• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Merhaba kızlar Ben gecen ay rahim filmi çektirdim. Bu ayda iki gunde bir iliskimiz oldu .eşimde %30 dna hasari var. Yumurtlama gunumden 6 gun gecti. Sol kasigimda batma hissi var .Atesim yuksek. Ayaklarim terliyor. Hafif yorgunluk var. Bunlarin disinda bir belirtim yok. Adetime 8 gun kalmasına ragmen Ben nedense kendimi hamile gibi hıssediyorum.sizce az da olsa belirtilere bakarak hamile olma ihtimalim var mi ? Eger bu ay hamile olmazsam adet olunca tup bebege baslayacagiz .
Allah yardımcınız olsun.

Emzirip sağım da yaptım canım ama doğru düzgün çıkmıyor süt , bide mastit olmuştum çıkmıyordu pompayla. Açıldı mı senin düğümlerin?
Neredeyse on günümü almıştır uğraşmam sağarken (elektrikli ile) sıcak kompres yaptım aynı zamanda masaj yaptım, üç saatte bir yap demişlerdi o şekilde açtım bende manuel vardı onunla sağamadom doktor elektrikli daha iyi çeker demiştş

L lady8 Bende de elektrikli var , sıcak su ile masaj biraz iyi geldi ama kitle gitmedi hala , ikinci kutu antibiyotiği kullanıyorum şuan. Oğlum emme tenezzülünde bulunmadığından işim zorlaşıyor.

Oğlum memeyi iki üç kez emip kendini geri atıyor meme reddi bu mu acaba :(

Ben niye kilo veremiyorum ya oğlum 2 aylık oldu dün kalça ve göz muayenesi yapıldı şükür sıkıntı çıkmadı sizinkiler nasıl uykuya hasret kaldım valla halıda uyuyorum 3 çocuk biri doysa biri aç birinin altıni alıyorum diğeri yapıyor hayat çok zormuş ya hele de benim gibi tek başına bakanlar için

L lady8 Bende de elektrikli var , sıcak su ile masaj biraz iyi geldi ama kitle gitmedi hala , ikinci kutu antibiyotiği kullanıyorum şuan. Oğlum emme tenezzülünde bulunmadığından işim zorlaşıyor.

Oğlum memeyi iki üç kez emip kendini geri atıyor meme reddi bu mu acaba :KK43:
Onu ben de yaşıyorum hatta ağlıyor da meme reddi mi acaba ya da büyüme atağı mı bilemedim, sende de mi dediğim gibi düğümler var, günde birçok kez dediğim gibi sağ, sağmada bir nevi emzirmek umarım hemen geçer emzirme düzemin olur cnm

Onu ben de yaşıyorum hatta ağlıyor da meme reddi mi acaba ya da büyüme atağı mı bilemedim, sende de mi dediğim gibi düğümler var, günde birçok kez dediğim gibi sağ, sağmada bir nevi emzirmek umarım hemen geçer emzirme düzemin olur cnm
Biberon veriyo musun sen cnm , ben veriyorum bu yüzden mememi istemiyo diye düşünüyorum . Baya kavga ediyor çünkü memeyle emzirmek için çabalıyorum epey..
bende de düğümler var ultrason yapıldı apse değil ama tıkanıklık ve kitleler var , benim ki gündüz uyumadığından sağım yapamıyorum antibiyotiğe güveniyorum inş o açar. Sen gitmedin sanırım doktora ?

