- 24 Mayıs 2010
- 7.875
- 16.884
- 448
- 32
Tebrik ederim canımKizlar merhaba
Ben 18 kasim sabahi 08:42de tam 40+0dogum yaptim. Suyum gelmesine ragmen hic sancim olmadigi icin ve acilma da 2 cm i bir turlu gecmedigi icin sezeryan oldum. Ama hic zorluk yasamadim. Epidural oldum, esim de doguma girdi. Bebegimizin aglamasini duydugumuz an ikimiz de aglamaya basladik. Cok ozel ve guzel bir andi. Bugun evimize donduk. Cok sukur her sey yolunda. Bebegim emmek istiyor ama gogus ucum tam cikmadigi icin silikon ucla emziriyorum simdilik. Sarilik degeri bugun 9 cikti, yarin kontrolumuz var umarim yukselmez.
Gecmisi okuyamadim ama umarim herkes iyidir ve bebisler sagliklidir. Henuz dogum yapmayanlari da allah bir avazda kurtarsin. Uykusuzluk zor tabi ama her seye deger bu mis kokulu canlar.
Canım hiç moralini bozma en güzel şekilde nasıl kavuşacaksan yavrunla inşalllah Doğum şeklin öyle olur kendini normale şartlama herkes normal olabilseydi sezaryen diye bişe olmaZdı önemli olan sağlıklı bir şekilde kavuşmanız ... inşallah hayırlısı neyse o olur bolca dua et gerisi takdiri ilahi ...
Canım benim ikiniz için de en hayırlısı ne ise o olsun
Aminn kızlar çok sağolun hepiniz. Dediğiniz gibi hayırlısı nasılsa öyle olsun. Hep öyle diyodum ama gönlümdeki tabi bi tarafa daha yatkındı. Ama herşey sebep sonuç.. demekki bunlarda bi sebep benim ve bebeğim için. Hayırlısını rabbim ilmek ilmek işletiyodur da işte ben göremeyip üzülüyorum.. belkide suni verirse tansiyonum iyice yükselecek daha kötü şeyler olacak Allah korusunCanım hayırlısı ne ise öyle olsun diye düşün bende hep öyle diyorum takma kafanı sağlıkla gelsin inşallah bebişlerimiz
Doktordan geldim kızlar. Açılmam hala 1 cm kadarmış. Rahim şuan sert ve sıkı daha yumuşamamış açılma olmamış dedi yine biraz zorladı. Bebek tam kanala inmemiş ve tansiyonum 14küsüre 11 di. Son 3 kontroldür yüksek çıkıyo ama diğer ikisinde yemek yedikte geldik ondan vs diyodum. Bu sonuncusundan korktu doktor. Bikaç tahlil yaptırdı yine ölçtük yine hemen hemen aynı. Sonra ntsye girdim sancı çıkmadı pek. Ebeyle sohbet ettik biraz. Dün bi kız 5 saat suni sancı çekti açılması 9cm oldu ama bebek aşağı inmedi sezaryen oldu dedi. Bende doktorun dediklerini anlattım. Ever bebeğin yukarıda dedi. Moralim baya bozuldu ama şimdi biraz daha iyiyim. Yarın sabah tekrardan çağırdı doktorum. Tansiyon ve ntsyi tekrar isteyecekmiş. Cuma yine kontrol ve en geç pazartesi doğumu başlatırız dedi.
Suniyi denemeyi istiyodum ama şuan ondan da tereddüt ediyorum hem açılma hem yumuşama yok hem bebek daha kanala inmemiş ve en önemlisi tansiyon.. sürekli tansiyonundan korkuyorum diyo zaten. Şuan kafam allak bullak hayırlısı neyse o olsun diyorum artık
Al ben de o kadar. Aynen benimde burnum akıyor.... boğazım acıyor.... ve gözlerim yanıyor.Gunaydin kizlar dogumu beklerken hasta oldum galiba . Bogazim sisti yutkunmakta zorlaiyorum. Cok kotu oldu bu
Canım doktoruna da sor için rahat eder.
Benim sarı olduKızlar bu nişan illla kanlı pembe ya da kahverengi olmak zorunda değil di mi az önce sümükümsü birşey geldi peçeteye bunun devamı oluyor mu bir kere de mi kalıyor acaba
Aminn canım inşallahCanim hakkinizda hayirlisi neyse o olsun. Cok ustelememek lazim gercekten. Saglikla kavusunda nasil dogdugunun onemi yok.
