2018 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    348
Ben bu gece uyku egitimine başladım. Ferber yöntemi deniyorum.

Hadi bakalım inşallah hemencik alışır kuzu.
Ben cesaret edemiyorum bir türlü. Şimdilik uyku rutini oluşturup memede uyutmamaya çalışıyorum. Çok kızıyor bana çokk :KK47:

Hadi bakalım inşallah hemencik alışır kuzu.
Ben cesaret edemiyorum bir türlü. Şimdilik uyku rutini oluşturup memede uyutmamaya çalışıyorum. Çok kızıyor bana çokk :KK47:
Ben memede uyutmuyorum ama kendi kendine uyumayi öğrensin istiyorum çünkü bu aylarda uyku gerilemesi oluyormus. 18 dk çığlıklardan sonra daldi uykuya ilk gece için iyi bi ortalama

Merhaba kizlar ben daha once soru sormustum ama yanit alamadim olsun caniniz sagolsun. aslinda ben ekim annesiydim ancak ikizlerim erken dogunca eylul annesi oldum ekim grubundan bu gruba transfer oldum. Benim ikizler bugun 4.aylarini bitirdiler cok sukur. Dr.um 4.5 aylik olduklarinda meyve sularina baslayabilirsin dedi sizler nasil yapiyorsunuz bu isi? 4.5 qyda baslayan var mi?

Birde gece uyumalari nasil?benimkiler aksam 6 7 gibi yatiyorlar 10a kadar sonra 1-3te kalkiyorlar bu saatten sonra saatte bir kalkiyorlar yani 4.5-5.5-6.5-7.5 ay cok bunaliyorum sizde durumlar nasil

Canım yan yatırmanın da zararlı olduğunu söylüyordu bazı anneler. Sen bebeğinin istediği gibi uyumasına izin ver ilk aydan sonra hiç yan yatmadı benim kızım, sadece sırt üstü durmak istedi. Kusması ile ilgili endişen varsa yatağın altına biraz yükselti yapabilirsin, reflü yatakları gibi eğimli olur. Mamayı da gayet iyi içiyor cc hesabına takılma artık fazla. Benim bebeğim de günde 500 cc kesinlikle içmiyor. Kilo alımı iyi senin bebeğinin. :KK200:

Hoş geldiniz. Ben kiloya çok takılmıyorum. Zihinsel ve motor gelişiminin iyi olması daha önemli benm için. Golden goat mamayı çok duymuştum ama denemedim hiç. Günde iki kere anne sütü alıyor onun dışında mama veriyorum ama ek gıdaya başlamadık henüz. Doktorumuz da o yönde bir şey demedi bizim.
zihinsel gelisimini nasil olcuyorsunuz?

Bir de kizlar kilolari nasil?
Benim bebisler oglum 1 kilo almis 6.5 kilo
Kizim 750 gram almis 5.5 kilo

Aylik bir kilo diyorlar ya kizim hic 1 kilo alamadi bu zamana kadar :(

Ben memede uyutmuyorum ama kendi kendine uyumayi öğrensin istiyorum çünkü bu aylarda uyku gerilemesi oluyormus. 18 dk çığlıklardan sonra daldi uykuya ilk gece için iyi bi ortalama
Bu konuda kararsizim pedagoglar güvenli bağlanma için önermiyorlar beraber uyuyun diyorlar. Nitekim ablam 3 çocuğunu öyle büyüttü 2 yaşa gelince çocuklar kendileri ayrıldı ve huzurla uyuyorlar. Ablam koynunda uyut yavrunu der hep. Ama uyku eğitimi alinca mışıl mışıl uyumayı öğreniyorlar. :KK43:

Kizlar bebisleriniz hangi oyuncaklarla oynuyorlar bu ayda fikir alisverisi yapalim mi
Oyun halısının oyuncakları
Çıngıraklar
Parmak kukla aldık bayıldı peluştan
Lcw deb uyku arkadaşı almıştım, onu da çok sevdi
Müzikli ve ışıklı oyuncaklar
Zeka kartlarına ilgisi arttı
Bir de bu aralar her şeye dokunup duruyor. Dokunarak inceliyor. Hışırtılı kitap almayı düşünüyorum. Farklı kumaşlar falan vereceğim eline.
Ben bu gece uyku egitimine başladım. Ferber yöntemi deniyorum.
Nasıldı ilk deneyim canım?
Merhaba kizlar ben daha once soru sormustum ama yanit alamadim olsun caniniz sagolsun. aslinda ben ekim annesiydim ancak ikizlerim erken dogunca eylul annesi oldum ekim grubundan bu gruba transfer oldum. Benim ikizler bugun 4.aylarini bitirdiler cok sukur. Dr.um 4.5 aylik olduklarinda meyve sularina baslayabilirsin dedi sizler nasil yapiyorsunuz bu isi? 4.5 qyda baslayan var mi?

