aç kalmasın ama biberon vermişsin sanırım kolaylığını alışmış. Biberonda verme kesinlikle. Çay kaşığıyla ver. Şiringayla ver. Biberonla hayır. Memeye alışsın azıcık gayret etsin hanımefendi.
Sadece bel korsesi canım o çamaşırlı olanlardan değil.göğüs altından bel sonuna kadar uzanıyor o kadar.Insallah dusmustur canim. Icine sinmeyen yere goturme tabi. Guzel haberlerini bekliyoruz. Bizimkide geceleri exorcist :)) bi kac gece uyudu onun disinda hep nobetteyiz.
Canim seni cok iyi anliyorum cok cok cok gecmis olsun sizin imtihaniniz da buymus allah beterinden korusun. Insallah en yakin zamanda kavusursunuz.
Benimde buyuk hasta oldu. Bebege gecmw derdi ayri ilgilenememek ayri sikinti. Ikiye de bolunemiyoruz. Allah yardimcimiz olsun. Yeri gelecek yetemiycez yeri gelecek basarmicaz anneyiz superman degil o yuzden sartlama.kendini elimizden gelwni yapiyoruz zaten.
Alttan giymelimi yoksa sadece bel korsesimi canim.
Canim bebekler mamayi zor sindiriyor die biliyorum. Hatta mama verilen bebeklere su verilmesi gerekirmis die duymustum.
Bi doktorunuza danis istersen.
Benim hic bi rahatsizligim yokken 38 den sonra tas gibi agirlasmistim ne oturup ne kalkabiliodum zor yani canim.kolay degil. Ki carpinti cok lanet bisey gebeliğin basinda yasadim bu aylarda cok daha zordur.
Allah yardımcın olsun canım senin ve bebek büyüten tüm annelerin. Evde küçük bebekten yemek yapamayınca en güzel menü kahvaltı hazırlamak ben ilk çocukta bolca uyguluyordum mecbur haa bide eşime dışardan bişeyler al gel diyordum. Yardım istemekten çekinmemek lazım bu dönemde hatta benim annemin evi yakın yemek yapıp bi tabakta bize gönderdiği çok oluyordu.
Ayy ne güzel yapıyorsun canım lütfen hep böyle kal ve sakinliğini koru. Çünkü bir anne ne kadar rahat olursa çocuğu da o kadar rahat stressiz oluyor. Ben maalesef sakin kalıcam dedikçe daha çok stres yapıyorum. Tabi bunda ilk çocuğumun dünyanın en gazlı kolik bebeği olmasının da etkisi çok
Çok saol canim.dogumunu bekleyenlere kolay dogumlar dilerim AllahtanMaşallah canım rabbim analı babalı büyütsün hayırlı evlat olsun inşallah gözün aydın :)
Kuzum rabbim şifa versin bian önce kucağına al inşallah bebeğini. Engel olman zordur ama kendini toparlamaya çalış ki sütün kaçmasın. Mübarek gün bol bol dua et dua edelim hemen kavuş kuzuna inşallah
Bende sen gibiyim artık daralıyorum sürekli aynı konuşmalardan. Benim daha 40 olmadı. Ntsde 2 sancım çıkıyo en fazla. 39+2 yim bugün. Doktorum en fazla 40+2 ye kadar bekleriz gelmezse müdahale ederiz dedi. Çatı muayenesinde biraz zorladı ama pek fayda etmedi benm miniğe :)
Benim ilk bebeğim normal olsun çok istiyodum ama artık hayırlısı nasılsa o şekilde olsun diyorum. İnşallah hepimiz için hayırlı güzel doğumlarımız olur
Yılmak yok tabiki canım, en azından biri uyanıp biri uyanmıyo ozaman daha beter olurdun. Biraz sabır et ve sakin kal ki ikiside huzursuz olmasın. Biraz zaman zor geçireceksin ki bunu biliyodun ikiside süt kuzusu daha. Kendine telkinler ver sakin kal ki kutay için de koray için de bilinçlerinde kötü anlar ve snirli bi anne bırakma
Başıma gelecekleri bilmediğim için sakinim sanırım, senin ilk çocuk değil mi inan aklımda tutamıyorum kafa dolu. Ben ilk çocuk sandığım için dedim öyle tecrübeden dolayı sakin olmaman çok normal. Çok pardonAllah yardımcın olsun canım senin ve bebek büyüten tüm annelerin. Evde küçük bebekten yemek yapamayınca en güzel menü kahvaltı hazırlamak ben ilk çocukta bolca uyguluyordum mecbur haa bide eşime dışardan bişeyler al gel diyordum. Yardım istemekten çekinmemek lazım bu dönemde hatta benim annemin evi yakın yemek yapıp bi tabakta bize gönderdiği çok oluyordu.
