Benimde öyle canim neden korkuyosun ki doktorun normal demis. Ben en son 29+5 te gittim kafasinin olcusu 28 haftalik, karin cevresi 29 hafta Bacaklari 30 hafta cikti. Nasil bi sekillenmedir bu dedm bende hatta doktor hersey yolunda dedi 29 haftalik dedi ama o +5 gun nereye gitti. Bende ilk bi kafama taktimda doktor iyi dedi. Hatta bidaha 34. Haftada goruselim dedi bisi olsa daha sık cagrrdi. Bence icini ferah tut. Sonradan arastrinca ultrason aletinin de etkisi oluyomus bu olcumlerde.merhaba herkese dün kontrolüm vardı gene canım sıkıldı geçen kontrolümde iki gün geri olan bebeğim bu seferde 1 hafta geri çıktı kilosu 854gr doktorum normal 2 haftadan snra sıkıntı diyor sağlıklı dedi ama içime korku düştü başına böyle bişey gelen varmı ?
Canım, oğlum 37+4 de 35 haftalık çoçuk kadar doğdu 2500kilo. Gelişimi geride kaldı. Doğumdan sonra mama bile vermedim hep söylüyorum sadece anne sütü cuk cuklayarak boğum boğum oldu maşallah. Ki ben minyon sıska bi insanım. Allah rızkını verdi bi şekilde yaşıtlarına ulaştı. Yani sağlığı yerinde olsun ister 2 hafta geri ister 2 hafta ileri olsun. Birde eltimin oğlu 3700lerde doğdu 1 hafta küvezde kaldı. Çok zor bi doğum süreci atlattı anne bebek ölümden döndüler. Yani 5 kilo olsa ne yazar. Önce sağlığınız önemli. Hele bi dünyaya gelsinde kilosu kusur kalsın. Ne mamalar ne süt çayları var valla herşey artık bizim elimizde bolluğun içine düştük çok şükürmerhaba herkese dün kontrolüm vardı gene canım sıkıldı geçen kontrolümde iki gün geri olan bebeğim bu seferde 1 hafta geri çıktı kilosu 854gr doktorum normal 2 haftadan snra sıkıntı diyor sağlıklı dedi ama içime korku düştü başına böyle bişey gelen varmı ?
Geçmiş olsun canım, sağlık ocağındakiler pek bişey bilmez anneme kanser şüphesi koymuşlardı ordaki hemşirelere nerdeyse :)) yüreğimiz ağzımıza geldi çok şükür bişey çıkmadı. Ama sen tedbiri elden bırakma evinde varsa sık sık ölç ve şişme uyuşukluk olursa doktorunu ara ya da acile git içinde şüphe kalacağına muayenini olur gelirsin.Ayy kızlar sağlık ocağına gittim. Geçen ufak tansiyonumun yükseldiğini ellerimi ve ayağımdaki şişlikleri gösterdim. Sol ayağım hep daha fazla şişiyodu. Sen bir haftaya yakın tansiyon takibi yap ve kardiyolojiye git normal değil bunlar özellikle sol ayak şişmesi dedi
Tabi onlar kendilerine etinden sütünden daha fazla faydalanacakları eleman istiyorlar ondan sormuştur, daha fazla çalış diye, seni bebeğini düşünen yokbizim diğer muhasebeci hemen çıkacakmısın 32de dedi. yani evet dedm. istersen dayanabildiğin kadar dayan dedi. belki bi ihtimal olabilir dedim ama sanmıyorum. o zamana kadar sağ salim işe gelebilsem şükür edicem
Şuan bende dün iş için görüştüğüm yerle doğum iznim hemen bitince başlamak istiyorum ama dediğin gibi 5 aylık bebekte çok küçük yaa tam anneye memeye hasret oldukları zamanlarBen 37'ye kadar çalışmayı planlıyorum ya. o 5 hafta doğum sonrası çok kıymetli geliyor bana. Daha şimdiden küçük bebeklere bakıp ay çok küçük nasıl bırakıp da işe dönücem diye düşünüyorum. Ama bir yandan da şimdiden yorulmaya başladım işe gidip gelirken. Gidiş geliş günde 2,5-3 saat yol yapıyorum toplu taşımayla.
