2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Ben diyetisyene gidiyodum 100 den 81 e düştüm sonra tatil falan derken 85 e çıktım. Eşim dedi artık çocuk denemelerine başlayalım zaten 5-6 aya ancak tutar ben 75 e falan düşerim, ilk denediğimiz ay hamile kaldım hatta ben jillian michaels ın bi programı var yarım saatte insanın canını çıkartan onu yapmaya başlayacaktım ne olur ne olmaz diye erken hamilelik testi yaptım ve hamile olduğumu öğrendim. Bende tiroid var insülin direnci var. İlk 3 ay diyetisyenin listesine uyamadım bulantım vardı ama haftaya başlıycam tekrar.

Valla gerçekten git benim ilk gebeliğim böyleydi 61 le kalıp 86 la doğuma gttm cok pişman oldum vucumda selülit yoktu catlak oldu o kadar kiloyla şimdi ikinci gebeliğim 1 kilo aldım ainirim bozuldu suan 70 kiloyum ewe doğum sonrası kilo vermek için koşu bandı almıştık şimdide koşmasamda egimli yuruyorum hergun cok dikkat et gebeyim die salma ben cok pişman oldum

Valla gerçekten git benim ilk gebeliğim böyleydi 61 le kalıp 86 la doğuma gttm cok pişman oldum vucumda selülit yoktu catlak oldu o kadar kiloyla şimdi ikinci gebeliğim 1 kilo aldım ainirim bozuldu suan 70 kiloyum ewe doğum sonrası kilo vermek için koşu bandı almıştık şimdide koşmasamda egimli yuruyorum hergun cok dikkat et gebeyim die salma ben cok pişman oldum
Ya ben 15 kilo kendime hak görmüştüm verdiğimi geri alırım tamam diyodum. 4 ayda 5 kilo normal şartlarda normal aslında ama zaten kilolu olunca en minimumda tutmak istiyor drlar. Bende başlayayım yürüyüşe var koşu bandım kaç hızda yürüyorsun 5 falan mı?

Ya ben 15 kilo kendime hak görmüştüm verdiğimi geri alırım tamam diyodum. 4 ayda 5 kilo normal şartlarda normal aslında ama zaten kilolu olunca en minimumda tutmak istiyor drlar. Bende başlayayım yürüyüşe var koşu bandım kaç hızda yürüyorsun 5 falan mı?

Bnm doktorum 4 ay kilo yasak dedi bende 5 i bitirim alim diorum ilk doğumum sezeryandı ilk hafta 11 kilo verdim simdi 10 kilo alim verim hemen istiyorum 4 hız 9 12 egim le 40 50 dk yuruyorum oğlum 15 aylık uyutuyorum ole yoksa yaptrmıyor malesef sende hergun yuru amac kilo vermek degil almamak ve odem oluşmaz

Kizlar hepiniz yazmissiniz dua etmissiniz Allah razi olsun iyi ki warsiniz gercekten uzaktan dualarinz bile iyi geldi elde degil can sikmamak Rabbime dayadim sirtimi insallah mucize sekilde bana nasip etti yawrumu mucizemi bana bagislasin insallah umarim daha fazla incelmez rahim umarim dikise gerek kalmaz cunku cok azda olsa dikis atilirken bebegin suyunu yanlislikla patlatabiliyorlarmis dusundukce cikamiyorum yani isin icinden yapabilecegim tek sey dua etmek Rabbime sigindim ondan yardim dileniyorum sizde dualarinizi eksik etmeyin atlatacaz insallah yawrumla bunlari gerekirse o icerden ben disardan sawas wererek
Canım rahim kalinlastiran ilaç vermediler mi

selam kızlar, yakında detaylı usg ler başlayacak özelde biraz pahalı oluyor bu sefer devlette yaptırmak istiyorum ama devlete daha önce hiç gitmedim gebelik için. randevu alınca hemen gidince detaylı bakıyorlar mı yoksa gidince tekrar bize randevu mu veriyor dr biliyor musunuz?
Ben en son gittiğimde fiyat sordum 680 lira perinatologun yaptıgı detaylı ultrason :KK57: bende şimdi napsam die düşüyorum zoruma gidio 20 dk için 680 vermek. Evime yakın devlet üni hastanesini sordum. Önce doktora muayene olunuyormuş. Onun yönlendirmesi gerekiyormuş detaylıya. Ama çok sıra varmış tabi detaylıda. Bize sıra gelene kadar haftamız geçebilir. Küçük yerlerde yaptırmak dAha kolay olur herhalde.

