- 5 Şubat 2018
- 4.552
- 9.972
- 158
- 30
4176.sayfadan sonrasını okudum canım whatsapp gurubu kurmuşlar. hatta biri bidaha kullancı açıp ben banlanmadan hemen numaranızı falan yazın yazmışaydingelini kız burayı okumayı daha yeni bitirdim. ne olmuş orda anlatsana yada sayfa nosu ver nokta atışı yapayım. aslında benimde farkettiğim bişey varkı bu grup gerçekten seviyeli. oğlumda 2013 ağustos analarındaydım. her gün bi kavga her gün bi curcuna vardı :)
Anakucagiyla cikarmak gerekiyormuş hatta ana kucaginin sırt kısmı on koltuga denk gelecek sekilde yani bebek arkaya bakacak sekilde yerlestirmek gerekiyormuş ki araba ani bi fren falan yaparsa bebek sırtından destek alıp savrulmasın diye. Hatta bazı hastaneler anakucagi olmadan teslim etmiyormuş bebeği.
Kızlar doğumda başörtüsü olarak ne kullanmayı düşünüyorsunuz çok terliycez falan ya nasıl birşey alalim
dün ilaç yazmam için ara demişti. aradım ayaklarımıda söyliyim hazır, önemli değil gelme der diye düşündüm vicdanımı rahatlatacaktım. gel dedi sol ayak şişiyosa sağlık ocağıda söylediyse önemli olabilir ozaman dedi...
yarına 11de randevu var işyerinden izin alamam sıkıntı malesef. bidaha aradım bu akşam gel nöbetçiyim dedi. hamileliğimde ilk defa doktora gidesim gelmiyodu bu hafta... malesef yine 2haftada bire döndüm
4176.sayfadan sonrasını okudum canım whatsapp gurubu kurmuşlar. hatta biri bidaha kullancı açıp ben banlanmadan hemen numaranızı falan yazın yazmış
amin canım inşallah. ama bezdim gerçekten hiç içimden gelmiyo gitmek inşallah kötü bişey çıkmaz.. yarın size denk gelmeyi çok istemiştim oysaki nasip değilmiş. fiyat konuşurken doğum için benide katın araya lütfen :))Ben ilk bebekte beyaz dikdörtgen tülbent gibi birşey takmıştım çok da rahat oldu. İğne olarak da mıknatıslı iğne pratik olur sanırım hem bebeğe de batma ihtimali olmaz...
Aman Yusuf Ege ve sen iyi olun da varsın 2 haftada bir git canım. Güzel haberlerini bekliyoruz o zaman
ağustostakiler ne bulup kavga ediyolardı kiaman bende olay olmuş zannettim :) oğlumda da olmuştu öyle. fb grubu kuruldu die kazen topiği kapatmıştı komple. ama ordan kalma 8 kişi falan hala görüşüyoruz biz 5 seneyi geçti. neticede site kurallarına da uyulması gerekiyor.
amin canım inşallah. ama bezdim gerçekten hiç içimden gelmiyo gitmek inşallah kötü bişey çıkmaz.. yarın size denk gelmeyi çok istemiştim oysaki nasip değilmiş. fiyat konuşurken doğum için benide katın araya lütfen :))
evet onu da duydum araştırdım hepsini ama portbebede kullanılabilir güvenlik önlemi varsa ve yol uzunsa diye duydum ama dediğin gibi ana kucağı daha stabil..Anakucagiyla cikarmak gerekiyormuş hatta ana kucaginin sırt kısmı on koltuga denk gelecek sekilde yani bebek arkaya bakacak sekilde yerlestirmek gerekiyormuş ki araba ani bi fren falan yaparsa bebek sırtından destek alıp savrulmasın diye. Hatta bazı hastaneler anakucagi olmadan teslim etmiyormuş bebeği.
