Bence cok ailevi iliskiyle alakalı değil mevzu. Lohusalık doneminde insan alıngan oluyor gelen kisiye bisey diyorsun yanlis anliyor o senden alingan oluyor sonra işler sarpa sarıyor. Bizim de aile iliskilerimiz kuvvetlidir ama ablamin dogum zamani diger ablam yardima gitmişti ikisi de farkli sebeplerden biribirlerine kirilmislardi. Beklentileri bastan konusmak gerekiyor aslinda baska turlu illa ki bi problem çıkıyor
Olsun canım sağlıklı olsunda en kötü doğumdan sonra alırsın bikaç parçasınıda. Önemli olan sağlıcakla dünyaya gelmeleri Allahın izniyleYok ya İnternetten sadece telsiz vs bakarım, kıyafetlere dokunmadan almak istemiyorum. Yeğenimden kalan şeyler de vardı onları ayırıp bakmam lazım, 30 u geçirmeden de izin vermiyorlar elimi birşeye sürmeme.
Ay ben ağır tribe giriyorum öyle olunca. Rüyamda görsem deliriyorum. Hele geçenlerde gececiydi işe gitti. Bende o gece mutfak dolaplarını vs sildim cumartesiyi pazara bağlayan gece. Sabah oldu kv arıyo nasıl oldun diye. İyiym anne azcık yoruldum sadece falan dedim. Niye haber vermedin bana okadar kötüysen gelirdim falan diyo nasıl yani dedim. E ... akşam işten izin almış yağmur hasta diye bidaha işe dönmemiş çokmu kötüsün ne dedi dktor falan dedi( eşimle kardeşi aynı yerde aynı vardiyadalar) başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Yutkunamadım. Ben işte sanıyorum adam işte değil...Benim hamile olduğumu ogrendiginden beri yanaşmiyo galiba buda benim psikolojimi bozdu ruyamda bi sarisinla aldatiyo hi esmerle hatta esimde dalga geciyo artik bugunku nasildi diye
Geçen bi kız konu açmış dedim ya baska birisi de yorum olarak yazmis yaşadıklarını annesiyle kayinvalidesi gelmiş bakmak için evde de okula giden cocugu varmış ilk gun beslenmesiz yollamislar çocuğu 2. Gun çocuğu gece uykusundan uyandırıp kahvaltida ne yiyeceksin diye sormuslar. Kiz diyo ki sezeryandan dolayi midem öğütmuyor karnim aç annesi demis ki pizza soylesek yermisin kayinvalidesi demis hazir corba yapalım mı. Bu tip trajikomik şeyler oluyorCok dogru bence. Hamilelik doneminde kac kere esimi bosamaya kalktim omu hamile benmiyim belli degil. Boyle zamanlarda kimse serinkanli olamiyor sanirim. Ortamda bir hamile yada lohusa varsa herkes ondan cok hamile ve lohusa tribine giriyor.
Aynİ şeyi yaşıyorum 1 haftadir tansiyonum 9 5 e düşüyor elim ayağım halsiz kalıyor. Bugünde şiddetli bir sancı oldu cuma kontrolüm var gidince soracagim Internet ten baktım ama pek faydalı yazı bulamadım . Öğle saatlerinde oluyor genelde benimde kalp atışı 135 140 a çıkıyor neredeyse.Kızlar iki gündür tansiyonum çok düşüyo Allahtan eşim evde. Dün 8/4 düştü bugün 10/4.
Ama hemen farkediyorum. İki seferde de iş yapıyodum. Neyse eşim tuzlu ayran yaptı getirdi kendime geldim yine. Sonra işe devam ettim sma kasılmalar başladı bu seferde. Sonra eşim kızmaya başladı, otursana işin ne acelesi var doğuracaksın diye. Doğursanda bi kurtulsan dedi
Süper tespit aynen herkes benden daha çok hamileeeCok dogru bence. Hamilelik doneminde kac kere esimi bosamaya kalktim omu hamile benmiyim belli degil. Boyle zamanlarda kimse serinkanli olamiyor sanirim. Ortamda bir hamile yada lohusa varsa herkes ondan cok hamile ve lohusa tribine giriyor.
Çok sıcaklardan olabilir kızlar kardiyoloji ye gidiyorum dr sıcakta tansiyondan ritim bozukluğu olur. Ve siddetlenebilir bazen dediAynİ şeyi yaşıyorum 1 haftadir tansiyonum 9 5 e düşüyor elim ayağım halsiz kalıyor. Bugünde şiddetli bir sancı oldu cuma kontrolüm var gidince soracagim Internet ten baktım ama pek faydalı yazı bulamadım . Öğle saatlerinde oluyor genelde benimde kalp atışı 135 140 a çıkıyor neredeyse.
