Ya bende hiç ayrı kalmadım kızımdan. Hastanede enfeksiyon falan kapar diye endişelendiğimden bende kalmasını istemiyorum. Birde kollarımızda serum falan görünce napıcaklar acaba. Evde tansiyon aletiyle tansiyonumu bile ölçerken korkuyor bişey mi oldu diye endişeleniyor. Aahhh işimiz zor tatlım :)
Hele kardeşle ilk karşılaşma nasıl olacak acaba
Birde şeyi merak ediyorum kardeşi emerken oda emmek isterse napcaz :)
Kafamda bir sürü soru var bir o kadar da heyecan :)))
Yani kendi kardesine tahammul edemiyo,o kadar iyi yetistirmislerki biri babanesinde yasiyo 1 hafta birini 1 hafta birini aliyolar ikisi ayni evde yasayamiyo diye...cocuklarini boyle yetistiren insanlardan cok bisey beklemiyorum...konusuyo,anlatiyo,kendi kendine gülüyo...lidya dogmadan neler diyodu söyle uyumiycak boyle agliycak boyle yemek yemiycek...ama yakinindan bile gecmedik...simdi ikinci boyle olcak ilki uslu diye ikincide oyle olcak sanmayin meliste cok uslu bebekti kardesi gelince degisti...hani melis uyumuyodu yemiyodu agliyodu falandi filandi oyle anlatmistiniz simdi de o usluydu kardesi gelince degistimi oldu demiyorum tabi bende :)Babannesine sağlık canım babanne alacak odasını :))
Bide ben hep diyorum ya belli bi zaman sonra odasına ayırıcam ufakken sever alışır diye düşünüyorum. Oda illaki yapıcaz biz çünkü bi odası en başından beridir boş hazır bekliyodu Allaha şükür :)
O çocuk doğunca sen bunları aklından geçirirsen ben sana neler yapıcam biliyo musun deyip felaket senaryolarını dizerdim vallahi ben. Nefret ediyorum bu tarz insanlardan. Benim ablamda dövcem ben onu totosuna vurucam bilmem napıcam diyo deliriyorum.. kıskanç büyütmüşler kıskanç gider. Paylaşmayı, kuzeninin kardeşi gibi olduğunu kıskançlıktan fayda gelmediğini öğretemeyen anne babadan nasıl sağ duyulu bi çocuk olmasını beklersin ki ..
Ben biraz sorunlu bi hamilelik geçirdim ama tehlike kalkınca arada sırada da olsa devam ettik. Hatta eşim yanaşmıyodu geçen 2 gün üst üste yanaştı Allaha şükür bişey olmadı. Kanaman vs yoksa bişey olmaz canım Allaha emanet
Yüzen arkadaşlar siz yüzüstü mü sırtüstü mü yüzüyorsunuz? Yüzüstü yüzdüğünüzde bir sorunla karşılaştınız mı? Karnınız üçgen gibi oldu mu? Bebeğe zararı var mı?
Az bi cinlerim teoeme ciktida suraya yaziym dokiym kendimi...baska kime anlatcam...
Kvdeye gittik bayramda goremedik,daha dogrusu benden hayir olmadigini anlayinca köye gitti yeni geldi geldiginden beride 3847483 kez aradi ben kizimi ozledim ben kizimi ozledim neyse oğluşu dayanamadi artik bugun goturdu bizi,goturdugu iyi oldu tabi o pesine cocuklarida takip gelirdi yoksa.
