Canım benim eğer almadıysan, hiç alma o sepet beşiklerden hiçbir işe yaramıyor sonra mecbur değiştiriyorsun. Eşin haklı falan demiyorum sakın yanlış anlama. Bak Allah'a şükür imkânımız var. Birçok arkadaşım vardı benden önce doğum yapan bebek odası alma dediler. Bende kendi evime çıkınca almayı düşünüyordum zaten. Bende çok heves etmiştim o sepet beşiklere aldım ilk kızımda ve inan belli bir süreden sonra kullanamıyorsun maksimum evin bir köşesinde kalabalık duruyor öyle. Benim ki hem tekerlekli hem sallanan türden ama gerçekten çok kullanışlı olmuyor. Bende gittim İkea'dan bir beşik aldım. Sallanmıyor ama ister alçak ister yüksek kullanabiliyorsun bir tarafını söküp yatağa dayadım beşiği. Ocak ayında kendi evimize çıktık kızım şimdi 3.5 yaşında gittim çilekten genç odası aldım. Şimdi evde hem o sepet beşik var hem de İkeadan aldığım beşik. Eski evimde dublexti bu da öyle. Bende sepeti yatak odama koyarım, İkeadan aldığımı da ya alt kattaki oyun odasına ya da çocuk odasına koyarım diye düşünüyorum. Bana sorucak olursan eğer ilk bebekse İkeadan kullanışlı bir beşik al odanda dursun. Senin ihtiyacını görecek olan en iyi şey sallanan yatak olabilen güzel bir ana kucağı. Evde istediğin yerde rahatça hem kullanabilirsin hem de yatak olarak da kullanabilirsin. İnat edip sakın oda falan da yapayım deme en azından 1.5 2 yaşına kadar bekle. Bak benimkisi ağustosta dört olucak hâlâ kendi yatağında yatırmaya korkuyorum düşer eder diye. O beşik yataklarda uzun süreli kullanılmıyor. Sen en çok rahatını düşün. Yemin ederim bu sene bebek düşünmeseydim o sepet beşiği birine verecektim çünkü insan boş boş evde yer kapladığını gördükçe deli oluyor. Eşin masraf konusunda ise haklı. İnan ki asıl masraflar doğduktan sonra başlıyor ve hiç bitmiyor. Alıyorsun doğru düzgün kullanamadan çocuk büyüyor. Bezi, kıyafeti, oyuncağı birde asıl masraf büyüyünce aklı ermeye başlayınca başlıyor

Bak sen en iyisi bir İkea turu yap hayatım. Ben geçen kızıma bir çadır aldım ikeadan zeminine silikondan yatak yapacağım bebeği belki onun içinde bile gündüzleri uyutabilirim. Kısacası Allah yardımcımız olsun.