Ben bu işin içinden çıkamıyorum kızlar. 3 yaşında kızım var, başlarda kıskanmiyor gibiydi. Ama son günlerde hep onunla konuşuyorsunuz benimle de konuşun , bana da öyle yapın demeye başlamısti ki biz kızımla daha çok ilgileniyoruz , ve bugün kakasını yapmış kiloduna :( Nasıl ağladım çok üzüldüm. Ona da kızmadım ama onun görmediği yerde ben beceremedim iki çocuklu anne olmayı diye çok ağladım. Nerde hata yaptım bilmiyorum. Nasıl cozecem onu da bilmiyorum. Düşündüğüm tek şey kızıma haksızlık mı yaptım. Çok mu küçük abla olmak için :( İlk defa kendimi çaresiz hissettim bugün , kardeş kıskançlığını çözen varsa bana da yol gösterin :(

Biberon veriyo musun sen cnm , ben veriyorum bu yüzden mememi istemiyo diye düşünüyorum . Baya kavga ediyor çünkü memeyle emzirmek için çabalıyorum epey..
bende de düğümler var ultrason yapıldı apse değil ama tıkanıklık ve kitleler var , benim ki gündüz uyumadığından sağım yapamıyorum antibiyotiğe güveniyorum inş o açar. Sen gitmedin sanırım doktora ?
Ewt biberon veriyorum muhtemelen ondandır, düğümler yok olunca bir daha gitmedim doktora ara ara hep kontrol ederim.

Ewt biberon veriyorum muhtemelen ondandır, düğümler yok olunca bir daha gitmedim doktora ara ara hep kontrol ederim.

Meme reddi bence maalesef biberona alışıyor minikler, pes etmemek lazım ama hem zoruma gidiyor beni istememesi hem de çok yoruyor. Emmeyince de süt azalıyor daha da soğuyor memeden tam bir kısır döngü. Sen sağım yaparak devamlılık sağlıyosun ben ona fırsat bulamıyorum

Meme reddi bence maalesef biberona alışıyor minikler, pes etmemek lazım ama hem zoruma gidiyor beni istememesi hem de çok yoruyor. Emmeyince de süt azalıyor daha da soğuyor memeden tam bir kısır döngü. Sen sağım yaparak devamlılık sağlıyosun ben ona fırsat bulamıyorum
10-20 şeklinde o da, yardımcı olacak birileri yok mu cnm en azından sağım yaparsın dinlenirsin

10-20 şeklinde o da, yardımcı olacak birileri yok mu cnm en azından sağım yaparsın dinlenirsin

Annem sağolsun yardım ediyor cnm ama bizim oğlan devamlı benim kucakta emmek istemiyor ama memeyi de almadan susmuyor , ikizler burcu ne de olsa dengesiz :) sen mamayı ne sıklıkla veriyorsun kilo alımı nasıl mama ile

Evet canım 3 ay mekik falan yok dedi.. evde eliptik bisiklet var onu kullanabilirim sanırım ama bebiş o kadar yoruyor ki ona da dermanım kalmıyor hem de çok sıcak.. benim de şuan 5 kilom kaldı. Kıyafetlerin bir kısmı hala olmuyor. Eskiye bi dönsek... ya evet o ciltteki koyulaşma var ve kötü duruyor, geçer inşallah. Benim de öyle. Sanki güneşte fazla yanmışım gibi. Göbek fıtığını nerden buldun yaaa. Geçici bişey mi ki?
Benim de bisiklet var ama onu da sürmeye korkuyorum sonuçta o da karin kaslarını iyi çalıştırıyor.dikislere zarar vermesin? Canım hamilelikte olmusum göbek fıtığı doktorum söyledi. Doğumdan sonra bi genel cerrah uzmanına görün dedi ben de iyileşmeyi bekledim yakında genel cerrah uzmanına da gitcem o da ameliyat derse ki bence öyle dicek :KK43:

A aeengineer 3 ten beri gözünü kırpmayanlar yoldaşım kader arkadaşım :KK70:
Ya bizim bebeler düzen alacaklarına düzensizleşiyorlar.. Artık buraya bile giremiyorum..

