Gogusum ağrıyor mastit olmuş gibiyim dün pompa ile biraz sagdim rahatladım o da etkiliyomus bir kişi daha söyledi .Sütle ilgili olabilir mi acaba? Göğüslerin tam bosalmiyosa ateşin çıkmış olabilir o yüzden ev sana soğuk gelmiş olabilir
Doktora neden gitmedin canım belki bi sorun vardır Allah göstermesin ihmal etme bence sen iyi olacaksın ki bebegin iyi olsun
Bebeğimin göbeği bugün düştü . Ben de eşime sabah uyandigimizda şunu diyordum çocuğun göbeği biraz sulu gibi git eczaneden tentirtiyot al düşsün .
Sonra altını bir açtım bir baktım ki düşmüş çok sevindim.hic bir şey kullanmaya gerek kalmadi .
ahahah hiç güleceğim yoktu bunu hiç duymamıştımBen penye battaniye ile yarim kundak yapıyorum canım
Yaşadıkların çok normal canım ben ilk bebekte ağlamasına uyanıp ana yatakta bebek var diye şok olduğumu hatırlıyorum
Hatta uyku sersemligiyle eşini emzirmeye çalışanı bile duydum
Profildeki senin bebeğin mi ?Benim oğlumun göbeği de bugün düştü az önce fark ettim çok duygulandım :)
Doğduğunda k vitamini uygulaması yapıldı ama bilemedim bende olmadı bi doktora götüreyim canımbenimkinde ilk dustugunde hafif bi beyazlik vardi ama ertesi gune geçti. Ben dustukten sonra sadece 1 sefer batikon surdum onun disinda bisey yapmadım. Ama bizim egitom grubunda gobegi düşüp kanama olan falan oldu onlara doktor k vitamini iğnesi yaptı. Isterseniz bi yenidogan bolumune goturun kontrole orda daha iyi bilgi verirler 5 gündür sıvı gelmesi pek normal gelmedi bana.
@pearlshine ayrica sarilik icin bizim de 10.9 un ustune çıkmadı hic hatta emzirdikce dustu ama hala tam sıfırlamadı 20. Gune kadar 2-3 gunde 1 kontrole gittik 1 aylikken gotursum 8e düşmüştü ama hala rengi sarı 2 aylik olunca yeniden goturucem. Seninkiyle degerleri arasında pek fark yok niye sana daha kontrole gerek yok dedi acaba.
Bende kafayı yiyorum artık diye düşünmeye başlamıştım :) henüz eşimi emzirecek seviyeye gelmediysem daha yolum var demektir. Bazen kendimi kötü hissediyorum anneme ya da eşime bırakıp uzanıyorum uyumuyorum asla.. ağladığında hemen alıyorum geri ama sanırım yorucu bi süreç hamilelikten daha yorucuymuş.. yusuf ve betüş kuzenler nasıl bu arada umarım 4 unuzde iyisinizdir ?Ben penye battaniye ile yarim kundak yapıyorum canım
Yaşadıkların çok normal canım ben ilk bebekte ağlamasına uyanıp ana yatakta bebek var diye şok olduğumu hatırlıyorum
Hatta uyku sersemligiyle eşini emzirmeye çalışanı bile duydum
Bizim de birkaç gün sarı akıntı oldu doktorumuz batticon önerdi banyodan sonra. Faydası oldu 2 3 güne geçti.Benim bebeğimdende geliyor.burada yazdım kimse cevap vermedi.arkadaşlarıma sordum onların bebeklerindede olmuş.bugün sağlık ocağında kontrolü var orada soracağım ona göre çocuk doktoruna götüreceğim çünkü 5 gündür o sıvı leke bırakıyor atletine.
Canım şanslısın ki annen yanında. Maalesef yorgunluktan oluyor. Bebek uyudukça yat uyu, uyuyabildiğin kadar. Gece daha rahat edersin.Arkadaşlar hepinize merhaba..hepinize tekrardan teşekkür ediyorum güzel dilekleriniz icin.. doğum yapan tüm arkadaslari kutluyorum.. allah analı babalı büyütsün doğum yaptım yapalı telefonu elime alamıyorum.. önce kızımın sürekli emmeyi istemesi sonra günün belirli saatlerinde saatlerce ağlama krizi geçirmesi sonrasında sütümün tazyikli gelmesi ve kızın emerken ağlaması göbegin iltihabi misafirler falan filan derken zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorum. Bi bakıyorum gece bi bakıyorum gündüz ..gece uykusuzlugu beni benden aldı. Artik saçmalamaya başladım geçen koltukta uyuyakaldım annem bi yerde eşim bi yerde oturuyor annem geldi kızım kalk ufaklığı emzirmeyecek misin dedi bende emziriyorum ya dedim annem ve eşimin şoku sonrasında kızın kucağımda olmadığını anladığımda benim şokum. Başka bir gece saati kurmuştum emzirmek için uyandım eşimi uyandırdım kızı yatağına yatıralım mi dedim eşim yine dehşete düşmüş halde kız nerde diye sordu bana meğerse kızı yataktan hiç almamışım bile... yine başka gece saat çaldı ve ben yatağın içinde kızı aramaya başladım halbuki kız kendi yataginda başına böyle şeyler gelen var mı arkadaşlar?
