2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
bu erkek ailesi insanı sinir etmekten başka bi işe yarıyor mu çok merak ediyorum. hem bi işin ucundan tutmazlar hem de söylenip dururlar. benim kv'de sürekli kıpırdıyor mu diyor hayır hissetmiyorum diyorum demek erkek değil diyor. iyice gerilemeye başladım, eşime dedim bu hafta sonu gidelim şu isim mevzusunu bi halledelim. kaç yıl sonra bebek sahibi olacağız hamileliğimi yaşayamıyorum, cinsiyeti hiç öğrenesim yok. Üzülmeyeceğim elbette ister kız olsun ister erkek ben onu çok bekledim onlara da bunu söyleyeceğim de yüzyüze olsun istiyorum diğer türlü geriliyorum düşündükçe ve doğal olarak da gerilmek istemiyorum.

Eşinize çok geçmiş olsun, benim eşim 5 yıl önce olmuştu bir fayda göremedi eski halini aldı hala burnu tıkalı. Çok iyi araştırıp olmuştu ama sanırım birazda bünyeselmiş tekrarlayabiliyormuş. Umarım eşinizde öyle olmaz

:(( ah bu kv ler ya benim kv yok bir de ikimizin de memleketinden ayrı yaşıyoruz özetle akraba derdi, dırdırı yok çok şükür size de Allah sabır versin zor valla insanlarla uğraşmak takmayın kafanıza

Midyede sırf çinko var değil de denizdeki tüm ağır metalleri çekiyor diye vermemiştir aliminyum mesela birde midyeden zehirlenme olasılığı çok yüksek ve onun zehirlemesi çok ağır oluyor başıma gelmişliği var. Sen yibede kadın doğumcuna danış.

evet böyle midyedir vs yememek lazım benim normalde midye ile hiç işim olmaz deli gibi midye yiyesim var ve yiyorum arada :(

Ben yine sinir küpü hallerdeyim ne takcam yaa dediğim şeylere kriz geçiriyorum valla şu insanların her yorumu beni benden alıyor. Neymiş efendim perdeleri yıkamak için, çıkarıp takmaya ne diye eşimi bekliyormuşum kendim koltuğa sandalyeye çıkıp yapsaymışım...! Ya var ya ölür müsün öldürür müsün arkadaş! İlk hamileliğimde üzerime oynadılar yine aynısını yapıyolar. Eşim bana yardım edince çevremde ki insanlara bi haller oluyor. Kendimi parçalaya parçalaya iş yapınca başları göğe erecek heralde ay delirdim gece gece. Misafir falan dinlemedim verdim veriştirdim ama sinirim geçmedi.
:) iyi yapmışsın gerekli yerde insanlara haketiikleri cevapları vermek gerekiyor o insan grubu bundan anlıyor çünkü

Selamlar arkadaşlar ...
Dün tüm gün eşimin köyünde idik , bi komşu cenazesi vardı ... bugün oğlum hasta biraz okula göndermedim .
Gelemedim hiç dr dan beri buraya da .
geçmişi okuyacağm bir ara , herkes iyidir umarım :KK200:
Çok geçmiş olsun canım,hastalık fena salgın.. ben de hasta oldum iki gundur,kızıma bulasmasa bari..

yazdım ama gözden kaçtı sanırım,bu listeye eklenme olayı nedir.ben hiç bilmiyorum merak ettim o_O
Canım ilk sayfada tablomuz var. Sağolsun Ausencia Ausencia bı de onunla ugrasiyor :) ismini etiketleyerek tablodaki bilgilerini söylersen listede oluyorsun:)