Çok şükür düzenimizi kurduk canım bizimde gazımız var ama hafif düzeyde kendiliğinden uyandığı için mutlu uyanıyor uyanır uyanmaz hemen emmiyor önce 5 dakika falan keyif yapar gerinir kendine gelir sonra emer hatta doktorumuz tam keyif bebeği diyor :) 2 buçuk aylık olduk gece ben uyandırdığımda kıyamet kopuyor ağzını sıkıca kapatıp emmek istemiyor ve bütün gün ağlıyo doktora bu şekilde anlattım uyandırma o zaman acıkınca kendi uyanır dedi beslenmek kadar uykuda büyütür dedi hatta gecen gece 2 de uyudu sonra 11 de uyandı ne yaptıysak uyandıramadık. İnşallah sizde gazı en kısa zamanda atlatır rahatlarsınız canım
Doktorun çok haklı canım yaa. Bende deneyeyim dedim ama zaten gaz sesi, ıkınması uyutmuyor ki.. İnşallah bizde düzen kurarız.. Aslında hepsi melek.. Tek sıkıntı gaz işte .. Yavrum mosmor oluyor.. Günlerdir kakasını yapamadı mesela..

Kızlar, sizin bebekleriniz de tıkanıyor mu süt içerken? Biberonda olsa meme de olsa tıkanıyor benim kız illa bi kere de olsa .
Hemde nasıl canım.. Bir panik oluyorum.. Hemen alnının ortasını ovalayıp, ters çeviriyorum.

Ben niye kilo veremiyorum ya oğlum 2 aylık oldu dün kalça ve göz muayenesi yapıldı şükür sıkıntı çıkmadı sizinkiler nasıl uykuya hasret kaldım valla halıda uyuyorum 3 çocuk biri doysa biri aç birinin altıni alıyorum diğeri yapıyor hayat çok zormuş ya hele de benim gibi tek başına bakanlar için
Ben bir çocukla, annem olmasına rağmen mahvoldum.. Günde 4-5 saat uyuyorum, toplasan.. Sizleri düşünemiyorum bile.. Allah yardımcınız olsun..

Ben bu işin içinden çıkamıyorum kızlar. 3 yaşında kızım var, başlarda kıskanmiyor gibiydi. Ama son günlerde hep onunla konuşuyorsunuz benimle de konuşun , bana da öyle yapın demeye başlamısti ki biz kızımla daha çok ilgileniyoruz , ve bugün kakasını yapmış kiloduna :KK43: Nasıl ağladım çok üzüldüm. Ona da kızmadım ama onun görmediği yerde ben beceremedim iki çocuklu anne olmayı diye çok ağladım. Nerde hata yaptım bilmiyorum. Nasıl cozecem onu da bilmiyorum. Düşündüğüm tek şey kızıma haksızlık mı yaptım. Çok mu küçük abla olmak için :KK43: İlk defa kendimi çaresiz hissettim bugün , kardeş kıskançlığını çözen varsa bana da yol gösterin :KK43:
Canım aynısını ablam yaşadı.. 4-5 yaşında idi ilk çocuğu.. O da ıngaa diye ağlamaya başladı, altına bez bağlattı, emzik emmeye başladı, yemeğinin yedirilmesini bekledi.. Çok zor bir süreç cidden.. Ablamda aynı hislere kapılmıştı.. Ama inan bir yaşına gelmeden düzeldi.. Yaşı daha da büyük olsa yine aynı olacaktı yani.. 4-5 ten büyüğü de kendin için zor olurdu.. Geçecek inşallah.. Allah kolaylık versin.. Sen mükemmel bir annesin unutma..

Myhsa Myhsa canım çok normal kızının yaptıkları kendini hiç üzme. Benimde 2tasinda oğlum var. Seviyor ilgileniyor kardeşiyle ama bazen kucağınıza almayın diye ağlıyor. Bazen de dişlerini sıkıp bakıyor. Arada emziğini alıp emdi. hiç tepki vermedim. Çok normal bunlar. Az daha sabret küçük biraz gülmeye karşılık vermeye hatta oturup oyuncak oynamaya başlayınca daha güzel olcak. Hatice Kübra tongar ın kardeş kıskançlığı ile ilgili kitabı var oku istersen. Bende almayı düşünüyorum hatta. Bide uzak tutma bebeği ablasindan. Devamlı onun sevdiği şeylerle küçüğü yakınlaştırmaya sevdirmeye çalış

Kucakta inmeyen bebekler için tavsiyem kanguru alın. Kanguruda uyutup yemek yapıyorum bazen. Sadece ergonomik olmasına dikkat edin ve saatlerce değil az bi sure koyun daha küçükler çünkü

Ya bizim bebeler düzen alacaklarına düzensizleşiyorlar.. Artık buraya bile giremiyorum..

