Herkese merhaba geçmişi okuyayım dedim ama dayanamadım hemen yazmak istedim dün ayrıntılı ultrason kontrolümüz iyi geçti çok şükür el ayak parmaklarına kadar saydı :) ense kalınlığı burun kemiği iyi ama yine de ikili tarama yaptı ben hiç istemiyordum zaten ense burun iyi, kaybımız var diye el mahkum demedim bişey gereksiz yere 281 bayıldık ona da neyse giden para olsun iyi çıksın da gereksiz yere stres yapmayayım bari, bizi genetik danışmaya yönlendirdi o biraz can sıktı ( ilk kızımızda topuk kanında kistik fibrozis yüksek çıkmıştı, diğer bulgular yoktu ama kesin tanı konulamadı çünkü ter testi falan yapılması lazımmış hem çok küçük hem başka hastalığı var diye yapılmadı ömrü de yetmedi zaten yavrumun) yani kuşku olarak kaldı eşimle kendime bu hamilelik öncesi genetik test yaptırmıştık Edirne tıpta bu konudan da bahsetmiştim ama ona bakmadılar dr da bakalım buna atlamayım dedi özel e yönlendirdi çabuk çıkıyor diye fiyatı 2500 3000 civarı olduğu için biz çapa da tercih ettik orda da 1 1,5 ay sürüyormuş yani allah korusun çıksa bebek büyük olacak gerçi sanmıyorum dr da sanmıyorum dedi çünkü hem eşimin hem benim taşıyıcı olmam lazım milyonda 1 gibi bişey allah korusun rabbim böyle bişey yazmış olmasın kaderimize , ister istemez stres yaptık ilk yavrumda da 10 binde 1 birşey bizi bulmuştu, onun dışında 20. Hafta tkr ayrıntılıya çağırdı kesin karar vermiş olmamakla birlikte gideceğiz gibi maddi anlamda çok zorlanmazsak çok uzun oldu kusura bakmayın içimi dökmek istedim :)