A aeengineer
Kalbimi degil hevesimi kirdiniz. Kusura bakmayin okudunuz mu tam bilmiyorum ama ben nolur oglum olsun ya da nolur kizim olsun tarzinda bir msj yazmadim. Bi belirsizlik ve tahmin var sizce degisirmi degismez mi diye sordum. Evlat ayrimiyla ilgili bir msj oldugunu dusunmuyorum. Elbette cocugu olmayanlar vs onlar icin dua da ediyorum ama bu yazdiginizi yanlis msja cevap olarak yazdiniz bence. Kusura bakmayin ama haziran anneleri diye bi konu ve burda herkes derdini hevesini sıkıntısını mutlulugunu patlasiyor. Ilk cocugum. Cinsiyet ayrimim yok. Ama ilk bebegin verdigi mutlulukla yasadigim bi heyecan ve heves var. Ilk cocugum zaten koz veya erkek degil mesele. Kendimi adapte ettigim bisey var degisirmi diye sorup burda kendimi farkli ihtimallere de alistirabilme durumum icin msj istedim. Ben cinsiyeti su olursa uzulurum diye bisey de yazmadim oyle bir sey ifade etmissiniz. Bana ait bisey tasiyorum. Hergun sukrediyorum ama merak de ediyorum etmeyen cok azdir. Bunun nesi garip? Ya cocugun cinsiyetini merak edenlere cocugu olmayan var kalbi duran var uzulen var diyip hevesini kursagina dizmenin de bisey ifade ettigini dusunmuyorum boyle dusuneceksek hamilelikle ilgili hic bisey paylasmayalm. Benimde tiroidim var kan uyusmazligimiz var 5 cm miyomum ve kistim var bunlar da dusuk tehdidini tetikliyor her gun icimde korkuyla yasiyorum ama burda cocugunun iyi oldugu haberini verenlerin hevesini mi kiralim? Köy okulunda calistigim icin de her gun 40 km gidip 40 geliyorum ve bu da dusuk riskimi tetikliyor. Her doktora gidismde dusuk ignesi progestan jel vs seyleriyle ilac takviyesiyle ugrasip bu riskim ne zaman gececek derken ilk kez bi gittigimde cinsiyetle ilgili bisey duyup cok mutlu oldum. Ama suan anladigim kadariyla burda bisey ifade ederken yanlis anlasilma ve cikarimlari da hesaba katmam gerekiyor. Cinsiyeti merak edenler olarak bu kadar tuhaf karsilanmamaliyiz diye dusunuyorum. Ayrimla ilgli acik bir cumle olsa peki.
Sizde kusura bakmayin. Hevesim kirilinca kendimi cok iyi hissedemiyorum. Bu gruba da burda sevincimi paylasacak bsey bulurum diye üye oldum. Hassasim demekki yanlis anlasilmayi pek sindiremiyorum..

Sana cevap veren A aeengineer ın msjını da okudum, aslında senin sorun çok masumane ama arkadaşın cevabı biraz genelleme olduğundan biraz da kırıcı olmuş her anne, tabiki her anne adayı öncelikle bebeğinin kalp atışını, sağlığını düşünüyor cinsiyetten önce bunun aksini kim söyleyebilir... cinsiyet konusu tabiki heyecanlı bir gündem insanlar heyecandan ve bazıları ailevi streslerden dolayı burada yazarken duygularını her zaman doğru dile getiremeyebilirler... bu yüzden yorum yazarken bir kez daha düşünmekte fayda var herkes hassas, herkes alıngan idare edelim birbirimizi :KK200:

Merhaba 1 sene terapi gördüm vajinismus u yendim ama normal doğum yapamadim Dr izin vermedi

Sizin ilk çocuk Allahım ne istiyorsanız gönlünüzdeki sağ selamet versin sanırım hamiş hassasiyeti arkadaş kötü bir şey demek istememiş bence.
ya vajinismus mu bilmiyorum doktora izin veremiyorum canım çok yanıyor. sana tam olarak ne demişlerdi ıkınamazsın bebek çıkmaz falan mı yoksa bana dediği gibi bebek oksijensiz mi kalır dedi?

Allah yardımcın olsun belki eşinin tarafından çok yakın olablrler ama ne kendini üz ne onları salla bebek anlıo mutluluğunu üzntünü biliyosun senin zaten oğlun var duygular yoğun eşin ameliyatlı onlarında işi gücü yok art niyetliler demekki sende su açıdan bak yuzlerini gosteriolar oda güzel bişi sen eşine mutluluguna bak bence onların sıkuntısı mutlulugunuz 2. Bebekte gelıo cok şükr salla gitsin (bana ole bişey deseler herhangi biri bende delirirdim ve bi dagaki perde yardımımı onlardan isterdim )
bende artık art niyet arıyorum oğlum evlendikten hemen sonra olmuştu bi sürü onun yaygarasını yaptılar oğlum 6aylık oldu ikinciyi sormaya başladılar ruh hastası bi çevreye sahibim sinirlerim bozuluyor :))

