bölgeme de vuruyor aniden kilitleniyorum adım atamıyorum. Yataktan kalkarken de zorluyor baya. doktora soracağım Cumartesi günü niye oluyor ki:/

Canım detaylı ultrason sadece 20-22. Haftada yapılıyor. Yarım saat kadar sürüyormuş. Ve bunu perinataloglar yapıyor. Tek tek bebeğin bütün organlarını inceliyorlar. Fiyatı özelde oldukça pahalı 400 e yapan var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…