• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Denk geldinizmi hic bilmiyorum ama instgramda kehribar kolye kullanan cok var gaz icin dis cikarma donemi icin uykusuz bebekler icin cok rahatlatiyor diyor kullananlar. Benim de var etrafimda. Dis cikarma doneminde bende almayi dusunuyorum. Siz de bi denesenizmi acaba.
Biz yeni aldik boynuna taktik. İşe yaramasini umut ediyoruz :D

kronik_unutkan kronik_unutkan mamadusbaby almayi bende düşünmüştüm. Alacam gibi de bir sey. Ama benim kız yüzü disariya dönük durmayi seviyor. Bana dönük olunca geri dönmek istiyor. Sizinki pek durmamis ama boyle olunca bende almasam mi durmaz herhalde. Kanguru güzel mi herkes memnunuz falan demiş de almaya değer mi acaba?

kronik_unutkan kronik_unutkan mamadusbaby almayi bende düşünmüştüm. Alacam gibi de bir sey. Ama benim kız yüzü disariya dönük durmayi seviyor. Bana dönük olunca geri dönmek istiyor. Sizinki pek durmamis ama boyle olunca bende almasam mi durmaz herhalde. Kanguru güzel mi herkes memnunuz falan demiş de almaya değer mi acaba?
Dışa dönük kullanım bebeklerde önerilmiyor. Kanguru genel olarak güzel ama huysuz olmayan bir bebekte deneyimlemek lazım benim kızımla şu aralar mümkün değil

Mesela söyle anlatayım karnı tok, banyo yaptırdım masajını yaptım. Kakasını yaptı altı temiz 1 saat emme seansi sonrasında uyudu. Yerine koyunca tabiki uyandı ayağıma aldım sallıyorum uyuyor 1.30 saat oldu durursam ık mık başlıyor bende felç olmus şekilde sallıyorum

Günde 6 kez 3 set gaz masajı yapıyorum. Sab simplex, colinox ve mommy's bliss gripe water damla veriyorum. Kaleidon damla veriyorum arada çok zorda kalınca rezene kimyon veriyorum çözemedim yinede

Birde bende bondigo marka ucuz bi ana kucagi var. Ona oturdugunda bacaklai felan hareket ettirdikce salliyor kendi kensini ozamanda gazi kakasi cikiyor.ona ne zaman otursa kaka yapiyor yani.

Kaka bizimde sıvı hergun yapıyor ama belli yaptığı büyük olsa oturağa oturtup yaptirirsin okadar belli oluyor ne yaptigi
Ve çok sesli yapıyor bakıyorum çok az yapmış alıyorum altını devami geliyor mesela
Ortam müsaitse alt açmada açıyorum altını bekliyorum devamini

Denk geldinizmi hic bilmiyorum ama instgramda kehribar kolye kullanan cok var gaz icin dis cikarma donemi icin uykusuz bebekler icin cok rahatlatiyor diyor kullananlar. Benim de var etrafimda. Dis cikarma doneminde bende almayi dusunuyorum. Siz de bi denesenizmi acaba.

Kızlar süt izinlerinizi toplu kullanma şansınız yok mu? İş yeriyle konuşup 1 ay bu şekilde alabiliyoruz sanırım.
Kehribarı bende araştırıyorum.. Genelde diş için iyi demişler ama sitelere güvenemedim..
Z Zeneze canım sen hangi siteden almıştın?