Iyi yapmissin diline saglik kardesim bunalr hep cekememezlikten ileri geliyor catlasinlar baksana catirdama sesleri nasil geliyor
kıskançlıklarını bu derece belli etmelerini gercekten hayretle gözlüyorum, insanların aile ve ev içi durumu kimi ne ilgilendirir değil mi

bu erkek ailesi insanı sinir etmekten başka bi işe yarıyor mu çok merak ediyorum. hem bi işin ucundan tutmazlar hem de söylenip dururlar. benim kv'de sürekli kıpırdıyor mu diyor hayır hissetmiyorum diyorum demek erkek değil diyor. iyice gerilemeye başladım, eşime dedim bu hafta sonu gidelim şu isim mevzusunu bi halledelim. kaç yıl sonra bebek sahibi olacağız hamileliğimi yaşayamıyorum, cinsiyeti hiç öğrenesim yok. Üzülmeyeceğim elbette ister kız olsun ister erkek ben onu çok bekledim onlara da bunu söyleyeceğim de yüzyüze olsun istiyorum diğer türlü geriliyorum düşündükçe ve doğal olarak da gerilmek istemiyorum.

Eşinize çok geçmiş olsun, benim eşim 5 yıl önce olmuştu bir fayda göremedi eski halini aldı hala burnu tıkalı. Çok iyi araştırıp olmuştu ama sanırım birazda bünyeselmiş tekrarlayabiliyormuş. Umarım eşinizde öyle olmaz
Benim kv den yana sorunum yok ama onun yapmadığı kaynanalığı eşimin diğer yakınları yapmaya kalkışıyor. Bu insanları gerçekten anlamıyorum hiç işleri güçleri yok insanların aile içi işlerine burunlarını sokuyorlar bi dahakine daha ağır konuşucam cesaret edemesinler konuşmaya.

Bu arada çok sağol canım inşallah tekrarlamaz şu an eşim hayattan bezmiş durumda cidden zormuş
Merhaba 1 sene terapi gördüm vajinismus u yendim ama normal doğum yapamadim Dr izin vermedi

Sizin ilk çocuk Allahım ne istiyorsanız gönlünüzdeki sağ selamet versin sanırım hamiş hassasiyeti arkadaş kötü bir şey demek istememiş bence.
Ya bende vajiliydim oğlumda dr a danıştım bunu tamamen yenmek istiyosan normal doğum yapman lazım dedi korkularıma rağmen çok kolay bi normal doğumla oğlumu kucağıma aldım ve vajiyi tamamen yendim kızlar normal doğum vajinusmustan çok ayrı gelişen bir durum. Yani kabaca şöyle ifade edeyim vajide içeriye birşey girmesinden korkuyosunuz ama doğumda içerden dışarı çıkan bir olay gerçekleşiyor sancı evresini geçtikten sonra o doğum kosmı gerçekten hiiiççç bişeyyy hiç boş yere korköayın normalden
Selamlar arkadaşlar ...
Dün tüm gün eşimin köyünde idik , bi komşu cenazesi vardı ... bugün oğlum hasta biraz okula göndermedim .
Gelemedim hiç dr dan beri buraya da .
geçmişi okuyacağm bir ara , herkes iyidir umarım :KK200:
auscum çok geçmiş olsun canım

:) iyi yapmışsın gerekli yerde insanlara haketiikleri cevapları vermek gerekiyor o insan grubu bundan anlıyor çünkü
aynen öyle canım susmaya gelmiyor hiç hemen yüz buluyorlar

Valla dün onlar uzattıkca bende uzattım misafir falan dinlemedim ama baya sinir oldum amaçları da o zaten biliyorum ama zaptedemedim kendimi, zorla kalplerini kırdırıyolar. Görüşmycem bi süre kimseyle, tahammül edemiyorum konuşmalarına..
Simdi bi de onlar kusmusdur misafire nasil davraniyor diye arkandan konusuyorlardir boyle insanlarla gorusmemek en iyisi.brnimde boyle bi duurum gelmisti basima hemde daha lohusa iken artik o insanla gorusmuyorum kafam cok rahat

Simdi bi de onlar kusmusdur misafire nasil davraniyor diye arkandan konusuyorlardir boyle insanlarla gorusmemek en iyisi.brnimde boyle bi duurum gelmisti basima hemde daha lohusa iken artik o insanla gorusmuyorum kafam cok rahat
Bunun bi de lohusalık kısmı var düşündükçe stres yapıyorum. Aynı insan evladı oğlum doğduğun da küçücük bilmem ne diyerek kendi arkadaşının bebeğini misal gösterip tosun gibi demişti yahu ben neyim ki benden tosun gibi bi çocuk doğsun demiştim ki ben 6 kilo alıp 3kilodan fazla çocuk doğurmuşum arkadaşı bilmem kaç kilo alıp 3700 doğurmuştu 500 gramlık farkı beni çıldırtmak için kullanmıştı. Oğlum kalp hastalığı ile dünyaya geldi ben nefes alışına şükrederken millet kilosuna takmıştı ayy deliriyom gene hatırladıkça