Gittik en sevdigim ergen yegenimde orda iceri girdigimiz gibi surati dustu ayy 11 yaainda kiz 1.5 yasinda cocugu kiskaniyo...a kupe taktirmislar dendigi an surat dustu
Sonra kaynim geldi obur yegende geldi...o da bi degisik cocuk iletisim kuramiyosun baska dunyada yasiyo zombileri filan anlatiyo :)
Kaynim basladi siralamaya,kardesi gelince napicak bu kardesi gelince siz gorursunuz ahahaha diye de itici itici gülüyo ondan baska gulen yok...babasi diyoki bebek gordugumuzde cok seviyo bebek bebek diye basindan ayrilmiyo...he tabi sever sever siz eve gelince gorursunuz ahahaha boyle uslu mu olcak saniyosunuz ahahaha....boyle bosbos sıralıyo ben hiiic cevap vermiyorum
Sonra döndü,melis cocuk dogunca neler yapicaz cocuga anlat
Basladi bizim sevgi küpü yegenve ben şok oldum 11 yasinda bir kiz cocugundan duyduklarima;
Cukunu kesicez
Kulaklarindan tavana civiliycez
Kafasini tuvalete sokcaz...
Babasida gülüyo at gibi....tabi 11 yasindaki cocuga ,kuzenin dogunca bunlari bunlari yapicaz diye ogretirsen o cocugun pek saglikli olmasini bekleyemezsin...
Kendi cocuklarini boyle yetistirdigi icin iki kardes birbirinin gozunu oyuyo bizimkiler de ayni olsun diye bekliyo.....cok sukur az gorusuyoruzhatta dag basina tasininca daha da az otesi gorusmeye devam etmia olcaz...iste yilda 3 5 kez karsilasiyorum bana o bile yetiyo kendime surekli cevap verme,karsinda anlayacak insan olsa zaten kendi cocuklarini boyle yetistirmez,aman duyma bosver bidaha anca 3 ay sonra gorurusun cocuk bu kadar az gorusmekle etkilenmez diyip sakinlestiriyorum kendimi ama yani yinede bi anlatip rahatlama ihtiyaci duyuyorum...
Kızlar iyi akşamlar alakasız olacak ama sizlere de sormak istiyorum. Sorunsuz hamilelik geçiren arkadaşlar ilişki oluyor mu? 1 buçuk aydır eşim korkuyo doktora da sormayı unuttuk . Bişey olur diye yanıma yaklaşmiyo . Sizce de sakıncalı mi ? Ayda 1 den bişey olmaz diyorum ya olursa diyor haftaya gideceğim doktora o zaman sorabilirim ama sizler de mi eşim gibi düşünüyosunuz?
Yani kendi kardesine tahammul edemiyo,o kadar iyi yetistirmislerki biri babanesinde yasiyo 1 hafta birini 1 hafta birini aliyolar ikisi ayni evde yasayamiyo diye...cocuklarini boyle yetistiren insanlardan cok bisey beklemiyorum...konusuyo,anlatiyo,kendi kendine gülüyo...lidya dogmadan neler diyodu söyle uyumiycak boyle agliycak boyle yemek yemiycek...ama yakinindan bile gecmedik...simdi ikinci boyle olcak ilki uslu diye ikincide oyle olcak sanmayin meliste cok uslu bebekti kardesi gelince degisti...hani melis uyumuyodu yemiyodu agliyodu falandi filandi oyle anlatmistiniz simdi de o usluydu kardesi gelince degistimi oldu demiyorum tabi bende :)
Bizde onlar gibi olalim istiyolar ama cok zor ya herkesin aile yasantisi farkli
insaallah oylr olur canim boyle yetisen bi cocuktan herseyi beklerim ben valla psikilojiside bozuktur onunEvet ya ne kadar ilginc babasi ogretmis napicaz bebege diyince saymaya basliyo,evde oturup bunu konusuyolar gercekten pes...
Asla yalniz birakmiyorum zangoc gibi hangi odaya gitseler tepelerindeyim...en gec 1 2 seneye ergenlige girerde cocuklarimdan uzak durur iyice diye umuyorum.
Az bi cinlerim teoeme ciktida suraya yaziym dokiym kendimi...baska kime anlatcam...
Kvdeye gittik bayramda goremedik,daha dogrusu benden hayir olmadigini anlayinca köye gitti yeni geldi geldiginden beride 3847483 kez aradi ben kizimi ozledim ben kizimi ozledim neyse oğluşu dayanamadi artik bugun goturdu bizi,goturdugu iyi oldu tabi o pesine cocuklarida takip gelirdi yoksa.
