- 5 Şubat 2018
- 4.552
- 9.972
- 158
- 30
valla kendim bunu bile bile yapıyorum. millet gayet mutlu halinden ama ben 45 yaşında yaşlı teyzeler gibiyim. ne üstüme başıma ne kaşıma gözüme dikkat ediyorum iyice saldım. ki böyle yapanlarada uyuz olurdum. allah beni islah etsin..Zehir etmeyede devam ediyosun.Lutfen ya seni etiketliymde gör gemi gibi olmus kadinlar gayet kendiyle barisik hamile cekimi yapmislar kolu bile benim iki bacagim kadar ama tüllu elbiseler giyip poz vermisler bunuda ibstagrama koymuslar cunku mutlular cunku 2. Yada 5.yide dogursan yalnizca 1 kez ilk hamileligini ilk heyecanini yasayacaksin.
aboo işin zor senin canım. ben yürüyorum genelde 25 dk falan sürüyo artık yavaş yavaş ama yine yoruluyorum ter içinde kalıyorum ki ben yorulmazdım.. ağırlaştım demekki. işe geri dönmek zor ya ben dönmeyi düşünmediğim için ne zaman çıkacağımın bi farkı yok sadece maaş bakımından var okadarBen 37'ye kadar çalışmayı planlıyorum ya. o 5 hafta doğum sonrası çok kıymetli geliyor bana. Daha şimdiden küçük bebeklere bakıp ay çok küçük nasıl bırakıp da işe dönücem diye düşünüyorum. Ama bir yandan da şimdiden yorulmaya başladım işe gidip gelirken. Gidiş geliş günde 2,5-3 saat yol yapıyorum toplu taşımayla.
ben hem idrar hem şeker yüklemesine 62tl verdim canım. yapmadıysa bi bildiği vardır 28.hafta son oluyo çünkü.Benim doktorum daha şeker testi yapmadı kızlar bana bu hafta gideceğim şimdi yapacak sanırım geç kaldık gibi geliyor ama umarım sorun olmaz
Testlere ne kadar ödediniz ortalama bilginiz var mı ?
kv kaldım 7günde karın doyurmak için ekmeğe yüklendim ve şuan 77 kiloyum.. 13kg aldım 6buçuk ay olmadan. kollarım kocaman oldu. totomu sorma bile.. 58 59 kg iken 99 -98 cm olan totom şimdi 120 olmuşturBen de aynıaydingelini gibiyim ya. Kendimi çok çirkin ve şişman hissediyorum. Hiç bir şeyi kendime yakıştıramıyorum. Sürekli kendimi telkin ediyorum hamileyim ben, içimde bir insana hayat veriyorum tabiiki çok değişeceğim diye. Ama pek işe yaramıyor.
senin çok zormuşBen 37'ye kadar çalışmayı planlıyorum ya. o 5 hafta doğum sonrası çok kıymetli geliyor bana. Daha şimdiden küçük bebeklere bakıp ay çok küçük nasıl bırakıp da işe dönücem diye düşünüyorum. Ama bir yandan da şimdiden yorulmaya başladım işe gidip gelirken. Gidiş geliş günde 2,5-3 saat yol yapıyorum toplu taşımayla.
Fotigraf cekiyomusun bende bayramda kvdeye giderken gobegime bak yine yusyuvarlak oldum filan diyodum ki ben hepinizden daha takintiliyim kilo konusunda cunku daha 15 ay once 103kgydm! Esimde gel bi fotografini cekiymde gor sisman degilsin hamilesin dedi bu fotograf pazar gunu cekildi bende fotografa bakinca gordum sisman degil hamileyim gercekten. Biraz abartiyoruz durumu sanirim hepimizBen de aynıaydingelini gibiyim ya. Kendimi çok çirkin ve şişman hissediyorum. Hiç bir şeyi kendime yakıştıramıyorum. Sürekli kendimi telkin ediyorum hamileyim ben, içimde bir insana hayat veriyorum tabiiki çok değişeceğim diye. Ama pek işe yaramıyor.
