2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
c

anim kitabinimi buldun.materyalleri nasil hazirladin.internetten falan mi arastirdin.bizede anlatirmisin
benim araştırnalarım tek bir kıtaba dayanmıyor. montessoriyi araştırmaya başlayınca devamı geldi içine bir girdin mi derya deniz. dökumanları uzun süre de topladım hep blog internet sitelerinden tabi burada da paylaşırım ilk okuduğum kitap akıllı bebekler akademisydi. içinde doğumdan itibaren bebeğinizle yapabileceğiniz aktiviteler var biliyorum kulağa komık geliyor ama daha önce anne olanlar bilir bebekler mucıze gibi hergün bir şey öğreniyor akılları sünger gibi. ilk zamanları atlattıktan sonra yani görmeye kavramaya başlayınca yapılacak seyler cok. keçeden kumaşlardan daha sonraları kartonlardan hazırladım oyunları mümkün olursa biriktirdiklerimi de paylaşırım çıktıları elimde mevcut.

Kız ilk mesajında 17cm 500 gr ı görünce şaşırmıştım baya, şimdi oldu.. Maşallah bebişine..

Kızlar neden bu kadar sıkıyorsunuz kendinizi? Evlilik çağına gelip, evlenmişiz.. Demek ki birşeylerin üstesinden gelebiliriz.. Ölene kadar anamıza, babamıza bağımlı yaşayamayız ki.. Düşünüyorum da annem bizi kimle büyüttü sanki? Üstelik bilgisi az iken, yaşı küçük iken.. Böyle yaparsanız başta kendinize, daha sonra bebeğinize zarar verirsiniz Allah korusun..
Tüm fikirlerden arının, toplanın.. Bebeklerimize biz aslanlar gibi bakacağız Allah'ın izniyle.. İlk bir hafta birileri destek olsa yeter bence.. Çocuğumuzla ne kadar erken başbaşa kalsak o kadar iyi.. Evde isek zaten sıkıntı yok ama çalışacak olanlar için bebeği emanet etmek sıkıntı tabi.. Mali açıdan hangi durum avantajlıdır, bebeğe kim baksa daha iyidir, bunlara iyi karar vermek lazım..
Herşey güzel olacak :KK37:
işte aradığım bu herşey güzel olacak

Kızlar neden bu kadar sıkıyorsunuz kendinizi? Evlilik çağına gelip, evlenmişiz.. Demek ki birşeylerin üstesinden gelebiliriz.. Ölene kadar anamıza, babamıza bağımlı yaşayamayız ki.. Düşünüyorum da annem bizi kimle büyüttü sanki? Üstelik bilgisi az iken, yaşı küçük iken.. Böyle yaparsanız başta kendinize, daha sonra bebeğinize zarar verirsiniz Allah korusun..
Tüm fikirlerden arının, toplanın.. Bebeklerimize biz aslanlar gibi bakacağız Allah'ın izniyle.. İlk bir hafta birileri destek olsa yeter bence.. Çocuğumuzla ne kadar erken başbaşa kalsak o kadar iyi.. Evde isek zaten sıkıntı yok ama çalışacak olanlar için bebeği emanet etmek sıkıntı tabi.. Mali açıdan hangi durum avantajlıdır, bebeğe kim baksa daha iyidir, bunlara iyi karar vermek lazım..

Tabi bunların hepsi gerçekten oturup düşününce mantıksız. Ama içimden böyle geliyor, bende biliyorum çocukca olduğunu ama bunu bastıramadığım zamanlar oluyor işte..

geçici süreç bunlar hep hormonlardan dur bakalım daha kendi sıkılman geçsin bebeğine sıra gelmez önce bir seni düzeltmek lazım
evdesın çalışmıyorsun anladığım kadarıyla bebeğin doğunca sıkılmaya vaktın kalmayacak bebeğinle yapacağın bir sürü şey olacak emin ol zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksın bile. suan için evde ki kıtaplara ve yeni yayınlanan kıtaplara bir göz gezdireyim cunku ben de bayağıdır çocuk ile ilgili kitap okumadım. tavsiye de bulunabilirim. 5 sene önce ilk okuduğum akıllı bebekler akademisine başladım bir bak bakalım ilgini çekecek mi bir de ben anne bebek dergilerine üyeydim 3 yıl almıştım tekrar bakıcam onlara

Evet evdeyim. Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için araştıracağım hepsini bana meşgale olurlar.

