2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Bende öyle düşünmeye çalışıyorum ama çevredekiler sen kilolu olunca bebekte böyle kilolu doğacak saniyolar eşim bile yaa :)
Öyle şeyler düşünme canım ve gerçekten başkalarının söylediğini umursama, İlk hamileligimde 20 kilo aldım ama 48 ile hamile kalmıştım. Karnım basket topu kadardı fazlası yoktu. 9 ay boyunca beni her gören moralimi bozuyordu tüh tüh vah vah ufacık bebeğin olacak , parmak çocuk diye diye öyle üzdüler ki beni, gerçekten de doğuma giderken kendimi hazırlamıştım bu duruma ama bir baktım ki normal doğumla tam 4 kilo oğlum dünyaya geldi o kadar mutlu oldum ki anlatamam, tabiki öncelik sağlıklı olmasıydı ama beni çok uzdukleri için parmak çocuk doğacak diye, oğlumu kucağıma alınca oh dedim hadi bakalım alın size parmak çocuk

Hormonlar yüzünden öyle. Sert fırçalama ama her gün mutlaka iki kere fırçala kanasa da fırçala yoksa daha kötü olur. Dis taşın falan da olabilir bı kontrole git istersen.

Hormonlar yüzünden öyle. Sert fırçalama ama her gün mutlaka iki kere fırçala kanasa da fırçala yoksa daha kötü olur. Dis taşın falan da olabilir bı kontrole git istersen.
Beslenmeyle alakali birsey deil o zaman dis tasim yok bence ama yinede cok dewam ederse gidecem kontrole

Bende de ara sira oluyor kanama.dis hekimi arkadaşıma sordum dis etiyle birlikte fircala kanasa da dedi.bi ara gitcem baktircam dislerime.basit islemleri yapabiliyorlarms dolgu dis temizleme gbi

Ohh çok güzel olmuş maşallah ona biliyorum kilo iyi değil ne kadar fazla o kadar kötü. Bebek her şekilde besleniyor. Sağlıklı besinler yedikten sonra.. çok teşekkür ederim rahatlattiniz ya biliyorum böyle olduğunu ama duydukça benimde canım sıkılıyordu.. :)

Son düzenleme:
Beslenmeyle alakali birsey deil o zaman dis tasim yok bence ama yinede cok dewam ederse gidecem kontrole
Yok beslenmeyle değil canım fazla hormonlardan dişetleri çok hassaslasiyor hatta dişeti apsesi bile olur hamilede durduk yere. Disetine koy dis fırçasını bastirmadan dişe doğru süpür. Sonra fircayi kaldir yine aynı hareketi yap. Üst
çenede de alt çenede de aynı şekilde disetinden dişe doğru süpürme hareketi yapılır. Disetini en rahatlatan fırçalama şekli bu.

Bende de ara sira oluyor kanama.dis hekimi arkadaşıma sordum dis etiyle birlikte fircala kanasa da dedi.bi ara gitcem baktircam dislerime.basit islemleri yapabiliyorlarms dolgu dis temizleme gbi
Demek normal bu donemde galiba yapilacak tey seyde fircalamak

4 ay sürer kimisinin
Merhaba siz çok eskiden düşük vs yaşayıp bir topik acmismiydiniz yoksa başka biri ile mı karıştırdım Allahım sağ selamet kucaklamanizi nasip etsin.
evet canim 6. dusugum olacak malesef pazartesi hastaneye gidecegim kprtaj istedim genetige yollasinlar arastirilsin

sanirim kiziniz geliyor

kusmayanlar kilo alıyor = ausencia

o benimmmm .... 3 ayım bulantılarla kabus oldu .. bulandıkça gidip bişeyler yedim ama kusma 2-3 kez oldu sadece ...

o yüzden de 15. haftama girerken , 56 dan 63 çıktım bile

o bende de var malesef .. ilk hamileliğimde ultrasonda gormesem 17. haftaya kadar hamıle olduğumu bilemedim. ne bir bulantı ne bir koku hassasiyeti yedikçe yedim. ilk 5 ayda 5 kilo aldım..bu bebeğe değil bana

bu hamileliğimde 63 ile hamile kaldım ilk ay daha hamileliğimi bilmeden 65 oldum sonra iştahım biraz kapandı ama zar zor yediklerimi azalta azalta 62 ye düştüm ama çok zor hamilelikte. ben hamile değilken 2 günde kilo verirdim..
sonuç ise bulantı olmaması ayrı bir sorun :) özellikle benim sağlık durumumda doktorum ilk 5 ay kilo istemiyor. kilo malesef preeklampsiyi tetikliyor.

O zaman bakalım ne diyeceksin :) ben nubu okudum yine de bisey anlamadım başka anlayan varsa onlarda yorum yapabilir

benim nub tan anladığıma göre:)) kız .
Hayırlısı olsun canım

Kilo alımını ilk 3 ayda şu kadar kilo , toplam gebelikte bu kadar kilo diye ayırmıyor uzmanlar canım .
Annenin başlangıç kilosu önemli burada . Genelde 9-15 arasına ideal denir ... İlk 3 ay 2-5 kilo arası , diğer aylarda ortalama haftada 300-400 gr denir ... ama bu çok değişkendir .

daha öncede yazdım ilk gebeliğimde sadece 5.5 kilo kadar alıp , 3.5 kilo oğlum doğdu . Ama ben zaten 90 ile gebe kalmıştım .

Şİmdi 56.5 la gebeliğimi öğrendim ..ki 54 lerde idim ben öğrenene kadar da 2 kilo gelmiş aslında:) 15 kilonun üzerine çıkmazsam benim kafamda ideal .

Ama dediğim gibi aldığımız kilo = gürbüz sağlıklı bebek asla değil .

Sadece sağlıklı ve dengeli besleneceğiz .. bu bebeğimize faydalı olan .

İlk gebeliğinmiş ... kilon kaç bilmiyorum ama 3-4 kilo verdi isen de ilk 3 ayda , 3-5 kilo aldı isen de normal olabilir , bu kişiye beslenmesine göre değişir yani

Umarım bu sefer tetiklenmez ve her şey yolunda gider .
Şu ana kadar nasıl kilo gidişatın ?
20.haftadan sonra idi preeklampsi değil mi ? yanlış hatırlamıyorsam

Umarım bu sefer tetiklenmez ve her şey yolunda gider .
Şu ana kadar nasıl kilo gidişatın ?
20.haftadan sonra idi preeklampsi değil mi ? yanlış hatırlamıyorsam

şimdi 62 kiloyum 64*65 gibi hamile kalmıstım.. özellikle vermeye çalışıyorum ki 6 aydan sonra kilo alımı artıyormuş..

ayrıntılı ultrasonda ıkı damarda çentiklenme vardı ama doktorum önemsemedi maalesef. 27. haftaya kadar bebeğimin kilosu normal gitti. 28-29 gibi ben farkettim ödemden tanınmaz hale gelmiştim. 29, haftada hastaneye yattım. 5 gün sonra doğumum oldu.
bir anda patlak verdi yani. ama evet preeklampsi 20, haftadan sonra baslıyor ama normalde birçok hamile kadında 35-38 haftalar arası oluyormuş oda hafif preeklampsi olarak geçiyor. doğumdan başka hiçbir tedavisi yok malesef.

ya benimkinide yaparmısın öyle nub :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…