- 5 Şubat 2018
- 4.552
- 9.972
- 158
- 30
bizimkide topluyo canım ama aynen dediğin gibi o raddeye gelene kadar deliriyorum ben. banada diyo seninki bunlardan beter olcak o zaman görücem seni falan diye. sen düzgün yetştirirsin laf söyleme çocuklarıma diyo ama laf söylencek kadar varlar yani.. bide biletini senmi alcaksın oldu canım ne güzel ya.. valla ne giderim ne biletini alırım gelsin.yaa bizimde okul var ama kalicakmis hatta dedim cocuklarin okullari nolucak diye bisey olmaz dedi o kadar rahat bi anne yani :) benimkide hanire gezmekten cocugun tatll odevlerini bile yaptirmamis daha dusun hala gezmeyi dusunuyor bide bilmem kac milyon kez denize gittiler hala ben hicbiyeri gezmiyorum o gezmekmi diyor bana yaa :) benimki kirlense dokulse falan toplar ama benim dusuncemde sonradan topluycak kadar kirletmeye dokmeyr ne gerek var usluca oturup yeseler anlicam masada bi kahvalti ediyrouz yemek yiyoruz arkasindab bbutun evi supuruyoruz bide bana diyor bakalim senin cocugun naisl olcak fena olursa ararmisim onu gel yardima diye 40 cikinca cocugun sen gelrisin bana diyor kendi ucak parasini dusunuyor ben gelemem diyor sanki benim esim trilyon aliyor onada ayar oluyorum bu sene gelmek istedi ben biletleri almayinca vazgecti gelmekten ee benimde ona gore harvamalafim oluyor sana bilet alincaya kadar kendim gelirim ben hem babaannrmidr gormus olurum dedim bidaha soylemedi bisry bu halimle bana sen gelsene diyro kendi parasi gitmesin diye
valla benmkinin eksikleri var daha sadece 0-3 aylık alışverişni yaptık küvet battaniye falan aldık. yenidoğan almamışız onlardan alıcaz bikaç parça, daha kremleri şampuanları odası birsürü şeyi eksik.ayy ben bide bu sıcaklarda çıkamıyorum bi eksiği kalmadı ama gecelik fln almam lazım onlarıda görmeden alamam annemle çıkıcaz almaya izne çıkmayı bekliyorum inşallah bugün son günüm izne ayrılıyorum dediğin gün gelir canım 2 hafta yine de uzun
Odaya gelince gecelik giysen ilk daha iyi olur cunku altin acikta oluyo ped takiyolar daha dogrusu bacaginin arasina yerlestiriyolar sobraki 3 4 saat boyunca oyle yatiyosun hemsire 2 3 kez doktorda 1 kez gelip kanamani kontrol ediyo ustune pike seriyolar tabi kimse gormuyo sonra seni ayaga kaldirirlarken kilot giydiriyo yada hasta bezi ped iste ne kullancaksan...tabi bunu daha oncede konustuk mesela emira demisti benimki oyle olmadi .her hastaneye doktora gore uygulamalar degisiyo ama sen bir gecelik bir pijama alsan daha iyi olur.dantelliler benimde hic tarzim degil ben bunu aldim belki fikir olur.Deneyimli anneler bir el atın bana derdim derya :))) lohusa pijamalari hiccc benlik değil bakmadığım yer kalmadı çok dantel hanım hanım ruhum daralıyor bakarken bile hayır yani bnm gibi manyak anneleri neden düşünmezler bilemedim.söle düşündüm normal pijama takımı yani bana göre normalalsam büyük beden atıyorum m zorlayabilir gobus ten ama l olur alsam nolur hatta taytli istiyorum ne dersiniz ?
O0h super o zamanBizimkilere o konuda güveniyorum ya. Annem babam gelirler kalırlar bir ay falan çok da güzel oyunlar falan oynarlar parka götürürler kızımı:)
Düzeni oturtana kadar kalırlar diye düşünüyorum bakalım.
bizimkide topluyo canım ama aynen dediğin gibi o raddeye gelene kadar deliriyorum ben. banada diyo seninki bunlardan beter olcak o zaman görücem seni falan diye. sen düzgün yetştirirsin laf söyleme çocuklarıma diyo ama laf söylencek kadar varlar yani.. bide biletini senmi alcaksın oldu canım ne güzel ya.. valla ne giderim ne biletini alırım gelsin.