Kız ilk mesajında 17cm 500 gr ı görünce şaşırmıştım baya, şimdi oldu.. Maşallah bebişine..

Ben şuan depresyonda değilim ama doğumda kimsesizler gibi eşimle gidip bir Allah'ın kulunu görmeden hastaneden çıkmak çok üzücü. Hele de bebek neden ağlar ne zaman emer göbek bağı nedir nasil yıkanır hiçbirini bilmezken insan yanında bir büyüğünü istiyor. Yoksa ben zaten lisede yatılı çıktım unide başka sehirdeydim bir yıl ailemi gormedigimi bilirim. Ama doğumda ve ilk dönemlerde yalnız birakilmayi affedemicem inşallah yapmaz öyle bir şey.

Ben şuan depresyonda değilim ama doğumda kimsesizler gibi eşimle gidip bir Allah'ın kulunu görmeden hastaneden çıkmak çok üzücü. Hele de bebek neden ağlar ne zaman emer göbek bağı nedir nasil yıkanır hiçbirini bilmezken insan yanında bir büyüğünü istiyor. Yoksa ben zaten lisede yatılı çıktım unide başka sehirdeydim bir yıl ailemi gormedigimi bilirim. Ama doğumda ve ilk dönemlerde yalnız birakilmayi affedemicem inşallah yapmaz öyle bir şey.

Zaten asıl mesele doğum gebelik felan yoksa durduk yere annem de annem diyecek değiliz ki :(

Bak ne güzel hep ayaklarının üzerinde durmuşsun canım neler neler becerirsin..
Benimde eşim başka şehirde mesela, doğum izninde evi toparlayıp taşısam mı, gittiğim yerde iyi doktor bulabilir miyim, son ay kabul ederler mi, o halde becerebilir miyim ya da doğumdan sonra mı taşısam evi, öyle olunca eşim olmadan lohusalık nasıl geçer, hem ben tek hastaneye nasıl gideceğim ailem başka şehirde?? Vs vs Vs.. O kadar çok ki sorularım.. İlk çocuğum olacak nasipse ama annemi, babamı dert etmiyorum cidden.. Eşim beni hastaneye götürsün yeter modundayım ama doğum haftasonuna denk gelmesi mucize olur.. Bir taksi numarası bulunduracağım yanımda, o derece yalnızım yani.. Ama inanıyorum, herşey güzel olacak, Rabbim yardım edecek.. Sen hayli hayli halledersin canım..

bu arada ilk çocuğum olacağı zaman hamileliğimde tacrübesiz olduğumdan bayağı bi kitap okudum montessoriye merak sardım daha doğmadan kendim dokumanlar topladım oyunlar hazırladım yabancı blogları takıp ettim kumaşlardan oyuncaklar hazırladım ilk birkaç aydan sonra bunları kullanma fırsatım oldu kızım 2013 doğumlu hazırladığım materyalleri bulup biriktirdiğim oyunları ayına yasına göre hala oynarız. arşivim sağlam kısmetse oğluma da kullanırım ilk 3 ay geçtikten sonra keyifli zamanlar sizi bekliyor sıkılmayın boş vaktınız varsa okuyun okuyun derim hiç bir şey kitaplardaki gibi olmuyor diyenlere bakmayın siz alacağınızı alın kitaptan uygulayabileceğiniz seyler elbette olur. ama annelerimizin zamanıyla çok farklı artık çocuk büyütmek. çocuk doğunca okuyup araştırmaya vakıt kalmıyor ilk anne olacaklar için tavsiyem ek gıdayı bile şimdiden araştırmanız sonrasında size kolaylık olur

maşallah canım :)