Hadi canım ya... Önemli olan senin ve bebeğinin sağlığı tabi. Ama anlıyorum ne hissettiğini. Bu seferki müdahale işe yarar inşallah. Gece beline sıcak su tut sen de yapabilirsen. Ablam çömelmek de işe yaradı bende diyordu...Doktordan geldim kızlar. Açılmam hala 1 cm kadarmış. Rahim şuan sert ve sıkı daha yumuşamamış açılma olmamış dedi yine biraz zorladı. Bebek tam kanala inmemiş ve tansiyonum 14küsüre 11 di. Son 3 kontroldür yüksek çıkıyo ama diğer ikisinde yemek yedikte geldik ondan vs diyodum. Bu sonuncusundan korktu doktor. Bikaç tahlil yaptırdı yine ölçtük yine hemen hemen aynı. Sonra ntsye girdim sancı çıkmadı pek. Ebeyle sohbet ettik biraz. Dün bi kız 5 saat suni sancı çekti açılması 9cm oldu ama bebek aşağı inmedi sezaryen oldu dedi. Bende doktorun dediklerini anlattım. Ever bebeğin yukarıda dedi. Moralim baya bozuldu ama şimdi biraz daha iyiyim. Yarın sabah tekrardan çağırdı doktorum. Tansiyon ve ntsyi tekrar isteyecekmiş. Cuma yine kontrol ve en geç pazartesi doğumu başlatırız dedi.
Suniyi denemeyi istiyodum ama şuan ondan da tereddüt ediyorum hem açılma hem yumuşama yok hem bebek daha kanala inmemiş ve en önemlisi tansiyon.. sürekli tansiyonundan korkuyorum diyo zaten. Şuan kafam allak bullak hayırlısı neyse o olsun diyorum artık
AYNI gün mü Doğum yaptın ? Benimki şeffaftı hiç renksiz jel gibi bir kez geldiBenim sarı oldu
Jel gibi mukus gibi
Sonra da bi kere daha pembe geldi
Valla kuzum bugün tuttum sıcak su ama pek fayda etmeyecek gibi zaten daha kanala da girmemiş. Açılma yok, rahimde yumuşama yok, tansiyon yüksekliği var. Eksikşik ya da terslik bitane değil ki.. tek iyi olan bebeğin iri olmayışı, 3130 gr falan çıktı bugün 3200 kabul edelim dedi. Cumartesi günü tam 40 haftası doluyo bakalım pazartesi sabahı herşey belli olacak artık bilmiyorum yani olmayacağı varsa olmayacak bişey fayda etmeyecek.Hadi canım ya... Önemli olan senin ve bebeğinin sağlığı tabi. Ama anlıyorum ne hissettiğini. Bu seferki müdahale işe yarar inşallah. Gece beline sıcak su tut sen de yapabilirsen. Ablam çömelmek de işe yaradı bende diyordu...
Ben de biraz açılmam olsa direkt yarın doğuma gitmek istiyorum aslında ama suni sancı işe yaramayacak böyleyken diye de korkuyorum. Bi yirmi dakika filan belime sıcak su tuttum duşta. Şimdi yine bel ağrısı başladı... Devamlı taşikardi oluyor, akşam yemeği yerken yine 138di. İlaç içmeme rağmen şimdi 120... Eşim hastaneye gidelim diyor ama korkuyorum işte birkaç gün daha geçse bebeğimiz için daha iyi olacak, bebeğimiz daha dirençli/güçlü olacakmış gibi düşünüyorum bir yandan.
Ben de açılma olursa doğum olur sanıyordum, ona çok şaşırdım ya 9cm bir de ne demek... Tansiyonun yükselmesi kötü olmuş gerçekten, evde takip etme imkanın var mı tansiyonunu?Valla kuzum bugün tuttum sıcak su ama pek fayda etmeyecek gibi zaten daha kanala da girmemiş. Açılma yok, rahimde yumuşama yok, tansiyon yüksekliği var. Eksikşik ya da terslik bitane değil ki.. tek iyi olan bebeğin iri olmayışı, 3130 gr falan çıktı bugün 3200 kabul edelim dedi. Cumartesi günü tam 40 haftası doluyo bakalım pazartesi sabahı herşey belli olacak artık bilmiyorum yani olmayacağı varsa olmayacak bişey fayda etmeyecek.
Bide korktumda bugün 9 cm açılmaya bebek kanala inmemiş kız o sancıyı boşa çekmiş. Ben sanıyodum ki açılma olunca doğum olur ama öylede olmuyomuş ebe diyo bebeği aşağıda indiremiyoruz doktoruna güvenip allaha kendini emanet etmekten başka bişey gelmez elinden diye. Doğru söylüyo gerçekten..