Ayy ne güzel yapıyorsun canım lütfen hep böyle kal ve sakinliğini koru. Çünkü bir anne ne kadar rahat olursa çocuğu da o kadar rahat stressiz oluyor. Ben maalesef sakin kalıcam dedikçe daha çok stres yapıyorum. Tabi bunda ilk çocuğumun dünyanın en gazlı kolik bebeği olmasının da etkisi çok
Oy maşallah paşaya, iyi olmanıza çok sevindim. Sarılıkta geçer bian önce inşallah.Çok şükür sağlığı sıhhati yerindeymis canım Ayşe hanıma gittik çok ilgili ve tatlı bir doktor :)
140 gram almış dedi. Sarılığı biraz artmış ama 10un altı olunca risk olmuyormuş. Yine de persembe tekrar gormek istedi ki zaten o gün Nereida hanım da beni görmek istemişti.
Bu arada bir de fotografcida aile çekimi ve yenidoğan çekimi yaptırdık o da çok keyifli oldu. Aşıri tatlı pozlar verdi bizim minik bey :)
Sen de tahmin ettiğim gibi gününü dolduracaksin sanırım. Çatı muayenesi sonrası leke gelmedi mi sende?
İnşallah hemencik toparlarda çıkar canımSelam
Bebeğin sarılık değeri artmış 17 olmuş
Hastaneye yatırdık yenidoğan yoğun bakım servisinde şu an. Süt götürüyoruz beslenmesi için
1 günde çıkar inşallah
Amin canim.çok saolGözünüz aydın. Sağlıkla büyütün.
Canım Allah şifa versin. Bizim de öyle oldu. 4 günde aldık bebeğimizi. İnşallah tez zamanda kavuşursunuz. Yoğun bakımdaki bebeklerin çoğu o yüzden kalıyordu. İnsan çok kötü oluyor; doğum yapmışsın ama bebeğin yanında değil.
Ama gelecek inşallah annesi. Bu arada siz de iyice toparlanır güçlenirsiniz.
Canım benm dktorum yoğun kan gelince vakit kaybetme gel dedi. Nolur nolmaz bi git doktora. Acilden giriş yap vakit kaybetme Allaha emanetKızlar şimdi lavaboya gittim ve bayaaa kanlı nişan geldi. Napsam sizce hastaneye gitsem mi yoksa oturup bekliyimmi. Offf doktorum da yok yurtdışında. Kanamanın fazla olması beni korkuttu ama böylede olabilir mi nişan gelmesi acil yardım edin bana
Bencede gitmelisin acildenKızlar şimdi lavaboya gittim ve bayaaa kanlı nişan geldi. Napsam sizce hastaneye gitsem mi yoksa oturup bekliyimmi. Offf doktorum da yok yurtdışında. Kanamanın fazla olması beni korkuttu ama böylede olabilir mi nişan gelmesi acil yardım edin bana
Allah yardımcın olsun canım senin ve bebek büyüten tüm annelerin. Evde küçük bebekten yemek yapamayınca en güzel menü kahvaltı hazırlamak ben ilk çocukta bolca uyguluyordum mecbur haa bide eşime dışardan bişeyler al gel diyordum. Yardım istemekten çekinmemek lazım bu dönemde hatta benim annemin evi yakın yemek yapıp bi tabakta bize gönderdiği çok oluyordu.
Kizlar ben aksam hastaneye yatiyorum sabah 6:30 7 gibi suni sanci verilecek cok korkuyorumsuniyle de gelmezse sezaryen olucam ne vardi kendi sancimla gelseydin ah be cocuum [/QUOTE
Canim kendini korkutma suni sancidan o kadar zor degil benimde ilk dogumda hic kendi sancim.olmadi tamamen suni ile dogurdim. ama bi baksinlae acilmaha musait mi degilse yok yere vermesinlee
Selam
Bebeğin sarılık değeri artmış 17 olmuş
Hastaneye yatırdık yenidoğan yoğun bakım servisinde şu an. Süt götürüyoruz beslenmesi için
1 günde çıkar inşallah
Gecmis olsun kuzum. Insallah toparlar bir gunde sen bol bol sag gogsunu. Yarin kavusacaksiniz insallah. Benim ilk bebegim de fototerapi almisti. O zaman ben oda actirmistim. Serviste yanimda almisti fototerapi. Tabi ekstra ucret aliyorlar ama oylede yapabiliorsun bilgin olsun
Kızlar şimdi lavaboya gittim ve bayaaa kanlı nişan geldi. Napsam sizce hastaneye gitsem mi yoksa oturup bekliyimmi. Offf doktorum da yok yurtdışında. Kanamanın fazla olması beni korkuttu ama böylede olabilir mi nişan gelmesi acil yardım edin bana
Canim. Bence gitmelisin acile ne olur ne olmaz icin rahat etsin
Hayırlı kandiller kızlar, rabbim kalbinizden geçen tüm duaları kabul etsin inşallah. Bebişi küvözde olan, rahatsız olan yada bi sıkıntısı olanlara şifa versin. Doğum yapmayan bizlere de hayırlısı ile kucağımıza almayı nasip etsin inşallah
Başıma gelecekleri bilmediğim için sakinim sanırım, senin ilk çocuk değil mi inan aklımda tutamıyorum kafa dolu. Ben ilk çocuk sandığım için dedim öyle tecrübeden dolayı sakin olmaman çok normal. Çok pardon
Oy maşallah paşaya, iyi olmanıza çok sevindim. Sarılıkta geçer bian önce inşallah.