valla benmkinin eksikleri var daha sadece 0-3 aylık alışverişni yaptık küvet battaniye falan aldık. yenidoğan almamışız onlardan alıcaz bikaç parça, daha kremleri şampuanları odası birsürü şeyi eksik.
malum ben çok kilo aldığıma kendime bişey almadım son zamanlar alırım dedim yoksa dar gelir Allah muhafaza[/QUOTE
bende hiç dar gelir bol gelir diye düşünmedim napim tez canlıyım annem benden tez canlı nerdeyse annemle gidip 12. haftada yenidoğan kıyafetleri bitirmiştik şampuan deterjan hepsi alındı bitti kendime bişey almadım onlarıda aldım mı çantasını hazırlıcam inşallah hazır olmadı mı ben panik oluyorum huy işte napim :)
Canım mesela 37 degıl de 35 de cıkmak ıstesek olmuyor mu benım eylulun ortasında 32.doluyor ama sonunu goreyım oyle cıkayım dıyorum 37.ye bende dayanamam zorlanmaya basladımValla beni delirtirlerse bağırıyorum çünkü bağırmaktan bile anlamıyolar. dün geldiler kuduz köpekler gibi ulayıp ağladılar. üstteki teyze hasta susun diyorum yok. bağırıyoruz yok. ablam tabi bağırıyo peşinden gülüyo. güzelce söylüyorum yine laftan anlamıyolar. Allahtan okulların açık olduğu zamana denk geliyo da öyle uzun süre kalamaz. gün aşırı gidip gelemezde uzak.
bide dün temizlik yapıyoruz bana yazıyo ablam hadi bizi kocan gezmeye götürsün bilmem nerede bi yer varmış herkes gidiyo merak ettim diye. banane arkadaş benm kocam niye gezdircek sürekli seni. kocan gelsin gezdirsin. ona ayrı kıl oluyorum. resmen özel şoförlüğünü yapıyoruz. eniştem gelsin haftaya beraber gideriz işimiz var bzim dedm. bayram boyunca kaynanamdan gelip babamın evine gitmedim kasılıyorum geriliyorum diye sürekli bağrış çağrış huzurum kalmıyo yeminle. benmki pişkin laf söylesem alınmıyo bile o derece.. dün bi çorba yaptı ne halı kaldı dökülmedik ne ocak kaldı..
evet canım normalde dayanırım 37ye falan diyodumda, burası öyle çekilecek gibi değil yani 32 olduğu anda kaçıcam. normalde aldığım ücretle devletten alacağım aynı değil ama yapcak bişey yok. ruhum daralıyo artık
oooh maşallah bişey kalmamış senin izne. inşallah benmde 2 haftam kaldı dediğim günler hemencik gelir. iyice ağırlaşmadan çarşıya yine gidip hafta içi sakinken alacaklarımı almak istiyorum. hafta sonları mümkün değil ya felaket kalabalık
aynen kuzum bana sen al ben parasibi veririm dedi gecen sene aldim vermedi :) bu sene bende hic orali olmadim banada sen duzgun yetistir sneide gorcez bakakim diyor :)bizimkide topluyo canım ama aynen dediğin gibi o raddeye gelene kadar deliriyorum ben. banada diyo seninki bunlardan beter olcak o zaman görücem seni falan diye. sen düzgün yetştirirsin laf söyleme çocuklarıma diyo ama laf söylencek kadar varlar yani.. bide biletini senmi alcaksın oldu canım ne güzel ya.. valla ne giderim ne biletini alırım gelsin.
valla benmkinin eksikleri var daha sadece 0-3 aylık alışverişni yaptık küvet battaniye falan aldık. yenidoğan almamışız onlardan alıcaz bikaç parça, daha kremleri şampuanları odası birsürü şeyi eksik.
malum ben çok kilo aldığıma kendime bişey almadım son zamanlar alırım dedim yoksa dar gelir Allah muhafaza
Ben kimseyi istemiyorum evde huzur istiyorum.ama benimki dogumdan sonra bir ay daha aralik ayinda da krese devam edecek ocakta alcam okuldan.Kizinda evdeyken buyukler yardim edecekse cok dikkat etmen lazim,cocuga devamli sen buyudun sen ablasin aman bebege dokunma annen bebegi beslesin gel biz gidelim v.s. yani buna benzer hic birsey soylenmemesi lazim onceden 5bin kez uyar bebek gelir gelmez cocugun psikolojisini bozmasinlar...ben sirf bu yuzden eve sokmak istemiyorum kimseyi kizida 1 ay daha krese gondercemki illaki gelip gidicekler kizimi uzmesinler o arada.Bence yardima hic ihtiyacin yok sen premature annesisin ya 2 bebek neki 5 6 taneye bile ayni anda bakarsin bence
ayy benmkide diyo. ama vallahi yedi düvele anlatırım iş yapmadı diyeTipler ayni oldugu icin biliyorum.bizimkide kalmaya gelince kusmam bitsinde kahvalti hazirliym diye bekliyodu....