Eşimde sürekli cılız kaldın az ye bebek küçük kalcak felan dio, göbeğimi görenler peki bebektemi küçük geride değil demi gibi saçma şeyler söylüyorlar amannn bu insanlara kafayı takarsak kimseyi memnun edemeyiz. Her kafadan ayrı bi ses... Doktor takibine bunlarıda götürcem kendileri duysun doktorun dediklerini diyekv kaldım 7günde karın doyurmak için ekmeğe yüklendim ve şuan 77 kiloyum.. 13kg aldım 6buçuk ay olmadan. kollarım kocaman oldu. totomu sorma bile.. 58 59 kg iken 99 -98 cm olan totom şimdi 120 olmuşturmilletin göğüs altı incecik sadece göbüşü olur. benim göğüs mide karın hak getire. sağolsun kocamında katkısı var bunları düşünmemde.. ama kollarım sinir bozuyo. zaten ince değillerdi. bide kendi kilomdakilerle kıyaslıyorum kendimi ama ben hamileyim bunu hesaba katmıyorum asla..
ay bende evde duramam biliyomusun. basıyolar beni evde resmen. 4gün evde kalayım fenalaşırım mideme falan vurur krize girerim o dereceEvde takılmayı bende çok severim. Evcimenimdir. Bu ara fazla evde kaldım o da geriyor. Haber misürekli aynı döngü o yüzden seyretmiyorum. Hep teldeyim bende. 2 günde biterdi şarjım. Şimdi günde iki defa doldurmaya başladım. Allah nasip ederse ekim annesiyim zaten. Yine bir can sıkıntısı ile kasımı takip etmeye başladım ve devam ettim.
Valla oğlumda 57-58le doğuma gitmiştim. Bu garibimde 2 ayım kaldı halen 50yi aşmaya çalışıyorum. Nasıl bi kölelik ızdırap dönemime denk geldiyse yavrucak bildiğin yemek hep arka planda kalıyor. Eski işyerimde masa başında kafama göre çalışıyordum yemek yemek serbestti. Ağzım boş kalmıyordu. Bu rahmetli işyerimde masada yemek yasaktı onunda etkisi olabilir. Bide sıkıntı stres gerçekten insanı eritiyormuş onu anladımGunaydin guzel anneler :)
Kilo almiyosun dedi dedi doktorum sanirim 2 kilo birden aldim bu ay daha 15 gun var kontrolume gerci ne cikar bilmiyorum....
ellerimde uyuşmalar oluyo canım ya bide sol ayağım tabiki daha fazla şiş. babamın tansiyon aletini aldım 1hafta takip edicem bakalım ne olacak.. en kötü doktora sorup gözükürüm kardiyolojiyeCanım, oğlum 37+4 de 35 haftalık çoçuk kadar doğdu 2500kilo. Gelişimi geride kaldı. Doğumdan sonra mama bile vermedim hep söylüyorum sadece anne sütü cuk cuklayarak boğum boğum oldu maşallah. Ki ben minyon sıska bi insanım. Allah rızkını verdi bi şekilde yaşıtlarına ulaştı. Yani sağlığı yerinde olsun ister 2 hafta geri ister 2 hafta ileri olsun. Birde eltimin oğlu 3700lerde doğdu 1 hafta küvezde kaldı. Çok zor bi doğum süreci atlattı anne bebek ölümden döndüler. Yani 5 kilo olsa ne yazar. Önce sağlığınız önemli. Hele bi dünyaya gelsinde kilosu kusur kalsın. Ne mamalar ne süt çayları var valla herşey artık bizim elimizde bolluğun içine düştük çok şükür
Geçmiş olsun canım, sağlık ocağındakiler pek bişey bilmez anneme kanser şüphesi koymuşlardı ordaki hemşirelere nerdeyse :)) yüreğimiz ağzımıza geldi çok şükür bişey çıkmadı. Ama sen tedbiri elden bırakma evinde varsa sık sık ölç ve şişme uyuşukluk olursa doktorunu ara ya da acile git içinde şüphe kalacağına muayenini olur gelirsin.
