• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Süt parasi icin alo 170 i ariyorsun bilgi aliyorsun canim. Ptt ye yatiyor.benim hastane dogum tarihimi yanlis girdigi ivin yatmadi halaa duzelttirdim aradim tekrar 170i 10 gune kadar yaticak dedi. Dogum parasi icinde benim oturdugum semtte kaymakamligin içinde aile yardimi gibi bir bolum var ordan form doldurdum.form doldurduktan 2 ay sonra yatıyormuş daha yatmadi o da. Sut izni gunde 2.5 saat cocuk 1 yasina gelene kadar ben isyeri ile konustum haftada 1 gun olarak toplu kullanicam. Yani 1yasina kadar 4 gun calisicam.
O zaman süt parası için başvuru yapmıyoruz ayrıca.. Valla kafam karıştı.. Süt parası mı ptt ye yatıyor, doğum parası mı? Myhsa da yazmış, galiba ptt ye yatan doğum parası..
Birde tam bakamadım ama şimdi şöyle bir baktım canım, ilk çocukta 2 ay yarım gün süt izni diyor.. 2. Çocukta 4 aymış mesela.. Başka sitede de 6ay 3 saat, diğer 6 ay 1.5 saat diyor süt iznine..

Bende kaynanama sen gir dedim. Esim hayatta giremez zaten. Ama o an bana ihtiysci olurmu aglarmi nasil yalnix birakcam.. sizin ne zaman sunnet olacak.
Ben 11 Ağustosa randevu aldım ama 18i olarak değiştireceğim.. Bizde baba yok malum, erkek kardeşim gelsin en azından, bayrama denk getireyim de

tatlım aradaki yazıları okumadan yazıyorum belki cevap veren olmuştur. Emeklemeden önce kestirmek doğruymuş çünkü dönmeye başladıklarında sürtünme oluyormuş.Heralde oda 5-6 aylıkken başlıyor.Arkadaşım 2 oğlunuda erkenden yaptırdı ve çok rahat diyor.Birini 2 aylıkken yaptırmış diğerini 15 günlükken bana da bekleme diyordu 40 çıkmasını diyordu,erken olan daha kolay olmuş.Bende yaptıracaktım ama hep özel hastanelerden doktor ismi veriyor burdaki arkadaşlarım bende devlette istiyorum bu artık.Bide bazı hastanelerde bebeği alıp ameliyathanede kesip getiriyorlarmış ben öyle olsun istemiyorum en azından babasını alsınlar ameliyathaneye yanlışmıyım ya.Özeller genelde öyleymiş.Devlette nasıl bilen varsa benide bu konuda aydınlattsın kızlar
Ayy bizimki iki aylık olacak.. Cidden hareketlendiler.. Birde gazdan eli kolu hiç durmuyor zaten.. Ufak vücuduna değsem itiyor bizimki.. Hiç dokundurmuyor kendine.. Özelde nerede yapacak operasyonu bilemiyorum ama bir kişi alıyoruz dediler.. Bence almalılar yaa

Ne güzel benimki gündüz hiç uyumuyor kucaktan memeden ayrılmıyor gece 5/6 saat toplam uykusu var kendime ayıracak ev işi yapacak vAkit yok
Aynı benimki.. Gündüz uyudu diyorum, bende yatayım biraz diyorum.. İş filan düşünmüyorum zaten.. Bazen 20 dk bazen 30 dk yatıyor.. Hep gözler cıldır cıldır.. Max 1 saat uyuyor, o da banyo yaparsa.. Gece de 2-3 saat uyuduğu oluyor ama hep sesli.. Onun ıhh ıhh sesinden, kıvranmasından bişey mi var demekten ben yatamıyorum..

Kızlar doğum parası yatmış bana ,siz de kontrol edebilirsiniz, PTT numarası 444 17 88 burdan öğrendim ben bana mesaj falan gelir saniyordum. 2.cocuk için 400 yatmis.
Doğum parası için başvuru yaptınız değil mi canım? Ben hiç bir yere başvuru yapmadım..

kronik_unutkan kronik_unutkan nerelerdesin canım? Bırakmadı mı kız?
Canım bu ilaçla birlikte sertifika Vs geldi mi sana hiç? Sadece firmanın faturası mı geldi? Orjinalliğini nasıl anlayacağız? Aslında barkod sorgulama var oradan da bakabiliriz

O zaman süt parası için başvuru yapmıyoruz ayrıca.. Valla kafam karıştı.. Süt parası mı ptt ye yatıyor, doğum parası mı? Myhsa da yazmış, galiba ptt ye yatan doğum parası..
Birde tam bakamadım ama şimdi şöyle bir baktım canım, ilk çocukta 2 ay yarım gün süt izni diyor.. 2. Çocukta 4 aymış mesela.. Başka sitede de 6ay 3 saat, diğer 6 ay 1.5 saat diyor süt iznine..

