Tabi ki saygı duyuyorum ama korkuyorum da aynı zamanda vajinismus atlattım zamanında hala 100 de 100 atlatmis sayilmam . 1 buçuk aydır olmuyor zaten doğuma var iki buçuk ay 2 ayda lohusalik 6 ay ilişki olmaması beni korkutuyor yine eski halime dönmekten korkuyorum. Bide kırılıyorum ister istemez acaba beni beğenmiyor mu diye illa o olması şart değil tamamen kardeş olduk hiç bi şekilde yanaşmıyor
Hebehubele risksiz hamilelik yaşıyorum ama ocaktan beri ölümüne kankayiz bırak bişe olmasını adam sarılmaya korkuyor :)
Zaten her konuda herkes kendi hayatıyla meşgul olsa bir aynaya baksa vicdanlı olsa kendiyle barışık olsa hayat çok daha güzel olabilir ama malesef insanlar hayatında ki eksiklikleri mutsuzluklari başkasında da istiyor .... Vicdanını kaybettiginin farkında bile deil. Benim eltimde bizim cocuk olmuyor diye yanımızda benim kalbim temiz olduğu için rabbim bana veriyo her istediğimi diyor bebeğine hiç dokundurmuyor ne amcasını ne beni hamileyim diye bu bayram gorusmedi bizle insanları anlamak çok zorYani kendi kardesine tahammul edemiyo,o kadar iyi yetistirmislerki biri babanesinde yasiyo 1 hafta birini 1 hafta birini aliyolar ikisi ayni evde yasayamiyo diye...cocuklarini boyle yetistiren insanlardan cok bisey beklemiyorum...konusuyo,anlatiyo,kendi kendine gülüyo...lidya dogmadan de neler diyodu söyle uyumiycak boyle agliycak boyle yemek yemiycek...ama yakinindan bile gecmedik...simdi ikinci boyle olcak ilki uslu diye ikincide oyle olcak sanmayin meliste cok uslu bebekti kardesi gelince degisti...hani melis uyumuyodu yemiyodu agliyodu falandi filandi oyle anlatmistiniz simdi de o usluydu kardesi gelince degistimi oldu demiyorum tabi bende :)
Bizde onlar gibi olalim istiyolar ama cok zor ya herkesin aile yasantisi farkli
Az bi cinlerim teoeme ciktida suraya yaziym dokiym kendimi...baska kime anlatcam...
Kvdeye gittik bayramda goremedik,daha dogrusu benden hayir olmadigini anlayinca köye gitti yeni geldi geldiginden beride 3847483 kez aradi ben kizimi ozledim ben kizimi ozledim neyse oğluşu dayanamadi artik bugun goturdu bizi,goturdugu iyi oldu tabi o pesine cocuklarida takip gelirdi yoksa.
Gittik en sevdigim ergen yegenimde orda iceri girdigimiz gibi surati dustu ayy 11 yaainda kiz 1.5 yasinda cocugu kiskaniyo...a kupe taktirmislar dendigi an surat dustu
Sonra kaynim geldi obur yegende geldi...o da bi degisik cocuk iletisim kuramiyosun baska dunyada yasiyo zombileri filan anlatiyo :)
Kaynim basladi siralamaya,kardesi gelince napicak bu kardesi gelince siz gorursunuz ahahaha diye de itici itici gülüyo ondan baska gulen yok...babasi diyoki bebek gordugumuzde cok seviyo bebek bebek diye basindan ayrilmiyo...he tabi sever sever siz eve gelince gorursunuz ahahaha boyle uslu mu olcak saniyosunuz ahahaha....boyle bosbos sıralıyo ben hiiic cevap vermiyorum
Sonra döndü,melis cocuk dogunca neler yapicaz cocuga anlat
Basladi bizim sevgi küpü yegenve ben şok oldum 11 yasinda bir kiz cocugundan duyduklarima;
Cukunu kesicez
Kulaklarindan tavana civiliycez
Kafasini tuvalete sokcaz...
Babasida gülüyo at gibi....tabi 11 yasindaki cocuga ,kuzenin dogunca bunlari bunlari yapicaz diye ogretirsen o cocugun pek saglikli olmasini bekleyemezsin...