Tabi onlar kendilerine etinden sütünden daha fazla faydalanacakları eleman istiyorlar ondan sormuştur, daha fazla çalış diye, seni bebeğini düşünen yok
Şuan bende dün iş için görüştüğüm yerle doğum iznim hemen bitince başlamak istiyorum ama dediğin gibi 5 aylık bebekte çok küçük yaa tam anneye memeye hasret oldukları zamanlarAllah yardımcımız olsun, yarım gün çalışma hakkın var aslında bi araştır canım.
Eşimde sürekli cılız kaldın az ye bebek küçük kalcak felan dio, göbeğimi görenler peki bebektemi küçük geride değil demi gibi saçma şeyler söylüyorlar amannn bu insanlara kafayı takarsak kimseyi memnun edemeyiz. Her kafadan ayrı bi ses... Doktor takibine bunlarıda götürcem kendileri duysun doktorun dediklerini diye
Evde bi yumurcak olunca sıkıntı mıkıntı basmıyor canım valla evde bi tane daha cocuğu olanlar bilir, gerçekten eksik olmasınlar ama hiç istekleri bitmiyor resmen sıkılmaya vakit bulamıyorsun, temizlik bile yarıda kalıyor çünkü o istedikleri olana kadar kaset gibi tekrarlıyorlar :))ay bende evde duramam biliyomusun. basıyolar beni evde resmen. 4gün evde kalayım fenalaşırım mideme falan vurur krize girerim o dereceyada temizlik krizine girerim o daha beter
Tabi canım sen takibini yap yinede dediğin gibi uzman doktora görün için rahatlasın etraftan boş laf dinleyene kadar :)ellerimde uyuşmalar oluyo canım ya bide sol ayağım tabiki daha fazla şiş. babamın tansiyon aletini aldım 1hafta takip edicem bakalım ne olacak.. en kötü doktora sorup gözükürüm kardiyolojiye
yok canım ya şu sıralar iş yok 2 gündür boş boş oturduk resmn. bugün patron gelecek mobbing başlayacak...
bende gemi kadar oldum ama bebek öyle kilolu değil. hatta maşallah pullumun Önderalp bizden ufak olmasına rağmen bizim tosbağdan fazlaydı kilosu
bebeğin kilosunun anneyle alakası yok yani yoksa benimki de bana istinaden bi tekne bi kayık olurdu
İşte bizim ev boş olunca ruhum daralıyo :) Egecik gelse sanırım alışıcam eve :)Evde bi yumurcak olunca sıkıntı mıkıntı basmıyor canım valla evde bi tane daha cocuğu olanlar bilir, gerçekten eksik olmasınlar ama hiç istekleri bitmiyor resmen sıkılmaya vakit bulamıyorsun, temizlik bile yarıda kalıyor çünkü o istedikleri olana kadar kaset gibi tekrarlıyorlar :))
yok canım ya birazda dinleneyim istiyorum şimdiden uykum vs değişti ağırlaştı. önceden nefes sesine uyanırdım artık eşim yanıma yatıyo duymuyorum. işten koş eve git yemek yap zor oluyo zaten sıcak. biraz evi toparlar iş yaparım diyorumTabi canım sen takibini yap yinede dediğin gibi uzman doktora görün için rahatlasın etraftan boş laf dinleyene kadar :)
Evet bebeğin yapısı anne babaya çekiyor kapasite belliyse dünyayıda yesem çok kilolu iri bebeğim olmayacak biliyorum :)))
İşler yogun değilse kalabildiğin kadar kal dicektim ama o patron bozuntusunu duyunca sinirim bozuldu şimdi !
Onun suratını görmektense gerekirse baskı yaparsa çık iznine canım.