Kızlar dertleşmeye geldim bu sefer :KK43:
Ben hiç bir şeyden keyif alamaz oldum.. Ailem 3 saatlik uzaklıkta, eşim çok yoğun çalışıyor pazarı bile yok çok nadir akşamları dışarı çıkarız, komşumlarla da ayda bir görüşüyoruz, e benim zaten kimsem yok haliyle bunalıyorum. Gebeliğimi çok istedim bebeğim bana tutunacak dal olacak biliyorum ama şimdi annesiz nasıl büyütücem diyorum, ablam var çocuğunu anneme bırakabiliyor benim bırakacak kimsem yok. Nasıl olacak yetebilecek miyim ? Hep bunları sorup kendime iyice bunalıyorum.. :KK43:
Burada eşimin ailesi var aynı sitede oturuyoruz, gebeliğimin ilk dönemleri zor geçtiğinden mecbur onlara gitmek zorunda kaldım öncesinde aramız çok iyi olmasa da bana şimdi çok iyi davranıyorlar, her öğün yemeğim hazır evde ki ütüme kadar yapıyor kayınvalidem akrabalarına felan götürüyor bunaldığımı gördükce aralarında anlaştıklarım da var ama her zaman gidilmiyor anne evi değil hiç bir yer.. İstediğim zaman ailemin yanına gidebiliyorum eşim kısıtlamaz, hatta bu ay sonu annemle yurtdışına çıkıcaz herşey aslında çok güzel ama benim boğazım da hep bir yumru var hep içim sızlıyor. Neden böyleyim geçecek mi bunlar ? Hep sanki bir sihirli değnek dokunacakta ailemin yanına taşıncaz sanıp bekliyorum ki asla böyle bir ihtimal yok.. Çocuğumu çok yalnız büyüyecek bir başıma büyütücem en çok ona üzülüyorum :cry::KK42:

ahh ahh ne desemki sana.. kızasım geldi sana biraz :) (şaka diyorum alınma buna sakın) ya benim ailem de 2 saat uzakta ilk doğumda annem sadece 1 hafta yanımda kalabildi o gittiğinde öyle kötü olmuştum ki el kadar bebekle bi başıma napacağım diye ağladım ağladım derken üstesinden geldim çok şükür şimdi 3 yaşına girecek oğlum ve ben çalışmak zorunda olduğum için oğlum kreşte büyüyor keşke imkanım olsa da evde ben baksam oğlumla beraber vakit geçirebilsem... bebeğini kucağına alınca gözün ondan başkasını görmeyecek annelik böyle bişey merak etme her şey yolunda gidecek Allahs ağlık versin.. Ailenle de çok uzak değilmişsin 3 saat nedir kayınvaliden yanında ne güzel... çoğu insan kv ile anlaşamıyor ama inan kötü de olmuş olsa doğum sonrası ondan destek alabilirsin. En kötü önüne yemek koysa, bebeğe 10 dak baksa sen duş alsan, yarım saat baksa biraz uyursun bunlar doğum sonrası öyle güzel hediyelerki bize :) ... ben maalesef çok zorlanmıştım kimse yoktu yanımda 1 hafta geçtikten sonra :( ve muhtemelen bu doğumda da tek başıma kalıcam bu sefer 2 çocukla napacağım bilemiyorum kv yok bu arada annem çalışıyor yine 1-2 gün kalır gider

