- 24 Mayıs 2010
- 7.875
- 16.884
- 448
- 32
Acilde gittiğin doktorun uzmanlığı ne? Bazı yerlerde Yeni mezun olmuşları koyuyorlarlar çok hakim olmuyor. Ben bi kere gittim böbreği sordum bu cihazla göremem dedi oysaki kendi doktorumun cihazı da çok eskiydi ve öyle fark etmişti.Kızlar size önemli bir şey soracağım. Acilde bebeğimin fl ölçümü haftamdan 8 gün geride çıktı hatta ölçümü yapan şahıs bacağı mı kısa dedi? İlk defa böyle bir şey duydum çünkü kendi doktoruma boyunu sorduğumda artık kıvrık durduğu için ölçümün zor olduğunu söylemişti. Bundan önceki ölçümde de yine acildeki bir doktor ölçmüştü ve o zaman da 4 gün gerideydi bacak boyu(fl ölçümü). Yani sonuç olarak gerilik her kontrolde artmaya başladı. Kendi doktoruma bunu sorduğumda bana ordakilere sorsaydın bana niye soruyorsun diye tersledi( evet 32. Haftamdayken sırf bu tavrından dolayı hastaneyi ve hekimimi değiştirmeyi düşünmeye başladım). Başka hastaneden güç bela randevu aldım ama daha randevuya var. Bacak boyu haftasından kısa olanlar acaba doktorları ne diyor bu durum için? Cücelik veya downdan bahsedilmiş hep. İkili testim çok iyiydi. Bilmiyorum korkmak da içimden gelmiyor. Ama endişelendim.
Geçmiş olsun, Allaha emanetsiniz bir an önce kesilir inşallahHepinize çok teşekkür ederiz. Kanamamda azalma başladı. Allah ın izniyle inşallah kesildiğini de göreceğiz
Eyüp bi ilçesinde oturuyorum canım burdan Eminönü Bana 1 buçuk saatNerede oturuyodun canım sen
Oy benm meleğim iyi olacak inşallah herşey. Azıcık daha sabır..
Bende anlamamıştım şimdi anladım :))) jimnastikçi olacak bu kız :)))
Canım gyno ferro sanol mide ağrısı yapıyo. Bende de aşırı derecede ağrı yapmıştı. Doktorum değiştirmişti sonra oligofer verdi. O ilacı bir ay içtim ayak şişliklerim felaket derecede arttı ama o ilaca bağlamamıştım 10 gün sonra başladı şişlik çünkü. 4 gün içemedim oligoferi ayaklarım inmeye başladı.. sonra o ilaçlar bitince ferro sanole geri döndüm ve şişlik vs yok. Midem de alıştı sanırım ağrıyı çok değilde bulantıyı yapıyo ben kahvaltıdan yarım saat önce alıyorm kahvaltıdan sonra bulantı yapıyo geçiyo
Kaba eşya olarak bi o kaldı kv ler alck onuda anladığım kadarıyla fazla para ermek istemiyorlar ikinci el temiz bakın falan diye saçmaladılar geçen gün bende eşime kızdım ilk çocuğum neden milletin eskisini alıyım diye . Kimse kusura bakmasın dedim. Benetoyu en ucuz travel ama görüntüsü hiç hoş değil. B2nde bunların ikisinde kaldım aslında. Allah korusun bebek düşmesinCanim attigin iki modele bende baktim aynisi hatta :) ama biz civile gittik bugun casual trone travel sistem araba 1600 den 1100 e dusmustu dayanamayip casual aldim. Baby2go yu inceledim puseti iyi ama normal arabanin ici bana sert gibi geldi icine ayrica sirti icn ped almak lazim. Kanzdaki o arabalar icnde yorumlarda puseti takinca saglam durmuyo falan yazmislardi birisi hatta cocugum dustu yazmis ne kadar dogru bilemem arabayi kendim incelemedim ama icim sogudu ben direk eledim
Geçen farklı doktora gittim .. hem hemşire hem dr şikayetiniz ne dediler.. gebeyim dedim kontrol için .. durup baktılar hayır yani karnım vardı belliydi yani bana göre
Benimde karından ölçü yapmıştı dr. Haftasından buyuk dedi 1 ay sonra ebeye gittim oda cok buyumemiş dediKızlar bizim bebeğin de geçen hafta boyu 34.4cm kilosu 930gr çıkmıştı (26+6çıkmıştı, 26+1di normalde).