İtiraf ediyorum sandığımı 2 kez açtım biri taşınırken diğeri annemle içinde ne var bilmiyorumAnası ne kadar kullandıysa o da o kadar kullanırBeğeniler mi biz bacım Allah bilir neler moda olacak onların zamanında
Ben herşey yolunda olursa yapabilirsem normal doğum istiyorum. O yüzden en azından doğum için yürüyüş bari yapsam derdindeyim. Böyle yatarak normal doğuma gücüm kalmıyo gibi hissediyorum. Yine de çok şükür bu zamana kadar geldik ya biraz daha dayanırız Allah’ın izniyle. Bende yatarken yastığı denicem ama nedense hiç aklıma gelmemişti. Çatı ağrısı bende de yeni yeni başlıyo artık ama bu da normal süreci hamileliğin artık.34-36 haftalarda kaldırıyorlar azıcık daha dayan. Hamile yastığım vardı benim bel destekli hep onu kullandım, henüz hiç ağrım olmadı çok şükür, sadece çok hareketsiz kalınca çatı ağrısı oluyor o da normal artık.
Isim mevzulari konusulmus. Yani kime ne anlamiorum. Herkes cok merakli ise isom koymaya dogursun koysun bi zahmet. Benim annem de kizimin ismini kabullenemiyor. Surekli yeni isim onerileri ile gelio bana. Gulup geciyorum. Etraftan soranlarada daha karar vermedik diyorum :))) herkes son dakka ogrensin. Yorum yapacak zamanlari olmasin. Bu arada kizimin ismi Rima olacak.
Olsun canım sağlıklı olsunda en kötü doğumdan sonra alırsın bikaç parçasınıda. Önemli olan sağlıcakla dünyaya gelmeleri Allahın izniyle
Ay ben ağır tribe giriyorum öyle olunca. Rüyamda görsem deliriyorum. Hele geçenlerde gececiydi işe gitti. Bende o gece mutfak dolaplarını vs sildim cumartesiyi pazara bağlayan gece. Sabah oldu kv arıyo nasıl oldun diye. İyiym anne azcık yoruldum sadece falan dedim. Niye haber vermedin bana okadar kötüysen gelirdim falan diyo nasıl yani dedim. E ... akşam işten izin almış yağmur hasta diye bidaha işe dönmemiş çokmu kötüsün ne dedi dktor falan dedi( eşimle kardeşi aynı yerde aynı vardiyadalar) başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Yutkunamadım. Ben işte sanıyorum adam işte değil...
uyansın ben hesap sorarm dedim. Meğer adam şirketten biri kaza yapmış kardeşine söylememiş herkese yayar diye yağmur hasta demiş çıkmış. Ama o anki psikoloji çok kötüydü.
Evet canım hiç bırakmadan devam ediyorum, günde 2 tane. Sen de aynen devam mı ilaçlara?İnşallah canım, sağliklı olsunlar da bu zaman da hicbirsey ulaşılmaz degil, progestana devam ediyor musun?
Normal doğum bizim duruma en uygun olanı zaten, inşallah yolunda gider normal kolayca doğurursun, dikişini alınca kalk diyecek normal doğum yapacaklara öyle yapmışlar.Ben herşey yolunda olursa yapabilirsem normal doğum istiyorum. O yüzden en azından doğum için yürüyüş bari yapsam derdindeyim. Böyle yatarak normal doğuma gücüm kalmıyo gibi hissediyorum. Yine de çok şükür bu zamana kadar geldik ya biraz daha dayanırız Allah’ın izniyle. Bende yatarken yastığı denicem ama nedense hiç aklıma gelmemişti. Çatı ağrısı bende de yeni yeni başlıyo artık ama bu da normal süreci hamileliğin artık.
Ben yanarım yavruma, yavrum yanar yavrusuna :)Evet canım hiç bırakmadan devam ediyorum, günde 2 tane. Sen de aynen devam mı ilaçlara?
Geçen yalancı sancı çektim de, doktor olan dayımla konuşurken annem anlatmış. Dayım korkmuş "daha çok erken zamanlarında, şimdiden başladıysa yalancı sancısı aman yürümeyi bırak öyle pek arabaya bile binmesin, o bile sarsar, hep yatsın progestana devam etsin" demiş. Ki normalde bu dayım aşırı derecede rahattır, annem de hemen beni aradı, kızım bak dayın bile böyle böyle dedi bana aman dikkat et diyor. Kıyamam nasıl korkmuş ama. Yok anneciğim sen korkma bak biliyorsun dikkat ediyorum evin içinde dahi dedim de rahatladı kapattı telefonu
Allah razı olsun. Biz karnımızdakini düşünüyoruz, onlar da bizi düşünüyor...
