- 5 Şubat 2018
- 4.552
- 9.972
- 158
- 30
canım zaten onun lafından çok normal doğum yapamama korkumdan sonra demesi koydu. diyorum ya 58kg kende laf söylüyodu.Yok kiz ne aci tok midemi bosalttirdi bana. Sut vermicem ona bi dogsun helesende takma bosver esim yillar once bi kez bi saka yapmisti dedim kalbim soguyor seni adam yerine koymuyorum haberin olsun demistim korkudan bir daha yapmadi. Hala da yapmaz takilma filan diyo simdi kiloya da ben kendim mutlu olmak icin kontrollu hareket ediyorum sadece. Sende almazsjn merak etme dikkat ettiginde son aylarda veren cok fazla kisi var. Takip uzulme bosver bi cocuk var icimizde oldugu kadarini yapiyoruz zaten emin ol laf edecek adam sen manken gibi de olsan lafini eder altta kalmaz yani. Senin kilondan ziyade bu esinin karakteriyle alakali bir durum
Poplin kumaslarin eni 240 cm veya 180 cm oluyo ya ona istinaden soyledim.180cm eni olsa 1 mt kumastan cikiyo.2 kat tabi bildigin c şeklinde yastik kilifi dikiyosun.tercih meselesi parca kumaslarin varsa 2 renkte kullanirsin.lidyaninkinde cok leke var ben simdi alti mor ustu baykuslu kumastan dikicem,cadir dikiyorum ordan artanlari degerlendiricem.kabaca 110cm e 90 cm 2 parca gibi dusun o sekilde parca bulursan 2 parca alabilirsinHaketmş valla, birilerinin yanında kendilerini aslan sanıyolar. çarp ağzına ama olmuyo işte.. allaha şükür benimki pek bozmaz beni ama eniştem ablama çok yapıyo onu. adam sanki hiç insan görmüyo sokağa çıktığı an bağrış çağrış hastalıklı bi ruh hali..
aaayyy benm kv de akşamları arardı illaki rapor almaya.. açmadım açmadım sonunda vazgeçti :) açma sende her zaman. o arasın dursun. bana alıştılar genelde bizimkilerin telefonunu her çaldığında açmam ablam özellikle. çalan telefona karşı uyuzum. sinirleniyorum görnce o aramayı. sakinlerim kendimi toplarım öyle geri ararım.. kaldı ki kv görümce arıcak beni sürekli o telefonu kapatırım.
hastalık ama onun açısından bakarsan da kardeşi çocuğu gibi gözünde demekki, sende eşisin ama senide o kefeye koymuş olabilir. annen gibi annesi gibi müdahil olmak istiyodur. birazda olumlu yönden bakmaya çalışalım napalım..
canm bişey dicem. 1mt kumaş yeter demişsin ya. tek parçada mı yapılıyo o yarısı 1mt kumaş yarısı 1mt kumaşmı. altında sanki farkli renk gördüm ama ondamı bilmiyorum. ay kafamı toplayıpta soramadım da . kendimi toplayayım bidaha düşüncem. aptal gibiyim bugün..
Kendini kv yerine koymus sanirim yasida olunca biraz kuzum yuklenmis sana esin anlamissa durumu bosver sana hakvermis sonucta bida karisirsa sende de abla sende yorulma ben yaparim sende artik genc sayilmazsin kiyamiyorum sana de o lafi anlar zaten canim
oh annen iyi yapmış. bizimkide kız çocuk hastası. kız olsunda kız olsun deyip durdu. bende taa evlenmeden önce allahım önce erkek olsun hayırlısıysa sonra kız olsun diye dua ettm hep. rabbim nasip etti inşallah hayırlı sağlıklı evlat olur. ama cinsiyeti öğrendi olsun 2.kız olur dedi. alışveriş yapıyoruz hep kız kıyafetlerine bakıyo. yeğenininde kızı olacak onu sev dedim.. benmde kaynım var ama kadının umru değil. yerin dibine sokup sokup çıkarıyo onu. varı yoğu benm eşim.. ben hastalandım plesenta aşağı indi 10gün yattım. 1kez aramadı. kendi hastalandı soonra ameliyat çıkarttı başımıza. ben iyileştim o da vazgeçti.. öyle bi değişik yani..Benim kv de yazın tatil için turkiyeye gelince 1 hafta orda kalıp benim ailemin yanına gidince niye gittiler de oğlumu da aldı göturdude 3 gün daha kalsalardı surdadadiyip durmuş arkamizdan (farkli sehirlerde yasiyorlar da ) sanki benimki anne değil gibi . Kaynanalar böyle değişikler yani . Hele benim kaynanam dünya bi yana oğulları bi yana 2 kizi 2 oğlu var . Ama oğulları başkadır . Benim hamile olduğunu ilk duyduinsallah erkek olur diyip duruyo kızdım bende sağlıklı olsun diye bana dedi ki kız neye yarar erkek olsun diye. Bide bunu benim annemin yanında da söylemiş. Benim ana da biraz haşindir konu ben olunca açmış ağzını. Hepsi aynı yani ama benim avantajım aramızdaki km ler .