Kendi cocuklarini boyle yetistirdigi icin iki kardes birbirinin gozunu oyuyo bizimkiler de ayni olsun diye bekliyo.....cok sukur az gorusuyoruzhatta dag basina tasininca daha da az otesi gorusmeye devam etmia olcaz...iste yilda 3 5 kez karsilasiyorum bana o bile yetiyo kendime surekli cevap verme,karsinda anlayacak insan olsa zaten kendi cocuklarini boyle yetistirmez,aman duyma bosver bidaha anca 3 ay sonra gorurusun cocuk bu kadar az gorusmekle etkilenmez diyip sakinlestiriyorum kendimi ama yani yinede bi anlatip rahatlama ihtiyaci duyuyorum...
Aynı durumdayız bu saatlerde bi başlıyor. 1 saat hatta daha fazla tepinip duruyor. Uyu uyuyabilirsen. Bu düzende gidersek doğduktan sonra bol bol uykusuz geceler bizi bekliyorİyi uykular anneler :)
Benimki uyandı saolsun aşağıdan ittiriyor tam uyucam gözümü kapatıyorum inadına yapıyor sanki. Bana yine uyku yok
İyi uykular anneler :)
Benimki uyandı saolsun aşağıdan ittiriyor tam uyucam gözümü kapatıyorum inadına yapıyor sanki. Bana yine uyku yok
İyi geceler kızlar, haftalık gelişimimde bununla ilgili bi bilgi vardı :) biz gün içerisinde hareket ettiğimiz için bebek içerde beşikteki gibi sallanırmış uyurmuş genelde. Gece biz yatınca o uyanırmış, gündüzden enerji depoladığı içinde genelde geceleri hareketli olurmuş ama merak etmeyin doğumdan sonraki uyku düzeniyle pek alakalı bi durum değilmiş :)Aynı durumdayız bu saatlerde bi başlıyor. 1 saat hatta daha fazla tepinip duruyor. Uyu uyuyabilirsen. Bu düzende gidersek doğduktan sonra bol bol uykusuz geceler bizi bekliyor
Bu arada anneler duygularıyla boğuşuyor. Hamilelikte bebeğinizi sevme konusunda şüpheye düşebilirsiniz hatta başınıza gelmesini hoç istemem ama doğduktan sonra lohusa depresyonuna yakalanırsanız aynı duygularla aylarca boğuşabilirsiniz. Bütün bunların sonunda biile bebeğinizi o kadar çok seveceksiniz ki bu kez de sevmekten yorulacaksınız :)
Valla bende korkuyorum ablamın kızlarında herşeylerine kızıyorum. Masada yemek yemeği adam akıllı bilmezler, sürekli ağlak huzursuz sinirli çocuklar dokunsan ağlıyo büyüğü. Öbürü sürekli hırçın ablasını ısıran vuran tepeleyen bi çocuk. Ablam seninkiler bundan beter olcak diyo mana bulmamak lazımmış ama yarım saat onlarla takılayım sinirlerim geriliyo. İnşallah Yusufum öyle olmaz..
Bende çok kırılıyodum canım adam resmen 2 ay yanaşmadı zaten düşkün de değil. geceleri rüyamda saçma sapan şeyler görüyodum. Hoş benimki ben yanaşmadan pek yanaşan bi tip değilmiş onu farkettim genelde ben yanaşmışım farketmeden. Hamilelikte de bana zor geliyo belime kadar saçla banyo yap sabah işe git vs. Eğer sorunun sıkıntın yoksa ilişki olabilir canım yoksa insan bu hormonlarla türlü türlü şeyler düşünüyo..