Of canım ya o saçmalıklara kulak tıka bence.ayni anda tansiyon yüksekliği idrarda yüksek protein ve el ayak bileğinde şişlik olduğunda tehlikeli oluyormuş doktorum öyle dedi.preklamsi denilen gebelik zehirlenmesi olurmuş ve ona göre tansiyon ilacı yakın takip gerektirirmiş.amin canım amin inşallah
benm yaklaşık bir aydır ayaklarım sürekli şiş. ellerimde 1 haftadır uyuşmaya başladı. geçenlerde de fenalaştım eve zor yürüdüm falan demiştim, 12ye 9du tansiyonum. buz gibi suda duş alınca kendime gelmiştim biraz. peki senin şişliklerin varmıydı ayaklarında ? bende idrar tahlili yaptırdım ama protein negatif yazıyo sadece.
ben strest yapınca oldum sanırım öyle. zaten ebe de strest yapma dedi. bende sürekli takip edyim bari.
yemekten önce ve yemekten 1 saat sonra bak dedi tansiyonuna. inşallah kötü bişey çıkmaz.
diğer arkadaşta sağolsun bişey anlattı; bi tanıdık varmış kızın tansiyonu yükselyomuş hep. doğumda kalp krizi geçirip vefat etmiş. çok sağolsun hamilelere hep böyle güzel örnekler anlatırlar..
memur muydun sen canım. ne güzel ya anlayışlı olmalarısenin çok zormuş
benim servis var 40 dk da falan geliyorum
bir de sağolsunlar işyerimdekiler çok anlayışlı (üniversite)
şu an okullar tatil diye iş olmayan bazı günler gitmiyorum.
sende bebek yokki anam şuraya bak. benden kat kat kat zayıfsın.Fotigraf cekiyomusun bende bayramda kvdeye giderken gobegime bak yine yusyuvarlak oldum filan diyodum ki ben hepinizden daha takintiliyim kilo konusunda cunku daha 15 ay once 103kgydm! Esimde gel bi fotografini cekiymde gor sisman degilsin hamilesin dedi bu fotograf pazar gunu cekildi bende fotografa bakinca gordum sisman degil hamileyim gercekten. Biraz abartiyoruz durumu sanirim hepimizEki Görüntüle 2183035
sende bebek yokki anam şuraya bak. benden kat kat kat zayıfsın.
bende ay ay fotoğraf çekiyorum hadi bu ayda çekeyim hatıra kalsın dedim. fotoğrafta zayıf çıkıyorum ama gemi gibiyim dur ekliyeyim..
Canım başıma gelmedi ama doktorun sana açıkça bir problemden bahsetmediyse strese girme.. unutma senin stresinden bebeğinde etkileniyor. Rakamlara çok takılmayın diyor doktorlar. her bebeğin kendine özgü gelişimi varmış.merhaba herkese dün kontrolüm vardı gene canım sıkıldı geçen kontrolümde iki gün geri olan bebeğim bu seferde 1 hafta geri çıktı kilosu 854gr doktorum normal 2 haftadan snra sıkıntı diyor sağlıklı dedi ama içime korku düştü başına böyle bişey gelen varmı ?
beslenmeme nasıl dikkat edeyim ne yiyeyim ben kilo almışım gene 3 kilo birden halbuki bişeyde yediğim yok ıvır zıvır ekmek yemem cavdar yıyorum ekmegı hergün çerezimi yiyorm meyvemi kefirimi yiyorum başka napabilirim ki soluma yatıorum her akşam kan sulandırıcı iğne vuruluyorum kanım akması için daha dikkat ediorum pıhtılaşma var die
Dimi bende geç kaldık diye düşünüyorum ama bakalım ne olacakvalla kendim bunu bile bile yapıyorum. millet gayet mutlu halinden ama ben 45 yaşında yaşlı teyzeler gibiyim. ne üstüme başıma ne kaşıma gözüme dikkat ediyorum iyice saldım. ki böyle yapanlarada uyuz olurdum. allah beni islah etsin..
aboo işin zor senin canım. ben yürüyorum genelde 25 dk falan sürüyo artık yavaş yavaş ama yine yoruluyorum ter içinde kalıyorum ki ben yorulmazdım.. ağırlaştım demekki. işe geri dönmek zor ya ben dönmeyi düşünmediğim için ne zaman çıkacağımın bi farkı yok sadece maaş bakımından var okadar
ben hem idrar hem şeker yüklemesine 62tl verdim canım. yapmadıysa bi bildiği vardır 28.hafta son oluyo çünkü.