Canım e bebekten promalt aldım ben günde bir kutu içiyorum tadıda güzel.Kızlar malt içeceği süt artırır dediler. Maltana aldım aaldım ama üstünde emzikli anneler içemez yazıyor.
Canim Allahtan hep hayirlisini iste cok fazla giremiyorum ancak vaktim oldu okuyabildim sizin icin en sagliklisi hayirlisi neyse o sekilfr dogum olsun insallah hersey nasipDoktordan geldim kızlar. Açılmam hala 1 cm kadarmış. Rahim şuan sert ve sıkı daha yumuşamamış açılma olmamış dedi yine biraz zorladı. Bebek tam kanala inmemiş ve tansiyonum 14küsüre 11 di. Son 3 kontroldür yüksek çıkıyo ama diğer ikisinde yemek yedikte geldik ondan vs diyodum. Bu sonuncusundan korktu doktor. Bikaç tahlil yaptırdı yine ölçtük yine hemen hemen aynı. Sonra ntsye girdim sancı çıkmadı pek. Ebeyle sohbet ettik biraz. Dün bi kız 5 saat suni sancı çekti açılması 9cm oldu ama bebek aşağı inmedi sezaryen oldu dedi. Bende doktorun dediklerini anlattım. Ever bebeğin yukarıda dedi. Moralim baya bozuldu ama şimdi biraz daha iyiyim. Yarın sabah tekrardan çağırdı doktorum. Tansiyon ve ntsyi tekrar isteyecekmiş. Cuma yine kontrol ve en geç pazartesi doğumu başlatırız dedi.
Suniyi denemeyi istiyodum ama şuan ondan da tereddüt ediyorum hem açılma hem yumuşama yok hem bebek daha kanala inmemiş ve en önemlisi tansiyon.. sürekli tansiyonundan korkuyorum diyo zaten. Şuan kafam allak bullak hayırlısı neyse o olsun diyorum artık
Bizim de gobegimiz haftasin da dustu ayni sekilde sari bi akinti vardi kuruyor gun gectikce kendi duzelecek sanirim:)Selam kızlar
Biz de 1 haftalık olduk dün kontrolümüz vardı doğum kilomuza gelmişiz 200g vermiştik hastaneden taburcu olurken, sariligimiz 10 cıktı en yüksek 12 olmuştu. Artik bakmaya gerek yok dedi dr. Emise emise geciyo gunlerimiz
Az önce göbeğimiz düştü göbek deliğinin içinde beyaz sarı gibi bir ıslak bir akıntı var normalmidir acaba başına gelen var mı?
Canim gobegi dustukten sonra pansumana devam ediliyor mu gobegi dussun diye bi fisfis verdiler sıkın sabah aksam diye dustu devam edilecek mi acaba kararsiz kaldim bendeBenim oğlumun göbeği de bugün düştü az önce fark ettim çok duygulandım :)
Canım allaha emanetsiniz merak etme.. senin için çok çok daha zor tabi..inşallah geçecek bugünler..elimden geldiğince uyumaya çalışıyorum ama annemde 70 yaşında çok yoruluyor kıyamıyorum ona da kalkıp ona da yardım ediyorum. Eşimde yardım ediyor elinden geldiğince ama ona da kıyamıyorum işten çok yorgun geliyor..haftasonu daha randımanlı destek oluyor. Böyle böyle büyüyecek herhalde kuzucuklarCanım şanslısın ki annen yanında. Maalesef yorgunluktan oluyor. Bebek uyudukça yat uyu, uyuyabildiğin kadar. Gece daha rahat edersin.
Benim 18 aylık oğlum sabah 5 te yatmaya başladı, gecesi gündüzü karıştı. Biri okula 7 de kalkıyor. Bebek desen 2-3 saatte bir. Saçımı taramadığımı farkettim :)) Emzirirken uyumaktan çok korkuyorum sızdığımı farkediyorum. Allah esirgesin çok tehlikeli.
aydingelini @ LezzetliCipetpet Allah yardımcınız olsun.
Ki eşim dediki bebek çıkıcak ne ilişkisi :/ adam sanıyo ki ben istiyorum :)) yılların doktoru ama yine de utanıyo cidden keşke söyleyebilseydi hatta eşimi odadan çıkarttırdı bana :))Ayy kıyamam ya çok tatlıhadi biz utanıyoruz da o yılların doktoru, alışmamış mı ki bunlara
Bu arada bana da demişti pazartesi günü, en önemli destek eşinle birlikte olmanız diye. Ben squat filan işe yarar mı diye sordum da, diğer şeyler o kadar etkili olmaz hiç açılman yok demişti.