Hey Allahım maşallah mı desem kocalarınıza bilemedim. Bizimki sürekli istiyor, fantezi bekliyor birde. Zaten bayramboyu kv de kaldık bu akşam eve geldik dün gecede çocuğun burnu tıkandı hep gece boyu uyuyamadım. Gelmiş ayağıma dolanıyor akşam akşam pestilim çıkmış zaten. Azcık uyuyayım sonra sonra diye geçiştirdim. Triplere girdi içeri gitti şimdi orda uyuyor tabi lafları soka soka gittiği içinde uykumu kaçırdı, tam tatlı tatlı sızmıştım uyandırdı şimdide uyuyamıyorum !!! Sabır çekiyorum resmen... Hem pastam dursun hem karnım doysun... Zaten 9 gundur senin için oralarda kaldık bırakta bugun evimde rahat yatayım...Aynen benimki de çok düşkün bi tip degol hormonlar Ayar bozuyor galiba saçma salak tiplere giriyorum ama normal olarak zaman yada tek olmadığıma sevindim
Tamam canım teşekkür ederim. Peki nasıl tedavi oldun bitti mi kaşıntılar.Canim benimde kolastazim vardi korkunctu kasinti yeni basladigi icin ilk testlerde cikmiyo tekrar tekrar bakilmasi gerekiyir sen pazartesi kendi doktoruna git....cok zor kolastaz insallah alerji filandir cikmaz bisey
Evet terlemek çok kaşındırıyor. Günde en az 4-5 kere duştayım. Tabi burası Mersin olunca sıcak fena çarpıyor.o kalıntılar ani bayılma hissi elinin ayağının boşalması zor nefes alıyormuş hissi bunların hepsi Bendede var. Ve sıcaktan oluyor ne yazıkki. Normal bir insana göre daha çok terliyorum sanki. Ve normalde okadar rahatsız etmeyen terleme beni acayip kaşındırıyor. Sabah duş alayım öğleden sonra terleyip kaşınmaya başlıyorum. Ani bayılacak gibi hissetmekten sıcaktan olduğunu düşünüyorum. Birde aynı zamanda bu zamanlarda vücutta aşırı kan hacminde artış oluyormuş. Vücut iki katı kana ihtiyaç duyuyormuş. Ve buda kan değerinde düşüşe neden oluyormuş. Buda bayılma hissi fenalık yaratabilir diye düşünüyorum. Umarım yardımcı olabilmişimdir
Kolastazin tedavisi yok canim dogumdaan sobra geciyo ama riskli 2 gunde bir kan veriyosun kaninda alkalin fosfat 300 u gectimi bebegi aliyorlar kacinci haftada olursan ol yasama sansiniz kalmiyo...o yuzden okuduklarindan korkmussundur,çeken kimse iyi bisey yazmamistir cunku.insallah basit bir alerji filandir sen yinede tedbirli ol mutlaka soyle doktoruna.Hatirliyorumda kendi doktoruma ilk, butun gece kasiniyorum dedigimde adamin gozleri yuvalarindan cikti kasiniyomusun ne zamandir kasiniyosun niye daha erken soyelemedin diye....Tamam canım teşekkür ederim. Peki nasıl tedavi oldun bitti mi kaşıntılar.
Eltinin bunu soyledigini hatirliyorum o zamanda tiksinmistim yine okuyunca tiksindim.Allah akil fikir versin terbiyesizZaten her konuda herkes kendi hayatıyla meşgul olsa bir aynaya baksa vicdanlı olsa kendiyle barışık olsa hayat çok daha güzel olabilir ama malesef insanlar hayatında ki eksiklikleri mutsuzluklari başkasında da istiyor .... Vicdanını kaybettiginin farkında bile deil. Benim eltimde bizim cocuk olmuyor diye yanımızda benim kalbim temiz olduğu için rabbim bana veriyo her istediğimi diyor bebeğine hiç dokundurmuyor ne amcasını ne beni hamileyim diye bu bayram gorusmedi bizle insanları anlamak çok zor
Mizacta onemli ama cocuga ne verirsen o oluyo...devamli bagirip cagiran tahammulsuz anne olursan o da oyle oluyo senden ogreniyo bagirip cagirmayi tahammulsuz olmayi...ne kadar sakin huzurlu ortam yaratirsan uykusunu yeterince ve kaliteli almasini saglarsan ona gore keyifli huzurlu cocuk oluyo....korkma bebegine de kendine de guvenValla bende korkuyorum ablamın kızlarında herşeylerine kızıyorum. Masada yemek yemeği adam akıllı bilmezler, sürekli ağlak huzursuz sinirli çocuklar dokunsan ağlıyo büyüğü. Öbürü sürekli hırçın ablasını ısıran vuran tepeleyen bi çocuk. Ablam seninkiler bundan beter olcak diyo mana bulmamak lazımmış ama yarım saat onlarla takılayım sinirlerim geriliyo. İnşallah Yusufum öyle olmaz..
