O zorunluluk bizim ülkemizde henüz yok. Ama arabası olanlara oto koltuğu zorunluluğu var diye biliyorum. Ki bebek için de en güvenlisi o.
Ama arabası olmayana da illa oto koltuğu al denilmez tabi. Bizim kendi arabamız yok mesela. Oto koltuğunu da bi tanıdığımız verdi saolsun, yoksa ben de almayacaktım. Ucuz da değiller ki alalım da kenarda dursun diyelim. Şimdi babamın arabayı arada alıyoruz biz, o zamanlarda kullanırız diyorum en azından. Hazır gelmese elime kesinlikle bu şartlarda almazdım.
:)) Neyse iyi bulmuşsunmerakımdan gittim eylüldekileri okudum tek tek, sonunda buldum sebebini mutlu ve huzurluyum artık
bizde hiç düşünmemiştik ama kucakta taşınan her an riskmiş gerçekten korunmasız oluyor bebekler. biz önlemimizi alalımda gerisi allahtan. ben o zaman çok kızmıştım kendıme neden anakucağına koymadım die.
Bende kudcagimda cikarmayi dusunuyorum yada sling alirim anakucagi da olabilir belki puset daha hicbirini almadigim icin karar veremedim. Ama hastanem eve 200mt uzaklikta ondan rahatim diyeyim. Uzak olanlar icin arabayla gidecekler icin puset mantikli arabada. Ben olmayanlar icin dedim. Zorunluluk kismi yanlis bana gore onun disinda tercih meselesi diye dusunuyorum
Ablamda var ben ondan alıcam zaten yenisini almiycam. Birde araba koltuğu için 2. El falan almayı dusunenler tanıdıkları birinden almaya çalışsınlar tanımıyorlarsa da o koltukla kaza gecirmemis oldugundan emin olsunlar dediler. Kaza gecirenlerde koltukta görünmeyen çatlak olabiliyormuş bidaha kaza aninda korumayabiliyormus aklıma gelmisken onu da yazıyım da belki 2. El almak isteyen olur ona dikkat etsinler.O zaan al canim. Bana gebelik okulunda puseti bebek arabasini almaya acele etmeyin. Bebekler binmeyebiliyolar dogum sonrasi karar verin dendi. Demek ki herkes tecrubeye gore konusuyor
Demek istedigim buydu bizimde arabamiz yok. Ama olsa kesinlikle 5 6 yasa kadar oto koltugu taraftariyim. Ama yoksa da gerek yok. Bebek arabasinda cikarilabilir belki guvenlik acisindan arabasi olmayan icin en mantiklisi bu
:)) Neyse iyi bulmuşsun
yürüyecek gidecekseniz bebek arabanızla cıkarabilirsiniz. ben kucakta bi risk atlattığım için ve daha hastaneden çıkmadan atlattığım için bu sefer bebek arabasında çıkaracağım. yeni doğan oto koltuğuna koyacağım arabada 0-18 kg olanlardan alacağım.
Diyorum ya hiç aklıma gelmezdi böyle bişeyi düşünmek. Kucağımda sıkı sıkı tutarım arabada bişey olmaz, zaten 100 metre diyordum. Allah korusun, çok savunmasızlar, bize emanetler. İyi bakalım kuzulara :)
Tam da merak edilen konuya değinmişizBende baktim sabahyani katliam oldugunu biliyodum da nedenini nerde yapildiginj bilmiyodum rahatladim
H Hulahu Ben daha göremedim hiç yüzünü. Sıpa sürekli kapatıyor yüzünü. Ayrıntılı ultrasonda çıldırttı doktoru, bi ağzını göreyim çek şu elini diye dürttü doktor kızım komple arkasını döndü3 defa gittim yüzü için parça parça gösterdi hep.
Bir sonraki randevuda rebkli ultrasona gitmek istiyorum ama sıpa yine bizi trollerde göstermezse diye kararsız kalıyorum :)
Portbebe de olabilir. Hastane önünden illa mi arabaya, taksiye bişeye binilecek. İçeriden çıkarken de ekstra dikkat edip Allah’a emanet dersiniz canım. Rabbim korur mutlaka onları
Bu kararlılığı bende istiyorum ya, yerinden kalkmasın istiyorum, sırrı hareket halinde emzirmemek mi?Allah korusun kaza anında kucaktan fırlama olasığıda çok yüksek. 100 metre demeyin zaten varmış elinizde kullanın. biz çok seyahat eden bir aileyiz oğlum 5 yaşında hala yaşına uygun oto koltuğu kullanır ve 50 mt bile gideceksek kemerini bağlar. bebekliğpinde dahi emzireceksem koltuktan kucağıma alıp emzirmedim. uygun bir noktada durduk. ben emzirdim sonra koltuğuna koyup kemerini bağlayıp yolumuza devam ettik. koltuktan alalım diye çok ağladığı oldu elbette. dedim sana bişey olupta ben ağlayacağıma sen ağla sonunda alışırsın alıştıda çok şükür.