Bunun bi de lohusalık kısmı var düşündükçe stres yapıyorum. Aynı insan evladı oğlum doğduğun da küçücük bilmem ne diyerek kendi arkadaşının bebeğini misal gösterip tosun gibi demişti yahu ben neyim ki benden tosun gibi bi çocuk doğsun demiştim ki ben 6 kilo alıp 3kilodan fazla çocuk doğurmuşum arkadaşı bilmem kaç kilo alıp 3700 doğurmuştu 500 gramlık farkı beni çıldırtmak için kullanmıştı. Oğlum kalp hastalığı ile dünyaya geldi ben nefes alışına şükrederken millet kilosuna takmıştı ayy deliriyom gene hatırladıkça
Iste boyle lafini bilmeyen insanlarla ozellikle boyle hassas donemlerde gorusmemek en dogrusu.benimde bir haftalik lohusayim sezeryanliyim 10 kisi bebek gormeye geldiler yemek yapmadim diye bir suru laf etti kadin erken gelip yapsaydiniz dedim bende olay oldu kustu gitti evimden oh daha da gorusmuyoruz

:KK43:( ah bu kv ler ya benim kv yok bir de ikimizin de memleketinden ayrı yaşıyoruz özetle akraba derdi, dırdırı yok çok şükür size de Allah sabır versin zor valla insanlarla uğraşmak takmayın kafanıza

biz de iki taraftan da farklı bir şehirde yaşıyoruz ama ben her hafta olan telefon konuşmalarımızdan bıktım, hatta dün eşim de duydu kıpırdıyor mu sorusunu sorduğunu, benim sinirlendiğimi de biliyor artık dalga geçiyor. uzakta olunca dır dırı çok olmuyor ama biz iki yıl önce isim kavgası yapmıştık o zaman ortada çocuk bile yoktu. şimdi yine olacak diye korkuyorum. yoksa fikrim değişmeyecek, burda hepimiz birbirimizi az çok anlıyoruz ne çekiyoruz bu çocuklara sahip olabilmek için. birazcık anlayış bekliyorum her iki taraftan da çocuk değiliz sonuçta

Iste boyle lafini bilmeyen insanlarla ozellikle boyle hassas donemlerde gorusmemek en dogrusu.benimde bir haftalik lohusayim sezeryanliyim 10 kisi bebek gormeye geldiler yemek yapmadim diye bir suru laf etti kadin erken gelip yapsaydiniz dedim bende olay oldu kustu gitti evimden oh daha da gorusmuyoruz
bebek görmeye gelip bi de hizmet bekliyolar akla bak. Sezeryanlısın bide gereksizler yaa.. en temizi görüşmemek gerçekten. Ben aslında çok içli dışlı olmam gidip gelmem ama arada bi böyle ziyaret durumlarında denk gelince onlar bana ben onlara sataşıp cinnet geçirip hasret gideriyoruz :KK11:

ben varım daha önce 11. haftaya kadar hiç midem bulanmadan her yemek sonrası istifra ettim, 11. haftada kesildi. şimdi ise 13 oldum ve aşırı midem bulanıyor yemek yiyemiyorum canım bi şey istemiyor ama istifra etmiyorum etsem rahatlayacağım ama yok.

vitamin kullanıyor musun? decavıt falan

4 lü test sonucum iyi çıkmış dr mesaj attı şimdi fakat risk oranını söylemedi yarın mail atması için asistanını arıyacağım. Dr um perinatolog için en uygun zamanın 22.-24. Haftalar arası olduğunu söyledi.Atıl bey e yönlendirdi perinatolog şimdiden al randevunu yoksa doluyor dedi. 7 şubatta gideceğim. Randevu almanın heyecanıyla ücretini sormadım yarın onu da soracağım.
Canım ben dün ordaydım 800 lira bizde tekrar 7 şubat için almiştık 8 subat olarak değiştirdik yeni fiyat 900 ama adam çok iyi perintalogların babası diye geçiyor

Back
X