ahh ahh ne desemki sana.. kızasım geldi sana biraz :) (şaka diyorum alınma buna sakın) ya benim ailem de 2 saat uzakta ilk doğumda annem sadece 1 hafta yanımda kalabildi o gittiğinde öyle kötü olmuştum ki el kadar bebekle bi başıma napacağım diye ağladım ağladım derken üstesinden geldim çok şükür şimdi 3 yaşına girecek oğlum ve ben çalışmak zorunda olduğum için oğlum kreşte büyüyor keşke imkanım olsa da evde ben baksam oğlumla beraber vakit geçirebilsem... bebeğini kucağına alınca gözün ondan başkasını görmeyecek annelik böyle bişey merak etme her şey yolunda gidecek Allahs ağlık versin.. Ailenle de çok uzak değilmişsin 3 saat nedir kayınvaliden yanında ne güzel... çoğu insan kv ile anlaşamıyor ama inan kötü de olmuş olsa doğum sonrası ondan destek alabilirsin. En kötü önüne yemek koysa, bebeğe 10 dak baksa sen duş alsan, yarım saat baksa biraz uyursun bunlar doğum sonrası öyle güzel hediyelerki bize :) ... ben maalesef çok zorlanmıştım kimse yoktu yanımda 1 hafta geçtikten sonra :KK43: ve muhtemelen bu doğumda da tek başıma kalıcam bu sefer 2 çocukla napacağım bilemiyorum kv yok bu arada annem çalışıyor yine 1-2 gün kalır gider

Belkide bilmediğimden korkuyorum, bence hepimizin az çok yaşadığı endişeler bunlar sadece nasıl karşıladığımıza bağlı. Ben maalesef biraz dayanıksızım bu konu da işte.. Allah güc kuvvet versin hepimize. :/

Kızlar bugün tansiyonumun düştüğünü hissettim resmen. Feci bir baş dönmesiyle yerimden kalkamadım. Ardından eczaneye gidip tansiyonumu ölçtürdüm; büyük 11, küçük 4.. Küçük düşmüş baya :/ Bol su iç ayran iç dedi eczacı. Doktoruma yazdım, problem yok geçmiş olsun dedi.

Bazıları endişelerini yazmış ilk bebeği olanlar tabi tedirgin olur yani tabiki zor ama yapılmayacak bişey değil annelik içgüdüsü.
Ben sezeryanla doğum yaptım hastaneden kızımı kucağıma alıp ben çıktım eve girdim bebeğimi o dikişlerin le soyundurup yıkadım üstünü değiştirdim öyle temiz beşiğine yatırmak içme sinmedi
Yıkadım eğilip annem.sadece su döktü ben yıkadım ufacık bebeği düşünün
Giydirip emzirip yatırdım
Sonra kendim duş aldım ayakta hızlıca evimizde hissettik kendimizi
Sonra biraz uyuyup kalkınma yemek yedik daha dün gibi hatırlıyorum
Sunan kızım 8 yaşında ve sınavlarına çalıştırıyorum:))
Annelik içgüdüsü hemen sahipleniliyor bebek
Ben ne kv ne ne anneme baktirdim
Kendim evde eşimle ilk gund n beri biz büyüttüm
Sizlerde yaparsınız sadece cesaretli olup korkmayın bebeğe hakim olun bilgili olun
Ben çok okurdum araştırdım bebek bakımıyla her türlü tecrübemizle vardı
Herşeyi bilinçli ve güzel yaptım çocuğumu çok şükür kimseye muhtaç olmadan büyüttüm şimdi ikinciyide buyutup
Ayaklarının üstünde duran akıllı kültürlü bir evlat ilraka yetiştirirken goUm açık gitmz:dua:

Kızlar bugün tansiyonumun düştüğünü hissettim resmen. Feci bir baş dönmesiyle yerimden kalkamadım. Ardından eczaneye gidip tansiyonumu ölçtürdüm; büyük 11, küçük 4.. Küçük düşmüş baya :/ Bol su iç ayran iç dedi eczacı. Doktoruma yazdım, problem yok geçmiş olsun dedi.
Benim hep 10 5 yada 9 5 çıkıyor düşük ama doktorum iyi sıkıntı yok diyor

Ya kızlar alakası yok ama konuyla bn ayrıntılı ulturasyna nasıl giricm bilgisi olan var mı özele gidiyorum doktor kendi mi bakıyor başka yere mi gidicez

Back
X