H Hulahu Ben daha göremedim hiç yüzünü. Sıpa sürekli kapatıyor yüzünü. Ayrıntılı ultrasonda çıldırttı doktoru, bi ağzını göreyim çek şu elini diye dürttü doktor kızım komple arkasını döndü3 defa gittim yüzü için parça parça gösterdi hep.
Bir sonraki randevuda rebkli ultrasona gitmek istiyorum ama sıpa yine bizi trollerde göstermezse diye kararsız kalıyorum :)
bizimki de bi aralar öyleydi ayağını suratına koyuyordu ellerini kafaya götürüyordu eşim aynı senin hareketlerin bunlar diyip doktoru güldürmüştü :) ayrıntılı da da göstermemişti.. cadı :) ama son 3 kontroldür gösteriyor.
Tam da merak edilen konuya değinmişiz
Şimdi şöyle de hoş değil ben kimseyi eklemedim sosyal medyada, son günler haber bekliyoruz, merak ediyoruz ama kimse foruma girmiyor, reelde görüşenler kendi arasında haberlesiyor. E ben haber almayacaksam girmeyeceksen reelden devam edeceksen banlanmanın mahsuru yokAynen dedikodusuz olmuyorduuama kazen hakli bu konuda. Ozelden yazissalar neyse de uluorta yanlis bi durum. Sadece doguma 1 2 hafta gelmesi sanssizlik olmus. Merak ediyor insan geri de kalanlar ozellikle isyana gerek yok yaa
Şimdi şöyle de hoş değil ben kimseyi eklemedim sosyal medyada, son günler haber bekliyoruz, merak ediyoruz ama kimse foruma girmiyor, reelde görüşenler kendi arasında haberlesiyor. E ben haber almayacaksam girmeyeceksen reelden devam edeceksen banlanmanın mahsuru yok
cidden yapsınlar sen beni, ben komşumu bağladım o hastaneye ve doktora :))Tamam canım söyleriz hem herkese de tavsiye ediyoruz valla yapsınlar bı güzellik
ay hadi ya, insanın kendi stresti yetmiyoken bide orayımı çekiyodunuzgruplaşma çok fazlaydı orda. bide eleştiri dili sertti yapıcılık yoktu. harale gürele çoktu yanı :)))
uğraşmak istemiyorum canım ben bunlarla, normalde beni cumartesi çalıştırmaması bile lazım ama insanların çenesi lanet bişey.. şikayeti alacaklar tepemi attırsalar ama böylelerinle uğraşmakta zor..geçmiş olsun..aslında hamilelere izin vermek zorundalar periyodik kontroller için.. bi şikayet yeseler akılları başlarına gelir onların..
olabilir canım ben hamile değilken bile hapşurunca orama sancı girerdi. kötü bişey değildir diye düşünüyorumBizim hastanede doğum 1400 zaten
Nasıl kar ediyor bilmiyorum yeni temiz donanımlı baya büyük bi hastane. Çamlıca erdem hastanesi duymuşsunuzdur belki. Belki ayak alışsın diye yapıyordur herkesin. Eşim dio 3.yü yaparız bizde bedava olursa dalga geçiyor
Aynen canım bronşlarım dolu gibi. Ablam grip olmuştu baya dalga geçtim kınadım. Kendisine bakmıyo meyve yemiyor bak ben hiç hasta olmuyorum dedim kamilliğin bu kadarı şom ağızlılık bu olsa gerek :)))
Şimdi iyiyim canım saol ama o an çok korktum anlık gerilme oldu demekki :/
cidden yapsınlar sen beni, ben komşumu bağladım o hastaneye ve doktora :))
ay hadi ya, insanın kendi stresti yetmiyoken bide orayımı çekiyodunuz
uğraşmak istemiyorum canım ben bunlarla, normalde beni cumartesi çalıştırmaması bile lazım ama insanların çenesi lanet bişey.. şikayeti alacaklar tepemi attırsalar ama böylelerinle uğraşmakta zor..
gerçekten insanlar çok fena ya allah böyle insanlara vicdan versin biraz..cumartesi günü çalışman daha fena olmuş umarım en azından çalışma arkadaşların iyidir iş yükünü paylaşıyorlardır. yine herşey bebeklerimiz için öyle düşünmek gerek. ama sen yine kendine dikkat et ve en ufak bişeyde de dr. u ara ve ambulans iste o an o korku onlara yeter. Tabii sıkıntılık bi durumun olmasında önemli olan o..bebeğinde sende allaha emanet olun insallah..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?