Değil mi ya, benim de 2yılı geçti progestan kullanıyorum. Artık bir parçamız olduBen yanarım yavruma, yavrum yanar yavrusuna :)
Haklılar benim doktorum kendi arabamızlada dışarı çıkmamı istemiyor, çok önemli birsey olmadığı sürece kontrole de çağırmıyor.
Ilaclara Devam ediyorum, progestanla nasıl ayrılcaz bilmiyorum, bayağı alıştım varlığına :)
Uyanmasını beklemedim zira telefonda nasıl konuştysam top atsan uyanmayan adam uyandı hemen açıklama yaptı. Tabi bağırış çağırış oldu biraz...Ayy öyle bişey olsa ben paralarım adamı ama rüyadan yola çıkıp da bisi diyemiyorum . Bide ağzı iyi laf yapar benim eşimin hep diyo benim karım gencecik zatwn niye dışarı bakıyım diye . Bizim aramızda 9 yaş var eşimle . Ama hamilelik psikolojisi galiba kilo falan da alınca iyice bunalımlarda oldum ama valla iyi sen sakın kalmışsın ben senin yerinde olsam cinnet zamanı der ortalığı ayağa kaldırırdım galiba.
Uyanmasını beklemedim zira telefonda nasıl konuştysam top atsan uyanmayan adam uyandı hemen açıklama yaptı. Tabi bağırış çağırış oldu biraz...
benimle eşim arasında da 6yaş var ama şuan kendimi kötü hissediyorum şiştikçe şiştim. Karnım 3 4gündür çok daha şiş. Garip.. psikolojim bozuldu kilolarımdan..
Çok iyi anlıyorum seni . Benimde karnım iyice büyüdü sanki . Açıkçası kendimi kötü hissettiriyo bu durum .. zaten bu bi haftadır mide bulantısı da başladı bende . Ayaklarım sis karnım kocaman bide ben 1 ay içinde ev taşıyacam . Yazık bana valla nasıl olcak bilmiyorum . Daha evi toplamaya da başlamadım. Nasıl olcak bilmiyorum .
Hem sıcaklardan hemde bendeki kansızlıktan büyük ihtimalle. Benimde kalp atışım baya yüksek. Bide b12 çok düşük çıktı benim. Amann kocam haklı valla, doğuraydım bi.Aynİ şeyi yaşıyorum 1 haftadir tansiyonum 9 5 e düşüyor elim ayağım halsiz kalıyor. Bugünde şiddetli bir sancı oldu cuma kontrolüm var gidince soracagim Internet ten baktım ama pek faydalı yazı bulamadım . Öğle saatlerinde oluyor genelde benimde kalp atışı 135 140 a çıkıyor neredeyse.
Ayyy canım sen şimdi böyle söyleyince aklıma geldi. Ben arabada biyere giderken araba sarsıldıkça benim bebe aşağı doğru vuruyo ve afedersin baya sızlatıyo. Hatta eşime kızıyorum düzgün kullan diye.Ben yanarım yavruma, yavrum yanar yavrusuna :)
Haklılar benim doktorum kendi arabamızlada dışarı çıkmamı istemiyor, çok önemli birsey olmadığı sürece kontrole de çağırmıyor.
Ilaclara Devam ediyorum, progestanla nasıl ayrılcaz bilmiyorum, bayağı alıştım varlığına :)
Canim bende ayni durumdayim vajinismusum tam gecmedi ve bizde en son subat ayinda birlikte olmustuk. Esimde bana yanasmiyor. Ve ben evde sicaktan yari ciplak geziyorum ona ragmen adamda tik yok bende icten ice uzulmeye baslamistim ama belli etmedim esime. En son bayramda 9 gün dipdibe olunca 1 defa denedik olmadi ben asiri kasildim. Sonra esime kizdim senin yuzunden tekrar eskiye döndüm normal dogumda yapamicam falan diye. Aradan 3 - 4 gün gecince tekrar denedik oldu ama ben yine kasildim birazcik. dedm kesin kanamam olur Allahtan bisi olmadi. Bence risk yoksa sizde devam edin gercekten insan basa dönüyormus.Tabi ki saygı duyuyorum ama korkuyorum da aynı zamanda vajinismus atlattım zamanında hala 100 de 100 atlatmis sayilmam . 1 buçuk aydır olmuyor zaten doğuma var iki buçuk ay 2 ayda lohusalik 6 ay ilişki olmaması beni korkutuyor yine eski halime dönmekten korkuyorum. Bide kırılıyorum ister istemez acaba beni beğenmiyor mu diye illa o olması şart değil tamamen kardeş olduk hiç bi şekilde yanaşmıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?