Gittik en sevdigim ergen yegenimde orda iceri girdigimiz gibi surati dustu ayy 11 yaainda kiz 1.5 yasinda cocugu kiskaniyo...a kupe taktirmislar dendigi an surat dustu
Sonra kaynim geldi obur yegende geldi...o da bi degisik cocuk iletisim kuramiyosun baska dunyada yasiyo zombileri filan anlatiyo :)
Kaynim basladi siralamaya,kardesi gelince napicak bu kardesi gelince siz gorursunuz ahahaha diye de itici itici gülüyo ondan baska gulen yok...babasi diyoki bebek gordugumuzde cok seviyo bebek bebek diye basindan ayrilmiyo...he tabi sever sever siz eve gelince gorursunuz ahahaha boyle uslu mu olcak saniyosunuz ahahaha....boyle bosbos sıralıyo ben hiiic cevap vermiyorum
Sonra döndü,melis cocuk dogunca neler yapicaz cocuga anlat
Basladi bizim sevgi küpü yegenve ben şok oldum 11 yasinda bir kiz cocugundan duyduklarima;
Cukunu kesicez
Kulaklarindan tavana civiliycez
Kafasini tuvalete sokcaz...
Babasida gülüyo at gibi....tabi 11 yasindaki cocuga ,kuzenin dogunca bunlari bunlari yapicaz diye ogretirsen o cocugun pek saglikli olmasini bekleyemezsin...
Kendi cocuklarini boyle yetistirdigi icin iki kardes birbirinin gozunu oyuyo bizimkiler de ayni olsun diye bekliyo.....cok sukur az gorusuyoruzhatta dag basina tasininca daha da az otesi gorusmeye devam etmia olcaz...iste yilda 3 5 kez karsilasiyorum bana o bile yetiyo kendime surekli cevap verme,karsinda anlayacak insan olsa zaten kendi cocuklarini boyle yetistirmez,aman duyma bosver bidaha anca 3 ay sonra gorurusun cocuk bu kadar az gorusmekle etkilenmez diyip sakinlestiriyorum kendimi ama yani yinede bi anlatip rahatlama ihtiyaci duyuyorum...
Biz 4 kardeşiz annem diyor ki her doğuma giderken ölürsem diğer çocuklarıma kim bakacak diye düşünür üzülürdüm :) annelik böyle bir sey işte... Ben de şimdiye kadar Salihten 12 saatten fazla ayrı kalmadım, gece hiç ayrı yatmadik nasıl olacak bilmiyorum. İzin verseler hastanede o da bizimle kalsın o gece diyecek gibiyim :)
Evet onuda çok düşünüyorum sanki ilk doğumda geride bırakacağım birşey yoktu. Ama şimdi yavrum kuzum var ya bişey olsa bana diye annesiz kalırsa çocuğum diye çok korkuyorum. Hatta doğumdan önce ailemle bir konuşma yapmayı bile planlıyorum bana bişey olursa diye
canim bana doktorum yasaklamadi iliskiyi esim sormustu hatta devam edebilirsiniz dedi tabi eskisi gibi sik olmuyor ama 1 ayida bulmuyor bazen esler boyle davranabiliyor ama cunku benimkide artik agrilarin basladi falab diyip uzaklasmadi basladiKızlar iyi akşamlar alakasız olacak ama sizlere de sormak istiyorum. Sorunsuz hamilelik geçiren arkadaşlar ilişki oluyor mu? 1 buçuk aydır eşim korkuyo doktora da sormayı unuttuk . Bişey olur diye yanıma yaklaşmiyo . Sizce de sakıncalı mi ? Ayda 1 den bişey olmaz diyorum ya olursa diyor haftaya gideceğim doktora o zaman sorabilirim ama sizler de mi eşim gibi düşünüyosunuz?