Bilsem 2-3 gün daha beklerdim sezeryan sonuçta :)
Çok zor oldu bu çocuklar böyle. İnşallah 3. Aydan sonra düzelirler artık. Yarın da yanına mama al bence. Zorda kalırsan verirsin sakinler. Yani benimkinin en büyük derdi açlık ve gaz. Onları halledersem uyuyabiliyor. Umarım yarını rahat geçirirsin canım.
Aynen canım, bilseydik keşke.. Bizimde en büyük derdimiz gaz sonra açlık.. Herkes gazı böyle çıkıyor diyor, tamam bizim de çıkıyor ama geçmiyor.. Sakinlemiyor.. Sırtıma alıyorum, diz üstüme alıyorum, yüz üstü yatırıyorum, yastığa yüz üstü yatırıyorum, dizlerime sırt üstü yatırıp karnını sıkıştırıyorum, kucağımda zıplatıyorum, titretiyorum, otomatik sallanmaya bırakıyorum, gaz masajı yapıyorum.. Neler yapıyorum neler.. Çıkarsa da tamamen rahatlamıyor asla.. İnşallah üç ayı bike beklemez valla canım

Kızlar bebeginiz ne kadar sürede kakasını yapıyor. Birde yaparken her seferinde ıkınıp zorlanarakmı yapıyor. Hiç aa altına kaka yapmış modunda temizlemedim ben öncesi huysuzluk yaparken ağlama merasimi kabız gibide değil ama zorlanıyor normalmi acaba
Benimki iki günde bir yapardı, artık bir haftaya çıktı yaa.. Onu da yaparken ne acılar çekiyor.. Geçen resmen o sıvı kakayı çıkarırken morardı.. Doğumdaki ıkınmalarım geldi aklıma.. Keşke ben çekse idim bu acıyı dedim..

Colinox tavsiye etmem. Eltimin ve. Benim bebegime. Pek işe yaramadı hatta daha kötü yapıyor. İlk oglumda biogaia kullandim şimdi bebegimede kullanıyorum çok iyi geliyor. 12saatte bir 7damla veriyorum. İstersen bir dene kimi duyduysam memnun.
Canım benim doktor günde bir kez dedi Biogaia için.. Sana doktorun mu söyledi kullanımını? Birde kılavuz da günde beş damla yazıyor..

A aeengineer

Acı elma yağını dene canim. Topuklara karnina. Bebek yagiyla da masaj yap. Gaza iyi geliyor. En azindan biraz rahatliyor. Bir de ben karnini dizime yüzüstü koyup dizimle zIplatiyorum. O da pit pit yaptiriyor. Benim kiz da 2700e düştü dogdugunda kilosu sonra da 3800 oldu. 2 aylik iste. Emzirdim 20 gün boyunca 200 gr almis sadece. Sutum yaramıyor diye bir sey var mi acaba. Yaramıyor mu? Kız zayif olacak herhalde. Üzülüyorum. Gelişimini engellemez inşallahhh. Söylemiştim mamaya başlattık
Denedik canım onu da kullanıyorum..
İki ay için 1200 g iyi bence. Günde ortalama 30 g almalılarmış.. Maşallah aşmış seninki.. Mama için de üzülme.. Ne kadar kafaya takılırsa o kadar sıkıntı oluyor.. Allah benzetmesin, kimseye yaşatmasın ama annesi hiç olmayan bebekler mama ile besleniyorlar ve bir sıkıntı olmuyor..

A aeengineer totsandmore bizimki sertifikasıyla gelmişti. Hatta yetişkin için anneme hediye almıştım çok öksürüyor diye olumlu etkisi oldu. Ben kızımın boynuna takmadım henüz el bileğine takıyordum sıkmaya başladı çıkardım biraz daha büyüsün boynuna takarım. Gözetim altında kullanılması gerekiyor zaten geceleri çıkarın yazıyor

Selam güzel anneler bebişlerinize kaç aylık kıyafet alıyorsunuz benim kızıma 6-9ay kıyafetler olmuyo mecbur 9-12 ay alıyoruz

A aeengineer totsandmore bizimki sertifikasıyla gelmişti. Hatta yetişkin için anneme hediye almıştım çok öksürüyor diye olumlu etkisi oldu. Ben kızımın boynuna takmadım henüz el bileğine takıyordum sıkmaya başladı çıkardım biraz daha büyüsün boynuna takarım. Gözetim altında kullanılması gerekiyor zaten geceleri çıkarın yazıyor
Aynen canım bende bırakamam boynunda.. Deli gibi uykusu.. Geçen bir baktım reflü yatağından yüz üstü yere düşmüş öksürmesine uyandım..
Bende babyjem de gördüm ama sivri sivri idi.. Sizinki damla şekilli mi?