Kusum zaten son aylar aliniyo kilo ya dert degil bende yeni almaya basladim.bebişler saha anca 1kg oldu olmadi...bundan sonra alcaz kilo :)Valla oğlumda 57-58le doğuma gitmiştim. Bu garibimde 2 ayım kaldı halen 50yi aşmaya çalışıyorum. Nasıl bi kölelik ızdırap dönemime denk geldiyse yavrucak bildiğin yemek hep arka planda kalıyor. Eski işyerimde masa başında kafama göre çalışıyordum yemek yemek serbestti. Ağzım boş kalmıyordu. Bu rahmetli işyerimde masada yemek yasaktı onunda etkisi olabilir. Bide sıkıntı stres gerçekten insanı eritiyormuş onu anladımnese bundan sonrası aydınlık günler olur inşallah yiyemediklerimi telafi ederim...
ben 8 kilo almışımmmm
kocaman oldum,
28+5 bugün
artık 7 aylık oldu mu?
6AY 21 GÜNLÜK HAMİLEYMİŞSİN CANIM AZ KALMIŞ 7YE :)ben 8 kilo almışımmmm
kocaman oldum,
28+5 bugün
artık 7 aylık oldu mu?
26. Haftada 6 bitip 7ye girmiş oluyorsun.
Şu an ister 6.5 aylığım de ister 7 :)
6AY 21 GÜNLÜK HAMİLEYMİŞSİN CANIM AZ KALMIŞ 7YE :)
Kusum 7 aylik olmusun 8 kg almisin kotu degilki son 2 ayda 5 daha alsan 13kg dogumdan 1 ay sonra eski haline donersin takilma kiloya :) mill3tin cenesine hiiic takilma,bayramda kv ve elti bana diyoki ikiz gibi masallah kapidan sigmiyosun v.s. ya daha bu son 15 20 gunde 2 kg 1.5kg filan aldim daha yeni kilo alabildim kapidan sigmiyomusum......ne milletin lafina nede tartiya takilma kocaman olmadin hamilesin icerde 30cm bebek varben 8 kilo almışımmmm
kocaman oldum,
28+5 bugün
artık 7 aylık oldu mu?
7de desen olur artık 9 günlük bişey kalmış zaten :)6.5 diyeyim soranlara artık
Kizim sabah 7 den beri anne bak liyda anne bak liyda anne bak liyda diyip duruyo mesela :) kafayi kendiyle bozmus durumda bu araEvde bi yumurcak olunca sıkıntı mıkıntı basmıyor canım valla evde bi tane daha cocuğu olanlar bilir, gerçekten eksik olmasınlar ama hiç istekleri bitmiyor resmen sıkılmaya vakit bulamıyorsun, temizlik bile yarıda kalıyor çünkü o istedikleri olana kadar kaset gibi tekrarlıyorlar :))
Yaa bana da bayramda eşimin anneannesi 3 kere filan ikiz bu ikiz dedi. Ay nası deli oldum ya. Eşim takma onu sen bunadı o diyor :) baya göbeğim oldugunu söyleyen 1-2 kişi daha oldu. Kime ne anlamıyorum ki, 7 aylık hamileyim artık herhalde göbeğim olucak.Kusum 7 aylik olmusun 8 kg almisin kotu degilki son 2 ayda 5 daha alsan 13kg dogumdan 1 ay sonra eski haline donersin takilma kiloya :) mill3tin cenesine hiiic takilma,bayramda kv ve elti bana diyoki ikiz gibi masallah kapidan sigmiyosun v.s. ya daha bu son 15 20 gunde 2 kg 1.5kg filan aldim daha yeni kilo alabildim kapidan sigmiyomusum......ne milletin lafina nede tartiya takilma kocaman olmadin hamilesin icerde 30cm bebek var
YA ONU YERİM DÜN PARKTA DA BİŞEYLER DİYODU BIDIR BIDIR AMA ANLAMADIM KAÇ DEFA İZLEDİM BİLMEMKizim sabah 7 den beri anne bak liyda anne bak liyda anne bak liyda diyip duruyo mesela :) kafayi kendiyle bozmus durumda bu aradevamli kendiyle ilgili biseyler gosteriyo Allah eksikliklerini gostermesin ya iki tane olunca daha guzel olcaklar evde bicir bicir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?