Yok canim cevap veririmi....sag duyusunu yitiriyo konu ailesi olunca...bunlari benim kardesim soylese o son gorusmemiz olurduYüzüstü sırt üstü nasıl denk geldiyse yüzdüm ben. Ama normalde açılırdım, şimdi biraz da nefes almamda problem olduğu için ayaklarımı değmeyen yerlere gidemedim pek. Bi de yalnız hiç girmedim denize. Hep eşim yanımdaydı ve yoruldukça ona tutundum. Kendimce böyle önlemler alarak yüzdüm yani.
Müsaadenle bir ohhaaaaa demek istiyorum. Nasıl hayal dünyası var bu insanların böyle
Sen sessiz kaldın da eşin de cevap vermedi mi onlara böyle konuştuklarında? Benim eşim kardeşinin üstüne atlardı herhalde
O korku durumu eşimde de vardı ilk başta. Çocuğa zarar verecem diye korkuyordu. Fizyolojik olarak bunun mümkün olmadığını anlattım, kabullendi :)
Risksiz bir hamilelik geçirdim tabi şükür o durum için konuşuyorum. Ama tabi normal zamanki gibi olmuyor, ister istemez kısıtlanıyor insan. Öyle olunca da eskisi gibi 2-3 günde bir yanaşmıyoruz birbirimize aralıklı oluyor biraz. Ben de şimdiden çok zorlamıyorum. Doğum zamanı yaklaşsın o zaman faydalanacam eşimden :)
Aa onu diyorum yamuluyolar :) bunun gibi kuduz olcak senin oglanda diyo kv aayyy super olur erkek cocuk dedigin duz duvara tirmanmali filab diyorum yamuluyo suratiOnlara kendi dilinden cevap vereceksin aslındayaramaz olur deyince ay ne güzel bayılırım yar amaz çocuğa erkek çocuk dediğin haşarı olur boğuşur dururuz artik oğlumla filan diyeceksin dumur olacaklar
Yok canim cevap veririmi....sag duyusunu yitiriyo konu ailesi olunca...bunlari benim kardesim soylese o son gorusmemiz olurdu
Yok valla kendi ailesi oldumu adam duymuyo gormuyo...Şakasına bile olsa çocuğuna fiziksel zarar vermekten bahsediliyor ve eşin de susuyor muhamilelik hormonlarımın bana verdiği yetkiye dayanarak önce eşimi yolardım ben o zaman. Sen iyi sabırlısın valla. Ben ki aksi bir insan değilimdir ama gevşek gevşek gülüp dalga geçen insana da haddini bildirmiyorlarsa bildiririm.
Görülüyorki hepimizde varmış canım:) bende var. Hatta bazen öyle zorluyor ki bacaklarımı kapatıp iki büklüm oluyorum. Ama normal şeyler. Artık alıştım ben:)Kızlar yaa dünden beri afedersiniz şeyimin kemikleri ağrıyor çatı oluyor heralde başka bi ağrım yada sıkıntım yok korkmam gerekiyormu sizdee de var mı böyle bi ağrı
Hamileyken misafir nedir ya. Deli oluyorum, bide yatılı. Ben okadar dikkat ederimki hamile kimseye misafirliğe gitmem, siz gelin derdim hemen. Zaten kendimizle zor uğraşıyoruz. Vakla kimseyle uğraşma. Beklesinler Bebek görmeye gelsinler .Ya kızlar ben hamilelikte misafir almayı sevmiyorum. Zaten bir tane daha bebeğim var bir buçuk yaslarinda.hem bebegimle ilgilenmek hem hamilelik hem Ev işi yemek beni zaten yeterince yoruyor .
Eşimin bazı akrabaları illa gelmek istiyor doğumdan önce .
Bıktım ya.
Bir de yatılı .
Tembellikte çığır açmışlar gelip benden hizmet bekleyip bir sen misin hamile diyen cinsten .
Halden anlayan olsalar gelsin dicem ama şimdiden stres oldum.
Eşime de dedim.
Ben anneme giderim onlar geleceği zaman haberin olsun dedim .
Tamam getirttirmem dedi bakalım.