Çok iyi anlıyorum seni canım, ben de karman çorman olmuş durumdayım. Doğar mı doğmaz mı nolur çok büyük bir karışıklık içindeyim. Eşime de izin aldırdım bugün, yanımda olsun istedim. Kötü hissedersem direkt hastaneye, daha fazla dayanamıyorum ben diye gideceğim...
Eve geldiğimde çok sümüksü sarı bir şey geldi. Şimdi belim ve kasıklarıma ara ara sancı girip çıkıyor. İnşallah bana öyle gelmiyordur, doğsun istiyorum diye ben mi belirti arıyorum ki...
Nabzım da yine 146 olmuştu, bi kalp hapı daha aldım. 105e düşmüş şimdi çok şükür.
Sağol kuzum Allah razı olsun. Siz nasılsınız paşa nasıl iyi mi :)Canim Allahtan hep hayirlisini iste cok fazla giremiyorum ancak vaktim oldu okuyabildim sizin icin en sagliklisi hayirlisi neyse o sekilfr dogum olsun insallah hersey nasip
Kismet uzme de kendini en ufak bisey de bebis de etkileniyor
Bizim de gobegimiz haftasin da dustu ayni sekilde sari bi akinti vardi kuruyor gun gectikce kendi duzelecek sanirim:)
Canim gobegi dustukten sonra pansumana devam ediliyor mu gobegi dussun diye bi fisfis verdiler sıkın sabah aksam diye dustu devam edilecek mi acaba kararsiz kaldim bende
Ya ben lansinohtan hiç memnun kalmadım.emiş gücü çok zayıf geldi bana bi türlü sımsıkı vakumlamasını beceremedim ağzını ne yaptımsa damlatmaktan kurtaramadım.Süt damlatma olayıda. Eğer beberonun üstündeki diyaframı iyi kurulamazsan damlatıyor. Kurularsan damlatmaz yani canım. Vallahi ben hastane tipi olandan daha çok beğendim. Umarım memnun kalırsın
Süt damlatma olayıda. Eğer beberonun üstündeki diyaframı iyi kurulamazsan damlatıyor. Kurularsan damlatmaz yani canım. Vallahi ben hastane tipi olandan daha çok beğendim. Umarım memnun kalırsın
Canım dediğin gibi bunlar hepsi bir süreç ve geçecek kimimiz hamileliği zor kimimizin sonrası kimimize ikisi de zor ama çok şükür rabbim bizlere evlat nasip etti inşallah sende sağlıkla kucağına alacaksın..Kızlar çok sağolun gerçekten hepiniz çok güzel moral veriyorsunuz. Kendimi daha iyi hissediyorum... Ben de iyi olmalıyım doğurduktan sonra bakacak halim olmalı. Ben bunu hiç hesaba katmıyorum gerçekten. Bebek doğunca sihirli bir değnek gelip beni iyi etmeyecek sonuçta süreci beraber iyi geçirmeliyiz bebeğimle... Tekrar teşekkür ederimmaviss_34
H Hulahu canım Betül hanım henüz dünyaya gelmedi, hayırlısıyla aldık mı kucağımıza ben de yeni kısma geçeceğim
Ki eşim dediki bebek çıkıcak ne ilişkisi :/ adam sanıyo ki ben istiyorum :)) yılların doktoru ama yine de utanıyo cidden keşke söyleyebilseydi hatta eşimi odadan çıkarttırdı bana :))
Benide tekrar çağırınca eşim gitmedi işe. Allahtan iş yeride sorun yaratmadı sağolsun. Şmdi biz tekrar gidiyoruz bakalım neler olcak. Yakında değil git gel git gel zor oluyo.
Evden çıkmadan o sümüksü sarı şey bendende geldi hatta o benden alttan muayene ettikçe geliyo ama çok az bi parça o yüzden pek dikkate almıyorum açıkcası. Nişan olsa bile açılma yok çünkü. Benim de sancım ağrım kesildi. Yinede herşeyi koyduk arabaya ama ege paşa cumartesi gününü bekleyecek bence. İnşallah gündüz gelir ozamanda :))
Şükür düşmüş kuzum inşallah idare edersin bikaç gün daha. Benide bu tansiyon mahfedecek :/ yemek ve kahvaltı sonrası başım ağrıyo ki doktor üstüne basa basa başın ağrıyomu diye soruyo. Allahtan onun yanına girdiğimde ağrı olmuyo.
Böyle işte :)
Sağol kuzum Allah razı olsun. Siz nasılsınız paşa nasıl iyi mi :)
Elhamdulillah canım ya, hamilelik için tadavi gördüğüm günler bin kat daha zordu... Elhamdulillah Rabbim bu güzelliği nasip etti, binlerce kere şükürler olsun. Çok haklısın. Inşallah bize sağlıklı doğumlar, size sağlıklı günler nasip etsin AllahımCanım dediğin gibi bunlar hepsi bir süreç ve geçecek kimimiz hamileliği zor kimimizin sonrası kimimize ikisi de zor ama çok şükür rabbim bizlere evlat nasip etti inşallah sende sağlıkla kucağına alacaksın..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?