Cok sacma yaa sanmiyorum karismaz hastane. Kime ne neyle tasidigimiz butcesi olan var olmayan var. Arabasi olan var olmayan var ben kucakta cikan cok gordum
gruplaşma çok fazlaydı orda. bide eleştiri dili sertti yapıcılık yoktu. harale gürele çoktu yanı :)))ağustostakiler ne bulup kavga ediyolardı ki
sen şuan böyle söyleyince gözümün önüne geldi çok duygulandım ya :) açacağım çeşmeleri.. hayırlısıyla görelim o günleri.. şimdi hayali bile güzelken yaşarken kimbilir nasıl olacak..
Bence her ihtimale karşı bebeği korunaklı bişeyin içinde çıkarmak daha mantıklı. oğlum doğduğunda kucakta çıkardık. annemin kucağındaydı tam asansöre binerken kapı aniden kapandı. asansörün kapısı yenidoğan bebeğin kafasına çarpıyordu az daha. yaşadığımız stres bize yetti gerçekten. o yüzden ana kucağı içinde kemeri bağlı şekilde taşımak en güvenlisi gibi geliyor bana. Yani çocuğu hastaneden çıkarana kadar bile bir sürü risk olabiliyor. Ben bu doğumda temiz temiz bebek arabasında indiricem.
burda değilde avrupada hastaneden çıkarmıyorlar diye biliyorum. ufakda olsa bir risk atlatmış biri olarak kucakta cıkarılmasını bende doğru bulmuyorum. bebeğin guvenliği açısından.
geçmiş olsun..aslında hamilelere izin vermek zorundalar periyodik kontroller için.. bi şikayet yeseler akılları başlarına gelir onların..dün ilaç yazmam için ara demişti. aradım ayaklarımıda söyliyim hazır, önemli değil gelme der diye düşündüm vicdanımı rahatlatacaktım. gel dedi sol ayak şişiyosa sağlık ocağıda söylediyse önemli olabilir ozaman dedi...
yarına 11de randevu var işyerinden izin alamam sıkıntı malesef. bidaha aradım bu akşam gel nöbetçiyim dedi. hamileliğimde ilk defa doktora gidesim gelmiyodu bu hafta... malesef yine 2haftada bire döndüm
Bize de gebe egitiminde ebeler dedi bazı hastaneler anakucagi olmadan bebegi teslim etmiyormuş diye. Bende hic denk gelmedim verilmediğine ama aslinda bebeğin güvenliği için yapılan bisey kötü değil ama imkani olan var olmayan var. Bizimde kendi arabamiz yok ama illa bebekle taksiye falan binicez ozaman lazim olacak.Cok sacma yaa sanmiyorum karismaz hastane. Kime ne neyle tasidigimiz butcesi olan var olmayan var. Arabasi olan var olmayan var ben kucakta cikan cok gordum
Bizim hastanede doğum 1400 zatenDün haberlerde gördüm ben de. Şu an da hastane alması gereken fiyatın kat kat üstünü alıyormuş mesela. Normalde devletin doğum için hastaneye ödediği ücretin maksimum 2 katını alabiliyorlarmış, o da 1200 civarı bişey ediyor mesela normal doğum için ama o fiyatın en az 2 katını istiyor hastaneler. Bu da yasal değil dedi tv deki uzman. Ama bir çözüm bulamadılar tabi.
Daha önce de normal doğum ücretsiz olacak denmişti, o haber için de aynısını söylemiştim. Hastane özel oda ücreti, tahlıl ücreti, zart ücreti zurt ücreti derken alacağını alır yine. Ücretsiz olma ihtimali yok bana göre.