Ben 11 Ağustosa randevu aldım ama 18i olarak değiştireceğim.. Bizde baba yok malum, erkek kardeşim gelsin en azından, bayrama denk getireyim de

Ayy bizimki iki aylık olacak.. Cidden hareketlendiler.. Birde gazdan eli kolu hiç durmuyor zaten.. Ufak vücuduna değsem itiyor bizimki.. Hiç dokundurmuyor kendine.. Özelde nerede yapacak operasyonu bilemiyorum ama bir kişi alıyoruz dediler.. Bence almalılar yaa

Aynı benimki.. Gündüz uyudu diyorum, bende yatayım biraz diyorum.. İş filan düşünmüyorum zaten.. Bazen 20 dk bazen 30 dk yatıyor.. Hep gözler cıldır cıldır.. Max 1 saat uyuyor, o da banyo yaparsa.. Gece de 2-3 saat uyuduğu oluyor ama hep sesli.. Onun ıhh ıhh sesinden, kıvranmasından bişey mi var demekten ben yatamıyorum..

Doğum parası için başvuru yaptınız değil mi canım? Ben hiç bir yere başvuru yapmadım..
Evet canım 12 Haziran'da başvuru yapmıştım ben. Okulum doldurdu bilgilerimi eşim evrakları götürmüştü. Sonra oradan yönlendirdiler. 144 aradim önce oradan sordum başvurum var görünüyor, onlar para yatıp yaramadığını göremiyormus. Pttyi ara dediler. 444 17 88 numarası dediler aradım, yattığını söylediler onlar da

25 Haziran'da doğum yaptım .57.5 kilo ile hamile kaldım sonra 1kg verdim 56.5oldum .66.5ile hamileliği sonlandirdim. Bebegim 5gunlukken 62 kusurdu kilom 24temmuzda ise 57.5 olmuştum.yani gebelik öncesi kiloma kavuştum .zaten şeker olmadığı için pek kilo almamostim.ama saç baş dağınık kendime hiç bakamiyorum.agdaya da nezaman gitmek lazım sezeryan dkkisinden tirsiyorum

Bu paralar tek bir kereliğine mahsus demi kızlar? Yani aydan aya yatan paralar yok. Dogum parasiymis, süt parasiymis gerçekten komik rakamlar. 300 liraya bir çocuk mu büyüyor? Şu ortamda siyaset yapmak doğru olmayabilir. Ama en az 3 çocuk en az 4 cocuk derken iyi... Yurtdışında bezinden tut mama parasiymis Özel haklarmis daha fazla destek oluyor. Ulkemiz tamam canim cicim ulkemiz. Fakat ah keşke haklarimiz daha fazla olsa... Ah keşke her gelene buyur demesek...

Hic yoktan iyi deriz. Ancak verdikleri para komik cidden komik. Kdv, vergi onları sırtımızdan almayı çok iyi biliyorlar. Zama zam ona zam buna zam. Hamilelik ayrı gayret, doğum yapmasi ayri çaba. Bir sekilde Allahin yardımıyla ortaya cikariyorsun. Al sana harclik 300 :D bu konuda doluyum cidden. Haa ama en az 3 çocuk unutmayalım ;)

Benim de basenler bacak falan tombul hala, doğumdan önce 51 dim 70 kilo ile doğuma gittim, Doğum yapalı 37. Gün bugün ve ben 61 kilodayim. Sanki kalanı hiç gitmeyecek gibi ne biliyim çok yiyorum Sanki :KK43: boyum var belli olmuyor Herkes doğum yapmamış gibisin diyor ama ben pantolonlarima giremiyorum daha
Bende de gitmicek gibi duruyor ne yapmalıyım

Cnm başvurman ne kadar sürdü bana 2ayda yatar dediler
1 Haziran'da doğum yaptım canım, 12 Haziran'da başvuru yapmıştım. Bugün aradım yatmış ama ne zaman yattı bilmiyorum daha önce kontrol etmemistim. Tesadüf bugün aradım ,burdan 170i gorup. Meğer 144u aramamiz gerekiyormus. Onlar PTT numarasını verdiler paranın yatıp yatmadigini pttden öğrendim

Bu paralar tek bir kereliğine mahsus demi kızlar? Yani aydan aya yatan paralar yok. Dogum parasiymis, süt parasiymis gerçekten komik rakamlar. 300 liraya bir çocuk mu büyüyor? Şu ortamda siyaset yapmak doğru olmayabilir. Ama en az 3 çocuk en az 4 cocuk derken iyi... Yurtdışında bezinden tut mama parasiymis Özel haklarmis daha fazla destek oluyor. Ulkemiz tamam canim cicim ulkemiz. Fakat ah keşke haklarimiz daha fazla olsa... Ah keşke her gelene buyur demesek...