Birde gece uyumalari nasil?benimkiler aksam 6 7 gibi yatiyorlar 10a kadar sonra 1-3te kalkiyorlar bu saatten sonra saatte bir kalkiyorlar yani 4.5-5.5-6.5-7.5 ay cok bunaliyorum sizde durumlar nasil
Doktorumuz bu yönde bir şey demedi bize, başlamadık o yüzden.
Gece uykuları genelde on bir gibi yatıyor 2-3 arası uyanıyor. Sabah ds 7 gibi uyanıyor.
zihinsel gelisimini nasil olcuyorsunuz?
Bariz bir ölçümü yok aslında. Genel olarak söylemiştim onu zihinsel ce motor becerileri iyi olsun da varsın zayıf olsun şeklinde bir temenni benimki. Doktor kontrolünde bıngıldak vs bakılıyor. Bir de ayına göre beklenen şeyleri yapıp yapamaması ile ilgileniyorum. Göz teması kurması, takip etmesi, bize ve çevresinde olup bitenlere verdiği tepkiler vs

Kızlar bebegimin 2 gündür öksürüğü vardı dün doktora goturduk cigerlerinde birsey yok geniz akintisindan oluyor demişti. Kızım gece ateşlendi :( çok korktum elim ayagima dolaniyor hiç soğuk kanlı olamıyorum. Bez koydum biraz bacak eklemlerine calpol verdim düştü inşallah bu gece de olmaz 1 saat uyumusumdur sadece . Kızım iyi olsun da varsın uykusuz kalyim. O oksurdukce benim ciğerim parcalaniyo

Oyun halısının oyuncakları
Çıngıraklar
Parmak kukla aldık bayıldı peluştan
Lcw deb uyku arkadaşı almıştım, onu da çok sevdi
Müzikli ve ışıklı oyuncaklar
Zeka kartlarına ilgisi arttı
Bir de bu aralar her şeye dokunup duruyor. Dokunarak inceliyor. Hışırtılı kitap almayı düşünüyorum. Farklı kumaşlar falan vereceğim eline.

Nasıldı ilk deneyim canım?

Doktorumuz bu yönde bir şey demedi bize, başlamadık o yüzden.
Gece uykuları genelde on bir gibi yatıyor 2-3 arası uyanıyor. Sabah ds 7 gibi uyanıyor.

Bariz bir ölçümü yok aslında. Genel olarak söylemiştim onu zihinsel ce motor becerileri iyi olsun da varsın zayıf olsun şeklinde bir temenni benimki. Doktor kontrolünde bıngıldak vs bakılıyor. Bir de ayına göre beklenen şeyleri yapıp yapamaması ile ilgileniyorum. Göz teması kurması, takip etmesi, bize ve çevresinde olup bitenlere verdiği tepkiler vs
Çok sabir isteyen bi uygulama o agladi sonra ben ağladım 18 dk da daldi kendisi uykuya ve 6 saat aralıksız uyudu bi kere emmek için uyandi

Ferber yontemi ağlamasina izin veren yöntem değil mi? Caresizlik duygusunu bu yöntemle tattıkları için onermiyorlar.
Bu yöntemle çocuk büyüten tanıdığım var hiçbir sorunu yok çocuğun. Kitabını okuduğumda faydalı tavsiyeleri var kaliteli uyku icin