Bu hafta kontrolde boyu 34.2cm çıkmış, kilosu 1kg (26+5çıkmış, 27+1di normalde)
Çok takılmamak lazım sanırım bu ölçülere. Her seferinde değişiyor baksanıza, boyu bir haftada hiç uzamayıp aksine kısalmış olamaz ya kuzumun
Demek ki hatalı ölçüm de yapıyorlar canım zaten +- pay da koyuyorlar. Onu da göz önünde bulundurmak lazım, çok güvenilir de değil yani. Aşağı yukarı bir değer aslındaBenimde karından ölçü yapmıştı dr. Haftasından buyuk dedi 1 ay sonra ebeye gittim oda cok buyumemiş dediDr. Fazla ölçtü kesin onlar rahat ama ben panikledım sureklı göbeğime bakıyorum buyuyırmu diye. Elbise gibi küçülmedi ya bu cocuk
yanılma payı var sanırım. Oyüzden farklı ölçümler çıkıyorBenimde karından ölçü yapmıştı dr. Haftasından buyuk dedi 1 ay sonra ebeye gittim oda cok buyumemiş dediDr. Fazla ölçtü kesin onlar rahat ama ben panikledım sureklı göbeğime bakıyorum buyuyırmu diye. Elbise gibi küçülmedi ya bu cocuk
Evet mesela ilk doğumundan 2 gün önce Dr 3400 demişti 3 kilo ile doğum yapmıştım. Yanılma payı var bir miktarDemek ki hatalı ölçüm de yapıyorlar canım zaten +- pay da koyuyorlar. Onu da göz önünde bulundurmak lazım, çok güvenilir de değil yani. Aşağı yukarı bir değer aslında
Maşallah Allah nazarlardan saklasin , hic belli olmuyor bu fotoda gercektenBurda hic yok gibi mesela Eki Görüntüle 2187372
Benimde ilk çocukta Doğumdan önce doktor 4 kilonun üstünde dedi ben de korktum eyvah nasıl doğurucam bu çocuğu diye. Sonra bir doğdu 3150 gr neredeyse 1 kg eksik söylediğindenEvet mesela ilk doğumundan 2 gün önce Dr 3400 demişti 3 kilo ile doğum yapmıştım. Yanılma payı var bir miktar
Ultrason degıldi mazura ile gobegı ölctu Dr ve ebe. ultrason aleti yanımda iken ultrason a bakma gereği duymadı ebe, son haftalarda bakarlarmiş bebeğin pozisyonu nasıl diye 2 hafta sonra yine cagırdı buyumez ıse hastaneye gidersin dedi.yanılma payı var sanırım. Oyüzden farklı ölçümler çıkıyor
Saol canim bizimde halamiz aldi o yüzden cok ucmayalim diye diye gezdim bende. O soyledigin arabalar uygun diye bende onlara baktim hep. Beneto nun yorumlarinda okudum ben gidip sahsen görmedim. Sana link atiyim civilin sayfasindan bak istersen. Magzasinda 1100 lira gidip bakabilirsen bak istersen. Eger durumun varsa kv atiyorum 500 veriyosa ustune sen az daha koy istedgini al. https://www.civilim.com/casual-quan...&_sgm_source=SUPCSL17CAS033&_sgm_action=clickEyüp bi ilçesinde oturuyorum canım burdan Eminönü Bana 1 buçuk saat
Kaba eşya olarak bi o kaldı kv ler alck onuda anladığım kadarıyla fazla para ermek istemiyorlar ikinci el temiz bakın falan diye saçmaladılar geçen gün bende eşime kızdım ilk çocuğum neden milletin eskisini alıyım diye . Kimse kusura bakmasın dedim. Benetoyu en ucuz travel ama görüntüsü hiç hoş değil. B2nde bunların ikisinde kaldım aslında. Allah korusun bebek düşmesingözüm korktu şimdi peki aldığın arabanın resmini bana atar mısın canım hayırlı olsun güle güle kullanın bu arada :)
Ebe baktı inanabiliyor musun? İlk defa denk geldim. Kısa olsa ne olur diye sordum cevap bile vermedi. Son zamanlarda çıkıyormuş bu kısalık mevzusu. Ayrıntılı da bi sorun çıkmamıştı çok şükür. Kendi doktorum zaten direkt boy ölçmüyorum dedi. 2 kontroldür de ultrason kağıdı vermiyordu. Kendi dosyasına not ediyordu. Boş boş insanı geriyolar. Bakalım 1 hafta sonra falan kontrolüm var. Ordaki doktora soracağım.Acilde gittiğin doktorun uzmanlığı ne? Bazı yerlerde Yeni mezun olmuşları koyuyorlarlar çok hakim olmuyor. Ben bi kere gittim böbreği sordum bu cihazla göremem dedi oysaki kendi doktorumun cihazı da çok eskiydi ve öyle fark etmişti.
Allah korusun da böyle bir farkı bugüne kadar kendi doktorun da görürdü. Sen ayrıntılı ultrasona girmedin mi? E orada zaten fark edilirdi ne zaman fark ediliyormuş arastırmışsın
Maşallah sağlıkla gelsinBayanlar dün sabah 6da ust uste karın ve kasık kasılmasiyla uyandım. Allahtan özelde 10da randevum vardı.
Doktor magnezyum verdi kasilmalara da iyi gelir sırt ve bel agrisina da dedi.
Bebişim 45 cm ve 1708 gr. (Uzun mu olacak ne? Her sey yolunda maşallah.
Ölçü konusuna gelince daha dün doktor baş ve bacak ölçüsü kemik oldugu için daha sağlıklı olculuyor ama göğüs kafesi yumuşak doku oldugundan hep eksik çikar demişti. Kendi doktorum bile ölcuyor bir sayı veriyor asistanina, sonra bir daha ölçüp değiştiriyor . ... üst üste 3 randevuda 2 haftadan geri ya da ileri çıkarsa üzerinde durmak lazım. Yoksa bir ölçüm digerine uymaz günü gününe uymaz. Sakin olalım. Günde 1 bardak süt onun tüm kemik gelisimi icin yeter de artar bile.
Canım benim de hep öyleydi 29+5deki ölçümde geriden gelmeye başladı ama kafa ölçümü 2 hafta önde diğer bi tane daha ölçüm var o da 1 hafta önde. Bi bu fl gittikçe geriliyor bakan ebe demese sorun olmayacaktı anca attı kötü tohumu açıklama bile yapmadı.Canım bizimkide dün 4 gün ilerde çıktı aynı ölçüm ama herhangi bir durum da yorum yapmak için en az on gün fark etmesi gerekiyor kafana takma ama en iyisi perinatoloji uzmanından randevu al bu konuda en iyi ölçüm ve bilgiyi onlar verir içinrahatlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?