Sende dikkat et kendşne. Senşn tansiyonun nasıl gidiyo peki kaç mesela genelde
Hepimizin bebeği allaha emanet herşeyin hayırlısı olsun inşallah
Canım geçmiş olsun öncelikle tabi ki de önemli olan ikinizin sağlığı ama umutsuzluğa da kapılma , olumsuz düşünme. Gerisi takdir i ilahi. Benim doktorum da bayan ben de çok istiyordum ağlaya ağlaya sezeryana girdim dedi bana.olmayınca olmuyor demek ki. Nasip...umarım gönlümüzde ki hayırlı olur hepimiz içinValla kuzum bugün tuttum sıcak su ama pek fayda etmeyecek gibi zaten daha kanala da girmemiş. Açılma yok, rahimde yumuşama yok, tansiyon yüksekliği var. Eksikşik ya da terslik bitane değil ki.. tek iyi olan bebeğin iri olmayışı, 3130 gr falan çıktı bugün 3200 kabul edelim dedi. Cumartesi günü tam 40 haftası doluyo bakalım pazartesi sabahı herşey belli olacak artık bilmiyorum yani olmayacağı varsa olmayacak bişey fayda etmeyecek.
Bide korktumda bugün 9 cm açılmaya bebek kanala inmemiş kız o sancıyı boşa çekmiş. Ben sanıyodum ki açılma olunca doğum olur ama öylede olmuyomuş ebe diyo bebeği aşağıda indiremiyoruz doktoruna güvenip allaha kendini emanet etmekten başka bişey gelmez elinden diye. Doğru söylüyo gerçekten..
Sende dikkat et kendşne. Senşn tansiyonun nasıl gidiyo peki kaç mesela genelde
Hepimizin bebeği allaha emanet herşeyin hayırlısı olsun inşallah
AYNI gün mü Doğum yaptın ? Benimki şeffaftı hiç renksiz jel gibi bir kez geldi
Evde de takip edicem kuzum tansiyon aleti alıcam bizimkilerden.Ben de açılma olursa doğum olur sanıyordum, ona çok şaşırdım ya 9cm bir de ne demek... Tansiyonun yükselmesi kötü olmuş gerçekten, evde takip etme imkanın var mı tansiyonunu?
Benim geçen Cuma aşırı yükseldi. Bu kadar ilaca rağmen hem de. Neyse çok şükür düştü o gün, yoksa hastaneye gidecektik. Ama Nereida hanım artık tansiyonda çıkan sayılarla işin yok senin, kendini kötü hissediyorsan tansiyonun iyi çıksa bile geleceksin doğuma dedi...
Evet kuzum olmayınca olmuyo tabiki herşeyi hayırlısı.. sağol canım :))Canım geçmiş olsun öncelikle tabi ki de önemli olan ikinizin sağlığı ama umutsuzluğa da kapılma , olumsuz düşünme. Gerisi takdir i ilahi. Benim doktorum da bayan ben de çok istiyordum ağlaya ağlaya sezeryana girdim dedi bana.olmayınca olmuyor demek ki. Nasip...umarım gönlümüzde ki hayırlı olur hepimiz için
Beni de Cuma çağırdı, büyük ihtimalle direkt yatışımızı yapacak canımEvde de takip edicem kuzum tansiyon aleti alıcam bizimkilerden.
Bebeğin kanala inmesi bu yüzden önemli demekki kuzum. Ebe anlattı bana da baya sohbet ettik. Açıklık tek başına bişeye yaramıyo demekki.
Dikkatli ol kuzumm son zamanlarımız artık herşeyin hayırlısı. Cuma sabah gidecektin dimi sen beni de kontrole çağırdı Cuma günü tekrar bakalım neler olcak :)
Evet kuzum olmayınca olmuyo tabiki herşeyi hayırlısı.. sağol canım :))
SAnki sende öyle bişe hatırladım da ondan sordum teşekkür ederim :)Pazar günü öğleden sonra geldi
Pazartesi öğleden sonra Doğum oldu
Tam 24 saat diyebilirim
SAnki sende öyle bişe hatırladım da ondan sordum teşekkür ederim :)
Beni sorun olmazsa pzartesi yatıracak kuzum :)) bi ara cuma istesem mi dedim ama eşimin babalık izni boşa gidecek o yüzden hiç ses çıkartmadım :)Beni de Cuma çağırdı, büyük ihtimalle direkt yatışımızı yapacak canımtabi dayanabilirsem Cumaya kadar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?