Kızlar bebegimin 2 gündür öksürüğü vardı dün doktora goturduk cigerlerinde birsey yok geniz akintisindan oluyor demişti. Kızım gece ateşlendi :KK43: çok korktum elim ayagima dolaniyor hiç soğuk kanlı olamıyorum. Bez koydum biraz bacak eklemlerine calpol verdim düştü inşallah bu gece de olmaz 1 saat uyumusumdur sadece . Kızım iyi olsun da varsın uykusuz kalyim. O oksurdukce benim ciğerim parcalaniyo
Geçmiş olsun müdahale etmişsin hemen çabuk atlatirsiniz umarım hastalık yetişkinler için bile zorken bebeklere kıyamam dertlerini de anlatamıyorlar

Bu konuda kararsizim pedagoglar güvenli bağlanma için önermiyorlar beraber uyuyun diyorlar. Nitekim ablam 3 çocuğunu öyle büyüttü 2 yaşa gelince çocuklar kendileri ayrıldı ve huzurla uyuyorlar. Ablam koynunda uyut yavrunu der hep. Ama uyku eğitimi alinca mışıl mışıl uyumayı öğreniyorlar. :KK43:
Benim kardeşim öyle koynunda yata yata anneme bagimli olmustu 5 yaşında ayrildi yanından. Amaç burda yanında olduğunu hissettirerek kendi uykusunun düzenini anlamasi. Uyumayi bilmedikleri için ilk bi kaç gün ogretmek zorlu oluyor ama uyku eğitimi veren tanıdıklarım var genelde bir haftaya kadar öğreniyor dediler. Daha kaliteli uyuyorlar uzun süre bu da büyüme hormonunu çalıştırıyor uyanmadan dinlendikleri için

Kızlar selaam. En son doğurduğumda yazmıştım, sonra iş güç bebek derlen bir daha girmedim. Hepinizin bebekleri iyidir inşallah. Biz 19. Haftadayız artık. 7 kilo 65 cm. Çipil çipil bir şey. Pazartesiden itibaren de irlandalıanne ile uyku eğitimine başladık. Henüz rutinlerdeyiz. Anne yanı beşikte uyuyor oğlan, günde 4 gündüz uykusu, o yatıyor ben yatıyorum:) bakalım haftaya desteksiz uyumaya başlayacağız. Ondan sonraki hafta da maaleseg işe dönüyorum. Sabah 6da anneme bırakacağım kuzumu, bu yüzden ona uygun bir program hazırladık ama akşam en geç 8 buçukta uyuması gerek, bense eve 7 buçukta geleceğim. Evladımın yüzünü göremeyeceğim nerdeyse kahroluyorum. Ah geçim derdi ah...

merhaba ben başladım meyve suyu vermeye ilk 3 gün elma suyu verdim rendeleyip tülbentte suyunu sıkıp verdim yarım elma,sonra mandalina suyu verdim ama o biraz gaz yaptı yinede veriyorum bşrde havuç suyu verdim..son bikaç gündür bir tatlı kaşığı yoğurt veriyorum o da biraz gaz yaptı ama yinede vereceğim..şimdilik bu kadar..uykuda 10 buçukta yatar,4 te uyanır emziririm sonra 9 da uyanır..sıksık uanmasının sebebi doymamasıdır,benim kızımda doymazsa sıksık uyanıyor.sevgiler

Çok sabir isteyen bi uygulama o agladi sonra ben ağladım 18 dk da daldi kendisi uykuya ve 6 saat aralıksız uyudu bi kere emmek için uyandi
Bu yontem bana korkunc geliyor, cok arastirdim ve cocuklarin duygusal gelisiminde disaridan gorulemeyecek tahribata yol actigi kanaatine vardim, attacment parenting isimli bir sayfada daha kapsamli anlatiliyor, ben bikmadan usanmadan birlikte uyuyacagim, istedigi kadar kucagimda tutacagim, biraz daha duygusal ve icgudusel bakiyorum.

Bu yontem bana korkunc geliyor, cok arastirdim ve cocuklarin duygusal gelisiminde disaridan gorulemeyecek tahribata yol actigi kanaatine vardim, attacment parenting isimli bir sayfada daha kapsamli anlatiliyor, ben bikmadan usanmadan birlikte uyuyacagim, istedigi kadar kucagimda tutacagim, biraz daha duygusal ve icgudusel bakiyorum.
Kızlar her mama sonrasi kaka var neredeyde dün gittik Dr bişey demedi bugün üçüncü gün hala aynı alerji kaynaklı dedi, carsamba randevu aldik içim içimi yiyor ya :(

Back
X