Doktorun çok haklı canım yaa. Bende deneyeyim dedim ama zaten gaz sesi, ıkınması uyutmuyor ki.. İnşallah bizde düzen kurarız.. Aslında hepsi melek.. Tek sıkıntı gaz işte .. Yavrum mosmor oluyor.. Günlerdir kakasını yapamadı mesela..

Hemde nasıl canım.. Bir panik oluyorum.. Hemen alnının ortasını ovalayıp, ters çeviriyorum.

Ben bir çocukla, annem olmasına rağmen mahvoldum.. Günde 4-5 saat uyuyorum, toplasan.. Sizleri düşünemiyorum bile.. Allah yardımcınız olsun..

Canım aynısını ablam yaşadı.. 4-5 yaşında idi ilk çocuğu.. O da ıngaa diye ağlamaya başladı, altına bez bağlattı, emzik emmeye başladı, yemeğinin yedirilmesini bekledi.. Çok zor bir süreç cidden.. Ablamda aynı hislere kapılmıştı.. Ama inan bir yaşına gelmeden düzeldi.. Yaşı daha da büyük olsa yine aynı olacaktı yani.. 4-5 ten büyüğü de kendin için zor olurdu.. Geçecek inşallah.. Allah kolaylık versin.. Sen mükemmel bir annesin unutma..
Çok tesekkurler canım,gerçekten zormuş. Allah sabır versin hepimize. İnşallah duzeldigi günü de yazarım buraya.
Myhsa Myhsa canım çok normal kızının yaptıkları kendini hiç üzme. Benimde 2tasinda oğlum var. Seviyor ilgileniyor kardeşiyle ama bazen kucağınıza almayın diye ağlıyor. Bazen de dişlerini sıkıp bakıyor. Arada emziğini alıp emdi. hiç tepki vermedim. Çok normal bunlar. Az daha sabret küçük biraz gülmeye karşılık vermeye hatta oturup oyuncak oynamaya başlayınca daha güzel olcak. Hatice Kübra tongar ın kardeş kıskançlığı ile ilgili kitabı var oku istersen. Bende almayı düşünüyorum hatta. Bide uzak tutma bebeği ablasindan. Devamlı onun sevdiği şeylerle küçüğü yakınlaştırmaya sevdirmeye çalış
İnternetten çok arastrip okudum, çok da yanlış şeyler yapmıyorum aslında. Kucağına veriyorum hep onu da ortak ediyorum işlere. Ama bu işin doğasında var sanırım . İnşallah duzelirler :( Dediğin kitabı da alayım canım, faydası olacak herşeye ihtiyacım var şu an.

ayniii durumdayiz canim o kadar yorulmaya ragmen gram weremiyorum yediqimde bisi degil ben anlamiyorum iki cocukla bende gitmiyo.

Bebek mevlidi için hediyelik arayışında olan arkadaşlar vardı. Fikir olsun diye paylaşayım dedim. İnstagramda birkaç sayfaya sorduğumda 1 adet için 30 lira fiyat istediler. Kutu ve külahları internet üzerinden güven matbadan aldım. Katlanmasını kendim yaptım. Yasin kitaplarını ve tesbihleri toptancıdan aldım. Pleksi kestirip silikonla yapıştırdım. Külah ve kutuları kurdela ile fiyonkladım. 1 tanesi 10 lira bile tutmadı.

Eklentiler

• 20180812_102808.webp
    20180812_102808.webp
    19,5 KB · Görüntüleme: 77
  • IMG_20180812_102233_408.webp
    IMG_20180812_102233_408.webp
    19,9 KB · Görüntüleme: 75
Back
X