Selam güzel anneler bebişlerinize kaç aylık kıyafet alıyorsunuz benim kızıma 6-9ay kıyafetler olmuyo mecbur 9-12 ay alıyoruz
Selam canım.. Maşallah size.. İlk alışveriş zamanında bunlar çok küçük diyerek yenidogan bir takım almıştım sadece.. 3 aylıktan da iki üç gecelik ve zıbın.. Tabi sonra bir baktım yenidogan bile büyük geldi.. :)
Biz anca ayı ile uyumlu alıyoruz şuan.

Kehribarı bende araştırıyorum.. Genelde diş için iyi demişler ama sitelere güvenemedim..
Z Zeneze canım sen hangi siteden almıştın?

Denedik canım onu da kullanıyorum..
İki ay için 1200 g iyi bence. Günde ortalama 30 g almalılarmış.. Maşallah aşmış seninki.. Mama için de üzülme.. Ne kadar kafaya takılırsa o kadar sıkıntı oluyor.. Allah benzetmesin, kimseye yaşatmasın ama annesi hiç olmayan bebekler mama ile besleniyorlar ve bir sıkıntı olmuyor..
Ama canim şu an herkes 5 kilo falan diyor çocuklar icin. Bizimki o kiloya ulasamadi ki. Yani sonradan alamamis. 20 günde 200 gr cok az çünkü. Ben israrla beni emsin demiştim . Cidden biliyor musunuz sütüm yaramıyor diye bir sey var mi? Benimki oyle mi acaba. Şimdi de mama vermeye basladim. Beni guzel istekli emmiyor. Eee kilo alsin diye veriyorum mamayi da. Napiyim bilmiyorum. Normalde kiloyu seven biri degilim de. Yani illa tombul falan olsun demiyorum da. Gelisimi icin almasını istiyorum. Bir de herkes 5 kilo 6 kilo deyince canim sıkıldı :KK43:

Kehribari da siteden almadık. Cami var büyük burda onun icinde sertifikali mi neymis gercek taşmış ordan aldık öyle deyince
Ama instagramda baktim. Kehribarkolyem diye bir sayfa var. Orda kolyeye 90 diyorlardi. Bir bakabilirsiniz

Aynen canım bende bırakamam boynunda.. Deli gibi uykusu.. Geçen bir baktım reflü yatağından yüz üstü yere düşmüş öksürmesine uyandım..
Bende babyjem de gördüm ama sivri sivri idi.. Sizinki damla şekilli mi?

Selam canım.. Maşallah size.. İlk alışveriş zamanında bunlar çok küçük diyerek yenidogan bir takım almıştım sadece.. 3 aylıktan da iki üç gecelik ve zıbın.. Tabi sonra bir baktım yenidogan bile büyük geldi.. :)
Biz anca ayı ile uyumlu alıyoruz şuan.
Damla şekilli bizimki her damla arası düğüm var kopmaya karşı birde bebeğin koparabilecegi bir kolye değil esneke aynı zamanda ama tedbiri elden bırakmamak lazım

Merak ettim sizin çocuklar da hemen üşüyüp hapsuruyor mu? Bizimkinin üstüne uyurken Müslin ortsem elleri soguk oluyor. Bu sicakta. Disarda ufak bir ruzgar esse hapsuruyor hemen ya da üstüne bir sey atmadim hapsuruyor. Sadece bizde mi var acaba

Bu arada Ağustos annelerini okuyun da keyfiniz yerine gelsin. Yazik onlar yeni dogum yapti. Ilk zamanlar daha zor. En azından biz çok şükür atlattık biraz :D

Back
X