Eşim burundan ameliyat oldu canım dün o biraz rahatsızdı akşam ateşi filan çıktı hiç uyumadı, oğlumunda öksürüğü başladı gece biraz ateşi çıktı onunda, bende kah eşime uyandım kah oğluma uyandım, dün de bütün gün hastanedeydim, hastanenin havasından sanırım uyuyana kadar baş ağrısından mahvoldum. bişey oldu mu böyle üst üste geliyo gücüm kesiliyo sanki
ben varım canım 11+4 te dr kıza benzetti haftaya kesinleşecek, 4 yaşında oğlum var onu 12 haftalıkken öğrenmiştim..
CANIM benim eşimde burnundan ameliyat olmak istiyor.zor mu sen böyle yazınca ertelesek mi acabao_O

Ben en son gittiğimde fiyat sordum 680 lira perinatologun yaptıgı detaylı ultrason :KK57: bende şimdi napsam die düşüyorum zoruma gidio 20 dk için 680 vermek. Evime yakın devlet üni hastanesini sordum. Önce doktora muayene olunuyormuş. Onun yönlendirmesi gerekiyormuş detaylıya. Ama çok sıra varmış tabi detaylıda. Bize sıra gelene kadar haftamız geçebilir. Küçük yerlerde yaptırmak dAha kolay olur herhalde.

Hangi hastanede sordun canım central da mı? hakikaten çok pahalı ya :( devlette yaptırmak istiyorsak 16-17 haftalarda gidip randevu almak gerekiyormuş. bi arkadaşıma sordum o hep develete gidiyordu

@Ausencia ve cinsiyti öğrenen tüm anneler çok sevindim adınıza, sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah.

Limon agacim Limon agacim çok geçmiş olsun erken öğrenip müdahale edilecek olması iyi en azından içiniz rahat eder bundna sonrası için. bundan sonra sağlıklı ilerler inşallah
Amin canm ewet tesellim o zaten insallah hepimiz saglikla aliriz yawrularimizi kucagimiza

Canım rahim kalinlastiran ilaç vermediler mi
Progesteron ve bir krem werdi ama sorun rahimde degil rahim agzi inceliyor normalde dogum zamani sanciyla incelip acilirmis benim simdiden incelmeye basliyor Allah korusun buda 5-6 aylikken sancisiz dogum demek oluyormus fitil durdurursa kontrol altina alacak doktor durdurmazsada rahim agzina dikis atilacak

Canim öncelikle geçmiş olsun , Rabbim şifa versin bebegini korusun inşallah

Üzülme stres yapma bu çok etkiliyor . Bunu en iyi ben bilirim ki hayatım da acayip stres sıkıntı yaptığımda tekrardan adet olurdum kanama gelirdi . Yine bir gün eşime çok kırıldım kızdım üzüldüm agladim çok kanamam oldu ve adet olmusken o ay tekrar oldum ve gecmedi bir hafta,, kadin dogumcuma gittim o zaman rahim zarımin 2 mm olduğunu öğrendim . Bebek sahibi olmak istiyordum. Doktor olmaz kanamani durdurmamiz lazim dedi . Bir ay kanamam oldu gecmedi verdigi ilaçla,, tekrar gittim doktora 3 ,7 mm kanama az da olsa devam ediyor . Tekrar dedim bebek düşünüyoruz biz . Doktor bana bebegin olamaz ki dedi . Rahim zarin çok ince bebeği tutamaz sürekli düşük yaparsin dedi :KK61: Öncelik kanamani durdurmamiz dedi baska ilac verdi. O sözleri duyunca yıkıldım ben . Doktordan çıktım agladim . Doktor bide stres sıkıntı üzüntüyü yasaklanmıştı bana . Dediklerine bak
Neyse canim uzatmiyim eve gittim internetten arastirdim tüp bebek olmasi icin bile 7mm üstünde olmasi lazimmis . Ne kalınlastiriyor diye araştırıyordim nar suyu cikti karşıma . Taze sıkılmış nnar suyu satan yer buldum şişe sise aldım ictim , marul kökü dediler yedim . Tekrar doktora gidiyorum 3,5 mm :KK61: devam ettm icmeye vazgeçmedim yine ince yine ince . Kanamam gecti doktor ilaclari bıraktirdi. Esim cocuk istiyor, ben olmaz düşecek, surekli kaybedecem diye korkuyorum istemiyorum . Dedim bir ay daha gecsin bekliyelim, her adette yenilenileniyormus çünkü . Bir ay gecti ,adetim bitti, bir haftada bekliyelim garanti olsun derken korka korka tekrar doktora bittim veeee 10 mm olmus :21: doktor bebek düşünüyorsan tam yumurtlama donemin dedi . Ben ucarak çıktım tabii o kadar ay her gittigimde ince ince olmaz olmaz derken. Megersem surekli kanamadan dolayi ve kullandigim ,verdigi ilaçları inceltiyormus . Bir ay sonra geciktim test yaptırdım da gitmedim adet agrilarim var hasta olacam doktorada rezil olacam diye. Sonra :KK200:hamileymisim:anneadayı: doktora gittim zar olus 21mm buda hamile olduğunun kaniti dedi.