Ama direkt reddemiyor .
Tatlidilli annesine gitti dicek onlar gelicez dediği zaman.
Yoksa kaçış yok...
Yok valla kendi ailesi oldumu adam duymuyo gormuyo...
Babannesine sağlık canım babanne alacak odasını :))
Bide ben hep diyorum ya belli bi zaman sonra odasına ayırıcam ufakken sever alışır diye düşünüyorum. Oda illaki yapıcaz biz çünkü bi odası en başından beridir boş hazır bekliyodu Allaha şükür :)
O çocuk doğunca sen bunları aklından geçirirsen ben sana neler yapıcam biliyo musun deyip felaket senaryolarını dizerdim vallahi ben. Nefret ediyorum bu tarz insanlardan. Benim ablamda dövcem ben onu totosuna vurucam bilmem napıcam diyo deliriyorum.. kıskanç büyütmüşler kıskanç gider. Paylaşmayı, kuzeninin kardeşi gibi olduğunu kıskançlıktan fayda gelmediğini öğretemeyen anne babadan nasıl sağ duyulu bi çocuk olmasını beklersin ki ..
Ben biraz sorunlu bi hamilelik geçirdim ama tehlike kalkınca arada sırada da olsa devam ettik. Hatta eşim yanaşmıyodu geçen 2 gün üst üste yanaştı Allaha şükür bişey olmadı. Kanaman vs yoksa bişey olmaz canım Allaha emanet
Sorun olsa doktor zaten siz sormadan söylerdi. Yasak koymadığı sürece serbest demektir.
Riskli bir hareket yapmadığın sürece sorun olmaz. Kendini kasmayacaksın bir de tabi. Son olarak 36-37 haftayı görene kadar da korunarak ilişki olmasını tavsiye ederim çünkü meni rahimde kasılmaya sebebiyet verebiliyor...
Bazı erkekler orada bir bebek olduğunu düşününce eşlerine o sekilde yaklasmiyormus ona da saygı göstermek lazım bence. Aynı şekilde nasıl ki bizim içimizden gelmese saygı bekliyorsak biz de saygı göstermeliyiz.
Yüzüstü sırt üstü nasıl denk geldiyse yüzdüm ben. Ama normalde açılırdım, şimdi biraz da nefes almamda problem olduğu için ayaklarımı değmeyen yerlere gidemedim pek. Bi de yalnız hiç girmedim denize. Hep eşim yanımdaydı ve yoruldukça ona tutundum. Kendimce böyle önlemler alarak yüzdüm yani.
Müsaadenle bir ohhaaaaa demek istiyorum. Nasıl hayal dünyası var bu insanların böyle
Sen sessiz kaldın da eşin de cevap vermedi mi onlara böyle konuştuklarında? Benim eşim kardeşinin üstüne atlardı herhalde
O korku durumu eşimde de vardı ilk başta. Çocuğa zarar verecem diye korkuyordu. Fizyolojik olarak bunun mümkün olmadığını anlattım, kabullendi :)
Risksiz bir hamilelik geçirdim tabi şükür o durum için konuşuyorum. Ama tabi normal zamanki gibi olmuyor, ister istemez kısıtlanıyor insan. Öyle olunca da eskisi gibi 2-3 günde bir yanaşmıyoruz birbirimize aralıklı oluyor biraz. Ben de şimdiden çok zorlamıyorum. Doğum zamanı yaklaşsın o zaman faydalanacam eşimden :)
Tabi ki saygı duyuyorum ama korkuyorum da aynı zamanda vajinismus atlattım zamanında hala 100 de 100 atlatmis sayilmam . 1 buçuk aydır olmuyor zaten doğuma var iki buçuk ay 2 ayda lohusalik 6 ay ilişki olmaması beni korkutuyor yine eski halime dönmekten korkuyorumcanim bana doktorum yasaklamadi iliskiyi esim sormustu hatta devam edebilirsiniz dedi tabi eskisi gibi sik olmuyor ama 1 ayida bulmuyor bazen esler boyle davranabiliyor ama cunku benimkide artik agrilarin basladi falab diyip uzaklasmadi basladi