Aynen canım bronşlarım dolu gibi. Ablam grip olmuştu baya dalga geçtim kınadım. Kendisine bakmıyo meyve yemiyor bak ben hiç hasta olmuyorum dedim kamilliğin bu kadarı şom ağızlılık bu olsa gerek :)))Yaaa sana da çok geçmiş olsun canım. Senin Baya ilerlemiş tüh. Bende asla ilaç içmeyi sevmiyorum zorunlu kalmadıkça da normal zamanda da içmem. Zaten içilebilecek bi parol var sanırım. Doğal yollarla geçirmeye çalışıcam bakalım. İlerlemez inşallah. Hırıltı öksürük de zorlar seni ama bence gitsen iyi olur ciğerlere inmesin Allah korusun.
Şimdi iyiyim canım saol ama o an çok korktum anlık gerilme oldu demekki :/şimdi nasılsın canım arada banada oluyo o. bebekmi yapıyo noluyo bilmiyorum
@ysmnfth bende ablamla konuşup bu düğmeli kundak tarzı battaniyelerden aldım. onda çıkartmayı düşünüyorum kucağımda olsun ponciğim koyamam biyere :))
canım hamileliğin son zamanlarında grip ilerlerse antibiyotik kullandırıyolar. o yüzden iyice ilerlemeden doktora gözük kötüysen
benmde içi doldu anca ama sırtımdan dar geliyo diye desteksiz 80 aldım. içleri boş biraz ama çok terliyorum diye bez koyuyorum iyi oluyo
Bende kudcagimda cikarmayi dusunuyorum yada sling alirim anakucagi da olabilir belki puset daha hicbirini almadigim icin karar veremedim. Ama hastanem eve 200mt uzaklikta ondan rahatim diyeyim. Uzak olanlar icin arabayla gidecekler icin puset mantikli arabada. Ben olmayanlar icin dedim. Zorunluluk kismi yanlis bana gore onun disinda tercih meselesi diye dusunuyorum
Bize de gebe egitiminde ebeler dedi bazı hastaneler anakucagi olmadan bebegi teslim etmiyormuş diye. Bende hic denk gelmedim verilmediğine ama aslinda bebeğin güvenliği için yapılan bisey kötü değil ama imkani olan var olmayan var. Bizimde kendi arabamiz yok ama illa bebekle taksiye falan binicez ozaman lazim olacak.
Bu ara miniğin hareketlerini çok hissettiğim için daha bir inanmaya başladım hamile olduğuma, düşündükçe duygulanıyorum ben de :)
İnşallah 2-3 ay sonra hepimizin evi bambaşka yerler olacak, çok güzel kokacak
Bak bu ihtimali hiç düşünmemiştim. Ben direk arabaya koyup getirme konusunda düşündüm, mesafede 100 metre gibi bişey olunca kucakta sıkıntı olmaz, sıkı sıkı tutarım diyordum.
Oto koltuğumuz var zaten, içinde çıkartabiliriz o zaman hastaneden de. Allah korusun tüm minikleri
Bizim hastanede doğum 1400 zaten
Nasıl kar ediyor bilmiyorum yeni temiz donanımlı baya büyük bi hastane. Çamlıca erdem hastanesi duymuşsunuzdur belki. Belki ayak alışsın diye yapıyordur herkesin. Eşim dio 3.yü yaparız bizde bedava olursa dalga geçiyor
Aynen canım bronşlarım dolu gibi. Ablam grip olmuştu baya dalga geçtim kınadım. Kendisine bakmıyo meyve yemiyor bak ben hiç hasta olmuyorum dedim kamilliğin bu kadarı şom ağızlılık bu olsa gerek :)))
Şimdi iyiyim canım saol ama o an çok korktum anlık gerilme oldu demekki :/
Bu ara miniğin hareketlerini çok hissettiğim için daha bir inanmaya başladım hamile olduğuma, düşündükçe duygulanıyorum ben de :)
İnşallah 2-3 ay sonra hepimizin evi bambaşka yerler olacak, çok güzel kokacak
evet hareketleri ayrı bişey o ultrason fotoğrafları ayrı.. bi keresinde gülümsedi.. ne zaman gözümü kapasam şimdi gülümsediğini görüyorum...evet mis kokacak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?