Gelin varken işmi yapcaklar,gelinnin evinde iş mi yapcaklar daha neler....ama sorsan boyle anlatiyolar ben o ay orda kalirim ben kizima bakarim ben dogumda ordayim diye anlatiyo orda burda...
32den sonra çalışabilir raporu alırsın canım. sorun olmaz yaniCanım mesela 37 degıl de 35 de cıkmak ıstesek olmuyor mu benım eylulun ortasında 32.doluyor ama sonunu goreyım oyle cıkayım dıyorum 37.ye bende dayanamam zorlanmaya basladım
ayy bide vercem dedi vermedi mi . Allah islah etsin ablanı sanki biz ağaçtan topluyoz parayıaynen kuzum bana sen al ben parasibi veririm dedi gecen sene aldim vermedi :) bu sene bende hic orali olmadim banada sen duzgun yetistir sneide gorcez bakakim diyor :)
Ayy kiyamam ya...simdi anlatirken boyle ama o zaman nasil uzulmussundurBen 5 yaşındaydım kardeşim doğduğunda aynı senin bu saydığın şekilde yaptılar ay dur elleme bırak uyusun anneme gitmek istiyorum ay dur yeni geldiler yok emziriyo gitme bilmem ne daha çocuğu eve getirdikleri ilk gün hemde . Hala hatırlarım o kadar üzülmüştüm ki hem kimse benimle ilgilenmemişti hemde kardeşimi sevdirmemislerdi bende evden kaçtımonce asagi mahallede biraz oyunnoynadim, sonra leylak dallarının içini oyup ev yapmıştık kuzenimde saklandım oraya saattlerce beni aradilar. En son rahmetli babam adimi bagirinca korkusundan çıkmıştım ortaya . Annem baktı ki ben içine kapanmaya evden kaçmaya megilliyim kardeşimle ilgili şeylerde yapmak ister misin diye soruyordu. Ben ayağımda sallayıp uyutuyodum altını aciyodum yıkarken su döküyodum . Ama her seferinde yapmak ister misin diye soruyordu. Hem kardeşimle aramızdaki bağ abime göre daha kuvvetli oldu hemde ben bi daha evden kaçmadım. Annemde hem benimle hem kardeşimle ilgilenmiş oldu boylece .
Yani diyeceğim o ki çevrenizdeki insanların ilk çocuğunuza bisiler söylemesine izin vermeyin tecrübeyle sabit ciddi anlamda psikoloji bozuyo kardeşe de kin besletiyo.
Kusum baya delirtmisler seni...yarina sakinlesirsin gelirsin kendine :) bende dun delirmistim bugun iyiyim gecti gitti :) yogun dengesizlige maruz kalmanin etkisi uzun suruyo tabivallahi hadi kardeş kardeşe bu kıskanmalar falan olacak şeylerde dün ablamın kızları egenin kıyafetlerini görmek istediler. gösteriyoruz tek tek hem aldıklarımıza bakıyruz.
ablamın ufak kızı 5 yaşında egenin tulumunu giymek istiyo. bunu deneyebilirmiyim ben giyebilirmiyim vs. sana ufak vs diyoruz da baya bi çatırdamaya başladı.. bunu ben alıyım mı egeyi yıkarken bu süngeri bana verirmisin, bunu ege gelince bana verirmisin giyiyim mi ege gelince beni sevmeyin zaten onu sevin hep... gibi gibi kıskançlık belirtileri.