Valla bende korkuyorum ablamın kızlarında herşeylerine kızıyorum. Masada yemek yemeği adam akıllı bilmezler, sürekli ağlak huzursuz sinirli çocuklar dokunsan ağlıyo büyüğü. Öbürü sürekli hırçın ablasını ısıran vuran tepeleyen bi çocuk. Ablam seninkiler bundan beter olcak diyo mana bulmamak lazımmış ama yarım saat onlarla takılayım sinirlerim geriliyo. İnşallah Yusufum öyle olmaz..Yani kendi kardesine tahammul edemiyo,o kadar iyi yetistirmislerki biri babanesinde yasiyo 1 hafta birini 1 hafta birini aliyolar ikisi ayni evde yasayamiyo diye...cocuklarini boyle yetistiren insanlardan cok bisey beklemiyorum...konusuyo,anlatiyo,kendi kendine gülüyo...lidya dogmadan neler diyodu söyle uyumiycak boyle agliycak boyle yemek yemiycek...ama yakinindan bile gecmedik...simdi ikinci boyle olcak ilki uslu diye ikincide oyle olcak sanmayin meliste cok uslu bebekti kardesi gelince degisti...hani melis uyumuyodu yemiyodu agliyodu falandi filandi oyle anlatmistiniz simdi de o usluydu kardesi gelince degistimi oldu demiyorum tabi bende :)
Bizde onlar gibi olalim istiyolar ama cok zor ya herkesin aile yasantisi farkli
Bende çok kırılıyodum canım adam resmen 2 ay yanaşmadı zaten düşkün de değil. geceleri rüyamda saçma sapan şeyler görüyodum. Hoş benimki ben yanaşmadan pek yanaşan bi tip değilmiş onu farkettim genelde ben yanaşmışım farketmeden. Hamilelikte de bana zor geliyo belime kadar saçla banyo yap sabah işe git vs. Eğer sorunun sıkıntın yoksa ilişki olabilir canım yoksa insan bu hormonlarla türlü türlü şeyler düşünüyo..Tabi ki saygı duyuyorum ama korkuyorum da aynı zamanda vajinismus atlattım zamanında hala 100 de 100 atlatmis sayilmam . 1 buçuk aydır olmuyor zaten doğuma var iki buçuk ay 2 ayda lohusalik 6 ay ilişki olmaması beni korkutuyor yine eski halime dönmekten korkuyorum. Bide kırılıyorum ister istemez acaba beni beğenmiyor mu diye illa o olması şart değil tamamen kardeş olduk hiç bi şekilde yanaşmıyor
Aynen benimki de çok düşkün bi tip degol hormonlar Ayar bozuyor galiba saçma salak tiplere giriyorum ama normal olarak zaman yada tek olmadığıma sevindimValla bende korkuyorum ablamın kızlarında herşeylerine kızıyorum. Masada yemek yemeği adam akıllı bilmezler, sürekli ağlak huzursuz sinirli çocuklar dokunsan ağlıyo büyüğü. Öbürü sürekli hırçın ablasını ısıran vuran tepeleyen bi çocuk. Ablam seninkiler bundan beter olcak diyo mana bulmamak lazımmış ama yarım saat onlarla takılayım sinirlerim geriliyo. İnşallah Yusufum öyle olmaz..
Bende çok kırılıyodum canım adam resmen 2 ay yanaşmadı zaten düşkün de değil. geceleri rüyamda saçma sapan şeyler görüyodum. Hoş benimki ben yanaşmadan pek yanaşan bi tip değilmiş onu farkettim genelde ben yanaşmışım farketmeden. Hamilelikte de bana zor geliyo belime kadar saçla banyo yap sabah işe git vs. Eğer sorunun sıkıntın yoksa ilişki olabilir canım yoksa insan bu hormonlarla türlü türlü şeyler düşünüyo..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?