Herkesin bir sınavı var burada benimki de böyleydi. Hem bu dönemde troid hormonlarimun degerleri Yuksek oldugunu buda bebege zarar verdigini ogrenmis oldum ve hamilikten once ogrenip önlemini aldik. U zun anlattım biliyorum canim kusura bakma demek istedigiim aylarca gittim doktora 2 mm den 21 mm geldik bebeğim tutundu bana , sanada tutulacaktır :KK19:ki tutunmusta üzülme hic tedaviside varken hele. Onlar bize tutundu sarıldı , bizde onlara tutunalim , uzmeyelim canımızı ki miniklerimiz hissetmesin iyi olsun.
Her şerde bir hayır , her hayirda da bir ser vardir . Cok şükür ki kötü bir olayydan baska seyleer göstermiş Rabbim önlemini önceden alabilecksin . Duadan da baska birseyimiz yok canım. Rabbim o minik mucizelerimizi sağ salim bize bagislasin:KK200::dua:
Sende melegine kawusana kadar neler yasamissin zaten birde senin benim gibi o kadar emekle zorluklarla ulasinca insan herseye korkuyor hamilelik esnasindaki sorunlar yikiyor tuketiyor.
Oyle mutlaka canim Rabbim yasadigimiz her serrin altindaki hayra ulastirsin bizi bizler artik anneyiz daha kucagimiza almasakta sawas weriyoruz Rabbim hicbir annenin cigerini yakmasin bizimkinide yakmasin insallah keske sorun sadece benlik olsaydi of bile demez cekerdim ama yawrumu riske atinca yuregimi yakiyor iste o yapabilecegim tek sey dua we dinlenmek bol bol onlarida yapiyorum bundan sonrasinda sirtimi Rabbime dayadim artik o korusun kollasin yawrularimizida bizleride

Ben pazartesi cerrahpaşa randevu alıcam muayene olmaya gidicem detaylı ultrason için yönlendirme de yapıyorlar detaylı cok asırı pahallı böyle bir hakkım varken para vermek koyar insana

Zeynep Kamil in sitesinde böyle bir ibare var detaylı ultrason için;

Perinatoloji Polikliniğimize Nasıl Başvurabilirsiniz?
  • Bu polikliniklere başvurabilmeniz için aile hekimi veya birliğimize bağlı çalışan hekimlerin sizi ilgili bu yan dal için yeşil listeye sistem üzerinden kaydetmesi gerekir.
  • İkinci aşamada MHRS (Merkezi Hastane Randevu Sistemi) olan 182 nolu telefon hattını arayarak ya da internet üzerinden bu bölüme randevu almanız gerekir.
Aile hekimi dediği bizim sağlık ocakların da ki hekimmi acaba, o bizi yeşil liste dediği neyse oraya kaydetse rand.alabilir miyiz acaba??

Progesteron ve bir krem werdi ama sorun rahimde degil rahim agzi inceliyor normalde dogum zamani sanciyla incelip acilirmis benim simdiden incelmeye basliyor Allah korusun buda 5-6 aylikken sancisiz dogum demek oluyormus fitil durdurursa kontrol altina alacak doktor durdurmazsada rahim agzina dikis atilacak
Canım çok şükür ki erken haberin olmuş bazılarının aniden oluyor servikal yetmezlik deniyor sanırım. Bebeğin seni bırakmayacak iyi düşün

Back
X