kilonu da cok takma kafana tabi dikkat et ama çok düşünme. Birazda kısmet bu işler . Normal diye gidersin sezeryan olur sezeryan diye gidersin normal olur o yuzden elinden geleni yapıp hayırlısını dile . Bendede şeker cıktı dikkat etmek zorundayım ediyorum da ama kafama takmamaya çalışıyorum. Yoksa vücudunu olumsuz etkiliyo .
heh şimdi oldu. aklım okadar basmıyo ki şuan sadece 1 mt bazlı düşünebildim. eni genişliği vs düşünemedm. ama bende 2 parça yaparım diye düşünüyorum çarşıdan alacaktım ben 30tlydi. kumaşlarının modelini beğenmedim. kumaş alayımda ben kendim yapıyım bari ama dikiş makinam yokPoplin kumaslarin eni 240 cm veya 180 cm oluyo ya ona istinaden soyledim.180cm eni olsa 1 mt kumastan cikiyo.2 kat tabi bildigin c şeklinde yastik kilifi dikiyosun.tercih meselesi parca kumaslarin varsa 2 renkte kullanirsin.lidyaninkinde cok leke var ben simdi alti mor ustu baykuslu kumastan dikicem,cadir dikiyorum ordan artanlari degerlendiricem.kabaca 110cm e 90 cm 2 parca gibi dusun o sekilde parca bulursan 2 parca alabilirsin
Haketmş valla, birilerinin yanında kendilerini aslan sanıyolar. çarp ağzına ama olmuyo işte.. allaha şükür benimki pek bozmaz beni ama eniştem ablama çok yapıyo onu. adam sanki hiç insan görmüyo sokağa çıktığı an bağrış çağrış hastalıklı bi ruh hali..
aaayyy benm kv de akşamları arardı illaki rapor almaya.. açmadım açmadım sonunda vazgeçti :) açma sende her zaman. o arasın dursun. bana alıştılar genelde bizimkilerin telefonunu her çaldığında açmam ablam özellikle. çalan telefona karşı uyuzum. sinirleniyorum görnce o aramayı. sakinlerim kendimi toplarım öyle geri ararım.. kaldı ki kv görümce arıcak beni sürekli o telefonu kapatırım.
hastalık ama onun açısından bakarsan da kardeşi çocuğu gibi gözünde demekki, sende eşisin ama senide o kefeye koymuş olabilir. annen gibi annesi gibi müdahil olmak istiyodur. birazda olumlu yönden bakmaya çalışalım napalım..
canm bişey dicem. 1mt kumaş yeter demişsin ya. tek parçada mı yapılıyo o yarısı 1mt kumaş yarısı 1mt kumaşmı. altında sanki farkli renk gördüm ama ondamı bilmiyorum. ay kafamı toplayıpta soramadım da . kendimi toplayayım bidaha düşüncem. aptal gibiyim bugün..
Insallah canim doktor da oyle soyledi hafta ile uyumlu dedi sadece kafasi 1 hafta onde çıkıyorMasallah bebise tam haftasinda gidiyo demekki :) kızında alisir umarim bir an once
3yasindaki kizim ağladığında ozellikle tepki veriyor sertlesip bekliyor ya da can yakici hareketler yapıyorKızlar bebekleriniz ani seslere tepki veriyomu yüksek sese felan.Benim bebiş duymuyo gibi hiç tepki vermiyo
Hem de cooook sorma. Siniftayim 1 aydır 2.5 saat. Minicik sandalyelerde oturuyorum yaninda otursam.kalkamıyorum sicak ayri dert uzanacagim zamanlarda baya pesinde helak oldum hiçbiryere bakacak zamanım olmadi bulamadimBidahakine bukadar bekleme bile bazen benimkide dik duruyor heralde karnım acıyo hemen midemin altınla oynuyorum yer değiştiriyor :)
Dün gece geldi yanıma öpmeler sarılmalar vs. Asıl ölü taklidini ozaman yaptım gram tepki vermedim. Döndü kıçını yattı belli bi süre sonra.
Kendini benm sayemde bulunmaz hint kumaşı sanıyo. Ama farkedemiyo ki o sadece benim gözümde! Ben onu 14yaşında sevmişim içime işlemişim o sanıyo herkese öyle. Sanmaya da devam etsin.. elbet bende böyle kalmayacağım ya..
Kız sevmeme fırsat kalmıyo ki 58kg ya kadar düştüm yine tombul tontiş obez vs diyodu. Kendimi sevemiyorum ki sayesinde.. bide doktorun dediklerine üzüldüm zaten üstüne bu olay tam oldu..