Hic yoktan iyi deriz. Ancak verdikleri para komik cidden komik. Kdv, vergi onları sırtımızdan almayı çok iyi biliyorlar. Zama zam ona zam buna zam. Hamilelik ayrı gayret, doğum yapmasi ayri çaba. Bir sekilde Allahin yardımıyla ortaya cikariyorsun. Al sana harclik 300 :KK70: bu konuda doluyum cidden. Haa ama en az 3 çocuk unutmayalım :KK66:
Benim 3 bebeğim 300 tl verdiler diğerleri çocuk değil sanki

Emzirmeyen annelere odem ve kilo için soda yeşilçay 4 bardak suya 2 çay kaşığı demeyip yarim limon sıkın günde 3 kez için müthiş bir kur deneyin derim bir haftada 2 kilo verdim

kizlar benim goguslerim buyuk 90/95 sutyen benim kendimde iri yapiliyim yani 78 kiloyum suan:KK43:
ben su ter icinde kaliyorum gunde 3 kez ilik suya giriyorum. elbise kalmiyo yeminlen zaten eski hic birseyim ustume olmuyo karnim balon gibi goguslerde ayni hem cirkin hissediyom hemde sanki hic bu durumu atlatamiycak gibi sutyen takabilyo musunuz yada brnim gibu olanlar nasil rahat ediyonuz kixlar kocamla iyce koptuk kanka gibiyiz:işsiz: hic kendimde degilim
Bende 1.79 77kq. 90 no goğus. Kocam korkar oldu benden. Ustne ciksam nefesi kesilir. Bide sporcular vibi hep ter islak atletim evde kilotla atletleyim sadece. Iyikide yalnzm :halay::halay::halay:

Canim ben dogum parasi icin basvurdum dilekce doldurttular bana. Aile yardimlasma bolumu var kaymakamlikta ordan. Sut parasi icin alo 170i bi ara ogren. E devletten görebiliyorsun sut parasinin yatip yatmadığı nı yatmamissa ara sor bi. Su yazdigin sut iznini arastiriyim bi duymadim ben hic isyeride bisi demedi. Memurlara mi acaba o.

Sünnet icinde bencede kardesini bekle em azından yalniz gitme sakin bence.

kronik_unutkan kronik_unutkan nerelerdesin canım? Bırakmadı mı kız?
Canım bu ilaçla birlikte sertifika Vs geldi mi sana hiç? Sadece firmanın faturası mı geldi? Orjinalliğini nasıl anlayacağız? Aslında barkod sorgulama var oradan da bakabiliriz
Arşa çıktı huysuzluğu, uykusuzluktan gözleri şişti yinede uyumuyor. Gaz çıkarmaktan korkuyor belki bugün doktora gideriz. Aşırı ağlak çünkü. Ürünle birlikte fatura yada sertifika gelmedi. Barkodunu sorgulamıştım. Birde instagram sayfalarında tüm ürünler var. Orjinal olmasa markanın yanına türkiye diye başlık atmazlar heralde

Eklentiler

• Screenshot_20180804-073711.webp
    Screenshot_20180804-073711.webp
    13,5 KB · Görüntüleme: 53
Aynen canım yaa, ilk aşı da benim ellerimin içi şişti.. İlk defa yaşadım.. Annem stresten dedi.. Allah ağlatmasın yavrularımızı..

Bizde sürekli ıkınma ama dediğin gibi gece 4ten sonra tavan yapıyor.. Şaştım valla

Neler yapıyorum canım, neler neler.. Yatakta reflü yatağı ve yün yorgan yatağı var.. Bir onun üzerine, bir yün yorgana, bir yastığa, birde kendi üzerime koyuyorum sosyete tarzı ile.. Sürekli yer değiştiriyoruz.. Her yerde bir saat yatıyor.. 4ten beri ayaktayız.. Şu gaz dönemi bitse idi..

Bende doktora sordum.. Gündüz 2 saatte, gece 3 saatte emzir dedi.. Tabi ben kendi uyansın demesini bekliyordum, şaşırdım, şaşırınca arada bir 4 saat uyusun ama geçmesin dedi.. Tabi bizim 40 ımız yeni çıktı, biraz daha ufak diye demiş olabilir..