Bende çok kırılıyodum canım adam resmen 2 ay yanaşmadı zaten düşkün de değil. geceleri rüyamda saçma sapan şeyler görüyodum. Hoş benimki ben yanaşmadan pek yanaşan bi tip değilmiş onu farkettim genelde ben yanaşmışım farketmeden. Hamilelikte de bana zor geliyo belime kadar saçla banyo yap sabah işe git vs. Eğer sorunun sıkıntın yoksa ilişki olabilir canım yoksa insan bu hormonlarla türlü türlü şeyler düşünüyo..
Kızlar yaa dünden beri afedersiniz şeyimin kemikleri ağrıyor çatı oluyor heralde başka bi ağrım yada sıkıntım yok korkmam gerekiyormu sizdee de var mı böyle bi ağrı
Çok fenaaHebehubele risksiz hamilelik yaşıyorum ama ocaktan beri ölümüne kankayiz bırak bişe olmasını adam sarılmaya korkuyor :)
İnşallah ben 2 yili geçti tedavi olalı yani kasilmalarim haricinde bi sorunun yoktu araya zaman girince ilk defa yapmış gibi acir diye bi düşünce var ki atamıyorum kafamdan .Canım ben de vajinismusu atlattığım ay hamile kaldım hemen.tam alışamadan yani.12. haftaya kadar doktor yasak dedi.12 haftadan sonra da ben yine başa sardım sanırımsadece yakınlaşma oluyor o da az birleşme hiç olmadi hamile kaldığımdan beri. Eşim de zorlamiyor bebeğe bişey olmasın diye.simdi pek kafaya takmiyorum umarim doğumdan sonra böyle olmaz eski günleri yasamayiz
Oda ayrı sinir bozucu buadamlarin biayari yok galiba .Hey Allahım maşallah mı desem kocalarınıza bilemedim. Bizimki sürekli istiyor, fantezi bekliyor birde. Zaten bayramboyu kv de kaldık bu akşam eve geldik dün gecede çocuğun burnu tıkandı hep gece boyu uyuyamadım. Gelmiş ayağıma dolanıyor akşam akşam pestilim çıkmış zaten. Azcık uyuyayım sonra sonra diye geçiştirdim. Triplere girdi içeri gitti şimdi orda uyuyor tabi lafları soka soka gittiği içinde uykumu kaçırdı, tam tatlı tatlı sızmıştım uyandırdı şimdide uyuyamıyorum !!! Sabır çekiyorum resmen... Hem pastam dursun hem karnım doysun... Zaten 9 gundur senin için oralarda kaldık bırakta bugun evimde rahat yatayım...
Ben boyle anlatiyorum cunku boyle bir ailede yetismedim rahatsiz oluyorum sende okuyunca rahatsiz oluyosun cunku sende alismamissin bu kadar seviyesizlik rahatsiz edici geliyo.ama onlar oyle alismis,esime soylenenler rahatsiz edici yada tuhaf gelmiyo....ben ilk sokumu ailesiyle tanisirken yasadim.kucuk olan 3 yasindaydi o zaman dedesi gidikladi o da senin agzina s.crim dedipullubiber Helal olsun valla iyi sakin kalmissin. Ben susamazdim ve seninde cukunu keserim derdim. Kizlarda sunnet oluyo bilmiyo galiba kaynin ben bi kere kufreden bi cocuga dolaptan aci biberi cikarip bi daha kufretcek misin ac agzini demisligim var.. Annesi agzi acik bakakalmisti.. Ve yedirdim de tukurmiceksin dedim. Bir daha da yanimda kufredemedi annesi de zaten kacirdi cocugu benden. Ve esine de diyorum. Ailesini dogmamis cocugunu savunamayacak kadar aciz mi... Esim boyle yapsa babaligini yuzde 200 sorgulardim. Madem cocuguma bunu demelerine izin veriyor adam sinifina bile koymazdim. Suan oyle sinirlendim ki civilemek haa. 11 yas akil edemeyecek bir yasta degil ki anne baba agziyla konusuyo diyeyim. Allah hidayet versin boylesi nefes aliyorum diye kendisini insan sananlara....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?