doktorun risk görmediyse yaptırmaz bile belki canım. ben çok kilo alınca direkt 75lik yaptılar bana. sağlık ocakları bile yapıyodu bi zamanlar istersen öyle yaptır içinde kuşku kalacaksaDimi bende geç kaldık diye düşünüyorum ama bakalım ne olacak
Hiç bişey yokk ki sende benim karnım kocamannn oldu maşallah sanaFotigraf cekiyomusun bende bayramda kvdeye giderken gobegime bak yine yusyuvarlak oldum filan diyodum ki ben hepinizden daha takintiliyim kilo konusunda cunku daha 15 ay once 103kgydm! Esimde gel bi fotografini cekiymde gor sisman degilsin hamilesin dedi bu fotograf pazar gunu cekildi bende fotografa bakinca gordum sisman degil hamileyim gercekten. Biraz abartiyoruz durumu sanirim hepimizEki Görüntüle 2183035
Maşallah canım patlamaya hazır bomba gibi hissediyorum bende . 2 hafta onceyle şimdi arasinda kocaman fark var tişörtlerimı resmen göbeğimi yarısında kalıyorNormalde kameralar kilolu çeker benimki inadına zayıf çekiyo galiba
Bu sabahki fotolarımız teyzeleri
EmirA profildeki sen misin ? Elbisen nerdnn bulamadım bi türlü benCanım benim ilk hamileligimde Salih hep gününden ufak çıkıyordu doktora sorduğumda doktor da eşim ve beni göstererek anne babası böyleyken ne bekliyorsunuz ki demişticidden ikimiz de minyonuz oğlum da minyon bı bebek.
Bebeğe kilo aldirmak için kendi taktiklerimi söyleyeyim:
Kaşar peyniri
Muz
Fındık
Tahin pekmez
Tahin helvası
Yavaş yavaş hurma yemeğe de baslayabilirsin.
Son olarak her yemekten sonra en az 10 dakika soluna doğru uzan.
Hiç merak etme canım önemli birşey olsa zaten doktorlar asla saklamaz
Bir günde 3 ayrı teste bakacağım bebek biraz büyusun istiyorum demiştı ozaman 24+2 şimdi gittiğimde 29+2 olcm açlık tokluk vs bakıcm diyordu . Sağlık ocakları nda yapılıyorsa öyle yapayım bende o zamandoktorun risk görmediyse yaptırmaz bile belki canım. ben çok kilo alınca direkt 75lik yaptılar bana. sağlık ocakları bile yapıyodu bi zamanlar istersen öyle yaptır içinde kuşku kalacaksa
Hiç bişey yokk ki sende benim karnım kocamannn oldu maşallah sana
Maşallah canım patlamaya hazır bomba gibi hissediyorum bende . 2 hafta onceyle şimdi arasinda kocaman fark var tişörtlerimı resmen göbeğimi yarısında kalıyor
EmirA profildeki sen misin ? Elbisen nerdnn bulamadım bi türlü ben
Canım armut com dan teklif al. Bir arkadaşım sadece özel eşyalarını toplamış geri kalan herşeyi adamlar toplamış ve aynı gün yerleştirmiş. Bir bardak dahi kırmadan taşınmış. Eğer ki uçuk bir fiyat farkı yoksa yorulmana değmez...
benimde geçen ayla bu ay arasında feci fark var. hele son 2 haftada baya büyüdü şapşikHiç bişey yokk ki sende benim karnım kocamannn oldu maşallah sana
Maşallah canım patlamaya hazır bomba gibi hissediyorum bende . 2 hafta onceyle şimdi arasinda kocaman fark var tişörtlerimı resmen göbeğimi yarısında kalıyor
EmirA profildeki sen misin ? Elbisen nerdnn bulamadım bi türlü ben
ozaman sen doktorunu bekle canım bakıcam demiş çünkü. 2defa uğraşmış olma yapmazsa kendin yaptırırsınBir günde 3 ayrı teste bakacağım bebek biraz büyusun istiyorum demiştı ozaman 24+2 şimdi gittiğimde 29+2 olcm açlık tokluk vs bakıcm diyordu . Sağlık ocakları nda yapılıyorsa öyle yapayım bende o zaman
Boyun kaç canım?kv kaldım 7günde karın doyurmak için ekmeğe yüklendim ve şuan 77 kiloyum.. 13kg aldım 6buçuk ay olmadan. kollarım kocaman oldu. totomu sorma bile.. 58 59 kg iken 99 -98 cm olan totom şimdi 120 olmuşturmilletin göğüs altı incecik sadece göbüşü olur. benim göğüs mide karın hak getire. sağolsun kocamında katkısı var bunları düşünmemde.. ama kollarım sinir bozuyo. zaten ince değillerdi. bide kendi kilomdakilerle kıyaslıyorum kendimi ama ben hamileyim bunu hesaba katmıyorum asla..
Ben almanyada yaşıyorum yurtdisi icin de geçerli midir ki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?