Yaa, aslında kucağa alıştırmayacağız diye çıkıyoruz yola ama yavruların gazı olunca kucağa alıyorsun, öyle de gidiyor sonra.. Hoş 3 aylık bebekte alışkanlık olmazmış, eğitim verilmezmiş.. 3. Aydan sonra gaz sancıları bitince düzelirler inşallah
Valla canım, bizde tek büyük sıkıntı gaz sancısı.. Gaz bitse herşey düzelecek gibi hissediyorum.. Sürekli ıkınma halinde .yapsa bile.. Artık gaz için kendini zorladıkça kusması da arttı.. Sabaha kadar yapamayınca bende de zerre hâl kalmıyor.. Bakalım işe de başlayacağız, Allah yardımcımız olsun
Aynen canım yapmayacağım dediğim her şeyi yaptım yapıyorum kucağa alıştırmam yanimda yatmaya alıştırmam ayakta sallamam vs dedim ama hepsini yapiyorum:) sadece bi konuda istikrarliyim emzik vermeyeceğim dedim vermedim.gaz sancısı hep var gece resmen inmiyo yavrum ihliyo mihliyo kendine gelmiyo kivranmaktan. Halbuki gaz yapacak şeyler yemiyorum niye oluyo anlamıyorum. ALLAH gerçekten hepimizin yardımcısı olsun

Yeni doğum ettim 43 gun oldu göbegimi nasıl eritebilirim yardım edin
Normal doğum yaptıysan mekik çekebilirsin epileptik bisiklet sürebilirsin karin kaslarını çalıştıracak sporlar yapabilirsin. Ben de doğum yapalı 2 ay oldu ama sezeryan olduğum için hala cesaret edemiyorum karnımı calistiracak hareketler etmeye. O yüzden şimdilik yürüyüş ile idare ediyorum ha bir de bebisim huysuz biraz zaten gece gündüz onla uğraşıyorum 2 dakika oturamıyorum yemek yemeye fırsat bulamıyorum. Yürüyüşten kastım da zaten o kucakta gezmeye alisti onla geziyoruz uyanık olduğu saatlerce. Ya da arabasına koyup gezdiriyorum o da kesmiyo en çok kucakta gezmek istiyo.gece uykumuz yok gibi bisey bu yuzden ben baya bi kilo verdim 80.5 ile doğuma girmiştim şuan 63.5 ile 64 arası gidip geliyorum.baya bi azaldı bende.kendi kiloma 6 kilo kaldı. O da oğluşum sagolsun:) ama hala göbeğim var bikac ay daha geçsin göbek için uğraşacağım. Kendi kiloma bi döneyim de

Normal doğum yaptıysan mekik çekebilirsin epileptik bisiklet sürebilirsin karin kaslarını çalıştıracak sporlar yapabilirsin. Ben de doğum yapalı 2 ay oldu ama sezeryan olduğum için hala cesaret edemiyorum karnımı calistiracak hareketler etmeye. O yüzden şimdilik yürüyüş ile idare ediyorum ha bir de bebisim huysuz biraz zaten gece gündüz onla uğraşıyorum 2 dakika oturamıyorum yemek yemeye fırsat bulamıyorum. Yürüyüşten kastım da zaten o kucakta gezmeye alisti onla geziyoruz uyanık olduğu saatlerce. Ya da arabasına koyup gezdiriyorum o da kesmiyo en çok kucakta gezmek istiyo.gece uykumuz yok gibi bisey bu yuzden ben baya bi kilo verdim 80.5 ile doğuma girmiştim şuan 63.5 ile 64 arası gidip geliyorum.baya bi azaldı bende.kendi kiloma 6 kilo kaldı. O da oğluşum sagolsun:) ama hala göbeğim var bikac ay daha geçsin göbek için uğraşacağım. Kendi kiloma bi döneyim de
Normal doğum yaptım 70 kilo ile doğuma gittim şimdi 60 kiloyum

Hic yoktan iyi deriz. Ancak verdikleri para komik cidden komik. Kdv, vergi onları sırtımızdan almayı çok iyi biliyorlar. Zama zam ona zam buna zam. Hamilelik ayrı gayret, doğum yapmasi ayri çaba. Bir sekilde Allahin yardımıyla ortaya cikariyorsun. Al sana harclik 300 :KK70: bu konuda doluyum cidden. Haa ama en az 3 çocuk unutmayalım :KK66:
Aynen dediğine katılıyorum
Sanki ben yazdım bunlari

Şimdi gelelim izinlere doğum sonrası yasal izin bitimi 2 ay yarım gün, 4 ay 3 saat. 4 ayın bitiminde 6 ay 1.5 saat süt izni var. Diğer mevzu süt parası ve doğum yardımı ikiside bizim kurumdan ödeniyor yani ptt :) emekli sandığına tabi olanlar sadece doğum yardımı alıyor. Başvurusu kaymakamlikta sosyal yardımlaşma vakfına form doldurarak yapılıyor. Ya da kurumunuz sizin adınıza posta yoluyla yapabilir. Ssk lılar süt parası + doğum yardımı alıyor. Süt parası için ayrıca başvuru istenmiyor diye duymuştum. Biz almadığımız için araştırmadım. Son birşey başvuruları e devletten sorgulayabilirsiniz.

Back
X