Ya pozlarını yerim onun, maşallah ne iyi etmişsiniz hatıra kalır çok iyi :))
Galiba doldurucam günümü canım hatta 1 2 gün geçirebilebiliriz yani. Doğmayacak doğmayacak derken ciddi değildim ben
Çatı muayenesinden sonra leke gelmedi canım hani zorladı biraz en azından az da olsa kanama olur dedim ama maşallah benim rahime taş çıktı
Daha sonra çömelme hareketi falan yaptım. Düşün uzamış baş parmak tırnağı kadar genişlikte ve uzunlukta yani çok çok çok az sümüksü yapıda kahverengi akıntı geldi 2 gün önce. Daha sonra hafif kahverengimsi akıntım gelmiş çook az ama bidaha gelen giden olmadı. Sanırım yarın da zorlayacak beni. Hatta biraz fazla bile zorlar sanıyorum ama bilmiyorum
Artık Allaha teslim ettim tamamen neyi takdir ederse o olur diyorum. Çok istedim gönülden normali, fikir neyse zikir odur dedim ama kaderin önüne geçilmiyo tabiki.
Yarın akşam bakalım ne diyecek canım nereida hocacığım :) heyecan strest basmaya başlıyor artık :)
İnşallah hemencik toparlarda çıkar canım
Bademellaa canım hayırlı olsun bebeğin Allah sağlıkla kucağına almak nasip etsin inşallah tez zamanda çıkar yoğun bakımdan.
Hayırlısıyla sağ salim al kucağına inşallah canımm
Rabbim tez zamanda kavuştursun inşallh canım. Gözün aydın çabucak toparlar Allahın izniyle
Bende ağrı sancı yok ya Ege çok mutlu içeride :)
Hareketi yanlış yapıyomuyumdur bilmiyorum csnım önceden yapardım dizlerim falan acımazdı. Şimdi okadar kilo alınca ister istemez dizlerede baskı yapıyo sanırm. Bide tam squat yapmıyorum ben baya değişik doğaçlama bişey oluyo, tuvalete oturur gibi yapıyorum
Squatla arasında çok fark var
Altini degistirirken bizimki de ortaligi yikiyor youtubedan beyaz gurultu aciyorum. Sakinlesiyor genelde o zaman da sakinlesmezse emzik veriyorum altini degistirirken. Yanma hissi bende de var gececektir die dusunuyorum.
Bende oyleyim yaa camasir dayanmiyir ilk dogumda daha fenaydim carsaf nevresim komple degisiyordu. Bunda yine bi tik daha iyiyim. Maksimum 40 gun surer.
Insallah dusmustur de gerek kalmaz. Insan hic birakmak istemiyor hastaneye.
Canim oncelikle gozun aydin ve cok gecmis olsun. Insallah bir an once toparlayacak yawrun dualarim sizinle
Kalabilir canim maksimum 3 saat ortam sicakliginda biberonun agzini kapatip bekletebilirsin poset zorunlulugu yok bunun icin.
Kanama fazlaysa direk git bekleme.Kızlar şimdi lavaboya gittim ve bayaaa kanlı nişan geldi. Napsam sizce hastaneye gitsem mi yoksa oturup bekliyimmi. Offf doktorum da yok yurtdışında. Kanamanın fazla olması beni korkuttu ama böylede olabilir mi nişan gelmesi acil yardım edin bana
Buyuyolar cok sukur:) biri 3.5 kiloyu asti. Digeri de 3.100 gram civarinda. Gazla filan ugrasiyoruz bu arateşekkür ederim canım ne yapıyor senin minnoslar :)
Banyo sonrasi daha rahat geliyor genelde. Göğsünde sertlik tıkanıklık gibi bisey varmı varsa o kisimdan göğüs ucuna dogru banyo sabununun kenarını kaydırarak masaj yapabilirsin tikaniklik varsa açılır. Bol su içip guzelce dinlen sut icin bunlar da cok etkili. Birde sagarken one eğilip sagmayi dene yerçekimi etkisiyle daha rahat geliyor o şekilde.Kızlar sut sorunuyla geldim bende iki memeden de süt ile kan geliyor ilk gün yine biraz var gibiydi şimdi 2 damla ancak geliyor 2 saatte bir sağıyordum ama bu sabah 6da sağdım gelmedi bi daha denemedim sıcak su ve pamukla masaj yapıyorum 2 saatte bir ve güzel beslenmeye çalışıyorum bikaç saate duşa girip tekrar deneyeyim diyorum başka onerisi olan var mı :/
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?