Ah neler demek istedim o an, sinirimde laflarım kızgın ok gibidir zor tuttum ağzımı. Sesimi bile öyle nasıl dengeleyebildim bilmem, bidaha aynı kelimeyi kullan kalbini kırarım diyebilmek ağlamadan ve püskürmeden çok zor oldu
Eşine bu konuları direkt anlatmamanda fayda var canım ben buradakilerden bunu öğrendim. İster istemez korumacı tavır takınıyolar. Heleki yanınızda görümcen bişey demiyosa sakın ola deme böyle böyle diye tek taraflı savaş. Ailelerine karşı laf söyletmiyolarda söylemiyolarda.. görümcende hem görümcelikten hem senin yaşından hemde yabancı bi yere gelişinden dolayı aklınca sana ablalık-kayınvalidelik yapıyo. Bidahakine karışmak gibi olmasın, ay aslında böyle olsa daha karlı olur gibi kelimeler kullandığında, ben gencim heveslerim var bunları iyi kötü eşimle konuştuk hayallerime ve heveslerime karışmayın lütfen nolursa olsun kapı kapanınca sonuçta o dört duvar içinde eşimle ikimiz kalıcaz de. Ya da eşine de bunları bu şekilde anlat. Yoksa zor başa çıkarsın onla. İyi olmuş uzağa gitmen kuru ekmek ye ama dibinde durma ne kv nin ne görümcenin.. ben başka bi yere taşındım kadın ev alıp dibime geldi...
Ben böyle zamanlarda çok kırıldıysam ağlamaya başlıyorum zor tuttum kendimi. Pişman olmaz öyle pişkindir kendisi. Ona göre ne var bunda ya şaka yaptım kadar basit bişey ama bende ki o yara farklı. Normal doğumu nekadar istediğimi hepiniz biliyosunuz kilo aldığımı da.. diğer doktorum hiç demedi yağmur fazla kilo alırsan normal doğum yapamazsın diye. Belki sıkardım kendimi bukadr kg almazdım. Zaten onun moral bozukluğu üstüne dahice bi şaka fevkalade oldu.
Sabahta işe bıraktı beni hiç konuşmadan 2 kelam etmeden.. keyfi bilir
Amin canım amin inşallah. Şuan korkum o zamanda kg veremezsem.. ama vericem öyle ya da böyle bundan sonra bile kg almamaya çalışıcan bebek beslenir illaki öyle böyle
İnşallaah ayda bir gelip 1 hafta kalmasında
Tüm gün hiç tekme atmayan bebek ben yatıp ağlamaya başlayınca hareketlendi .. inşallah gidecek kilolar ama ben yürürken arkamdan lank diye resmen enseme yapıştı o laf şok oldum. Kimler kimler kg veriyo vericem inşallah bende
Haklısın canımda bunu onlar anlayamıyolar sağolsunlar..
Oh maşallah bebişinee
Sensiz olmayada alışır inşallah baya zorlamıştır seni..
Herşeyin hayırlısı olsun
Bunu dikmekte ne var duz makina 2dk.diker bisey olmaz.fermuar zor geliyosa citcit yapar dugme yapar olmadi doldursun diksin oyle yikarsin bisey olmazheh şimdi oldu. aklım okadar basmıyo ki şuan sadece 1 mt bazlı düşünebildim. eni genişliği vs düşünemedm. ama bende 2 parça yaparım diye düşünüyorum çarşıdan alacaktım ben 30tlydi. kumaşlarının modelini beğenmedim. kumaş alayımda ben kendim yapıyım bari ama dikiş makinam yokneyse eşimin kuzenine diktiririm bana puset örtüsü dikicekmiş zaten. onuda çıkarır aradan
Ya benim annem vefat etti kardesimlede aran 6 yas ama ben hic oyle davranmadim yani evlensede bana ihtiyac olmadikca oyle davranmam ne alaka ya....bazi insanlarin ciddi tedaviye ihtiyaci var,evlenmis barklanmis kocaman adam.he sen hamilesin arasin abla agarlastim artik yardima gelirmisin dersin o zaman gelir sen elleme beb toplarim yat der o zaman olur ama sen cagirmadan ne alaka kendi kafasina plan yapiyo...benim kvde de boyle iste,kaynima dioki siz kiziniza bakarsiniz ben kasimda obur tarafa gecerim artik orda kalirim 1 ay! Bana bile soylemiyo benim evime yerlesme planini ,kaynima soylerken ben duyuyorum düsün...hasta bunlar iste yazik...oyle kabul edip hastaya davranir gibi sabirla cocuk ikna eder gibi sevgiyle laf anlatiyorum bende
Kizimda oyleydi koca kafalarInsallah canim doktor da oyle soyledi hafta ile uyumlu dedi sadece kafasi 1 hafta onde çıkıyor
Iste her halukarda saglikli degiller,hasta kabul edip oyle davranicaz...mecburSorsan hepsi hak görür bunu kendinde . Bide onlara zamanında çok karisildigi için galiba şimdi bize karışmayı normal buluyolar.