ay bide dua etmezmi Allahım teyzemin Egesi hemen gelsin sevelim diye. kız etme öyle dua daha tam büyümedi diyorum dinlemiyo çocuğun duası kabul olursa yandık
Ben kimseyi istemiyorum evde huzur istiyorum.ama benimki dogumdan sonra bir ay daha aralik ayinda da krese devam edecek ocakta alcam okuldan.Kizinda evdeyken buyukler yardim edecekse cok dikkat etmen lazim,cocuga devamli sen buyudun sen ablasin aman bebege dokunma annen bebegi beslesin gel biz gidelim v.s. yani buna benzer hic birsey soylenmemesi lazim onceden 5bin kez uyar bebek gelir gelmez cocugun psikolojisini bozmasinlar...ben sirf bu yuzden eve sokmak istemiyorum kimseyi kizida 1 ay daha krese gondercemki illaki gelip gidicekler kizimi uzmesinler o arada.Bence yardima hic ihtiyacin yok sen premature annesisin ya 2 bebek neki 5 6 taneye bile ayni anda bakarsin bence
Biz soylemeyizde kapiya liste yapip assak miyasaklı cümlelere ben de ekleme yapayım: asla o kakalı onu sevmiyoruz, sen akıllısın o yaramaz biz seni değil onu seni seviyoruz, ayyy bu çok ağlıyor onu hastaneye geri götürüp verelim tarzı şeyler söylememek gerek...
tez canlı olunca böyle oluyor işte tatlımayy benmkide diyo. ama vallahi yedi düvele anlatırım iş yapmadı diye
32den sonra çalışabilir raporu alırsın canım. sorun olmaz yani
Eylumt ay sana inanmıyorum maşallaaahh. kız ben anneme çekerde erken doğum yaparsam bu bebeleğin bişeyi yok yavrucum. valla aldıklarımız baya var ama bebek için azmış. daha neler alıncak diyo ablam. sana maşallahh :))
Gelip beni delirttikten sonra is yapmasa millete anlatsam nolurki...yok zaten gelmiycek ben acikca soyliycem gelmiycek.ayy benmkide diyo. ama vallahi yedi düvele anlatırım iş yapmadı diye
32den sonra çalışabilir raporu alırsın canım. sorun olmaz yani
Eylumt ay sana inanmıyorum maşallaaahh. kız ben anneme çekerde erken doğum yaparsam bu bebeleğin bişeyi yok yavrucum. valla aldıklarımız baya var ama bebek için azmış. daha neler alıncak diyo ablam. sana maşallahh :))
aynrn oylr canimm yaa normalde ben boyle seyleri pek aramam yani giderken bile yegenlerime bi suru sey gotururum falan ama dusundumde parayi ben vericem bana yardima gelicek sozde eee burda gelince gezdirmesi var bide yardima kadin tutarim daha iyi :)ayy bide vercem dedi vermedi mi . Allah islah etsin ablanı sanki biz ağaçtan topluyoz parayı
Biz soylemeyizde kapiya liste yapip assak mievimizde cahil insan istemiyoruz bebek gormeye gelip evimizin gozbebegi abiyi/ablayi uzecek cahil kotu niyetli cunleler kurmayin diye kapiya yazi mi assak
yaaa bizim herseyimiz tamam gibi son olarak iste sampuani falan kaldi oda bugun beldi durup durup folabi acip bakiyorum bende resmen kiyafetleri seviyroum yaa :)tez canlı olunca böyle oluyor işte tatlımbide 2 tane bebek kaybettim ve çok bekledik bu bebeği sürpriz bi şekilde de gelince annem ne heves ediyorsan yap ne zaman istiyorsan yap hatta erkenden yap baktıkça mutlu olursun dedi bende öyle yaptım aldığım günden beri çıkartıp çıkartıp bakıyorum çok şükür eşimle kv de al ne zaman istiyorsan dediler öyle karışan eden olmadı hatta çoğu şeye ben para vermedim beğendiklerimi annem kv fln aldı
Iste bizim yegen oyle :) kızı delirtmisler sonra diyolarki bu kiskanc bu sorunlu bu manyak 11 yasina geldi kardesi 5 yasina geldi hala kiskaniyo camdan atmaya calisiyo kiskancin teki v.s....cocuga neler soyluyolar ya gozunun icine babaka baka...hic demiyolar cocugu biz boyle yaptik asil sorunlu biziz diye :)yok tabi ki söylemeyeceğimizi biliyorum canım sadece belirtmek istedim. bu tarz cümleler kardeşler arası düşmanlık oluşturuyor. 4-5 yaşında olup da kardeşini yastıkla boğmaya kalkan, balkondan aşağı atmaya çalışanları duydum Allah korusun...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?