Ay gecmis olsunpullubiber cnm uğur bocuklusu bnm var emine teyzesi ormustu simdi söylerim kızımada orer okadar bere hırka yelek vs ordum ki inan şimdi eziyet geliyor bana.bide bnm bilk hasarlı ganglio kistinden ameliyat oldum şimdi zorlayıcı tekrar ordan kemik çıkıyor
Çok şükür bitti 9-12 aralığı kaldı onuda yapmiycam annem gelince ona kitlemeye karar verdimAy gecmis olsun
Ütülerin bittimi bari
bende bişey yanlışsa yanlış olduğunu bilsem de deneyip görmem lazım. hatta ablamın orada bi abi var adam yüzüne bakıp anlatıyo huyunu suyunu. ablamla biz otururken başladı anlatmaya kardeşin çok inat. yolun sonu uçurum bak gitme desende gider yanlışını illa kendi görecek falan dedi. aynen de öyleyimBen annemin evindeyken 8 9 yaşında girdim mutfağa o günden sonra da annemi karıştırmadim hiç. Zaten çalışıyordu hafta içi hafta sonu da mutfak için kavga ederdik ben benim mutfagim karışma derdim zamanla o da kendi haline bıraktı beni . Bu benim yapımda var galiba kim olursa olsun sevmiyorum işime karisilmasini yanlışsa da benim yanlışım doğrusunu o şekilde öğrenirim . Bu sene anneme gidince mutfakta herşeyin yeri değişmiş kendi düzenini oluşturmuş gorunce sasirdim naptin kiz dedim artık benim mutfagim herseyi yerine koy dedi kadının içinde nasıl kaldıysa zamanında
allah kolaylık versin vallaçok zor canım yaa inşallah bian önce alışırHem de cooook sorma. Siniftayim 1 aydır 2.5 saat. Minicik sandalyelerde oturuyorum yaninda otursam.kalkamıyorum sicak ayri dert uzanacagim zamanlarda baya pesinde helak oldum hiçbiryere bakacak zamanım olmadi bulamadim
diker diker zorlanmaz ben elde dikemem çirkin olur diye düşündmBunu dikmekte ne var duz makina 2dk.diker bisey olmaz.fermuar zor geliyosa citcit yapar dugme yapar olmadi doldursun diksin oyle yikarsin bisey olmaz
oh annen iyi yapmış. bizimkide kız çocuk hastası. kız olsunda kız olsun deyip durdu. bende taa evlenmeden önce allahım önce erkek olsun hayırlısıysa sonra kız olsun diye dua ettm hep. rabbim nasip etti inşallah hayırlı sağlıklı evlat olur. ama cinsiyeti öğrendi olsun 2.kız olur dedi. alışveriş yapıyoruz hep kız kıyafetlerine bakıyo. yeğenininde kızı olacak onu sev dedim.. benmde kaynım var ama kadının umru değil. yerin dibine sokup sokup çıkarıyo onu. varı yoğu benm eşim.. ben hastalandım plesenta aşağı indi 10gün yattım. 1kez aramadı. kendi hastalandı soonra ameliyat çıkarttı başımıza. ben iyileştim o da vazgeçti.. öyle bi değişik yani..
bi bluz beğenirim benden önce alır. kot pantolon giyiyorum diye kot giymeye başladı. benle yarışıyo. Allahtan siz uzaksınız yoksa yanmıştın..
onunki aile seninki ne acaba.. benm annem vefat etti babamda öyle sıcak kanlı bi adam değildir. ablamında kızlarından bunalıyorumda benm ailemde kalalım seninkinde çok kaldık kavgamız olmuyo.. koca bayram kv dedeydm ..
Selam soyleyin kuzen kardeslereayy bende ozledim valla ayin 10 bi cabuk geleydi. Cok sukur agustosu atlattik sanki 2 ay gecmis gibi uzun bir aydi
Uzulme canim. Ben de 20 gunde 3 kilo filan aliyordum bi ara. 14 kilo aldim. Son 20 gundur ayni kilodayim. Biraz dikkat lazim. Meyveyi azalttim. Tatli yememeye calisiyorum. Ekmek de kahvaltids bi dilim. Yavas kilo aliriz artik insallah14 kg aldım canım. Doktorda son 3 kg daha fazla alırsan normal doğum yapamazsın dedi. Ki normal doğum çok istiyorum. Üzüldüğümüde anladı onun üzerine bu gereksiz söze hiç gerek yoktu destek olması varken..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?